Ασφάλτινα Κρητικά βουνά - The road story!!!

Nick_990

Μέλος
Περιοχή
Ηρακλειο κρητης
Όνομα
Νικος
Μοτό
KTM 990R
Tελικα τι εγινε εκει στην Κρητη το 3ημερο της πρωτομαγιας ; κρυο ; ζεστη ; ηλιος ; βροχη ; ή χιονια ; περασαμε καλα ; δεν περασαμε ; λιγο υπομονη και ερχεται ειδικη περιγραφη απο τον πιο καταλληλο ;)










Coming soon....
 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Απόγευμα, αρχές Γενάρη...
Είμαι στο γραφείο χαλαρός, ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο. Καλώς τον Γιάννη.
«Καλησπέρα, έχω κανονίσει το βράδυ με τον Νίκο να βρεθούμε για να δούμε πώς να οργανώσουμε μία βόλτα με το Advride, να έρθουν και παιδιά από πάνω που μου το ζήτησαν. Μέσα;»Κικηηηηηή, το βράδυ έχω έξοδο με τα παιδιά!!!
Βρισκόμαστε το λοιπόν, ματς μουτς, βάλε ρακές. Για πε τώρα, τι βόλτα θένε οι μουσαφιραίοι…
«Πιες δυο ρακές ακόμα»
Οκ, για πε τώρα…
«Κοίτα ωραίους μεζέδες που έχει εκεί τσίμπα, τσίμπα»
Τρώμε, πίνουμε, ξαναπίνουμε, στο τέλος το σκάνε το παραμύθι. ΑΣΦΑΛΤΙΝΗ!!!
Πάω να πω κάτι, να κι άλλοι μεζέδες, να νέες ρακές, τελικά το μόνο που είπα ήταν μια ιδέα για τη διαδρομή, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις.
Και κάπως έτσι, βγήκε ο πρώτος τίτλος. «Σχεδόν ασφάλτινα Κρητικά βουνά της Κρήτης»



Το τραβάμε από εδώ, το στρώνουμε από εκεί, νέες μαζώξεις στο σπίτι του Γιάννη, μπύρες, πίτσες, πώς είναι δυνατόν να φτιαχτεί μια μάχιμη εκδρομή υπό αυτές τις συνθήκες; Μάλιστα, η μουχρίτσα, ο έτερος Νίκος, μία νύχτα χωρίς φεγγάρι σβήνει το «σχεδόν» και πλέον γίνεται επισήμως Ασφάλτινη! Οκ, Ασφάλτινη αλλά με μπόλικα, σφικτά χιλιόμετρα και με αρκετά γραφικά σημεία με πιθανές εκπλήξεις. Κάτι νομίζω πως πάει να γίνει.



ΠΟΛΥ τρέξιμο για την οργάνωση, ξενοδοχεία, φαγητό, τολμώ να πω πως η δουλειά έγινε κυρίως από Νίκο-Γιάννη. Το αποτέλεσμα, τόσο στα ακτοπλοϊκά που με τη βοήθεια του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Σκαλανίου πετύχαμε τρομερές εκπτώσεις στην ΑΝΕΚ, όσο και στα ξενοδοχεία- χώρο κάμπινγκ, ήταν εξαιρετικό!
Το βασικό όμως άγχος μας ήταν να έχουμε καθαρό μυαλό για να βγάλουμε λεπτομερώς μια καλή, ΑΣΦΑΛΤΙΝΗ, βατή διαδρομή. Όχι και τόσο εύκολο όσο φαντάζεστε, ειδικά αν συνυπολογίσετε ότι η ιδέα είναι να κινηθούμε αυτή τη φορά στη μερικώς άγνωστη ανατολική Κρήτη, τονίζοντας τις άφθονες εναλλαγές τοπίου που μπορεί να προσφέρει ακόμα και μία ασφάλτινη βόλτα στην Κρήτη μας.



Μέχρι και δοκιμαστικό διήμερο έγινε, όπου εντοπίστηκαν κατολισθήσεις κτλ σε τμήματα της διαδρομής. Αυτά αντικαταστάθηκαν αναγκαστικά αργότερα στη διάρκεια μπυροποσίας με άλλα, αγνώστου ποιότητας που υποθέταμε ότι δε θα είχαν πρόβλημα.


