Αρχάριος στο χώμα

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 990 ADV & KTM EXC450
Το ακούω. Μια χαρά κάνεις και το λες. Για να ακούσω γνώμες ποσταρα εδώ. Πολύ καλοδεχούμενη η ιδέα σου και με βάζει να το ξανασκεφτώ! :friendship:
Υπάρχουν 4 transalp που κάνουν χώμα οι αναβάτες τους.
konkost Φραουλίτσος Turtle XLGeorge ,ίσως και άλλα που δεν θυμάμαι...
Σίγουρα μπορείς να ξεκινήσεις με αυτό με κατάλληλα λάστιχα και εξοπλισμό αλλά δεν θα είναι όπως με ένα ελαφρύτερο μηχανάκι...

korobilis7

Μέλος
Περιοχή
rentis
Όνομα
kostas
Μοτό
AFRICA TWIN XRV 750 rd07a
Εννοείται ότι μπορείς να μπεις με το ταπεινό Transalp.
Γνωρίζεις την μηχανή σου και είναι ένα +.
Λάστιχα να πατάνε χώμα να φορέσεις και βουρ.
Πήγαινε και στον Χουνδρα για τα πρώτα πατήματα και η συνεχής εξοικείωση στο χωμάτινο τερέν θα σου δείξει αν χρειάζεσαι άλλο μηχανάκι.

Turtle

Μέλος
Όνομα
Κώστας
Μοτό
Transalp 650 05
Το σκέφτηκα. Δεν θα αντέξει χωμα. Έχω κάνει 146000 χιλιόμετρα. Για την άσφαλτο είναι μια χαρά. Στο χώμα με τις πτώσεις που θα γίνουν θα μείνω χωρίς μηχανάκι.
Καλησπέρα και από εμένα. Έχω ένα μηχανάκι μόνο, το ίδιο με εσένα. Κυκλοφορώ συνέχεια με αυτό καθώς έχω μόνο αυτό. Αν θες να κάνεις χώμα χωρίς να κυνηγάς ταχύτητες δεν θες κάτι άλλο. Δεν έχει τύχει να πάει κάποιος κάπου και να μην τον ακολουθήσω. Αν πέσει δεν θα κλαίς ένα καινούριο μηχανάκι. Το μόνο που μπορεί να πάθει είναι να σπάσει κανένα πλαστικό. Εμένα που δεν με πολυαπασχολεί η εμφάνιση δεν ασχολούμαι. Ο konkost από όσο ξέρω έχει πάρει δεύτερα πλαστικά και τα έβαζε στο χώμα. Το δικό μου από χλμ μάλλον έχει 200αρισει.

Diiimitriis

Μέλος
Όνομα
Dimitris
Μοτό
Transalp 650XLV 2004
Καλησπέρα και από εμένα. Έχω ένα μηχανάκι μόνο, το ίδιο με εσένα. Κυκλοφορώ συνέχεια με αυτό καθώς έχω μόνο αυτό. Αν θες να κάνεις χώμα χωρίς να κυνηγάς ταχύτητες δεν θες κάτι άλλο. Δεν έχει τύχει να πάει κάποιος κάπου και να μην τον ακολουθήσω. Αν πέσει δεν θα κλαίς ένα καινούριο μηχανάκι. Το μόνο που μπορεί να πάθει είναι να σπάσει κανένα πλαστικό. Εμένα που δεν με πολυαπασχολεί η εμφάνιση δεν ασχολούμαι. Ο konkost από όσο ξέρω έχει πάρει δεύτερα πλαστικά και τα έβαζε στο χώμα. Το δικό μου από χλμ μάλλον έχει 200αρισει.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους σας! Με βοηθήσατε πολύ να δω μια οπτική που είχα απορρίψει εξ αρχής.

Θα πάω κατ αρχάς να κάνω μάθημα στον Χουντρα να δω τι παίζει. Αν συνεχίσει να μου αρέσει τότε βάζω χωματινα ελαστικά και μαθαίνω στην Transalp για όσο παει.

