Γιάννενα - Φρανκφούρτη... μου την δίνουν τα αεροπλάνα!

nick_VFR

Κουλάδι όνομα και πράμα
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda VFR 800 V-tec
Husqvarna TE 610
Πρόλογος

Μπορεί όντως να μην την σπάνε τα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια. Μπορεί όντως να τον θεωρώ τον πιο "φλώρικο" τρόπο να ταξιδεύεις, άσχετα που συχνά είναι ο πιο οικονομικός σε χρόνο και χρήμα και αναγκάζομαι να τον επιλέξω πολλές φορές. Μπορεί να μου την σπάνε τα security checks, τα duty free...


Μπορεί να ήθελα απλά μια αφορμή. Ένα road trip Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη με μοτοσικλέτα. Γιατί όχι; Την στιγμή που μου πρότεινε ένας παλιός φίλος να πάμε μια βόλτα Φρανκφούρτη μέσα προς τέλη Ιουνίου, ήδη στο μυαλό μου έπαιζαν χώρες, διαδρομές και αξιοθέατα στο δρόμο. Εκτός των άλλων, το timing ήταν τέλειο: Ιούνιο θα έχει λογικά καλό καιρό και οι μέρες είναι οι μεγαλύτερες του χρόνου.
Λεπτομέρεια: ο φίλος μένει σε άλλη πόλη και θα ερχόταν με αεροπλάνο. Δεν του ανέφερα καν τι σχεδίαζα, απλά δώσαμε ραντεβού Φρανκφούρτη.


Google maps, ViaMichelin και BestBikingRoads πήραν φωτιά (το τελευταίο μου φαίνεται ότι κολλάει πολύ... δυστυχώς!) Άρθρα, forums, ταξιδιωτικά... έπεσε μελέτη προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα:
Από πού να πάω;
Τι να πάρω μαζί μου; Τι να αφήσω;
Τι να προσέξω στις χώρες που θα πάω;
Πού χρειάζεται βινιέτα;
Πού θα κοιμηθώ τα βράδια;
Τι θα φάω;
...
και άλλα ερωτήματα. Βλέπετε, θα ήταν ένα μοναχικό ταξίδι και υπήρχε και λίγο άγχος.

Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που ξεκίνησα.
 

nick_VFR

Κουλάδι όνομα και πράμα
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda VFR 800 V-tec
Husqvarna TE 610
Ημέρα 0 : Γιάννενα - Λιθότοπος (λίμνη Κερκίνη)

(έχω μια τάση να ξεκινώ τα ταξιδιωτικά μου με μια "ημέρα 0"... πού να ανακαλύψω και τους αρνητικούς αριθμούς!) :wacky:

Το πιο συνηθισμένο είναι να ξεκινάει ένα ταξίδι με το πρώτο φως της ημέρας. Αλλά ο χρόνος μου ήταν σχετικά περιορισμένος και σχολάω σχετικά νωρίς το μεσημέρι από την δουλειά, οπότε γιατί να χάσω την ευκαιρία να καλύψω λίγα χιλιόμετρα το απόγευμα; Θα περάσω και σχετικά νωρίς το πρωί τα σύνορα.

Μέχρι και τελευταία στιγμή φλέρταρα με την ιδέα να τα ακυρώσω όλα! "Πού πας μόνος σου; Από ποιες χώρες; Και αν συμβεί κάτι;" Το "μόνος μου" πάντως δεν ήταν ακριβώς επιλογή μου, αλλά δεν έπαυε να ήταν μια πραγματικότητα. Γύρισα από την δουλειά, φόρτωσα την μηχανή και ετοιμάστηκα... σχεδόν απρόθυμα θα έλεγα. :cautious:

"Δηλαδή τώρα ξεκινώ για Φρανκφούρτη;" σκεφτόμουν καθώς περνούσα τα πρώτα τούνελ της Εγνατίας. "Μην το βλέπεις έτσι, δες μόνο τον άμεσο προορισμό: λίμνη Κερκίνη."
Έμοιζε με ενδιαφέρον προορισμό και ήταν κοντά στα σύνορα, οπότε βόλευε.

Καθώς περνούσα την Θεσσαλονίκη, κατάφερα να ΜΗΝ δω τις πινακίδες για Σέρρες και να συνεχίσω ευθεία για Καβάλα! :pointu:
Ωραία ξεκινήσαμε... με βλέπω να καταλήγω σε καμμιά Ουκρανία με τέτοιο προσανατολισμό! :fun
Αντιλήφθηκα το λάθος σχετικά γρήγορα όταν είδα την λίμνη Κορωνεία στα δεξιά μου, αλλά ήταν ήδη αργά: η αναστροφή σε αυτοκινητόδρομο είναι σχεδόν αδύνατη και όπως μου είπε ο υπάλληλος στα διόδια, έπρεπε να βγω, να ξαναμπω, να ξαναΠΛΗΡΩΣΩ διόδια στην επιστροφή και μετά να πληρώσω και άλλα διόδια στο κομμάτι αυτοκινητοδρόμου για Σέρρες. Ιδέα που την απέρριψα γρήγορα και προτίμησα το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην επόμενη έξοδο.

Η διαδρομή που τελικά ακολούθησα:



Τελικά έφτασα λίμνη Κερκίνη κατά τις 10 το βράδυ, όταν είχε ήδη νυχτώσει.

Με τα πολλά, βρήκα ταβέρνα που σέρβιρε μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας. Γενικότερα, προσπαθώ στα ταξίδια μου να τρώω από τις τοπικές σπεσιαλιτέ και η εν λόγω επιλογή ήταν αρκετά καλή. ;)

Χορτάτος, έπεσα για ύπνο. Η αυριανή μέρα θα ήταν αρκετά μεγάλη! :biker:
 

nick_VFR

Κουλάδι όνομα και πράμα
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda VFR 800 V-tec
Husqvarna TE 610
Μόνο μην μου πείτε ότι περιμένατε εμένα πότε θα έγραφα την συνέχεια... με τέτοια ζέστη πάμε παραλία! :sn:


Ημέρα 1η: Λιθότοπος - Πιτέστι (Ρουμανία)


Ορίζω αυτή ως πρώτη ημέρα διότι το ταξίδι ουσιαστικά τώρα ξεκινάει!