 
Τελευταία επεξεργασία:

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Η μεγάλη μέρα επιτέλους έφτασε! Ξημέρωμα Σαββάτου υποδεχόμαστε τη βόρεια παρέα. Καφεδάκι, βρισκόμαστε παλιοί και νέοι φίλοι. Φιλιά, γέλια, πειράγματα, πλησιάζει η ώρα της αναχώρησης. Ως μέλος της οργάνωσης αλλά και καλός γνώστης της διαδρομής, σηκώνομαι ψηλά και δίνω τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Λόγια σταράτα, μεγάλα παιδιά είμαστε, μοτοσικλετιστές έμπειροι σχεδόν όλοι, δε θέλει πολλά να πούμε. Ορεξάτοι όλοι, θαρρώ το έπιασαν το νόημα, οπότε το ξεκίνημα γίνεται ταχύτατο!





Μέσα ή δίπλα από 60 χωριά και πόλεις προβλέπεται να περάσουμε σήμερα, 300 περίπου χιλιόμετρα θα κάνουμε. 41 μηχανές σε επαρχιακό με πολλές διασταυρώσεις και πολύ περισσότερες στροφές, πώς τις συντονίζεις; Αδύνατον, αν είσαι ένας, με δυσκολία αν είστε 4. Εγώ μπροστά, δίνω ρυθμό και καθορίζω την πορεία. Ο Νίκος, ήρωας, τρέχει μπρος πίσω να διορθώνει ό,τι μπορεί, έξτρα ενδιάμεσος ο Δημήτρης από τον ΣΥΜΟΣΚΑ και ο Γιάννης στο τέλος να σκουπίζει τα πτώματα που αναπόφευκτα θα υπάρξουν σε τόσο μεγάλη πορεία. Πρώτη απώλεια μία κοπέλα, νέα οδηγός που έβλεπε πως δε μπορούσε να ανταποκριθεί. Δεν πειράζει, στο μέλλον…
40 μηχανές το λοιπόν.





Η πομπή ελίσσεται σαν φίδι. Στην αρχή αργά, όσο περνάει ο χρόνος όμως πάει γρηγορότερα. Πρώτη στάση, σύντομα σχετικά, απέναντι από το εγκαταλελειμμένο και πλημμυρισμένο χωριό Σφεντύλι, πάνω από το φράγμα Αποσελέμη.
Φώτο κανείς;
 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Συνέχεια με ανάβαση μέσα από φιδίσιους δρόμους προς το οροπέδιο Λασιθίου με σβέλτο ρυθμό. Σβέλτος αλλά πιστεύω ασφαλής, τραβάει τους αργούς, δε βαριούνται πολύ οι γρηγορότεροι.




Για ελάτε κοντά για το πουλάκι…




Δεύτερη στάση στον Άγιο Χαράλαμπο, σε ένα ύψωμα με καταπληκτική θέα στο Οροπέδιο. Ξέχασα τη διασταύρωση, παίρνω την επόμενη, κανένα πρόβλημα, αν εξαιρέσεις πως η σκούπα βρέθηκε κούτελο με την πρώτη μηχανή. Λαός πολύς!!!







 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Όλα καλά μέχρι εδώ. Συνεχίζουμε Καμινάκι, ανάβαση νότια, μέχρι που…





Πού είναι οι υπόλοιποι;
Διασπάστηκε το γκρουπ. Περιμένουμε, περιμένουμε, επιτέλους φτάνουν οι πρώτοι. Όλα καλά; Όλα καλά, απλά ο Παπαδόπουλος με τη σουπερ χοντρή BMW έμπλεξε λίγο με τον μπροστινό του, έχασε στιγμιαία την ισορροπία και έπεσε με 5 χλμ. Ακούμπησε στα κάγκελα, μηδέν ζημιά, όλα καλά. Μάλιστα ξεκινάει δυναμικά για να διεκδικήσει το βραβείο μεγαλύτερης κλίσης στην παρέα ;)





Η συνέχεια της βόλτας πραγματοποιείται μέσα από πανέμορφα, άγρια τοπία στα οποία προσφέρει το κατιτίς τους η παρουσία ολίγου χιονιού στις τριγύρω κορυφές.





Με τον σβέλτο ρυθμό μας δεν αργούμε να φτάσουμε στην τρίτη επίσημη στάση της ημέρας, την Έμπαρο. Οι γρήγοροι κερνάνε πορτοκαλάδες στους αργούς, οι αργοί αραδιάζουν διάφορες λιγότερο ή περισσότερο πειστικές δικαιολογίες, ο χρόνος περνάει αστραπιαία. Άντε, μαζέψτε τον Phoenix από το καφενείο και πάμε!
Απρόοπτο δεύτερο: Ένας Ηρακλειώτης της παρέας με Transalpέμεινε από ηλεκτρικά. Πρόβλημα; Κανένα. Κλειδώνει τη μηχανή επί τόπου και έτερος Ηρακλειώτης που έπρεπε να φύγει λόγω εργασίας τον πετάει μέχρι Ηράκλειο για να φέρει αγροτικό. 38 μηχανές το λοιπόν.

