Ανατολικο Ζαγορι μεσω Βαθυπεδου.

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Δροσοχωρι,Δρισκος,Μηλιωταδες και φτασαμε.

https://goo.gl/maps/whHqGXGZqjo

Η διαδρομη αμεσως μετα το Δροσοχωρι,πηγαινοντας για τον Δρισκο ειναι μια πανεμορφη διαδρομη μεσα στα δαση με πολυ καλο οδοστρωμα.Αυτη τη διαδρομη ακομη και πολλοι ντοπιοι ,παρολο που ειναι διπλα μας,δεν την γνωριζουνε.Αντι λοιπον να πατε απο το Περαμα,διαλεξτε αυτον τον δρομο γιατι αξιζουνε πραγματικα τα επιπλεον χιλιομετρα.




Το Βαθυπεδο ειναι ενα μικρο χωριο σε μια πολυ ομορφη τοποθεσια (ως συνηθως),Πιθανοτατα να βρειτε το καφενειο κλειστο,οποτε καντε τα κουμαντα σας.Καφεδακι οπωσδηποτε πριν το τελευταιο κατεβασμα.
(http://www.myvillage.gr/villages/bathupedo-iwanninwn)



Πριν το κατεβασμα



Το κατεβασμα αρκετα ομαλο με υπεροχη θεα.Περνωντας την Κραψη αρχιζεται να ανεβαινεται για τον Δρισκο.Αλλη μια διαδρομη εκπληξη.Χαλαρωστε και απολαυστε την.



Πριν φτασουμε στους Μηλιωταδες σταση για καφε στην αγαπημενη μου βρυσουλα.Εκτος απο τα πολλα γεφυρια, εχουμε και αρκετες βρυσες



Πινουμε το καφεδακι μας στη δροσια (αν ειναι καλοκαιρι),μαζευουμε τα σκουπιδακια μας και λιγο παρακατω αριστερα για Ανθρακιτη,Δικορυφο και Ασπραγγελους στο βαθος.Πολυ ησυχη και ομορφη διαδρομη μεσα στα δεντρα,αρκετα κλειστη και τον χειμωνα σχετικα επικινδυνη.Πολλα ανηλια μερη που κρατανε υγρασιες και παγο.Προσοχη τις μερες κυνηγιου,καντε αισθητη την παρουσια σας στους κυνηγους.Πολλες φορες κανουνε καρτερι με τα οπλα στραμμενα στο δρομο.

Ο Ανθρακιτης απο αυτη τη διαδρομη ειναι το τελευταιο χωριο του Αν.Ζαγοριου.Mανασσης και Καλουτας,αλλα δυο γραφικα χωριουδακια που θα βρειτε στον δρομο σας.


Στο Δικορυφο μαγαζι για καφε και τσιπουρακι τις αργιες.Καταλλυματα λιγα.





Φυσικα λιγο πιο κατω η Ελατη εχει και πολλα καταλλυματα και καλο τσιπουρο.Το καθενα εχει τη δικη του χαρη.


(Η παραπανω φωτο δεν ειναι δικη μου)

Πολυ κοντα ειναι οι Ασπραγγελοι και οι Κηποι (αναλυτικα σε επομενη διαδρομη).Αφηνουμε πισω τα "κοσμοπολιτικα" χωρια και παμε να ξαναχωθουμε στη γαληνη του Ανατολικου.Αμεσως μετα τους κηπους,αφηνουμε πισω τα εγκοσμια και δρομο για Φραγκαδες.Σχετικα ανοιχτη διαδρομη.Οχι τοσο αγρια αλλα εξισου ομορφη με ανοιχτους οριζοντες.



Σταση για καφεδακι στους Φραγκαδες.Εχει τσιπουρακι ντοπιο,αλλα και παιδακια στα καρβουνα....



