Ατύχημα με κόντρα ήλιο

esel

Μέλος
Περιοχή
δωθε
Όνομα
Stelios tzianetopoulos
Μοτό
bmw R1200LC adv
Ατύχημα με κόντρα ήλιο

Σίγουρα έχει τύχει σε όλου μας, ο ήλιος να είναι σε χαμηλή θέση στον ορίζοντα κατά την ανατολή ή την δύση του και να μας «σκάει» μέσα στα μάτια, καθιστώντας πρόσκαιρα την όραση μας παντελώς άχρηστη.

Τα μάτια μας μπορούν να δουν συγκεκριμένο δυναμικό εύρος και το εκτυφλωτικό φως του ηλίου κυριαρχεί επί των πάντων, χωρίς να μπορεί κανείς να διακρίνει οτιδήποτε λιγότερο φωτεινό.
Αυτό ακριβώς συνέβη και στον αναβάτη του συγκεκριμένου video, o οποίος ευτυχώς δεν έπαθε σοβαρή ζημία και την έβγαλε καθαρή.
Τι μπορούμε να κάνουμε σε αντίστοιχη περίπτωση;
Πρώτα απ΄όλα να έχουμε προνοήσει ώστε η ζελατίνα τους κράνους μας (αλλά και της μοτοσικλέτας, αν υπάρχει) να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή και απαλλαγμένη από χαρακιές και χτυπήματα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μια βρώμικη και γρατζουνισμένη ζελατίνα κράνους που διαθλά το φως και καθιστά προβληματική την ορατότητα ακόμα και με πηγές φωτός πολύ μικρότερης έντασης από αυτή του ηλίου.
Παρ΄ όλα αυτά ο ήλιος απλά δεν παλεύεται ακόμα και με γυαλιά ηλίου, οπότε αν τον έχετε κόντρα, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το γείσο το κράνους ω ς αλεξήλιο χαμηλώνοντας το βλέμμα σας προς τον δρόμο. Θέλει πολύ προσοχή και δεν συστήνεται ως πρακτική αλλά ως λύση ανάγκης.
Το καλύετρο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε στην άκρη του δρόμου με ασφάλεια και να περιμένετε να ανατείλει ή να δύσει ο ήλιος. Κινείται ταχύτατα όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα και σε 5 με 10 λεπτά θα έχει φύγει από το οπτικό σας πεδίο, επιτρέποντας σας να συνεχίσετε.
Επίσης να θυμάστε! Όσο τυφλώνει εσάς ο ήλιος άλλο τόσο τυφλώνει όσους είναι μπροστά σας η πίσω σας οπότε μην σταματάτε ή επιταχύνετε απότομα.
πηγή : mototriti
 

kverop

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Κώστας
Μοτό
BMW C650GT 2014
Να μη σου τύχει. Και αν σου τύχει μακάρι να το προλάβεις.
Ειδικά σε στροφές που θα τον δεις ξαφνικά και θα είναι στη λάθος γωνία....
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
Πολλα οδηγικά θεματα αυτής της συνομοταξίας δε με απασχολούσαν ποτε καποιες άλλες εποχές !!!
Τωρα τα βρίσκω άκρως χρήσιμα και διαπαιδαγωγικα
Άριστο θέμα συντροχε
 

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Τραγική οδήγηση..

Ο τύπος έχασε κάθε ορατότητα και αντί να μειώσει δραστικά ταχύτητα και να προσπαθήσει να μαζευτεί στην άκρη του δρόμου μέχρι να δεί τι γίνεται μπροστά κράτησε μια ταχύτητα 80-100km/h!!

Αν το κάναμε έτσι ειδικά στην Ελλάδα που στραβωνόμαστε απ τον ήλιο σε καθημερινή βάση θα έπρεπε να είχε γεμίσει το ΚΑΤ και να χτίζανε καινούργια πτέρυγα!

Η σωστή τακτική πιστεύω είναι βάζεις το χέρι να κόψει την απευθείας λάμψη απ τον ήλιο,κόβεις ταχύτητα αφού ελέγξεις πίσω πως δεν έρχεται κάποιος πατημένος να σε κάνει αλοιφή και μαζεύεσαι σε κάποια άκρη του δρόμου, σε κάποιο σημείο τελοσπαντων που βλέπεις πως έχεις περισσότερη ασφάλεια.

Στο συγκεκριμένο video ο φίλος μας δεν ξέρω τί πίστευε.. χωρίς να βλέπεις να πηγαίνεις με όσα..
 

bros400pgm

Μέλος
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Όνομα
Kosmas
Μοτό
Aprilia
Τραγική οδήγηση..
Συμφωνω.
Απορω και μονο που το συζηταμε. Αυτο δεν ειναι παραδειγμα με τυφλωσε ο ηλιος και επεσα. Αυτο ειναι με τυφλωνει (παρατεταμενα) και το παιζω μαγκας o_Oo_Oo_O
Επισης, επειδη αναφερθηκε το γεισο, δεν εχουμε ολοι κρανη με γεισο, οποτε δεν γινεται αυτο το κολπο. Βοηθαει ομως να χαμηλωσεις το κρανος και να βλεπεις απο την ανω μερος του, ελπιζωντας το παχος του (επενδυση, αφρωδες και κελυφος) να λειτουργησει ως αλεξηλιο, μεχρι να σταματησεις.
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Τυχεροι οσοι εχουμε κρανος με γεισο..
Συχνο φαινομενο αυτο το θεμα με τον ηλιο, στην Ελλαδα μας
H μία κύρια χρήση του γείσου!!!! ;):ok:
 

Arisxios

Μέλος
Περιοχή
Πειραιάς
Όνομα
Αρης
Μοτό
Πατίνι
Να μην σου τύχει !!! :eek:
 
Top Bottom