Το δωμάτιο μου κοιτούσε ανατολικά. Άφησα το προηγούμενο βράδυ ανοικτές κουρτίνες και παντζούρια και επέτρεψα στον ήλιο να με ξυπνήσει πολύ νωρίς.

Η θέα από το δωμάτιο μου.



Έφαγα ένα καλό πρωϊνό (πάντα τιμώ δεόντως το πρωϊνό που προσφέρουν τα ξενοδοχεία) και χωρίς πολλά-πολλά, 7:30 το πρωί ξεκινούσα.

Πριν όμως περάσω τα σύνορα, είπα να κάνω μια βολτούλα γύρω από την λίμνη.
Δεν το μετάνιωσα.




Μου είχαν πει οι ντόπιοι και για το οχυρό Ρούπελ που ήταν στον δρόμο μου, αλλά ίσως μια άλλη φορά...


Στα σύνορα δεν είχα κανένα θέμα. Η Βουλγάρα αστυνομικός είδε μόνο την ταυτότητα μου. Της έκανε πάντως εντύπωση το roadbook μου: ένα τετράδιο όπου σημείωνα τις σημαντικές πόλεις από όπου θα περνούσα καθώς και χιλιομετρικές αποστάσεις. Καπάκι μετά τα σύνορα, είδα ένα γραφείο που πουλούσε βινιέτες. Επιβεβαίωσα (για μια ακόμη φορά) ότι οι μοτοσικλέτες δεν χρειάζονται.
Οι ρόδες μου κύλησαν για πρώτη φορά σε βουλγάρικο έδαφος! Χάρηκα προς στιγμήν, γιατί τα πρώτα χιλιόμετρα ήταν αυτοκινητόδρομος και το VFR τα κατάπινε με ευκολία. Και είχα πολλά χιλιόμετρα να διανύσω: ήθελα να αποφύγω να διανυκτερεύσω Βουλγαρία και να φτάσω Ρουμανία εκείνη την μέρα. Η χαρά μου όμως δεν κράτησε πολύ, γρήγορα ο δρόμος έγινε κλασσικό εθνικό δίκτυο με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και χαμηλότερα όρια ταχύτητας. Όχι πως οι Βούλγαροι οδηγοί τα σέβονταν ιδιαίτερα, οδηγούσαν κάτι τις γρηγορότερα, όπως αντιλήφθηκα σύντομα.

Πρώτη στάση για βενζίνη λίγο έξω από το Μπάνσκο. Η ηλικιωμένη υπάλληλος (ή ιδιοκτήτρια; δεν έχω ιδέα!) δεν ήξερε γρι αγγλικά και εγώ δεν ήξερα γρι βουλγάρικα! Αλλά τι μπορεί να θέλει ένας μοτοσικλετιστής που στέκεται δίπλα από την αντλία με ανοικτή την τάπα; Μια χαρά συννενοηθήκαμε! :D Και την λέξη "κάρτα" ήξερε (και ναι, την δεχόταν).

Συνεχίζουμε. Το σκηνικό ήταν ένα αρκετά όμορφο ορεινό τοπίο με αρκετό πράσινο και ποταμάκια να κυλάνε παράλληλα με τον δρόμο. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι οι δρόμοι με λακούβες που είδα σε κάποια σημεία από το google street view είχαν αντικατασταθεί από μια πολύ καλή άσφαλτο! Επίσης πολύ ευχάριστο ήταν ο καλός καιρός, αν και μια ψύχρα την είχε.

Όλα αυτά μέχρι λίγο πριν το Pazardzhik. Στον πεδινό δρόμο Pazardzhik - Plovdiv, μια τεράστια ευθεία με αρκετή κίνηση, έβλεπα σε διάφορα σημεία του δρόμου κοπέλες να περιμένουν στην άκρη. Μπορεί και να έκαναν το... πρώτο πράγμα που μπορεί να σκέφτηκε κάποιος, πάντως δεν το έμαθα ποτέ. Δεν ήταν πολύ όμορφες πάντως...


Λίγο πριν φτάσω το Shipka pass, είδα από κάτω από την πεδιάδα όπου ήμουν ένα τεράστιο κατασκεύασμα πάνω στο βουνό. Ήταν το Buzludzha, ένα τεράστιο μνημείο που κατασκευάστηκε την δεκαετία του '70 προς τιμή του κομμουνισμού. Πλέον, έχει αφεθεί στην τύχη του.




Όταν έφτασα κοντά, το μόνο που είδα ήταν ένα μονοπάτι που το ανέβαινες με τα πόδια. Το ανέβηκα και έφτασα στην κορυφή, όπου ανακάλυψα ένα πάρκινγκ για αυτοκίνητα από την άλλη πλευρά!
Τζάμπα περπάτημα! :UH:



"Never forget your past" και "Enjoy Communism"


Μια παρέα ντόπιων που βρήκα εκεί, μου είπαν ότι απαγορεύεται η είσοδος στο μνημείο. Διάβαζα στο internet ότι κάπου υπάρχει μια μικρή είσοδος. Δεν την βρήκα πάντως και δεν επέμεινα ιδιαίτερα.

Καθώς έφευγα με κατεύθυνση το Shipka pass.




O δρόμος ήταν στενός με λακούβες. Ευτυχώς δεν κράτησε πολύ. Έφτασα σε άλλα μνημεία που αφορούσαν έναν Ρωσο-τουρκικό πόλεμο και μια φοβερή μάχη που έγινε εδώ πάνω.




Στο βάθος εξακολουθεί να αχνοφαίνεται το Buzludzha.