 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Πορεία νότια μέσα από την ανατολική Μεσσαρά. Μάρθα, Δεμάτι…





…Κάτω Καστελιαννά. Σε κάθε στροφή ρίχνω τον ρυθμό πριν, μαζευόμαστε λιγάκι, περνάω τη στροφή, πάλι με αργό ρυθμό…





…νάτος ο Νικολής με το κίτρινο γιλέκο, φύγαμε!





Ο δρόμος εξελίσσεται σε πιστάκι με ελάχιστη κίνηση (off-season) και καλή άσφαλτο. Οι γρήγοροι της παρέας δε κρατιόνται και ξεχύνονται μπροστά!





Με περνάνε σα σταματημένο! Αμάν, να βλέπεις διβάλιτση ή τριβάλιτση μηχανή να πλαγιάζει τέρμα στις στροφές, έτοιμη να ξύσει τις μπαγκαζιέρες, τρομακτικό αλλά και συναρπαστικό συνάμα! Εγώ, μαζί με τους υπόλοιπους, πίσω να παρακολουθούμε, απολαμβάνοντας στους δικούς μας ρυθμούς την όμορφη κατάβαση.









 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Φτάνουμε Τσούτσουρα, φουλ ανατολική πορεία παραλιακά τώρα. Δέρματος, διάβαση ποταμού Αναποδάρη, Κική, βλέπεις πουθενά τον Νίκο;





Οπ, νάτος, φύγαμε!





Άρβη





Αν και άσφαλτος, το οδόστρωμα δε θα το έλεγες και τέλειο. Αρκετές λακκούβες, επιχωματώσεις και κατολισθήσεις βρίσκουμε στο διάβα μας.Λίγο έλειψε να φρακάρουμε σε μία από αυτές μάλιστα!
Απρόοπτο: Ο έτερος ενδιάμεσος της ημέρας, ο Δημήτρης από το ΣΥΜΟΣΚΑ έπαθε λάστιχο. Πρόχειρη επισκευή, συνεχίζουμε, εμείς οι μπροστινοί, ούτε που το πήραμε χαμπάρι, όλα τα τραβούσε η κακόμοιρη η σκούπα.





Τέταρτη επίσημη στάση της ημέρας, Τέρτσα για να τσιμπήσουμε κάτι. Νωρίς νωρίς μάλιστα, 12 και κάτι φτάσαμε. Ή το πρόγραμμα στη δοκιμαστική ήταν λάθος ή απλά πηγαίναμε αεροπορία!

 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Μπορεί να είχαμε συνεννοηθεί με το μαγαζί και δεν καθυστέρησε το σέρβις, η κούραση όμως αρχίζει να μαζεύεται και κανείς δε βιάζεται να σηκωθεί. Κανείς, εκτός από εμένα βέβαια…
Πάμε, πολλή ώρα κάτσατε, ντυθείτε παίδες και κορασίδες, φύγαμε! Βλέπω καμιά κοσαριά μηχανές πίσω μου, οκ , φεύγουμε. Βλέπει η σκούπα άπειρες μηχανές μπροστά του (μείον άλλες 3-4 που έπρεπε να μας αφήσουν, πες 35 σύνολο), φεύγει. Έλα μου όμως που είχε ξεχάσει 7 αργοπορημένους πίσω από την ταβέρνα… Τηλέφωνο στον Νίκο, πίσω, τους παίρνει, άντε όμως να μας πιάσουν. Εννοείται πως εγώ με τους μπροστινούς δεν πήραμε χαμπάρι ;)
Το πρώτο γκρουπ, οι 25 κάπου μηχανές δηλαδή με εμένα μπροστά και τον Γιάννη σκούπα, περίπου δέκα με τον Νίκο πίσω, όποιο γκρουπ και να πάρεις, κάνει μπούγιο από τα μικρά χωριά που περνάμε.