Να σημειωσω οτι το Ανατολικο Ζαγορι δεν εχει καμμια σχεση με το υπολοιπο "εμπορικο" Ζαγορι.Εδω θα δειτε ανθρωπους να ασχολουνται με τα παντα και λιγο με τον τουρισμο.Δεν θα δειτε τις πετρινες κατασκευες,αλλα θα δειτε υπεροχα δαση,γεφυρια και ποταμια μεσα στην πρασσιναδα.Θα σας πουνε οτι το τσιπουρο και τα κρεατα ειναι ντοπια και ετσι θα ειναι.

Βαλτε τριτη και δρομο για Φλαμπουραρι,Δολιανη και Τεχνιτη λιμνη Αωου.Μην πλακωθειτε,αργα-αργα απολαυστε καθε μετρο που διανυετε.



Μιας και ειμαστε εδω ειναι μια καλη ευκαιρια να λοξοδρομησουμε λιγο προς το Γρεβενιτι.



Αν δεν θελετε να κανετε τον κυκλο υπαρχει δρομος απο τους Μηλιωταδες που βγαζει στην Δολιανη.



Εναλλαγες στο τοπιο συνεχεια.Ημερευει τη μια αγριευει,την αλλη.



Διαδρομες για μοναχικους καβαλαρηδες.



Οσο και αργα να πατε καποια στιγμη θα φτασετε στην Τεχνιτη λιμνη του Αωου (η του Μετσοβου αν προτιματε).Πανεμορφο μερος και για κατασκηνωση.Αυτη η λιμνη εχει μπερδεψει τον καιρο απο την μια,αλλα απο την αλλη ειναι ενα χρυσορυχειο που περιμενει καποιον να το ανακαλυψει.Γαληνιο μερος που ξεκουραζει το μυαλο και την ψυχη.



Αφου παρουμε τις ανασες μας εχουμε δυο επιλογες για το δρομο της επιστροφης.Η παμε απο Μετσοβο και απο εκει Εγνατια και τελος,η μας τρωει ακομη ο κ@λος μας και πριν τη λιμνη δεξια παμε για Χρυσοβιτσα.



Το Μετσοβο κλασσικος ενδιαμεσος προορισμος για μοτοπαρεες.Το συνιστω για καφεδακι
και βολτουλα,για φαγητο εχω καποιους ενδιασμους.




Η διαδρομη που ανεφερα παραπανω μεσω Χρυσοβιτσας,στενη,αγρια,επικινδυνη αλλα ταυτοχρονα ομορφη.Καποιες στιγμες μπορει και να σας φοβισει.Μπορει να βρειτε κομμενο δρομο,βραχια,ακομη και ποταμι μεσα στο δρομο.Πηγαινετε επιφυλακτικα και ολα θα πανε καλα.Καμμια δεκαρια τα χιλιομετρα πριν φτασεται στο χωριο.Ζωντανο και εχει τα παντα.Επιλογη σας να συνεχισεται για τον πολιτισμο η να παρατεινεται την βολτουλα σας αραζοντας σε καποια ταβερνα,πινοντας ντοπιο κοκκινο κρασι με τη συνοδεια τοπικων εδεσματων.
Καλο δρομο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
R1100GS 75th Aniversary Edition.
μας φτιαχνεις το κεφι ρε ατιμε καθε φορα που ανεβαζεις τετοιες ομορφιες κ ειλικρινα χαιρομαι που (κατοπιν συμβουλων σου) εχω καπαρωσει εκδρομη στα μερη αυτα!
ανυπομωνω να τα δουμε απο κοντα κ να πιουμε τα τσιπουρακια μας!!:friendship:
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Ωραιο πρωινο ξεκινημα της μερας μου...:happy:
Παναγιωτη ζεις κοντα σε Παραδεισους!!!Και μας δινεις την ευκαιρια να καταγραφουμε μερη που ισως απο μονοι μας να φταναμε τοσο διπλα και τιοσο μακρυα ερχομενοι προς τα εκει...Μου αρεσει να ταξιδευω σε ξεχασμενες και μη-πολυβουες διαδρομες και επαρχια...διαβαζω και καταγραφω και με καθε ευκαιρια θα σουλατσαρω στα μερη αυτα :friendship:
 