Ήθελα να μπω στον πύργο, αλλά με ενημέρωσαν ότι είχε είσοδο: 3 λέβα. Δεν ήταν κανά μεγάλο ποσό, αλλά δεν είχα ούτε ένα πάνω μου: δεν είχα κάνει συνάλλαγμα. Ρώτησα αν δέχονται κάρτες και η απάντηση ήταν αρνητική.





Συνεχίζω μέσα από το πάσο. Ήδη είχε πάει 3 το μεσημέρι. Μια ελαφριά κούραση την ένιωθα κιόλας. Πέρασα έξω από το Veliko Tarnovo. Φαινόταν όμορφο... ίσως μια άλλη φορά. Συνέχισα προς Ruse και τα σύνορα με Ρουμανία, που τα όριζε ο Δούναβης.

Έβγαλα και 2 φωτογραφίες εν κινήσει καθώς περνούσα την γέφυρα.








Κατάφερα τον πρώτο στόχο, που ήταν να περάσω δύο σύνορα και να βρεθώ Ρουμανία. Ο τελικός μου σκοπός ήταν να φτάσω Curtea de Arges, όπου είχα σταμπάρει ένα biker friendly camping. Ένας σκοπός όμως που ήδη φαινόταν σχεδόν αδύνατος: το camping βρισκόταν κάπου έξω από την πόλη. Όταν θα έφτανα εκεί, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα ήταν νύχτα και δεν είχα καμμία διάθεση να το ψάχνω μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα!
Τέλος πάντων, πάμε προς τα εκεί και βλέπουμε. Το GPS μου πρότεινε ως πιο σύντομη οδό τον (ας τον πούμε) αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση το Βουκουρέστι, αντί του επαρχιακού 5Β και 61 που σχεδίαζα αρχικά να ακολουθήσω. Επιλογή που την ψιλο-μετάνιωσα, καθώς μπερδεύτηκα 2-3 φορές στον περιφερειακό του Βουκουρεστίου και παραλίγο να καταλήξω μέσα στην πρωτεύουσα! Χτύπαγε ο ήλιος και την οθόνη του κινητού μου, που εκτελούσε χρέη GPS και δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα! :eek:

Μετά το Βουκουρέστι, είχε αρχίσει πλέον να νυχτώνει και ακόμα δεν είχα ιδέα πού θα κοιμηθώ. Είδα στον δρόμο κάτι hotel ή motel και έλεγα "στο επόμενο θα σταματήσω". Νύχτωσε όμως και επόμενο δεν έβλεπα. Σε ένα βενζινάδικο που σταμάτησα, δοκιμάσα να ρωτήσω. Μάταια... ούτε εκεί καταλάβαιναν αγγλικά! Προσπάθησα να συννενοηθώ με νοήματα. Εν τέλει, μου είπαν ότι μόνο στο Pitesti θα βρω κάτι. Είδα κάτι που μου φάνηκε καλό στο booking και το έκλεισα, με την ελπίδα να μην έχω κάνει γκάφα. Τελικά ήμουν τυχερός: ένα φθηνό ξενοδοχείο με μια μικρή αυλή όπου μου επέτρεψε η ξενοδόχος να παρκάρω το VFR. Η είσοδος της αυλής ήταν τόσο στενή, που έπρεπε να ξεκουμπώσω τις πλαϊνές βαλίτσες για να την βάλω μέσα. Χμ... καλό αυτό! ;)

Είχα φτάσει πολύ αργά και είχαν κλείσει τα πάντα. Έπεσα νηστικός για ύπνο.
 

nick_VFR

Κουλάδι όνομα και πράμα
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda VFR 800 V-tec
Husqvarna TE 610
Ημέρα 2η: Pitesti - Transfagarasan - Timisoara




(μην κοιτάτε το χαζό-google που ακόμα νομίζει ότι το transfagarasan ήταν κλειστό, στην πραγματικότητα μια χαρά το πέρασα και έκανα μόνο 460 χλμ. περίπου)

Άλλη μια μεγάλη μέρα η σημερινή, όχι για τα χιλιόμετρα, αλλά επειδή θα περνούσα ένα μεγάλο μοτό-αξιοθέατο, τον "καλύτερο δρόμο της Ευρώπης" σύμφωνα με το Top Gear, το Transfagarasan.

Πριν όμως ξεκινήσω, ας κάνω μια μικρή βόλτα στο Pitesti.




Country museum... τέτοια ώρα που σηκώθηκα, ήταν ακόμα κλειστό.




Φαίνεται ότι οι Ρουμάνοι αγαπούν πολύ το σκάκι.















Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου.

Ξεκινάω για transfagarasan με ένα γελοίο περιστατικό. Βρίσκω στον δρόμο μου μια διάβαση τρένου με κατεβασμένες τις μπάρες. Αφού περίμενα επί αρκετή ώρα, πέρασε επιτέλους ένα τρένο με ταχύτητα κουτσής χελώνας. Λογικό εν μέρει, καθώς ήμασταν σε κατοικημένη περιοχή. Περνάω την διάβαση. Ο δρόμος πλέον πηγαίνει παράλληλα με τις γραμμές του τρένου. Προσπερνάω το τρένο. Λίγο πιο κάτω, άλλη μια διάβαση, όπου διαπιστώνω ότι πρέπει να περιμένω το... ίδιο τρένο να περάσει! :UH::he


Αρχίζω να ανεβαίνω σιγά-σιγά. Περνάω Curtea de Arges και πλέον μπαίνω στον διάσημο δρόμο. Στην αρχή του βρίσκεται το κάστρο Poenari, ένα κάστρο όπου φτάνεις ανεβαίνοντας 1480 σκαλοπάτια. Είχα σκοπό να το επισκεφτώ, αλλά ήταν κλειστό: εκεί πάνω κυκλοφορούσαν αρκούδες και οι αρχές το θεωρούσαν επικίνδυνο.






