Βέρμιο - Βόρας - Βαρνούντας - Βίτσι

stefanos

Μέλος
Περιοχή
Λάρισα
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
Honda Africa twin 750
Μια εξπρές χωμάτινή περιήγηση σε Βέρμιο - Βόρας - Βαρνούντας - Βίτσι. Μαζί με Βασίλης sob (με Τ7 πλέον) ξεκινήσαμε Σάββατο πρωί από Λάρισα & μέσω Εθνικής βρεθήκαμε στο Ξηρολίβαδο (Βέρμιο), για την έναρξη της διαδρομής. Μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή στα φαλακρά του Βερμίου βρεθήκαμε στον οικισμό Ανω Σέλι & από εκεί στο χιονοδρομικό 3-5 Πηγάδια. Από εκεί μέσω ασφάλτου & μιας γρήγορης χωμάτινης (μάλλον προς ασφαλτόστρωση) προσεγγίσαμε τον Παλιό 'Αγιο Αθανάσιο. Στάση για καφέ & συνεχίζουμε για την ... έρημο της Κέλλης. Έχουμε βγει εκτός χρόνου, κατεβάζουμε τα κεφάλια & φεύγουμε για Κρατερό, την χωμάτινη είσοδο μας στο Βαρνούντα. Μια διαδρομή που μας ανεβάζει στα 2.000μ & σε συνδυασμό με το περασμένο της ώρας μας χαρίζει καταπληκτικές εικόνες. Φθάνουμε στον 'Αγιο Γερμανό & ανεβαίνουμε στο φοβερό εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου. Οριακά στήνουμε τις σκηνές πριν φύγει το φως της μέρας.
Την δεύτερη μέρα, η εκκίνηση δόθηκε αργά (καθώς κανείς δεν ήθελε να αφήσει το σποτ!) και σε συνδυασμό με την χθεσινή καθυστέρηση -που μας οδήγησε να αφήσουμε το φουλάρισμα βενζίνης για σήμερα- αναγκαστήκαμε να μην πάρουμε τον χωμάτινο δρόμο στο Βαρνούντα που θα μας έβγαζε στο χ.κ. Πισοδερίου & να ακολουθήσουμε την ασφάλτινη στράτα. Από το Πισοδέρι ξεκινάει η χωμάτινη μας περιήγηση στη Βίγλα. Στάση στο εγκαταλελειμμένο χωριό Τρίβουνο & συνεχίζουμε σε μια καταπληκτική διαδρομή στο Βίτσι (στα υπόψιν για φθινοπωρινή βόλτα καθώς οι οξιές τον Οκτώβρη θα ζωγραφίζουν!). Καταλήγουμε μέσω της Κλεισούρας στην Βλάστη όπου κάνουμε τελευταία στάση για τον απαραίτητο ανεφοδιασμό αναβατών & επιστρέφουμε για Λάρισα.
Φωτό θα δείτε ελάχιστες αλλά οι διαδρομές στην περιοχή αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη σας. Αναμένουμε απο τον sob video απο τις διαδρομές

Στη διαδρομή προς Κέλλη


Βαρνούντας




Πρωινός καφές με θέα
 
Τελευταία επεξεργασία:

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Από τα μέρη που πας και δεν θες να γυρίσεις...
Μπράβο παίδες, ευχαριστούμε για την βόλτα και ελπίζω να κάτσει να βολταρουμε και μαζί...:ok:
 

μητσος

Ο μήτσος των καρδαμιτσίων
Περιοχή
Γιάννενα
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
KLE500
Πρόσεξα κάτι ασπρα ποδαράκια κάποια στιγμή δίπλα σου.Γεύτηκαν κάτι ή μόνο τη σκόνη σου ? :happy:Πολύ καλή βόλτα, θα σας αντιγράψω το Νοέμβρη.
 

stefanos

Μέλος
Περιοχή
Λάρισα
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
Honda Africa twin 750
Δυστυχώς δεν κρατάω αρχείο των διαδρομών. Ότι θέλετε -είτε μέσω π.μ. είτε τηλεφωνικά- κ μπορώ να βοηθήσω, ευχαρίστως.
Επίσης εάν ανοίξετε ένα δωρεάν πρόγραμμα πλοήγησης τύπου π.χ. osmand & ψάξετε για διαδρομή π.χ. Κρατερό - Άγιος Γερμανός. Θα βγάλετε άκρη.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom