Θα πέσεις λίγο κάτω από τους 250 τόνους κατανάλωση την ημέρα!!!!Μου είπαν ότι αν βάλω ελαφρύτερα πιστόνια,πλανάρω καπάκι και περάσω πρόγραμμα θα μειώσω κατανάλωση και θα πάρω 5.000hp.
Ισχύει;
![]()

Υπάρχει...και μόλις τον έκανες λέξεις και συναίσθημα.Τι μου θυμισατε τωρα....
Στο ρυμουλκο που υπηρετησα ειχαμε μια φτωχη πλην τιμια οκτακυλινδρη εν σειρα ΜΑΝ. Τιποτε το τρελλο, 1200 αλογα ιπποδυναμη, αλλα αυτο το μοτερ σου μιλαγε.
Ρελαντι στις 85 με 90 στροφες το λεπτο. Φουλ δυναμη στις 200.
Εκει λοιπον στο ρελαντι, σου ελεγε ολες τις ιστοριες του...
Μετραγες τις πιστονιες μια μια. Καθε κυλινδρος ειχε την δικη του χροια, που ολοι μαζι βγαζανε μια μελωδια πρωτογνορη... Ακουγες την ροη του λαδιου στις σωληνωσεις να ρεει με δυναμη, ρωμαλαια, για να φτασει μεχρι και το τελευταιο κουζινετο.
Κι οταν ανεβαζες στροφες, αυτο το turbocharger σου σφυριζε διαφορες μελωδιες, που δεν ηθελες να σταματησεις να ακους.
Ειχε ομως και τα δυστροπα του. Ηθελε οπωσδηποτε και τα δυο 600αρια καζανακια γεματα αερα, αλλιως δεν επερνε μπροστα. Μισουσε τις αποτομες αλλαγες ισχυος. Ηθελε ολα να γινονται γλυκα, με μετρο.
Τελικα δεν ξερω. Υπαρχει ερωτας στα σιδερα??
Υποκλίνομαι στην περιγραφή!!!Τι μου θυμισατε τωρα....
Στο ρυμουλκο που υπηρετησα ειχαμε μια φτωχη πλην τιμια οκτακυλινδρη εν σειρα ΜΑΝ. Τιποτε το τρελλο, 1200 αλογα ιπποδυναμη, αλλα αυτο το μοτερ σου μιλαγε.
Ρελαντι στις 85 με 90 στροφες το λεπτο. Φουλ δυναμη στις 200.
Εκει λοιπον στο ρελαντι, σου ελεγε ολες τις ιστοριες του...
Μετραγες τις πιστονιες μια μια. Καθε κυλινδρος ειχε την δικη του χροια, που ολοι μαζι βγαζανε μια μελωδια πρωτογνορη... Ακουγες την ροη του λαδιου στις σωληνωσεις να ρεει με δυναμη, ρωμαλαια, για να φτασει μεχρι και το τελευταιο κουζινετο.
Κι οταν ανεβαζες στροφες, αυτο το turbocharger σου σφυριζε διαφορες μελωδιες, που δεν ηθελες να σταματησεις να ακους.
Ειχε ομως και τα δυστροπα του. Ηθελε οπωσδηποτε και τα δυο 600αρια καζανακια γεματα αερα, αλλιως δεν επερνε μπροστα. Μισουσε τις αποτομες αλλαγες ισχυος. Ηθελε ολα να γινονται γλυκα, με μετρο.
Τελικα δεν ξερω. Υπαρχει ερωτας στα σιδερα??
Με κάλυψες άλλη μια φορά Παναγιώτη..Υπάρχει...και μόλις τον έκανες λέξεις και συναίσθημα.