Θα ήθελα κι εγώ να μοιραστώ την εμπειρία μου απο βάσεις κινητού που πέρασαν από το τιμόνι μου.
Καλό το RAM Mount με το X-Grip αλλά όσο περνάν τα χρόνια κι εξελίσονται τα κινητά, γίνονται και πιο ευαίσθητα στους κραδασμούς και το X-Grip έχει από αυτούς πολλούς.
Μετά πήρα το σύστημα της Quad Lock που ήταν πολύ καλό αρχικά, αλλά όταν θέλησα να βάλω το αντικραδασμικό σε συνδυασμό με την επαγωγική φόρτιση, έπρεπε να μπούνε 2 έξτρα κουμούτσες και γινόταν πολύ ογκώδες. Αφήστε που το wireless charging ήθελε γεννήτρια για να έχει αρκετό ρεύμα ουτως ώστε να έχει θετικό πρόσιμο η φόρτιση και να μη χάνει.
Τώρα κατέληξα προς το παρόν σε ένα σύστημα από τη Peak Design με μαγνήτη και άγκιστρο μαζί. Πατάει πανω σε λάστιχα για να αποσβαίνει τους κραδασμούς χωρίς να γίνεται ογκώδες.
Η Peak Design είναι μια premium (και σχετικά ακριβή) Αμερικανική εταιρία που ασχολείται με σάκους, θήκες κλπ φωτογραφικού εξοπλισμού και τα τελευταία χρόνια μπήκε και στα κινητά. Λένε ότι ένα μέρος του staff είναι πρώην εργαζόμενοι της Apple.
Πάντως δεν είναι όλα τέλεια και σε αυτούς και για του λόγου το αληθές παραθέτω ένα βίντεο από την εμπειρία μου με το προϊόν.
Σε γενικές γραμμές όμως, νομίζω ότι οι σκληρές και άκαμπτες βάσεις για κινητά σε μοτοσυκλέτες, είναι πλέον στο δρόμο για τα "αποδητήρια". Όσο τα κινητά μας έχουν 3 και 4 κάμερες με στθεροποιητές εικόνας, και ευαίσθητα γυροσκοπικά και διάφορους αισθητήρες, τόσο θα πρέπει να τα βάζουμε στα "πούπουλα". Ακόμη και σε χωμάτινη χρήση, μια βάση που κουνιέται ελεγχόμενα, μπορεί να αποσβέσει όλους τους κραδασμούς και να είναι τελικά σταθερότερη και καλύτερη από πολλές άλλες φαινομενικά σταθερές και άκαμπτες βάσεις για το κινητό μας.
Τέλος, έχει τη σημασία του το πόσο "κουμούτσα" θέλουμε να είναι η βάση του κινητού μας στη μηχανή. Νομίζω ότι η Quad Lock με τη δική της μικρή, απλή, πλαστική, αλλά πολύ ανθεκτική βάση, κι όχι με RAM Mount, χωρίς όλα τα περιφεριακά μαζί, όπως αντικραδασμικό ταυτόχρονα με Wireless charging, και η Peak Design έχουν το προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα.
Στο βίντεο αν θέλετε, κλικάρετε για Ελληνικούς υπότιτλους.