Συνέχισα να ανεβαίνω. Το τοπίο ήταν πραγματικά πανέμορφο. Ο δρόμος από την άλλη... όχι και τόσο: παλιά άσφαλτος με μπόλικες ανωμαλίες και μπαλώματα. Λες και είχε μείνει ο ίδιος από την εποχή του Τσαουσέσκου. Έχω οδηγήσει πάντως και σε χειρότερους.
Όταν ανεβαίνουμε πάντως, καλό είναι να έχουμε το νου μας: παραλίγο να πέσω σε ένα κοπάδι από πρόβατα καθώς ανέβαινα!





Καθώς ανέβαινα, έβλεπα ένα σωρό μηχανές. Βαρέθηκα να χαιρετάω! Κορυφαίοι ήταν μια παρέα Αυστριακών που κυριολεκτικά πήγαιναν δίχως αύριο με τις BMW, KTM και Ducati τους! Αναρωτιέμαι αν τον είχαν ξαναδιασχίσει τον δρόμο.





Πολλά σύννεφα βλέπω στην κορυφή... συνεχίζω και με πιάνει βροχή και χαλάζι! Βάζω γρήγορα αδιάβροχα και συνεχίζω σιγά-σιγά, καθώς το χαλάζι πέφτει τόσο πυκνό που σχεδόν έχει στρώσει τον δρόμο! :eek::eek::eek:
Φτάνω στην κορυφή και περνάω το τούνελ. Στην άλλη μεριά, το σκηνικό θυμίζει λίγο τα Ιταλικά πάσα, που τα εκμεταλλεύονται τουριστικά: βλέπω διάφορα μαγαζιά και ψάχνω μέσα στην ομίχλη να βρω κανά καλό να κάτσω μέσα μέχρι να βελτιωθούν λίγο τα πράγματα. Και βρήκα ένα ωραίο μαγαζί ακριβώς δίπλα από την λίμνη Balea εντελώς τυχαία: μπορεί να ήταν δίπλα στην λίμνη, αλλά από την ομίχλη δεν την έβλεπα καν!





Άραξα μέσα και πήρα ζεστή σοκολάτα και μια σούπα λίγο πιο μετά: η θερμοκρασία έξω έφτανε τους μόλις 2 βαθμούς πάνω από το μηδέν.
Λίγο αργότερα, τα πράγματα βελτιώθηκαν. Η ομίχλη τουλάχιστον υποχώρησε.











Η ομίχλη υποχώρησε, το χαλάζι σταμάτησε και η ένταση της βροχής είχε μειωθεί αρκετά. Ώρα να την κάνουμε, πριν χειροτερέψουν (πάλι!) τα πράγματα.








Αν κάποιος έχει την δυνατότητα επιλογής, νομίζω είναι καλύτερα να διασχίσει το transfagarasan από Βορρά προς Νότο. Οι στροφές στο κατέβασμα είναι φοβερές, με σωστές κλίσεις και πολύ καλή χάραξη. Μόνο μελανό σημείο, οι ανωμαλίες του οδοστρώματος.









Πλέον βρίσκομαι πάλι σε πεδινό έδαφος.
 

nick_VFR

Κουλάδι όνομα και πράμα
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda VFR 800 V-tec
Husqvarna TE 610
Η Ρουμανία φαίνεται ότι περνάει μια φάση κατασκευής μεγάλων έργων υποδομής: καθώς πήγαινα για Τιμισοάρα, έμπαινα σε κομμάτια αυτοκινητόδρομου, έβγαινα σε εθνικό δίκτυο ενώ έβλεπα δρόμους υπό κατασκευή, ξαναέμπαινα... μέχρι που τελικά έφτασα στην πόλη. Μια μεγάλη πινακίδα στην είσοδο της πόλης με ενημερώνει ότι από εδώ ξεκίνησε η αντικομμουνιστική επανάσταση τον Δεκέμβριο του 1989, που οδήγησε στην ανατροπή του Τσαουσέσκου.

Φτάνω στο κέντρο της πόλης και παρκάρω δίπλα από ένα παράξενο μηχανάκι. Honda CRF 250 με πινακίδα με αριθμούς και... κινέζικα ιδεογράμματα?!
Λίγο μετά εμφανίζεται και ο ιδιοκτήτης του: ο Jae ήρθε με αυτή την μηχανή από την Νότιο Κορέα, διασχίζοντας την Ασία και τώρα γυρνούσε στην Ευρώπη. 11 μήνες στον δρόμο, αυτός ο άνθρωπος σίγουρα είδε και έζησε πολλά.
Μια από τις χειρότερες στιγμές του ταξιδιού του ήταν στην Ρωσία, όταν κάποιος έβαλε φωτιά σε ένα μπιτόνι με βενζίνη που είχε!! :eek::eek::eek::hungover::hungover::hungover::rage::rage::rage:
Το CRF την γλίτωσε με μικροζημιές, αλλά όλα του τα πράγματα κάηκαν!


Ο Jae μου πρότεινε να πάμε σε ένα φεστιβάλ μοτοσικλέτας που γινόταν εκεί κοντά. Αν και σχεδίαζα να έκανα καμμιά βόλτα μέσα στην πόλη, δέχτηκα την πρόταση. Τα αξιοθέατα τα βλέπω άλλη φορά!


Κόσμος πολύς μαζεύτηκε εκεί, από όλη την Ρουμανία, από την γειτονική Σερβία, από το Μαυροβούνιο, ίσως και από άλλες χώρες!

Ανάμεσα στους διοργανωτές ήταν και ένας έλληνας φοιτητής στην Τιμισοάρα.
Τελικά, παντού υπάρχει ένας έλληνας!


Φαγητό, ποτό, ροκ μουσική, διάφορες δραστηριότητες... και γ@μώ τις φάσεις γενικότερα!










Άμα δεν έβρεχε κιόλας...




Θέλει κανείς να συμμετάσχει σε κλήρωση με δώρο ένα Kawasaki Ninja δεν_ξέρω_ποιας_δεκαετίας; :D








Και σόου με φωτιές έχουμε!!














