ΑΠΟ ΤΟ WANNABE SAHARA ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΑΧΑΡΑ……………………

xarisiero

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα-Ηρακλειο
Όνομα
Χαρης
Μοτό
XRV 750
Η δυσκολότερη στιγμή μετά από κάθε ταξίδι….. Πως να αποτυπωθούν οι σκέψεις, όλες αυτές οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα στο χαρτί… Η λύση αυτή την φορά βρέθηκε και τα συστατικά της είναι ένα ποτηράκι γνήσιο βερβέρικο τσάι φουλαρισμένο με δυόσμο και ξαφνικά βρέθηκα ξανά εκεί. Εκεί που το ονειρευόμουν καιρό, ίσως και χρόνια, ίσως και από μικρό παιδάκι. Η διαφορετικότητα σε συνδυασμό με τον δρόμο και το άγνωστο έκαναν πάντα μέσα μου έναν συνδυασμό εκρηκτικό, μαγικό. Τρέφω απεριόριστο θαυμασμό απέναντι σε όσους ομοιοπαθής έχουν καταφέρει να ζουν μεγάλο μέρος της ζωής τους στην περιπλάνηση και στην εξερεύνηση του διαφορετικού και του αλλιώτικου, που ξέρεις; ίσως κάποια στιγμή σαλπάρουμε και εμείς χωρίς τους φόβους που μας καρφώνουν πίσω στα πρέπει και τα καθωσπρέπει…..

Είχε πλέον λοιπόν ωριμάσει ο καιρός, έχουν περάσει από πάνω μου αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις και χώρες, όλες κάτι είχαν να προσφέρουν, όλες ξεχωριστές μα και τόσο ίδιες, Πλέον θα ξεκινήσουμε για έναν τόπο πιο μακρινό, λίγο αλλιώτικο, θα τον περπατήσουμε, θα τον μυρίσουμε και θα τον γευτούμε, και όλα αυτά θα γίνουν με τον άνθρωπο μου, την γυναικάρα μου, τον μόνιμο και καλύτερο συνταξιδιώτη που θα μπορούσα να έχω…. την Κατερινάρα μου…. Είναι απίστευτα όμορφο να μοιράζεσαι την ίδια τρέλα με τον άνθρωπο σου, ο ένας τραβάει τον άλλον και το αποτέλεσμα είναι φοβερό.


Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

xarisiero

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα-Ηρακλειο
Όνομα
Χαρης
Μοτό
XRV 750
Ξεκινήσαμε λοιπόν τα τέλη Απρίλη από την «wanabe Σαχαρα» Κρήτη με σκοπό να διασχίσουμε την Ισπανία και να φτάσουμε στο Μαρόκο, στην πραγματική και μοναδική Σαχάρα. Σκοπός του ταξιδιού μας ήταν να γνωρίσουμε έναν τελείως διαφορετικό πολιτισμό και να δούμε εικόνες εντελώς ξένες στα μάτια μας, να αλληλεπιδράσουμε και να γνωρίσουμε ντόπιους και ανθρώπους με εντελώς διαφορετική κουλτούρα, θρησκεία, και άποψη για την ζωή.
Πάμε σιγά σιγά….. Τα καράβια κάμποσα και χρονοβόρα αλλά η προσμονή μεγάλη οπότε ο χρόνος περνούσε εύκολα Ηράκλειο-Πειραιάς, Ηγουμενίτσα –Bari, Civitavecchia- Βαρκελώνη και επιτέλους πατάμε σε Ισπανικό έδαφος. Στην Βαρκελώνη φτάσαμε αργά έτσι περιοριστήκαμε σε μια βολτίτσα στην κεντρική La rambla και στο θρυλικό Camp nou και πήραμε το δρόμο για την Βαλένθια. Μας άφησε πολύ όμορφες εντυπώσεις είναι μια πάρα πολύ ζωντανή και νεανική πόλη με προσεγμένο ιστορικό κέντρο. Ξεποδαριαστήκαμε και το είχαμε και πολύ ανάγκη δοκιμάσαμε παραδοσιακές ισπανικές γεύσεις, πολύ μπύρα, πολύ Σαγκριά και τέλειο ύπνο, επιτέλους ταξιδεύουμε….!


Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:

xarisiero

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα-Ηρακλειο
Όνομα
Χαρης
Μοτό
XRV 750
Επόμενος σταθμός Cartagena, πιο πεθαμένη και ήσυχη πόλη δεν πρέπει να έχω ξανασυναντήσει. Ησυχία παντού δεν κυκλοφορούσε ψυχή… Την μονοτονία έσπαγαν κάποιες περίεργες αρχιτεκτονικά εικόνες και αγάλματα και κάποια γκρούπ ηλικιωμένων τουριστών.. Αυτή η ησυχία όμως μας προσέφερε μια πολύ ήρεμη και χαλαρωτική περιπλάνηση στα στενά σοκάκια και στο όμορφο παραλιακό μέτωπο της πόλης στο οποίο υπάρχει ένα αρκετά ιστορικό λιμάνι και ναυτική βάση. Το ξέραμε όμως ότι οι πραγματικές ομορφιές τώρα αρχίζουν……!


Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

xarisiero

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα-Ηρακλειο
Όνομα
Χαρης
Μοτό
XRV 750
Ξημέρωσε λοιπόν και βάλαμε μπρός για Γρανάδα… Ανδαλουσία… Η διαδρομή αρχίζει και αποκτά ενδιαφέρον, Το πράσινο εμφανίζεται σιγά σιγά και η επιβλητική Sierra Nevada κάνει την εμφάνιση της, επιτέλους αρχίζω να στρίβω. Μου είχε κεντρίσει από την προετοιμασία του ταξιδιού, το ενδιαφέρον μια περιοχή κοντά στην Αλμερία, εκεί υπάρχει η μοναδική έρημος της ευρωπαϊκής ηπείρου, η έρημος Tabernas στην οποία υπάρχουν διάφορα υπαίθρια studio του Hollywood όπου είχαν γυριστεί πολλά western του παρελθόντος. Γενικά το τοπίο πολύ όμορφο και ενδιαφέρον, αργότερα βέβαια κατάλαβα τι πάει να πει πραγματική έρημος αλλά τέλος πάντων ;) . Το εισιτήριο στα studio γενικά ήταν πανάκριβο οπότε κλέψαμε μερικές ματιές προς τα μέσα από κάποια σημεία και φύγαμε. Πάντως όλο το σκηνικό είναι στημένο εντελώς, με ηθοποιούς ντυμένους με ρούχα της εποχής, να αναπαριστούν σκηνές της εποχής εκείνης…Hollywood θέλαμε τι περιμέναμε να δούμε δηλαδή…
Γρανάδα, απλά πανέμορφη, ζωντανή, ρομαντική, αλλά και αρκετά τουριστική…… Τα καλύτερα ήρθαν…

-Ναι καλά που να δεις αργότερα…!


- Α!! και ξέχασα να πω το αραβικό στοιχείο έχει εμφανιστεί για τα καλά, Ανδαλουσία είμαστε άλλωστε..


Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:

xarisiero

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα-Ηρακλειο
Όνομα
Χαρης
Μοτό
XRV 750
Για μαντέψτε … 5/5 ξημέρωσε και στα 261 χλμ ακριβώς τι γίνεται??? Πιστεύω δεν δυσκολευτήκατε πολύ ε?? Χερεθ λοιπόν Moto GP και τα μυαλά στα κάγκελα.. Σιγά που θα το χάναμε. Μοναδική εμπειρία, εκπληκτική ατμόσφαιρα, τις δύο επόμενες ημέρες τις περάσαμε στην Χερεθ που ολόκληρη η πόλη κινούταν στους ρυθμούς του GP, ατελείωτες μοτοσυκλέτες, τόσες πολλές δεν έχω ξαναδεί μαζεμένες ποτέ, πάρα πολλά event, μια μόνιμη γιορτή στην πανέμορφη πόλη…. Κάναμε σα μικρά παιδάκια γυρνοβολάγαμε μέσα στην πίστα και προσπαθούσαμε να ρουφήξουμε όσες περισσότερες εικόνες μπορούσαμε… Περάσαμε τέλεια και αυτό που πραγματικά με χαροποίησε είναι ότι το moto gp είναι μια τεράστια γιορτή χωρίς καμία αντιπαλότητα και όλοι παρακολουθούν τους αγώνες δίπλα δίπλα χωρίς προβλήματα….. Forza Vale!!!!(εννοείται με τους περισσότερους οπαδούς ακόμα και σε Ισπανικό έδαφος).


-Ναι τα καλύτερα τώρα ήρθαν…!!!!


Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

xarisiero

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα-Ηρακλειο
Όνομα
Χαρης
Μοτό
XRV 750
Τέλος το GP, σφαίρα στην ήδη φορτωμένη μηχανή και δρόμο για το φερρυ της Αφρικής. Tarifa - Ταγγέρη το δρομολόγιο της μίας ώρας, που το προλάβαμε πραγματικά την τελευταία στιγμή. Οι επόμενες εννέα ημέρες πραγματικά ήταν το κάτι άλλο, εκπληκτικά πράγματα είδαμε, πράγματα που σε κάνουν να αναθεωρείς πολλές από τις χαζομάρες της ζωής σου και να βλέπεις την πραγματική αγνή ζωή σε διάφορες εκδοχές.


Ταγγέρη είπαμε ο πρώτος προορισμός Η εικόνα βγαίνοντας από το λιμάνι μετά τον έλεγχο που κύλισε αρκετά καλά, παρέπεμπε σε ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με φαρδιούς δρόμους και ψηλά κτήρια, παρατηρώντας όμως καλύτερα έβλεπες τις αντιθέσεις, οι άνθρωποι αρκετά διαφορετικοί, να κινούνται με άναρχο τρόπο, να φωνάζουν να γελάνε, και όλα να κινούνται στο δικό τους ρυθμό… Has Has Has good Has, το πουλάνε ΟΛΟΙ όσο καλοντυμένοι η όχι και να είναι, μάλλον το βρίσκεις πιο εύκολα από νερό και σίγουρα πιο εύκολα από μια παγωμένη μπύρα…. Εδώ που τα λέμε τι ανάγκη την έχεις την μπύρα όταν έχεις τέτοιες τσαγάρες που σε κερνάνε εδώ και εκεί…. ( καλά δεν είμαι σίγουρος αν το πιστεύω τόσο αυτό). To βραδάκι στην Ταγγέρη έγινε η γνωριμία μας με τις πρώτες Μαροκινές γεύσεις, παραδοσιακό τανζίν κοτόπουλο με λαχανικά και μετά νανακια.. (το τανζίν είναι ένα παραδοσιακό σκεύος που οι Μαροκινοί μαγειρεύουν εκεί σχεδόν τα πάντα).


Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

xarisiero

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα-Ηρακλειο
Όνομα
Χαρης
Μοτό
XRV 750
Πάμε να χωθούμε προς το νότο τώρα…. Πάμε σε πιο αυθεντικές καταστάσεις…! Φες, ιστορική πόλη στο κεντρικό Μαρόκο με τον Άτλαντα ήδη να αχνοφαίνεται…. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο αυθεντικά και εμείς πλέον απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή έχοντας προσαρμοστεί πλήρως στο Μαρόκο. Η συγκεκριμένη πόλη έχει μια μοναδική και αχανής μεδίνα με ατελείωτα souks (σοκάκια) που εννοείται ότι δεν υπάρχουν σε κανένα χάρτη, χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι σε πολλά από αυτά δεν χωράνε δύο άνθρωποι μαζί να περάσουν. Η αγορά βέβαια ήταν κάτι το μοναδικό και πρωτόγνωρο για εμάς, σουβενίρ, ασημικά, τρόφιμα, μπαχαρικά, μουσικά όργανα, ξηροί καρποί, γλυκά και πολλά πολλά ακόμα. Άνθρωποι χαμογελαστοί, φιλόξενοι και πρόθυμοι να συζητήσουν μαζί σου να σε κεράσουν τσάι και φυσικά παζάρι, παζάρι σε όλα.


Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

xarisiero

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα-Ηρακλειο
Όνομα
Χαρης
Μοτό
XRV 750
Μου φαινόταν πάντα τόσο μακρινό και τόσο δύσκολο να μπορέσω να διασχίζω με την μοτοσυκλέτα μου μέρη όπως η οροσειρά του Άτλαντα, και να τελικά που θα το ζήσω και δεν θα είναι όνειρο, ήμουν 100% εκεί, να ρουφάω κάθε εικόνα, κάθε μυρωδιά. Απίστευτα πράγματα, το κάθε χιλιόμετρο σαν μια εκπαιδευτική εκδρομή, και έτσι θα εξελιχτούν όλα τα δύσκολα χιλιόμετρα των επόμενων τριών ημερών, Χωριά, τι χωριά δηλαδή, 5-10 παράγκες στην μέση του πουθενά πάνω στο ανεμοδαρμένο βουνό, νομάδες να περπατάνε για χιλιόμετρα και να κουβαλάνε στα χέρια τους όλη την πραμάτεια τους, άνθρωποι χαμογελαστοί και χαρούμενοι με την απλότητα, Πολλές φορές ένιωσα ντροπή, Αν είσαι μάγκας Ευρωπαίε ας ήσουν και εσύ τόσο χαρούμενος με ένα κομμάτι ψωμί, τέλος πάντων μεγάλη και διαφορετική κουβέντα που και εγώ δεν είμαι 100% έτοιμος να την κάνω. Μείναμε λοιπόν σε ένα Kasbah σε ένα πολύ μικρό χωριό, μας υποδέχθηκαν τρείς γλυκύτατοι άνθρωποι ο Ismael η γυναίκα του και ο μικρός Adam που έκαναν τα πάντα για να περάσουμε όμορφα. Μείναμε στο σπίτι τους για ένα βράδυ, από τις καλύτερες εμπειρίες του ταξιδιού και γενικότερα των ταξιδιών μου μέχρι σήμερα. Τι λέγαμε πριν για τους ευτυχισμένους ανθρώπους;…


Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

xarisiero

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα-Ηρακλειο
Όνομα
Χαρης
Μοτό
XRV 750
Ξημέρωσε και είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε στο νοτιότερο σημείο του ταξιδιού μας, Σήμερα θα διανυκτερεύσουμε σε κάμπινγκ στην πύλη της Σαχάρα. H Merzouga είναι ένα μικρό Βερβέρικο χωριό που απέχει από την Αλγερία περίπου 10 χλμ από εκεί ξεκινάει η αχανής Σαχάρα.
Εκεί γίναμε και εμείς λίγο τουρίστες, πήραμε τις καμήλες με τον ευγενέστατο Jahia σαν οδηγό και πήγαμε στην καρδιά των αμμόλοφων προκειμένου να διανυκτερεύσουμε σε κάμπιγκ, Θυμάμαι σαν να είμαι εκεί τώρα που το λέω, την αίσθηση να περπατάς ξυπόλητος στην άμμο, τα αστέρια του σκοτεινού ουρανού που όμοια τους δεν έχω ξαναδεί και την μοναδική ανατολή του ηλίου. Ρουφήξαμε την κάθε στιγμή και γνωρίσαμε μοναδικούς χαμογελαστούς ανθρώπους. Κάθε στιγμή ήταν ξεχωριστή και θα μείνει χαραγμένη για πολύ πολύ καιρό.


Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

xarisiero

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα-Ηρακλειο
Όνομα
Χαρης
Μοτό
XRV 750
Σιγά σιγά να φεύγουμε όμως, με βαριά καρδιά, … δεν πειράζει το ταξίδι συνεχίζεται με προορισμό το αρχαίο χωριό Ait Ben Haddou. Ένα χωριό παραδοσιακό χτισμένο με λάσπη που σιγά σιγά καταστρέφεται από τις αυξανόμενες βροχές στην περιοχή, οι κάτοικοι του έχουν δημιουργήσει ένα νεότερο χωριό δίπλα στο παλιό, όμως υπάρχουν ακόμα κάποιες οικογένειες που παραμένουν και ζουν στα παραδοσιακά και αυθεντικά kabah του παλαιού χωριού. Το τοπίο και η θέα είναι πραγματικά πανέμορφη, επίσης το χωριό έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν για τα γυρίσματα ταινιών «ο Μονομάχος» και «ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».


Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

xarisiero

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα-Ηρακλειο
Όνομα
Χαρης
Μοτό
XRV 750
Νομίζω δεν μας έφτασε ο Άτλαντας και είπαμε να τον ξαναπεράσουμε.
Αυτή την φορά ο προορισμός ήταν το Μαρακές, αυτή η πολυσυζητημένη μεγαλούπολη, βγαλμένη σαν από παραμύθι, στην κεντρική πλατεία Τζαμάλ ελ φνά μπορούσες να δείς όλο το παραμύθι, μουσικοί του δρόμου, Βερβέροι χορευτές, γητευτές φιδιών και μαϊμούδων στο κυνήγι του χρήματος.
Εκπληκτική ατμόσφαιρα που δεν χόρταινες να βλέπεις και να αφήνεσαι, η μεδίνα ακόμα καλύτερη, Προσωπικά μαγεύτηκα από το όλο σκηνικό βρήκαμε ένα ψηλό σημείο σε ένα καφέ της πλατείας και καθόμουνα για ώρα να παρακολουθώ τα δρώμενα.
Δύο μέρες στο Μαρακές όχι άδικα....


Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

xarisiero

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα-Ηρακλειο
Όνομα
Χαρης
Μοτό
XRV 750
Δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να τελειώσει το ταξίδι μας από το Μαρακές….
Η συνέχεια είχε άλλη μια αποχαιρετιστήρια διαμονή στην Ταγγέρη για τις τελευταίες μυρωδιές και γεύσεις. Η επιστροφή στην πατρίδα δύσκολη αλλά κάθε λεπτό της άξιζε και με το παραπάνω. Πάλι τα πλοία αρκετά σε μέρη ξαναπερασμένα αλλά δεν μας πείραζε καθόλου, κάθε φορά, πρώτη φορά. Ταγγέρη- Σαβόνα, Ανκόνα- Ηγουμενίτσα, Πειραιάς- Ηράκλειο.




Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:

xarisiero

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα-Ηρακλειο
Όνομα
Χαρης
Μοτό
XRV 750
Προσωπική άποψη no1: Λάτρης των Θρησκειών δεν είμαι, αν γίνω στο μέλλον δεν ξέρω, ποτέ μην λες ποτέ. Πιστεύω όμως αυτό που αναγκάζουν τις γυναίκες τους να περνάνε, και το καθεστώς γενικά που υπάρχει απέναντι στις γυναίκες το θεωρώ απαράδεκτο, όπως επίσης θεωρώ τρομερό τον τρόπο που χρησιμοποιούν προκειμένου να ελέγχουν τα πλήθη των πιστών Μουσουλμάνων μέσω της προσευχής και των κανόνων, πάντα η εξουσία ήταν ευρηματική.

Προσωπική άποψη no2: Νιώθω υπερήφανος για το ταξίδι αυτό, όχι γιατί πήγα κάπως μακρύτερα, ποιος νοιάζεται, τι να πουν και άλλοι που έχουν κάνει την υδρόγειο σπίτι τους, αλλά γιατί αρχίζω να καταλαβαίνω, καταλαβαίνω πολλά που όμως τα κρατάω για τον εαυτό μου γιατί δεν θέλω να στεναχωρήσω αγανακτισμένο κόσμο, σκεφτείτε απλά λίγο καλύτερα την επόμενη φορά που θα συναντήσετε κάποιον με πανί στο φανάρι που πάτε κάθε μέρα για την δουλειά.

Αναλύσεις και περισσότερες λεπτομέρειες για τους προορισμούς θα βρείτε παντού στο ιντερνετ σχετικά με το Μαρόκο παρόλα αυτά θα επανέλθω με πόστ για τα tips του ταξιδιού με μοτοσυκλέτα στο Μαρόκο.


Τι άλλα………. Τίποτα, να είμαστε καλά να ταξιδεύουμε……



Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

malco

Μέλος
Περιοχή
περιστερι
Όνομα
Κωνσταντινος Μαλλιος
Μοτό
Bmw r1200gs ADVENTURE
Είστε ωραίοι!!!!! Πολλα μπράβο!!!
 

JIMAHA

Μέλος
Περιοχή
Άγιος Νικόλαος-ΚΡΗΤΗΣ
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μοτό
Yamaha TRACER MT09 -2015
Μπράβο σας ρε χωριανάκια, ωραίο ταξίδι, ωραία περιγραφή ,ωραίες εικόνες .Με ταξιδέψατε και μένα.....Να στε καλά και στα επόμενα με το καλό. ...Ώρα καλή. ..
 

jliordos

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Ιωάννης
Μοτό
BMW R1250GS ADVENTURE 40th YEARS
Πολύ όμορφο ταξίδι αλλά αυτό που το κάνει ομορφότερο είναι ότι το μοιράζεσαι με την γυναίκα σου, καλοί και ωραίοι οι φίλοι μας αλλά σαν την γυναίκα συνοδοιπόρο στην ζωή μας είναι αναντικατάστατο.Σας εύχομαι πάντα και παντού μαζί αγαπημένοι όπως φαίνεται στις φωτό σας
 

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
R1100GS 75th Aniversary Edition.
Σε θυμαμαι στην βολτα τοτε στα Κοκκινα χωρια (με τον Eversman) να λες οτι θες κατι αλλο περα απο το Αφρικα για να πας μακρυτερα,κ πηγες!
οχι μονος βεβαια,εκτος απο την συντροφο κουβαλησες κ εμας μαζι σου φιλε Χαρη!
ευχομαι ολα τα ταξιδια σας να χουν την ιδια θετικη αυρα!
 
Top Bottom