Αουσβιτς.....το στρατόπεδο του ολοκαυτωματος!

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Στο πρόσφατο ταξιδι μας στην Πολωνία επισκευτηκαμε το Αουσβιτς και αυτη η επισκεψη ηταν ενα ταξιδι μεσα στο ταξιδι μας!
Νομιζω οτι πρεπει να υπαρχει ενα θεμα για το Αουσβιτς και να προσθετει οποιος θελει φωτογραφιες και εντυπωσεις απο αυτον τον τοπο!

Η επισκεψη οταν εχει πολυ κοσμο γινεται υποχρεωτικα με ξεναγο, διαφορετικα μπορουμε να το δουμε και μονοι μας!











 
Τελευταία επεξεργασία:

akis92

Μέλος
Περιοχή
Αγια Χωματα(Ηλεια)
Όνομα
Aκης
Μοτό
R1200GS
Ειναι απλα σοκαριστικο!σκεφτεσαι οτι ειναι παγματικα εκτος λογικης οτι συνεβη εκει μεσα...ειδικα στην αιθουσα με τονους απο μαλλια,κοτσιδες και προσωπικα αντικειμενα που ερχεσαι σε αμεση επαφη με τους ανθρωπους μεσα απο το στρατοπεδο καταλαβαινεις οτι χαθηκε καθε ειδους σεβασμος στην ανθρωπινη υπαρξη.


Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

k0k0s

Μέτζη του νεούκτη
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κωστας
Μοτό
XTZ750 / DL650 / 1090R / Vespa 50s
Να τα βλεπουμε, να θυμομαστε για τι αισχη ειναι ικανο το ανθρωπινο γενος, για το ποσο χαμηλα μπορουμε να φτασουμε και το ποσο ευκολο ειναι να μας παρασυρουν εκει με μπλα-μπλα και ψευτικα ιδεωδη...
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Δεν έχω επισκεφτεί τη Πολωνία, επομένως ούτε το Αούσβιτς. Έχω γεννηθεί όμως στη Γερμανία στο Μόναχο, έτσι είχα τη δυνατότητα να επισκεφτώ το Νταχάου (πηγαίνω κάθε 1-2 χρόνια στη Γερμανία). Πολλές φωτογραφίες του Κώστα gsmaniac ήταν σαν τις εικόνες που συνάντησα στο Νταχάου το 2013.
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
σίγουρα αν δεν πας εκεί όσο καλές να είναι η φωτο δεν πιανεις το μεγαλείο της απανθρωπιάς.
είναι η Ακρόπολη της τότε...Γερμανίας η συνεισφορά της κατά κάποιο τρόπο στο που μπορεί να φτάσει η αγριότητα του ανθρώπου απέναντι στο ίδιο του το είδος
Φυσικά δεν είναι η μόνη Ακρόπολη αγριότητας στην ιστορία του ανθρώπινου είδους αλλά ούτε και η τελευταία .........
 

Θανασεν

Μέλος
Περιοχή
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Όνομα
θανασης
Μοτό
21/18
Ανατριχίλα!!!!
Αυτό μόνο!!!
 

rodouma

::..PRoVoΚάΤωΡ..::
Περιοχή
W
Όνομα
T
Μοτό
::..GT..::
Τότε, για πρώτη φορά συνειδητοποιήσαμε ότι η γλώσσα μας δεν έχει τις λέξεις για να εκφράσει αυτή την ύβριν, την εκμηδένιση του ανθρώπου. Σαν προικισμένοι με την ενορατική ικανότητα των προφητών είδαμε την πραγματικότητα: είμαστε στον πάτο. Πιό κάτω δεν γίνεται να πάμε: δεν μπορούμε να σκεφτούμε αθλιότερη ύπαρξη από τη δική μας. Τίποτα πιά δεν μας ανήκει: μας στέρησαν τα ρούχα, τα παπούτσια, τα μαλλιά μας, εάν μιλήσουμε δεν θα μας ακούσουν, και εάν μας άκουγαν δεν θα μας καταλάβαιναν. Θα μας στερήσουν και τ’όνομα μας, κι αν θέλουμε να το κρατήσουμε, θα πρέπει να βρούμε τη δύναμη μέσα μας, τη δύναμη να το σώσουμε και μαζί μ΄ αυτό να σώσουμε κάτι από μάς, απ’ αυτό που υπήρξαμε”.
.....................
“Ταξιδέψαμε ως εδώ μέσα σε σφραγισμένα βαγόνια, είδαμε τις γυναίκες και τα παιδιά μας να τους καταπίνει το σκοτάδι, σκλάβοι πηγαινοερχόμαστε χιλιάδες φορές στην βουβή δουλειά, νεκροί στην ψυχή πριν τον ανώνυμο θάνατο. Δεν θα ξαναγυρίσουμε. Κανείς δεν πρέπει να βγει από δω, κανείς που θα μπορούσε να φέρει στον κόσμο μαζί με το χαραγμένο στην σάρκα του νούμερο τη δυσοίωνη είδηση του τι κατάφερε να κάνει άνθρωπος στον άνθρωπο στο Άουσβιτς”.
.....................
«Ναι, είμαστε σκλάβοι, στερημένοι κάθε δικαίωμα, εκτεθειμένοι σε κάθε προσβολή,αντιμετωπίζουμε βέβαιο θάνατο, αλλά μας έχει απομείνει ένα δικαίωμα και πρέπει να το υπερασπιστούμε με σθένος γιατί είναι το τελευταίο: το δικαίωμα να αρνηθούμε τη συγκατάθεσή μας. Και γι’ αυτό πρέπει να πλένουμε το πρόσωπο, έστω και χωρίς σαπούνι και με βρώμικο νερό και να σκουπιζόμαστε με τη ζακέτα.Να βάζουμε γράσο στα παπούτσια, όχι επειδη το επιβάλλει ο κανονισμός, αλλά από αξιοπρέπεια και ευπρέπεια. Πρέπει να περπατάμε ευθείς, χωρίς να σέρνουμε τα πόδια μας, όχι χάριν της πρωσικής πειθαρχίας, αλλά για να μείνουμε ζωντανοί, για να μην πάρουμε το δρόμο που οδηγεί στο θάνατο.»

 
Top Bottom