Μία θάλασσα, μία βουνό, συνεχόμενη πλέον οδήγηση, χωρίς άλλες στάσεις περιττές, το γκρουπ έχει πάρει φωτιά…





Μαζί και τα πόδια μερικών. Πιασμένοι;





Επιστροφή στη θάλασσα από το χωριό Ανατολή. Από τα αρώματα των βοτάνων και των λουλουδιών, πίσω στα αρώματα των φυτοφαρμάκων, σε μία περιοχή που ταΐζει με κηπευτικά τη μισή Αθήνα και σημαντικό ποσοστό πελατών γερμανικού σούπερ μάρκετ στο εξωτερικό.





 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Ιεράπετρα, στάση για βενζίνα. Όχι για τις χοντρές βέβαια, ούτε για τα 800ρια εννοείται. Ίσως για κάποια Ιαπωνικά, σίγουρα για τα ΚΤΜ της παρέας.
Να παραλείψουμε, λέει, την παράκαμψη στο βουνό παρακάτω; Όχι ΒΕΒΑΙΑ, όλη θα την κάνουμε!
Από τον παραλιακό, στρίβουμε για Κουτσουνάρι και ανηφορίζουμε ξανά βόρεια. Άι Γιάννης, Σχινοκάψαλα, Καλυβίτης και πάλι κάτω θάλασσα. Η Κική, λίγες φωτογραφίες τραβάει, απολαμβάνει τη διαδρομή. Εγώ αντιθέτως, άγχος, μην τυχόν μου ξεφύγει και βρεθώ σε ασφάλτινο αδιέξοδο (με συνέχεια χώμα) και εκτεθούμε. (παρά λίγο)





Παρόλα αυτά απολαμβάνουμε όλοι τα αρώματα και το πράσινο που μας τριγυρίζει.









 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Φτάνοντας στην παραλία, αποφασίζουμε να παραλείψουμε μία ακόμα στάση για καφέ και να ορμήσουμε για το τέρμα.





Μονή Καψά





Όλοι έχουν Road Book, ο δρόμος από εδώ και μπρος είναι βατός, χωρίς μπερδέματα. Αφήνουμε, λοιπόν , ελεύθερο ένα κοπάδι από μηχανές να ευχαριστηθούν σα μικρά παιδιά οδήγηση σε ανοικτό επαρχιακό με καλή άσφαλτο και ορατότητα . Χάνονται πολλοί μπροστά, άλλοι μένουν πίσω, όπου και να κοιτάξεις, μηχανές.













 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Περνάμε Ζήρο, μικρή ανάβαση και μετά αρχίζει η κλασική, πανέμορφη κατάβαση Ξερόκαμπου!
Μηχανές παντού λέμε!













 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Φτάνουμε Άνω Ζάκρο, η σκούπα αργεί αλλά το εκμεταλλευόμαστε για να βάλουμε όλοι την πανάκριβη βενζίνα στο μοναδικό πρατήριο της περιοχής. Αναγκαστική θυσία αν δε θέλουμε αύριο να κάνουμε περιττές στάσεις. Μαζευόμαστε εν τέλει, τακτοποιούμαστε στα δωμάτια, μπανάκι (στη θάλασσα για εμένα) και μάζωξη στην ταβέρνα για το βραδινό γλέντι.
(Φεύγει αργότερα ο Βαγγέλης με το άσπρο 990, έρχεται ο Σπύρος με το παλιό Tenere, καλά είμαστε)





 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Μεσάνυχτα, κουρασμένοι όλοι μας από μία πραγματικά γεμάτη μέρα, πάμε για ύπνο περιμένοντας μία αρκετά πιο άνετη μέρα για αύριο…
Βέβαια, όταν είναι να ξυπνήσεις 08:30…





…να πας για καφέ 09:30 …





…και να ετοιμάζεσαι να φύγεις στις 10:30, αρχίζει να δυσκολεύει το πρόγραμμα.
Μένουν 5-6 άτομα Κρητικοί στη Ζάκρο να απολαύσουν το κάμπινγκ, κάπου 30 μηχανές συνεχίζουμε .


 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Πρώτη δοκιμασία της ημέρας, ένα κομμάτι που θα χωρίσει τους Λέλους από τις Λούγκρες, τα Πούρα από τις Πίπες, τους Μάχιμους από τις Διάσημες! Χώμα! Οκ, δεν είναι υποχρεωτικό, κατανοώ ότι κάποιοι (κακώς) το φοβούνται ή δεν έχουν κατάλληλο μηχανάκι, το καλοπροαίρετο γερό πείραγμα πάντως δεν το γλιτώνουν!





