Άνω Σαβοΐα

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
Το θέμα αυτό εχει λίγο τι λογική της γενικής κατεύθυνσης τύπου : τράβα απο δώ είναι ωραια. Διαδρομές ως επι το πλειστον για όποιον τύχει και βρεθεί στα πέριξ και θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό από τα κλασσικά. Χωρίς φωτό και χωρίς πολλές πληροφορίες για τα μέρη. Αυτα τα αφήνω στον καθένα να τα ανακαλύψει στην πορεία. Της διαδρομές της έχω κάνει με ον-οφ και δεν είναι στην τυχη.

Τορινο - Ανσυ απ τα βνα

Λίγα λόγια :

Διαδρομή για ον-οφ αποκλειστικά. Τα κομμάτια Laval - Lac de saint Guerin και Le brevet - Col de Aravis ειναι χωμάτινα. Όποιος δεν θέλει να μπλέξει με το χώμα μπορεί να πάει απο Bourg-Saint-Maurice -> D902 -> D925 -> Beaufort αντι για το πρώτο κομμάτι και από Flumet -> D909 για το δευτερο κομματι αν θέλει να περάσει από το Col de Aravis. Αλλίως D1508 για Ανσυ.
Η διαδρομή δεν είναι μεγάλη χιλιομετρικά αλλά επείδη είναι στροφιλικι μονο πέρνει κανα 7ωρο. Με στάσεις φωτό και καφέ βγάζεις 2ήμερο τσοντάρωντας και λίγο ΤΕΤ ιταλίας (σε επόμενο ποστ). Παρακάμπτωντας τα 2 χωμάτινα κομμάτια και το Col de Aravis βγαίνει ένα γεμάτο 5ωρο οδήγηση.
Από Μάιο μέχρι και αρχές Νοέμβρη είναι ανοιχτή αν και λόγο υψομετρου ο καιρός μπορεί να μην είναι καλοκαιρινός.
 

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
ΧΤΖ660 3YF
Είναι μαγική περιοχή κ αδικημένη η haute savoie.
Ταξίδεψα εκεί μια βδομάδα το 2010 θέλοντας να δω την δυτική πλευρά των Αλπεων, Rhone Alps τις ονομάζουν Ένεκα του ποταμού Ροδανου.
Πέρασα υπέροχα, έχει δεκάδες πάσα ενώ τότε δεν γινόταν χαμός από μοτοσυκλέτες.
Ανεσύ, Μεγευη κτλ τα σπάνε!!
Τι μου θύμισες, λίγοι δικοί μας πάνε κειθε..
Έμεινα εδω
 
Τελευταία επεξεργασία:

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
Μιας και ανέφερες την Megeve, υπάρχει μια διαδρομή για όποιον απο θέλει από Bourg-Saint-Maurice ή Beaufort να πάει προς Σαμονί (Chamonix) αντι προς Ανσυ:

Hauteluce προς Saint Gervais-les-Bains

Πάλι ονοφάδα αλλά μέχρι το Col du Joly (ξεκινώντας από hauteluce) είναι άσφαλτος. Μετά για ενα με δύο χλμ ήταν στρωμένο με α3 αν και πιθανά από κάτω είχε ασφαλτο. Είναι κανα δυωρο όλο το ανέβα κατέβα.

Update : Μετά απο επιτοπια σημερινή έρευνα διαπίστωσα ότι αρκετά κομμάτια του χιονοδρομικού έχουν αλλάξει και γενικά οι δρόμοι του δεν είναι αυτό που ήταν κάποια χρόνια πριν.. Οπότε ονοφάδα μέν αλλα με ασφάλτινο ελαστικό και βαρύ μηχανάκι καλό είναι να μην επιχειρήσει κάποιος να κάνει την διαδρομή ανάποδα... Το λίνκ απο google maps μόνο ενδεικτικά. Υπάρχει και gpx διαθεσιμο για οποιον θέλει.

Αν κάποιος ξεκινήσει Ανσύ με κατεύθυνση το Σαμονί και θέλει να αποφύγει την εθνική (Α40 και Α410) μπορει εναλλακτικά να πάει με τον D909 μέχρι πριν το La Clusaz και μετά να ακολουθήσει το :

Col de la Colombiere

μέχρι τo Cluses. Η διαδρομή είναι 3 τέταρτα μέχρι τον αρχή της διαδρομής και το πέρασμα βγαίνει στην ωρα. Όλη η διαδρομή είναι ασφαλτινη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

socrates

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Σωκράτης
Μοτό
dl650
Πέρσι πέρασα από Ανσύ και πήγα προς col de l'IIseran για να φτάσω Τορίνο.

Αν με βγάλει ξανά ο δρόμος προς τα εκεί (φυσικά έχω αφήσει εκκρεμότητες) θα δοκιμάσω να περάσω και από κάποια σημεία που δεν είχα κάνει την πρώτη φορά.
 
Top Bottom