Και πού θα κοιμηθούμε σήμερα είπαμε; Εμ... υπνόσακος, υπόστρωμα και bivvy bag (που δεν πιάνει πολύ χώρο) και βολεύτηκα ανάμεσα στις σκηνές. Καληνύχτα!
 

nick_VFR

Κουλάδι όνομα και πράμα
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda VFR 800 V-tec
Husqvarna TE 610
Ημέρα 3η: Timisoara - Bratislava



Αν κοιτάζοντας τον χάρτη, σας φαίνεται ότι η σημερινή μέρα έχει μπόλικο αυτοκινητόδρομο... έχετε δίκιο!


Πριν αφήσω την Τιμισοάρα πίσω μου, πάρτε μερικές φωτογραφίες.


Μια μεγάλη ορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο της πόλης.




Νομίζω ότι διακρίνω δυτικές επιρροές στα κτίρια.





Η Ουγγαρία χρειάζεται βινιέτα αν έχει κάποιος σκοπό να χρησιμοποιήσει αυτοκινητόδρομο, την οποία προμηθεύτηκα από βενζινάδικο εντός της πόλης. Φουλάρω και ξεκινώ. Η βροχή δεν με εγκαταλείπει ούτε αυτή την φορά. Δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω εντός μια ατελείωτης πεδιάδας ως εκεί που φτάνει το μάτι. Μετά από αρκετή ώρα (έτσι μου φάνηκε δηλαδή), φτάνω στα σύνορα. Ένα φυλάκιο στην μέση του πουθενά κυριολεκτικά. Πώς όρισαν τα σύνορα εδώ πέρα; Συνήθως υπάρχει κάποιο φυσικό εμπόδιο: ένα ποτάμι, μια οροσειρά...

Βρίσκω μια μεγάλη ουρά από αυτοκίνητα. Μου κάνουν νόημα οι συνοριοφύλακες να περάσω ανάμεσα τους. Ευτυχώς, τσεκάρουν μόνο ταυτότητα και με αφήνουν να περάσω.

Ναι, η Ουγγαρία είναι μια ατελείωτη πεδιάδα. Νομίζω ότι αυτή την φορά έκανα καλά που επέλεξα τον αυτοκινητόδρομο. Εν τω μεταξύ, βγαίνει ο ήλιος. Σε ένα βενζινάδικο βγάζω τα αδιάβροχα και τα βάζω στην μπαγκαζιέρα. Δεν τα ξαναέβγαλα όσο κράτησε αυτό το ταξίδι. :):ok:
Επίσης, στο ίδιο βενζινάδικο, ανακαλύπτω αυτό που είχα ακούσει από περιγραφές άλλων: πληρώνεις για να πας τουαλέτα! Oh well, τουλάχιστον ήταν καθαρή.


Κάπου έξω από το Gyor δεν την πάλεψα άλλο με τις υψηλές ταχύτητες και τον τρελό αριθμό αυτοκινήτων και φορτηγών του αυτοκινητόδρομου και βγήκα. Πέρασα μέσα από Gyor.





Και συνέχισα για Μπρατισλάβα μέσα από το πιο ήσυχο επαρχιακό δίκτυο. Μου έκανε εντύπωση το δάσος των ανεμογεννητριών που είδα στην περιοχή: ανεμογεννήτριες μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, όχι αστεία! Αν και γενικά είμαι υπέρ των ΑΠΕ, για πρώτη φορά θα έλεγα ότι το θέαμα δεν με ενθουσίασε... αλλά και πάλι ήταν καλύτερο από την περιοχή έξω από την Πτολεμαϊδα, που τα ορυχεία άνθρακα την έκαναν να μοιάζει με βομβαρδισμένο από πυρηνικές βόμβες τοπίο.


Πέρασα σύνορα Ουγγαρίας - Σλοβακίας σχεδόν χωρίς να το καταλάβω! Κανένας έλεγχος, τίποτα απολύτως. Νομίζω μόνο ένα κουφάρι συνοριακού σταθμού είδα. Πλέον η Μπρατισλάβα ήταν κοντά.


Διάλεξα την γέφυρα UFO (ναι, έτσι την λένε!) για να περάσω απέναντι τον Δούναβη.
Το λες και ταιριαστό! :he





4 το μεσημέρι περίπου μπαίνω κέντρο της πόλης και ψάχνω μέρος να κοιμηθώ το βράδυ (ναι, αυτή την φορά είπα να το κάνω λίγο νωρίτερα). Βρίσκω youth hostel με μικρό κλειστό πάρκινγκ που κανονικά το έχουν για ποδήλατα, αλλά μια χαρά χώρεσε το VFR μέσα! :yes:
 

nick_VFR

Κουλάδι όνομα και πράμα
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda VFR 800 V-tec
Husqvarna TE 610
Τακτοποιούμαι και εκμεταλλεύομαι το ότι έφτασα νωρίς για να γυρίσω την πόλη.








Θέα από το κάστρο της Μπρατισλάβα.







Έξω από το κάστρο της Μπρατισλάβα γνωρίζω μια φοιτήτρια από την Τουρκία. Ταξίδευε και αυτή μόνη της. Πιάσαμε κουβέντα, μιλήσαμε λίγο για τα ταξίδια μας... μέχρι που σε κάποιο σημείο της κουβέντας μας διευκρίνισα ότι ταξιδεύω με μοτοσικλέτα. Μιλάμε ότι δεν έχω δει γυναίκα να ξενερώνει πιο γρήγορα!:wacky:
Δεν θα καταλάβω τις γυναίκες ποτέ... μα είναι δυνατόν να ξενερώνουν με τις μηχανές?! (το έχω δει και άλλες φορές, απλά αυτή την φορά ήταν πιο έντονο)








Το παρακάτω είναι ένα μνημείο αφιερωμένο σε μια βασίλισσα που αφιέρωσε την ζωή της στην ανακούφιση των φτωχών.