Εν τέλει, η μεγάλη πλειοψηφία τιμά το όνομα Adv, έστω και μόνο για 2-3 χιλιόμετρα, και χώνεται στις σκόνες!





Σύντομα γίνεται όμως στάση για να απολαύσουμε την αφορμή για την οποία κάναμε αυτό το κομμάτι και να πάρουν οι φωτογραφικές φωτιά.





Φαράγγι των Νεκρών!





Καμαρώστε χάρη, απολαύστε στυλ. Μα… τι κρατάει εκεί;
Ρε Κώστα, δεν είπαμε να μη μπερδεύεις τη δουλειά με τη διασκέδαση!

 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Το γκρουπ μαζεύεται πάλι Ζάκρο, πορεία βόρεια από σφιχτά και ανοικτά κομμάτια μέχρι το βορειοανατολικότερο σημείο της Κρήτης. Κάβο Σίδερο, κλειστό δυστυχώς στο τελευταίο κομμάτι λόγω στρατιωτικής βάσης.





Μικρό απρόοπτο η πτώση από το στάντ της μηχανής του Κώστα. Δεν ήταν εν κινήσει, δε μετράει. Ακόμα προηγείται ο Νίκος με τη χοντρή, σόρρυκιόλας.





Στάση και στο Φοινικόδασος στο Βάι, παααλι καφές; Βρε σεις, λίγο το κεφάλι μου να γυρίσω, αράξατε με πρώτο πρώτο τον Φοίνικα που απολαμβάνει έναν ακόμα από τους πολλούς espresso. Νέα καθυστέρηση εδώ, ξεκινάμε αργά, άλλοι ακόμα αργότερα, χανόμαστε, περιμένουμε, εν τέλει δίνω το οκ να φύγουν όσοι θέλουν, με ανασυγκρότηση στο Ίστρο, μα εύκολο είναι. Ποια η αιτία της καθυστέρησης; Στο 800 του Γιώργου βγήκε η αλυσίδα από τη θέση της! Μπαίνει δε μπαίνει, εν τέλει τα κατάφερε, όμως πλέον όλοι (πλην του Γιάννη που δεινοπαθούσε μαζί του στον ήλιο και τον δυνατό αέρα), είμαστε Ίστρο όπου αρχίζουν από μερικούς οι εκπτώσεις.





 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Οκ, ο Γιώργος με το 800 είναι off για την ώρα, ο Γιάννης ίσα που μας προλαβαίνει και θέλει στάση. Και οι δύο, θα μας βρούνε Νεάπολη. Αρκετοί άλλοι και άλλες όμως δηλώνουν κούραση, κόπωση, πείνα ,θα συναντηθούμε Πλάκα με αυτούς, αναγκαστικά.
Πλάκα πλάκα, και εγώ είμαι κουρασμένος αλλά η βόλτα θα βγει! Φεύγουμε από θάλασσα λοιπόν και αρχίζουμε τη νότια ανάβαση στο βουνό μέσα από Καλό Χωριό, Πρίνα, Κρούστα, Κριτσά και πάλι θάλασσα λίγο παρακάτω. Από την ξεραΐλα στο πευκόδασος και πάλι ξεραΐλα. Φωτογραφίες δεν έχω από εκεί γιατί η Κική είχε μείνει με το στόμα ανοικτό.
«Σίγουρα είμαστε Κρήτη, και μάλιστα τόσο κοντά σε ένα δρόμο που έχω κάνει άπειρες φορές;;»
Μόνο «πρόβλημα», 500 μέτρα χωματόδρομος. Ήμουν όμως έτοιμος. Αν κάποιος παραπονιόταν θα του έλεγα: «Θυμάστε που γράφαμε πως θα έχει εκπλήξεις η διαδρομή;»
Ε, «ΕΚΠΛΗΞΗ!!!»
Φτάνοντας εν πάση περιπτώσει θάλασσα, αποφασίζουμε μικρές παρακάμψεις μιας και το εναπομείναν γκρουπ πετούσε!
Απόβαση στον Άγιο Νικόλαο!





Σχίσμα Ελούντας, ένα στενό πέρασμα προς το απέναντι νησί που το ενώνει με τη στεριά μία παλιά γέφυρα.





Σύντομη στάση…









Σύντομη στάση και απέναντι από το γνωστό Νησί της Σπιναλόγκας όπου γινόμαστε και εμείς θέαμα για τους περαστικούς.