:friendship:

Φραουλίτσος

Καθιστό Μοσχάρι
Περιοχή
ΜΕΣΟΛΌΓΓΙ
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Χάιδω
Honda transalp 650
Diiimitriis καλησπέρα! Παρε με ένα τηλέφωνο αύριο το μεσημέρι ή στείλε το δικο σου να σε πάρω.

Και για να προλάβω διάφορες τσούχτρες

Ξεκάθαρο πέσιμο!!!!

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
Κράτα λίγο ακόμα το τρανσαλπ για ασφάλτινη χρήση και πάρε ένα voge rally 300ρι ή ένα 250-300 προσιτό σε τιμή ον ΟΦ , καινούργιο ή μεταχειρισμένο το οποίο θα σε βοηθήσει πολύ να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο χώμα. Και αυτό για να αποφύγεις τη χρήση χωμάτινων ελαστικών στην άσφαλτο για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη γρήγορη φθορά τους και ο δεύτερος με την κακή έως ανύπαρκτη πρόσφυση σε βρεγμένους δρόμους.

Διαφορετικά χτυπά ένα mt450 για την χρήση τα κάνω όλα και συμφέρει αλλά με αρκετούς συμβιβασμούς όσον αφορά το βάρος και την επιλογή των ελαστικών.

Καλώς ήρθες στην παρέα.

(Βάλε στο πρόγραμμα και ένα ειδικό σχολείο για off road οδήγηση. )

Diiimitriis

Μέλος
Όνομα
Dimitris
Μοτό
Transalp 650XLV 2004
Κράτα λίγο ακόμα το τρανσαλπ για ασφάλτινη χρήση και πάρε ένα voge rally 300ρι ή ένα 250-300 προσιτό σε τιμή ον ΟΦ , καινούργιο ή μεταχειρισμένο το οποίο θα σε βοηθήσει πολύ να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο χώμα. Και αυτό για να αποφύγεις τη χρήση χωμάτινων ελαστικών στην άσφαλτο για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη γρήγορη φθορά τους και ο δεύτερος με την κακή έως ανύπαρκτη πρόσφυση σε βρεγμένους δρόμους.

Διαφορετικά χτυπά ένα mt450 για την χρήση τα κάνω όλα και συμφέρει αλλά με αρκετούς συμβιβασμούς όσον αφορά το βάρος και την επιλογή των ελαστικών.

Καλώς ήρθες στην παρέα.

(Βάλε στο πρόγραμμα και ένα ειδικό σχολείο για off road οδήγηση. )
Καλή ιδέα! Θα κάνω ενα δύο μαθήματα πρώτα και βλέπω πως το συνεχίζω. Θα ψάξω και για την Voge 300 Rally

Kardabix

Μέλος
Περιοχή
Αγρίνιο
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Yamaha XTZ 690
Δημήτρη καλώς ήρθες στην παρέα μας... Με ένα ελαφρύ μικρό μηχανάκι θα έχεις πολύ λιγότερη ταλαιπωρία και πολύ γρηγορότερη εξέλιξη. Το transalp μπορεί να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του...

konkost

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
transalp 650
crf 300l
Diiimitriis
Το δικό μου ΤΑ 650 έχει κοντά στις 190000 χλμ Πολλες λοιπον δεκάδες χιλιάδες από αυτά τα χλμ έχουν γίνει σε κάθε είδους χωμάτινες διαδρομές
Όμως όπως σου είπε και kordix διάλεξε για το χώμα ένα μικρό ον οφ Mε αυτό θα εξελιχθείς πιο γρήγορα πιο ξεκούραστα και με μεγαλύτερη ασφάλεια στη χωμάτινη οδήγηση