Αυτό το μνημείο μου άρεσε πολύ! :ok:



"Ο θάνατος για την λευτερία, θάνατος δεν λογιέται" αναγράφεται (σε ελεύθερη μετάφραση) στην βάση του. Είναι αφιερωμένο στους Βούλγαρους αντάρτες που συμμετείχαν σε μάχες εναντίον των Ναζί το 1944.



Η παλιά πόλη της Μπρατισλάβα.











Σε αυτή την πλατεία διακρίνεται μια "πύλη δροσιάς": η μέρα ήταν πολύ ζεστή και μια κατασκευή που μοιάζει με πύλη ψεκάζει σταγονίδια νερού στους περαστικούς που περνάνε από μέσα της, δροσίζοντας τους.




Mon dieu... τι γυναίκες είναι τούτες;










Η γέφυρα UFO την νύχτα.




Νύχτωνε σιγά-σιγά και μια όμορφη κοπελίτσα με πλησίασε. :oops:
Τελικά ήταν μόνο και μόνο για να μου πει ότι έχουν happy hour στο... καμπαρέ όπου δούλευε: 18 ευρώ και έπινα όσο αλκοόλ ήθελα! Της απάντησα ότι προτιμώ να ξοδέψω τα 18 ευρώ (και ακόμα περισσότερα) σε ένα ραντεβού μαζί της, αλλά αρνήθηκε! :(


Με αυτά και με αυτά, ξέχασα ακόμα και να φάω! Και τα μαγαζιά, το ένα μετά το άλλο, είχαν αρχίσει να κλείνουν! Τελικά βρήκα ένα εστιατόριο που είχε ανατολικοευρωπαϊκή κουζίνα. Έφαγα κάτι που έμοιαζε με κεφτεδάκια τυλιγμένα με κάτι σαν πουρέ πατάτας με συνοδεία λαχανικών και βρασμένου και ωμού κρεμμυδιού. Νόστιμο ήταν, σχεδόν σκούπισα το πιάτο.

Επιστροφή στο hostel και ύπνος. Πάλι ξυπνάμε νωρίς αύριο! :yew:
 

nick_VFR

Κουλάδι όνομα και πράμα
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda VFR 800 V-tec
Husqvarna TE 610
Ημέρα 4η: Bratislava - Hallstatt



Σήμερα είναι η μέρα που αφήνω πίσω μου τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και μπαίνω Δυτική Ευρώπη.


Τα youth hostels είναι φοβερα μέρη, είναι πολύ εύκολο να γνωρίσεις κόσμο εκεί. Εκεί που έτρωγα πρωϊνό, γνωρίζω έναν Αμερικανό σχετικά μεγάλης ηλικίας.
(Λεπτομέρεια: αν και λέγονται "ξενώνες νεότητος", τα περισσότερα youth hostels στην Ευρώπη δέχονται κόσμο ανεξαρτήτως ηλικίας.) ;)
Μου μίλησε για τα ταξίδια του και μου ανέφερε ότι είχε πάει Ελλάδα την δεκαετία του 1970 και συγκεκριμένα στο Καστελλόριζο. Καθίσαμε αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να καθυστερήσω λίγο την αναχώρηση μου. Αλλά και τι εγινε; Πλέον ήμουν αρκετά κοντά στον τελικό μου προορισμό και δεν είχα λόγο να βιάζομαι. Αν ήθελα, έμπαινα αυτοκινητόδρομο και έκανα Μπρατισλάβα - Φρανκφούρτη σε 8 μιση ώρες, σύμφωνα με το GPS μου.


Αφήνω πίσω μου την Μπρατισλάβα και περνώ τα σύνορα Σλοβακίας -Αυστρίας πάλι σχεδόν χωρίς να το καταλάβω. Περνάω από επαρχιακούς δρόμους και μικρές πόλεις και χωριά.




Επιτέλους, μετά από πολλά χιλιόμετρα, ξαναβρίσκω βουνά και στροφιλίκι! :woho:





Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχω και τέλειο καιρό!


Φτάνω σε ένα χωριό, το Mariazell. Όμορφο!





Με τόσο καλό καιρό, όχι μόνο πολλοί μοτοσικλετιστές, αλλά και ιδιοκτήτες παλιών κλασσικών αυτοκινήτων έβγαλαν τις καλές τους για βόλτα.











Θα μπορούσα άνετα να άραζα λίγο εδώ για καφέ ή φαγητό, αλλά δεν είχα όρεξη για τίποτα από τα δύο. Πάντως κρατάω καλή σημείωση, ήταν ένα πολύ όμορφο μέρος.


Από μια άποψη, έκανα καλά που έφυγα νωρίς, γιατί μόλις λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω με περίμενε μια έκπληξη: η λίμνη Erlaufsee!












Είχε τόση ζέστη που οι Αυστριακοί αναζήτησαν δροσιά στα παγωμένα νερά της λίμνης.

(ναι, το ίδιο έκανα και εγώ)





Φραπέ μπορεί να μην είχαμε, είχαμε όμως fruit frappe!
Αν εξαιρέσουμε την πλήρη έλλειψη καφεϊνης, το λες και κοντινό υποκατάστατο. :rolleyes:





Μια χαρά λέμε... το να ταξιδεύεις αυστριακές Άλπεις με τέτοιο καιρό το λες και τζόκερ! Πριν δυο χρόνια, σε ένα άλλο μου ταξίδι εδώ πάνω μέσα στον Αύγουστο, έβρεχε και έκανε κρύο (θερμοκρασίες ανάμεσα σε 8 και 15 βαθμούς).

Πολύ ωραία μέρη, απλά αν έρθετε εδώ, προτιμήστε ασφάλτινα λάστιχα: το να μπαίνεις εδώ σε χωματόδρομους με μηχανοκίνητο όχημα απαγορεύεται!



Αφού ευχαριστήθηκα λουτρό πάσης φύσεως εδώ πάνω, μαζεύτηκα και συνέχισα τον δρόμο μου. Έλεγα μέσα από διάφορους δρόμους να φτάσω Σάλτζμπουργκ, αλλά έτσι που πήγαινα με το πάσο μου, σιγά μην έφτανα μέσα στην μέρα. Έτσι, φτάνω Hallstatt.








