Diiimitriis
Το δικό μου ΤΑ 650 έχει κοντά στις 190000 χλμ Πολλες λοιπον δεκάδες χιλιάδες από αυτά τα χλμ έχουν γίνει σε κάθε είδους χωμάτινες διαδρομές
Όμως όπως σου είπε και
kordix διάλεξε για το χώμα ένα μικρό ον οφ Mε αυτό θα εξελιχθείς πιο γρήγορα πιο ξεκούραστα και με μεγαλύτερη ασφάλεια στη χωμάτινη οδήγηση
Το ΤΑ ναι μεν έχει χωμάτινες δυνατότητες αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με ένα μικρό ον οφ Πέραν των προφανων μειονεκτηματων του ΤΑ που είναι το βάρος και το κόστος μιας πτώσης (τα πλαστικά του είναι πολύ ακριβα κα σε μεταχειρισμένα σπάνια θα βρεις σε καλή κατασταση) υπάρχουν και κάποια άλλα που δεν είναι και τα πρώτα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος Όπως ας πούμε ότι χρειάζεται κατά την γνωμη μου κάποια έξτρα και άρα και χρήματα για χωμάτινη χρηση (βελτιωση του μπροστινού, οδοντωτα μασπιε, τιμόνι, ενίσχυση της ποδιάς κινητήρα, πιο ψηλή σέλα) Ή πχ ότι σε απότομα ανηφορικά λόγω σχεδιασου του ρεζερβουάρ σε αναγκάζει να στηρίζεσαι και να τραβάς το τιμονι
Εχοντας κατά μονο 2 χρονια μεγαλύτερη ηλικία από σενα (αλλά μάλλον όχι και τόσο καλή φυσική κατασταση) και αφού πλέον το ΤΑ στο χώμα μου εδινε περισσότερο άγχος πάρα ευχαρίστηση αποφασισα πριν από περίπου τέσσερα χρόνια το ΤΑ να εκτελεί πλέον κυριως χρέη ασφαλτινου εκδρομικου οχήματος και για τα χωμάτινα χλμ πλέον αλλά και για την πυκνή κίνηση της πόλης να έχω ένα μικρό ονοφακι (crf 300l)
Γνώμη μου λοιπόν και συμφωνώ με τον
Kardabix είναι να κρατήσεις το transalp και να πάρεις και ένα μικρό ον οφ Θα πληρώνεις μεν κάθε χρόνο κάποια έξτρα χρήματα για το μικρό (22 ευρώ τέλη και περί τα 110-130 για ασφαλεια + κάποια ευρώ για συντήρηση και μικρομαζεματα) αλλά θα έχεις ένα όχημα αξιόπιστο και παντός καιρού, το ΤΑ και άλλο ένα για να μάθεις σωστά και με μεγαλύτερη ασφάλεια το χώμα