Το ΤΑ ναι μεν έχει χωμάτινες δυνατότητες αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με ένα μικρό ον οφ Πέραν των προφανων μειονεκτηματων του ΤΑ που είναι το βάρος και το κόστος μιας πτώσης (τα πλαστικά του είναι πολύ ακριβα κα σε μεταχειρισμένα σπάνια θα βρεις σε καλή κατασταση) υπάρχουν και κάποια άλλα που δεν είναι και τα πρώτα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος Όπως ας πούμε ότι χρειάζεται κατά την γνωμη μου κάποια έξτρα και άρα και χρήματα για χωμάτινη χρηση (βελτιωση του μπροστινού, οδοντωτα μασπιε, τιμόνι, ενίσχυση της ποδιάς κινητήρα, πιο ψηλή σέλα) Ή πχ ότι σε απότομα ανηφορικά λόγω σχεδιασου του ρεζερβουάρ σε αναγκάζει να στηρίζεσαι και να τραβάς το τιμονι

Εχοντας κατά μονο 2 χρονια μεγαλύτερη ηλικία από σενα (αλλά μάλλον όχι και τόσο καλή φυσική κατασταση) και αφού πλέον το ΤΑ στο χώμα μου εδινε περισσότερο άγχος πάρα ευχαρίστηση αποφασισα πριν από περίπου τέσσερα χρόνια το ΤΑ να εκτελεί πλέον κυριως χρέη ασφαλτινου εκδρομικου οχήματος και για τα χωμάτινα χλμ πλέον αλλά και για την πυκνή κίνηση της πόλης να έχω ένα μικρό ονοφακι (crf 300l)

Γνώμη μου λοιπόν και συμφωνώ με τον Kardabix είναι να κρατήσεις το transalp και να πάρεις και ένα μικρό ον οφ Θα πληρώνεις μεν κάθε χρόνο κάποια έξτρα χρήματα για το μικρό (22 ευρώ τέλη και περί τα 110-130 για ασφαλεια + κάποια ευρώ για συντήρηση και μικρομαζεματα) αλλά θα έχεις ένα όχημα αξιόπιστο και παντός καιρού, το ΤΑ και άλλο ένα για να μάθεις σωστά και με μεγαλύτερη ασφάλεια το χώμα

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
Καλή ιδέα! Θα κάνω ενα δύο μαθήματα πρώτα και βλέπω πως το συνεχίζω. Θα ψάξω και για την Voge 300 Rally
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι φτηνά. Βρες και μια φτηνή ασφάλεια για το 300 και το κόστος χρήσης θα είναι μικρό. Συγκεκριμένα το voge επειδή έχει και το φέρινγκ θα σε ταξιδέψει άνετα με ταχύτητες ως τα 100 πραγματικά με τα μπαγκάζια σου. Είναι και ο νέος ΚΟΚ...

Με τα χωμάτινα λάστιχα έτσι κι αλλιώς ξέχνα τις "μεγάλες" ταχύτητες στην Εθνική δηλαδή 130-140 του τρανσαλπ.

Όμως στο χώμα θα είσαι άρχοντας και θα σε σώσει το κατά πολύ μικρότερο βάρος. Η περιορισμένη δύναμη του θα σε βοηθήσει να βρίσκεις πιο εύκολα πρόσφυση και αν πέσει κάτω θα το σηκώνεις εύκολα. Έχει και φτηνά ανταλλακτικά.

Diiimitriis

Μέλος
Όνομα
Dimitris
Μοτό
Transalp 650XLV 2004
Μου κολλάει καλύτερα το σενάριο αυτό ειναι η αλήθεια.

Στο TA εχω βάλει και μεγάλο ανεμοθωρακα για τα ταξίδια και απ οτι έψαξα για να προσθέσω διάφορα και να πατήσω χώμα βγαίνει ενα πόσο που δικαιολογεί το κόστος της Voge 300rl. Θα πάω να την δω από κοντά και να κάνω test drive επίσης Hymalaian, 450mt και θα καταλήξω στην φόρμουλα. Η πρόταση σας όμως "απο εδώ η γυναίκα μου και απο εδώ το αίσθημα μου" φαίνεται η λογικότερη! :friendship:

Top Bottom