Αρχίζω να ψάχνω για δωμάτιο. Απογοήτευση... τι τιμές είναι αυτές που παίζουν εδώ πέρα?! Άσε καλύτερα, ας ψάξω για κάμπινγκ. Έχει κανά δυο εδώ πέρα από ότι είδα στο internet. Βρίσκω το ένα χωρίς δυσκολία. Αφήνω την μοτοσικλέτα και κάνω μια βόλτα στο βραδινό Hallstatt.















Το βραδινό μενού περιλάμβανε σνίτσελ με πατάτες τηγανιτές που πήρα από καντίνα που την είχε Τούρκος μετανάστης 2ης γενιάς.
Όπως κάθε μέρα σχεδόν σε αυτό το ταξίδι, πέφτω για ύπνο με τις κότες σαν 80χρονος, για να ξυπνήσω νωρίς αύριο. :pointu:
 

nick_VFR

Κουλάδι όνομα και πράμα
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda VFR 800 V-tec
Husqvarna TE 610
Ημέρα 5η: Hallstatt - Rothenburg ob de Tauber



Πάλι ο ήλιος έκανε την δουλειά του και με ξύπνησε ξημερώματα.

Πριν όμως φύγω από εδώ, ας κάνω μια βόλτα ακόμα.















Παίρνω δρόμο για μια ακόμη φορά. Φτάνω Σάλτζμπουργκ, όπου είχα την φαεινή ιδέα να προσπαθήσω να φτάσω στο κέντρο του για ένα καφέ. Μετά από μερικές βόλτες μέσα στην πόλη στο λιοπύρι και μερικά απαγορευτικά πάνω στα οποία έπεφτα κάθε φορά που προσέγγιζα το κέντρο, εγκατέλειψα την ιδέα. Τις μεγάλες πόλεις καλύτερα να τις επισκέπτεσαι με αεροπλάνο ή τρένο.


Πλησιάζω σύνορα για μία ακόμη φορά. Αυτή την φορά το κατάλαβα: δεν γνωρίζω τον λόγο, αλλά έκαναν ελέγχους σε αυτοκίνητα και φορτηγά που επιχειρούσαν να περάσουν από Αυστρία Γερμανία. Είχε σχηματιστεί μια ουρά μερικών χιλιομέτρων, δεν μέτρησα πόσα. Ευτυχώς, μπόρεσα να περάσω ανάμεσα και να βγω μπροστά.
Πλέον βρίσκομαι στην Γερμανία και στην... πλημμυρισμένη από αυτοκίνητα και φορτηγά Autobahn! Γινόταν χαμός λέμε! Δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ μου τόσα πολλά φορτηγά το ένα πίσω από το άλλο στην σειρά να ταξιδεύουν και να μεταφέρουν εμπορεύματα. Σαν ένα τεράστιο τρένο σχεδόν.

Η Autobahn περνούσε έξω από την Chiemsee. Είχε ένα καλό σημείο για στάση και καφέ εκεί, αλλά το είδα πολύ αργά...


Παρατηρώ στον δρόμο την βάση του GPS μου να κουνιέται λίγο περίεργα. Σε στάση που έκανα για ανεφοδιασμό, είδα σημαντικό μεταλλικό της εξάρτημα να πηγαίνει να αποκολληθεί από την υπόλοιπη βάση. Καλά που είχα βενζινόκολλα μαζί μου.






Η δουλειά ήταν "πλιατς" που λέει ένας φίλος, αλλά αποτελεσματική! :roflmao:



Φτάνω Augsburg και μπαίνω σε αυτό τον περιβόητο romantic road που έχουν οι Γερμανοί εδώ πέρα. Είναι ένας δρόμος που συνδέει χωριά και κωμοπόλεις που έχουν διατηρήσει ένα παραδοσιακό μεσαιωνικό γερμανικό στιλ. Υπάρχουν διάφορα αξιοθέατα κατά μήκος του: εκκλησίες, κάστρα, παλάτια...




Φτάνω Nordlingen για ένα καφέ και κάτι να τσιμπήσω.











Κανονικά θα συνέχιζα για Dinkelsbuhl. Είδα όμως κόκκινα Χ στις πινακίδες προς αυτή την πόλη και κάτι άλλες πινακίδες "Umleitung" (=παράκαμψη). Μάλλον γινόταν κάποιο έργο και ο δρόμος ήταν κλειστός. Ακολούθησα τις πινακίδες που έδειχναν την παράκαμψη, αλλά με πήγαιναν ανατολικά! Λέω "δεν μπορεί, κάποιο λάθος γίνεται". Γυρνάω πίσω, αποφασισμένος να αγνοήσω τα κόκκινα Χ και να φτάσω Dinkelsbuhl ακόμη και αν χρειαστεί να κάνω το VFR enduro!!

Στον δρόμο συναντώ δυο οδηγούς φορτηγών και έναν μοτοσικλετιστή με Υamaha XT. Είχε πλαϊνές βαλίτσες και θεώρησα ότι και αυτός έκανε ένα μεγάλο ταξίδι. Τελικά, ο Alexander με καταγωγή από τα Σκόπια, ήταν κάτοικος της περιοχής και απλά επέστρεφε από την δουλειά! :x3: Μου έκατσε κάπως που αποκαλούσε τα Σκόπια "Μακεδονία", αλλά δεν το έθιξα. Τι να έλεγα; Αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο πεπεισμένοι ότι μπορούν να ονομάζουν έτσι την χώρα τους όσο και εμείς ότι ΔΕΝ μπορούν!
Συννενοήθηκε με τους οδηγούς πάντως και πήρε οδηγίες για το πώς φτάνει κανείς Dinkelsbuhl. Κάνεις ένα μεγάλο κύκλο! Δεν ξέρω για ποιο λόγο οι Γερμανοί δεν φτιάχνουν παρακαμπτήριες οδούς όταν κάνουν ένα έργο. Ίσως θεωρούν ότι έχουν ένα αρκετά πυκνό οδικό δίκτυο και δεν χρειάζεται.

