Ασφάλτινο ξεμούδιασμα ...την Κυριακη 26/9

HAWK_46

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Λευτέρης
Μοτό
Μηλοκλέφτη
Εδώ το καλό το σπαμ και στο άλλο μόνο φώτο;


Ξυπνάω που λες το πρωί, είναι όλα κανονισμένα και πάρτι και έκτακτα συμβάντα, είμαι λίγο κουρασμένος από το ολοήμερο τρέξιμο του Σαββάτου οπότε πάω ααααργάαααα. Και ενώ έχω πει φεύγω 9:30, άντε 9:45 τελικά όχι, ξυπνάει το κορίτσι, να της φτιάξω καφέ και να πούμε καμιά κουταμάρα να περάσει η ώρα, μετά ξυπνάει και η μικρή, αργήσαμε. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, την διαδρομή που ήταν κανονισμένη την κάνουμε και με κλειστά μάτια μετά τόσα χρόνια.
Περνώντας από Χαλκίδα βλέπω ένα GS ADV με ένα ζευγάρι επάνω. Ρε ο Φοίνικας είναι, αλλά όχι δεν είναι γιατί αυτός θα ήταν νωρίς από την άλλη μεριά της Αττικής και τέλος πάντων έχει πουλήσει τόσο πολύ το GS που δεν έχει ένα μόνο στην Χαλκίδα, ξεκόλλα. Κάποια στιγμή τον περνάω, χαιρετιόμαστε, δεν πάει το μυαλό κανενός, φτάνουμε στα διόδια της Υλίκης, περνάω πρώτος και δεν τους ξαναβλέπω.
Βενζίνη στην Λειβαδιά γιατί δεν είχα φύγει γεμάτος. Μήνυμα από onroad για καφέ, κοιτάζω στίγμα μανιακού πουθενά, πάμε για Γαλαξίδι, μου λέει στείλε μήνυμα από Ιτέα. Στο δρόμο εν τω μεταξύ χαμός από παρέες με μηχανάκια, χαιρετιόμαστε με όλους νομίζω, ωραίο κλίμα. Φτάνω Ιτέα, μήνυμα, εν τω μεταξύ την ώρα που φτάνω βλέπω πάλι το GS ADV της Χαλκίδας. Βρε... Μπα όχι γιατί είπαμε, αυτά τα μέρη είναι πιο κλασικός προορισμός και από την χωριάτικη σαλάτα. Εν τω μεταξύ κοιτάζω και γύρω μιά παρέα που έχει χαθεί και κάνει μπρος πίσω, χαιρετιόμαστε, δεν αναγνωρίζω κανένα μηχανάκι/μπουφάν/κράνος όμως. Στέλνω το μήνυμα και φεύγω. Στην είσοδο των βωξιτών είναι ένα μηχανάκι που μοιάζει με του μανιακού. Η ώρα είναι τόσο αργά που αποκλείεται να είναι ο μανιακός και τέλος πάντων πρέπει να σταματήσω να σκέφτομαι ότι τους ξέρω όλους αυτούς και απλά να χαρώ την ημέρα.
Στο Γαλαξίδι χαμός, το κλασικό καφέ τίγκα, κόσμος πάει, έρχεται, φεύγει χωρίς να πιεί καφέ γιατί βαριέται να περιμένει, μου λέει ο onroad "αυτόν τον ξέρουμε" ναι ου εντάξει το έχω πάθει πολλές φορές σήμερα. Ο "αυτός τον ξέρουμε" φεύγει. Γενικότερα το καφέ "απέναντι από την πόλη" έχει ένα θεματάκι γιατί οι άνθρωποι είναι ευγενέστατοι αλλά την κίνηση του ΣΚ δεν την προλαβαίνουν οπότε ήταν η τελευταία τους υπό τέτοιες συνθήκες, μόνο αν είναι "άδειο" θα ξαναπάω.