 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Ξανά στάση στην Πλάκα. Πού είναι τα πουλάκια που μας είχαν αφήσει; Ωχ, μεζέδες βλέπω, ακόμα δεν ήρθαν τα κύρια φαγητά. Μερικοί της παρέας ζηλεύουν, τέλος η εκδρομή και για αυτούς, θα τα πούμε το βράδυ στο γεύμα. Για τους υπόλοιπους, τέρμα η Πλάκα, αφήνουμε τη μάσα και συνεχίζει ο Μοτοσικλετισμός μέσα από μία διαδρομή άγρια, περνάμε από ημιερειπωμέναχωριά πάνω σε βουνά ή δίπλα στη θάλασσα. Να φανταστείτε πως το ρεύμα ήρθε στη περιοχή τη δεκαετία του 80’ ενώ την πρώτη φορά που πέρασα το 90’, ο μισός δρόμος ήταν χώμα.

















Δικαίως κουράστηκαν όσοι κουράστηκαν, όσοι όμως άντεξαν και συνέχισαν, απόλαυσαν έναν σβέλτο ρυθμό, χωρίς καμία περιττή στάση και χωρίς προβλήματα, μέσα από ιδιαίτερα τοπία μέχρι τη Νεάπολη.

 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Νεάπολη επιτέλους, έχουμε μεγάλη στάση. Για μέτρια πήγαινε αλλά, από τη μία ο απίστευτα αργός σουβλατζής, από την άλλη οι μεγάλες (κλασικά) σουβλακόπιτες που σερβίρονται εδώ Κρήτη, μία ακόμα καθυστέρηση την είχαμε.
Η συνέχεια περιλαμβάνει άνοδο πάλι στο οροπέδιο Λασιθίου από τη βορειοανατολική είσοδο αυτή τη φορά, και κατέβασμα από τη βορειοδυτική με μικρή στάση στο Κράσι. Τελικά, η βόλτα βγήκε πλήρης! 300 χιλιόμετρα περίπου προβλέπονταν συνολικά για τη δεύτερη μέρα και πέρασμα μέσα ή δίπλα από 79 χωριά Γιατί προβλέπονταν; Γιατί εγώ δε συμμετείχα στην ανάβαση Λασιθίου, οικογενειακές υποχρεώσεις. Συμμετείχα όμως κανονικότατα στο βραδινό γλέντι αλλά φώτος εκεί δεν έβγαλα, οπότε…

 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
…πάμε στην τρίτη μέρα!
Η τρίτη μέρα έχει ξύπνημα χαλαρό, 09:30 μαζευόμαστε, υποτίθεται, 10:30 ξυπνάνε οι τελευταίοι, καλές 11:30 και βάλε ξεκινάμε! Συννεφιασμένος ο καιρός, κάποιοι φοβήθηκαν, κάποιοι ξενύχτησαν την παραμονή, όπως και να έχει, αυτοί θα χάσουν.
Εγώ, με αμάξι και τα παιδιά, μερικές φορές, όσο και να θέλω, κάποια πράγματα προηγούνται. Καλός συμβιβασμός μιας και νιώθω πως είμαι μέρος της παρέας, έστω και βλέποντάς τους από το τέλος. Η πορεία μας περιλαμβάνει, κλασικά, καλό στροφιλίκι με ανάβαση μέχρι Ανώγεια, έπειτα πορεία προς τα βουνά. Μικρή στάση στη διασταύρωση Σκίνακα-Νίδας για ανασυγκρότηση.



Η όλη βόλτα σχεδιάστηκε εξαρχής με σκοπό να τονίσει τη διαφορετικότητα των τοπίων της Κρήτης. Μία ξεραΐλα, μία δάσος, τουριστικές περιοχές, δίπλα σε ερημικά τοπία, μπάνιο στη θάλασσα τη μία μέρα, 4-5 μέτρα χιόνι την άλλη. Πρωτομαγιά στην Κρήτη!



Αν το είχαμε σκεφτεί καλύτερα, το πρωί θα κάναμε «μπανάνα» στου Ψηλού τα θαλάσσια Watersports ενώ το μεσημέρι τσουλήθρα στο χιόνι!
«Μπανάνα» δεν κάναμε, τσουλήθρα με τα παιδιά όμως, μπόλικη!
Εδώ, οι άλλοι δύο οργανωτές θαυμάζουν τη χάρη με την οποία τσουλάω με τα τρία παιδιά μου στο χιόνι…



…και αποφασίζουν να δοκιμάσουν και αυτοί. Ίσως με όχι και τόση χάρη, το ίδιο διασκεδαστικά όμως!


 
Top Bottom