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Ωραιο πρωινο ξεκινημα της μερας μου...:happy:


Παναγιωτη ζεις κοντα σε Παραδεισους!!!Και μας δινεις την ευκαιρια να καταγραφουμε μερη που ισως απο μονοι μας να φταναμε τοσο διπλα και τιοσο μακρυα ερχομενοι προς τα εκει...Μου αρεσει να ταξιδευω σε ξεχασμενες και μη-πολυβουες διαδρομες και επαρχια...διαβαζω και καταγραφω και με καθε ευκαιρια θα σουλατσαρω στα μερη αυτα :friendship:
Σε ολη την Ελλαδα υπαρχουνε απιστευτα ομορφα μερη.Πολλες φορες τα προσπερναμε γιατι δεν βρεθηκε καποιος να μας τα πει.

Ελπιζω καποια φιλαρακια απο αλλες περιοχες,να μπουνε καποια στιγμη στον κοπο,να μας δειξουνε τις ομορφιες του δικου τους τοπου.
 

ΚΟΥΤΑΚΙΑΣ

Μέλος
Περιοχή
THIS IS ΠΑΤΡΑΑΑΑΑ
Όνομα
ΑΝΔΡΕΑΣ
Μοτό
YAMAHA XTZ 750 SUPER TENERE
Η ομορφιά ξεχειλίζει παντού στις βολταρες σου φίλε!!!! Ξανά ευχαριστώ που ταξιδεύω-ουμε μέσω της φωτοπεριγραφης σου και αναμένω το επόμενο!!!!
 

Maggellanos

Moto Porn/ographer
Περιοχή
Αθηνα
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
fjr1300
Οσες αρκετες φορες και να εχω ερθει στα μερη σου,καθε φορα που διαβαζω τις βολτες σου,βρισκω περισσοτερους λογους να το ξανακανω.Πραγματικα αγαπημενη περιοχη.
Ευχριστουμε πολυ που τα μοιραζεσαι.
 

yns

Today is life, tomorrow never comes
Περιοχή
Ηράκλειο
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 990 Adventure
Honda NX650 Dominator
Ομορφιές ρε φίλε....
Η Ήπειρος τα σπάει! Τέλος... Έμεινα από Δεκέμβρη του 2007 ως τον Οκτώβρη του 2010 και ανακάλυψα με την παρέα του Motoepirus πολλές υπέροχες διαδρομές. Σε ευχαριστώ που μου τις θυμίζεις!

Ο μόνος μου φόβος (τρόμος καλύτερα) ήταν τα μαντρόσκυλα... Ειδικά πριν μπεις στο Ανθοχώρι (από το Βωτονόσι) είχε ένας τύπος καμιά 10ρια αμολημένα πάνω στον δρόμο τα οποία πήγαιναν μόνα τους τα γελάδια να βοσκήσουν και τα ξανάφερναν! Τη συγκεκριμένη διαδρομή δεν την έκανα ποτέ με μηχανή για αυτόν τον λόγο αλλά 2 φορές την εβδομάδα που πήγαινα στο Αγροτικό ιατρείο έτρεμα για τους προφυλακτήρες του αμαξιού! :D Άλλη μια φορά στο γύρο της λίμνης του Αώου με κουτούλησε στην πόρτα ένα θεριό που με είχε πάρει στο κυνήγι και νόμιζα πως τράκαρα με μηχανάκι. Και άλλη μια το 2011 που ξαναπήγα, αυτή τη φορά με μηχανές εγώ κι ένας φίλος, μας σταμάτησαν καμιά 15αριά πάλι στη λίμνη του Αώου και αν δεν ερχόταν ο βοσκός ακόμα εκεί θα ήμασταν!
 
Top Bottom