Τελικά μιλάει ο onroad με τον Φοίνικα και ω, θαύμα, ήταν όντως αυτός που είδα στην Χαλκίδα... Πάμε Ιτέα. Είναι και ο άλλος από το Γαλαξίδι. Πλάκα έχει αυτό. Διαβάζουμε για την Συκιά/Σκιά, αποχαιρετούμε τον onroad και πάμε προς τα εκεί. Τους βρίσκουμε την ώρα που φεύγουν από την πλατεία. Εν τω μεταξύ εννοείται ότι δεν ξέρω κανέναν πάλι στο δρόμο, πάνε και τουριστικά τα παιδιά, περνάω μερικούς και φτάνω στην Συκιά όπου δεν έχει σταματήσει κανείς. Έρχεται το παλικάρι με το VFR "γειά σου Γιάννη είμαι ο Λάμπρος" ΕΛΑ ΠΑΝΑΖΙΑΜ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ θα πάμε Μαυρολιθάρι τελικά γιατί δεν έχει φαγητό πουθενά (άτιμη κρίση). το Μαυρολιθάρι το "χρωστούσα" από μιά παλιότερη εκδρομή που φάγαμε τόση πολλή βροχή και χαλάζι που αναγκαστήκαμε να μείνουμε Καλοσκοπή μέχρι να κόψει, οπότε εννοείται ήταν must. Πρώτη στο χώμα για το 950, χώμα δηλαδή μην φανταστείς και με το XR μιά χαρά περνούσε, ο Φοίνικας εξαφανίζεται δικάβαλος και εγώ γελάω με την κουλαμάρα μου.

Παραδόξως για τα δικά μου δεδομένα έφαγα "λογικά" σαν ποσότητα, κρατήθηκα να μην σκουπίσω ότι έμεινε στο τραπέζι. Έχοντας κατευνάσει το τερατίνι της πείνας μετακομίσαμε στο τραπέζι των βόρειων που είχα καιρό να δω και χάρηκα πολύ που βρεθήκαμε ξανά.

Η επιστροφή είχε πλάκα. Φτάνουμε στο καταφύγιο, ΟΚ. Πιστάκι Καλοσκοπής ή ευθεία κάτω; Το συζητούσαμε με τον onroad νωρίτερα, έχει και μνήμες από ωραίες εποχές, μέχρι να δω που θα βάλω βενζίνη γιατί δεν έχω αρκετή ποσότητα περνάει ο Λεωνίδας και στρίβει στο πιστάκι. Μάλλον θα βρω καύσιμο από όπου και να γυρίσω, οπότε πάω πιστάκι. Φωτογραφία στην πινακίδα, Γραβιά φωτό στο μνημείο... Ρε συ, να πάω από "μέσα" προς Λιλαία να θυμηθώ τα παλιά, μήπως να στρίψω για χιονοδρομικό και να ανέβω... Έχει πέσει ο ήλιος μανίτσο και λίγο κάνει κούραση με την σέλα του σατανά, άντε σφύρα το, οπότε πάλι στον δρόμο για Λειβαδιά κλασικά. Βενζίνη στο ίδιο σημείο με το πρωί. Και για να κλείσει η ημέρα με το βρε λες όπως άρχισε, η υπάλληλος είναι η Σπυριδούλα που είναι φτυστή η Σπυριδούλα από το βενζινάδικο που είχαμε βάλει βενζίνη τότε που γυρνούσαμε από την τριήμερη με τον antsoar και είπα να ρωτήσω αλλά μην το ξεφτιλίζεις τώρα "έρχονται οι Αθηναίοι οι πέφτουλες στο μαγαζί μας" και τέλος πάντων με την μάσκα όλοι ίδιοι είναι πάνω/κάτω ξέρεις τι εννοώ.

Είχαμε καιρό να το κάνουμε και κουράστηκα χτες αλλά άξιζε. Υπενθύμιση να μην "παρκάρω" τόσο συχνά, βγήκαμε εκτός ρυθμού δύο χρόνια τώρα γμτ.

Και σε άλλα με υγεία, ευχαριστούμε μανιακέ για το "σπρώξιμο".
Δηλαδη απο ολη την παρεα μιλησες αρχικα με τον Λαμπρο, που οδηγει την Βεφα δυο φορες τον χρονο, περασες στην εθνικη τον Φοινικα με τον πυραυλο και σε περασε δικαβαλος στο χωμα!!
:thnkg::hh::pce:
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Δηλαδη απο ολη την παρεα μιλησες αρχικα με τον Λαμπρο, που οδηγει την Βεφα δυο φορες τον χρονο, περασες στην εθνικη τον Φοινικα με τον πυραυλο και σε περασε δικαβαλος στο χωμα!!
:thnkg::hh::pce:
Ο Φοίνικας πήγαινε επίσης με το όριο γιατί είναι σοβαρός άνθρωπος, οπότε τον πέρασα με +1 γιατί το ΚΤΜ κλέβει λιγότερο στο κοντέρ :p

Στο χώμα με περνάνε και τα μυρμήγκια, στην άσφαλτο χρειάζεται να είναι χελώνα και άνω.

Το ότι ήμασταν όλοι στην Ιτέα ταυτόχρονα ενώ είχαμε κάνει ο κάθε ένας την βόλτα του και δεν το ξέραμε είναι κάποιου τύπου ρεκόρ κωμικοτητας
 
Top Bottom