Απαράδεκτη διάκριση και αδικία για τις μοτοσυκλέτες κατά την εφαρμογή της χιλιομετρικής χρέωσης στους αυτοκινητόδρομους.

jon t

Μέλος
Όνομα
ΓΙΑΝΝΗΣ
Μοτό
Honda CRF1100L
Η Ολυμπία Οδός σε ανακοίνωσή της ( Για πρώτη φορά στην Ελλάδα χιλιομετρικές χρεώσεις με το σύστημα Hybrid της Ολυμπίας Οδού - Olympia Odos ) αναφέρει την δίκαιη εφαρμογή της χιλιομετρικής χρέωσης για τους χρήστες του εν λόγω αυτοκινητόδρομου από 01-01-2021.

Φαντάζομαι κάποια στιγμή θα ακολουθήσουν και οι άλλοι αυτοκινητόδρομοι, αφού είναι από χρόνια επιταγή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μετά από πολλές συστάσεις πρέπει να τρέχουν και πρόστιμα για το συγκεκριμένο θέμα.

Βέβαια οι εταιρίες όπως και ο αρμόδιος Υπουργός που θα κάνει το "κομμάτι του" στα εγχώρια media, μας το παρουσιάζουν ως προσωπική τους αγαθοεργία ξεχνώντας το κλέψιμο που μας έχουν ρίξει τόσα χρόνια....

Και όμως οι μοτοσυκλέτες μένουν αδικαιολόγητα και παράνομα "στην απέξω" όπως ξεκάθαρα αναφέρει η παραπάνω ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού, "..., που θα ισχύει για όλους τους τύπους οχημάτων, πλην των δικύκλων ...".

Προφανώς κάπου δεν τους "κολλάει" το θέμα θα πουν στο τεχνικό μέρος και για λόγους ασφάλειας κλπ, με την χρήση της Μοτοκάρτας που έχουν ....
Λύσεις βέβαια η τεχνολογία σήμερα μπορεί να δώσει σε όλα τα θέματα, απλά ίσως τους κοστίζει λίγο παραπάνω....
Στην διπλανή Τουρκία από χρόνια έχουν βρει λύση με τον απλό τρόπο του να κολλάς την κάρτα - πασο σε εμφανές σημείο στο μούτρο της μοτό.

Τέλος πάντων, καλά μας κάνουν αφού δεν οργανωνόμαστε να διεκδικήσουμε.

Από περιέργεια να δούμε σε πόσο καιρό θα αντιδράσουν οι όποιες μοτολέσχες ασχολούνται πραγματικά ακόμα.
 

jon t

Μέλος
Όνομα
ΓΙΑΝΝΗΣ
Μοτό
Honda CRF1100L
Το διάβασα μετά και κάπως το σώνουν και μπορεί να έχουμε και μεγαλύτερο όφελος συνολικά....
Η ανακοίνωση έχει και αυτό προς το τέλος:
"
  • Για τους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι για λόγους ασφαλείας χρησιμοποιούν μόνο Moto Card και όχι πομποδέκτη, η Ολυμπία Οδός προέβλεψε ένα ακόμα εκπτωτικό πρόγραμμα, το Moto VALUE, το οποίο θα προσφέρει σταθερή έκπτωση 20% από την πρώτη διέλευση!
Τέλος πάντων γκρίνιαξα λίγο και μου πέρασε...:happy:

Αν οι admin κρίνουν ότι το θέμα άθελα του δημιουργεί σύγχυση, ας το χειριστούν κατά την κρίση τους
 

al800

Μέλος
Περιοχή
Νέα Πέραμος Καβάλας
Όνομα
Al
Μοτό
?
Όταν θα υπάρχουν μονο πλευρικά διόδια η χρέωση λογικά θα γίνει για όλους αναλογική. Δεν ξερω αν θα υπάρχουν μοτοσυκλέτες μέχρι τότε. ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχουν δρόμοι...
 

Padis

ven pasa ...
Περιοχή
Άγ.Στέφανος Αττικής
Όνομα
Παντελής
Μοτό
®1200 adv
Drz400E
Δηλαδή, ως χρήστης αυτοκινήτου και πομποδέκτη της Αττικής οδού, παρά την ενοποίηση για όλα τα διόδια πανελλαδικά, δεν θα έχω την ανάλογη χρέωση στην Ολυμπία οδό, καθώς δεν χρησιμοποιώ τον δικό τους πομποδέκτη...

Για τα μπάζα είμαστε.... για τα μπάζα!
 
Top Bottom