Με τον Alexander κάναμε ένα μέρος του κύκλου μαζί. Ήταν ευγενέστατος, με βοήθησε όσο μπορούσε και προσφέρθηκε να με κεράσει ένα καφέ σπίτι του. Τον ευχαρίστησα, αλλά αρνήθηκα: με αυτά και με αυτά, θεωρούσα ότι είχα αργήσει και ήθελα να συνεχίσω.


Καθώς ο ήλιος έδυε σιγά-σιγά, κατέληξα ότι ένα καλό μέρος να περάσω την νύχτα ήταν το Rothenburg ob der Tauber. Πάλι όμως έφαγα φρίκη με τις τιμές των δωματίων και πάλι έψαξα για κάμπινγκ. Αυτή την φορά, βρήκα ένα που είχε και μικρά δωμάτια προς ενοικίαση. Νοίκιασα ένα τέτοιο.
Κάπου εδώ πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό το καθημερινό ψάξιμο για το πού θα περάσω το βράδυ είχε αρχίσει να με κουράζει...


Βγήκα μια βόλτα στην πόλη. Δεν έβγαλα πολλές φωτογραφίες...











Δεν λέω ότι ήταν άσχημα, αλλά δεν μου έκαναν και τόσο μεγάλη εντύπωση. Πιο πολύ πάντως, με εντυπωσίαζε που έβλεπα Ιάπωνες, Κινέζους και Αμερικανούς να έχουν έρθει από την άλλη άκρη του κόσμου για να δουν αυτά τα μέρη. Μπορεί βέβαια να φταίει και η άμεση σύγκριση με τα μέρη που είδα στην Αυστρία.


Η επόμενη μέρα έμελλε να ήταν και η μέρα που θα έφτανα στον τελικό μου προορισμό. :biker:
 

nick_VFR

Κουλάδι όνομα και πράμα
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda VFR 800 V-tec
Husqvarna TE 610
Ημέρα 6η: Rothenburg ob der Tauber - Frankfurt





Ουφ... νομίζω ότι καλό θα ήταν να τελειώνω κάποια στιγμή το ταξίδι μου και να φτάσω.


Πριν από αυτό όμως, ας κάνω τα τελευταία μου χιλιόμετρα στον romantische Strasse (=ρομαντικός δρόμος αλά γερμανικά).






Φτάνω στο Weikersheim.







Στο Ελλαδιστάν, τέτοια αγάλματα θα είχαν προκαλέσει "θύελλα αντιδράσεων".
Εδώ, ο κόσμος τα θεωρεί μάλλον φυσιολογικά. Ή κομμάτι της ζωής.






Εκεί βρίσκεται το παλάτι του Weikersheim. Ένα παλάτι της Αναγέννησης που άνηκε σε οικογένεια ευγενών που κυβερνούσε για χρόνια την περιοχή. Είχα την φαεινή ιδέα να το επισκεφτώ και να κάνω τουρ με ξεναγό. Στο γκρουπάκι, αν εξαιρέσουμε εμένα και μια οικογένεια Αμερικανών, ήταν μόνο Γερμανοί μεγάλης ηλικίας. Η ξενάγηση, που κράτησε μια ώρα, ήταν στα γερμανικά, αλλά μας είχαν δώσει και ένα βιβλιαράκι στα αγγλικά που βοήθησε αρκετά. Τα γερμανικά μου δυστυχώς δεν ήταν αρκετά καλά ώστε να πιάσω πολλά από όσα έλεγε η ξεναγός.






Δεν έχω φωτογραφίες από τον εσωτερικό χώρο, καθώς η φωτογράφηση απαγορευόταν. Ήταν πάντως ένα εντυπωσιακό και πολυτελέστατο παλάτι γεμάτο ακριβούς πίνακες, ακριβά σκεύη, ακριβά έπιπλα... γενικά όλα ακριβά ήταν εκεί μέσα!
Μέχρι και τουαλέτα είχε! :p
Τι γελάτε; Ξέρετε τι πολυτέλεια ήταν η τουαλέτα σε κατοικία τον 16ο αιώνα;

Ένας πίνακας που συγκράτησα απεικόνιζε μάχες με τους Οθομανούς. Σε αυτές τις μάχες η οικογένεια που είχε αυτό το παλάτι, έχασε 4 άντρες. Δεν έμαθα ποτέ αν τελικά αυτές οι μάχες ήταν κοντά στην Βιέννη ή σε κάποια άλλη περιοχή.

Γενικά πάντως, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα επίσκεψη στο συγκεκριμένο παλάτι μόνο αν τα γερμανικά σας είναι καλά.
Διαφορετικά, ενδέχετε να βαρεθείτε.


Αφού αφιέρωσα αρκετό χρόνο εκεί, συνέχισα για Tauberbischofsheim και Wertheim am Main. Έχει δυο τουλάχιστον δρόμους που ενώνουν αυτές τις δυο πόλεις, ο ένας εκ των δύο ήταν ο πιο στριφτερός και πήγαινε παράλληλα με τον ποταμό Tauber. Ακολούθησα όμως τις πινακίδες για Wertheim οι οποίες με οδήγησαν από τον άλλο δρόμο! Όταν το κατάλαβα, ήταν αργά: είχα ήδη περάσει το Wertheim.
Συνέχισα παράλληλα με τον ποταμό Main και έφτασα στο Miltenberg.





Μόνο κανά δυο φωτογραφίες έβγαλα, αν και ίσως αυτή η πόλη άξιζε να της αφιερώσω λίγο χρόνο.
Κάπου εδώ είδα και ένα μαγαζί "Cafe Gyros Thessaloniki" αν θυμάμαι καλά, πάνω στον κεντρικό δρόμο δίπλα στο ποτάμι.


Από εδώ και πέρα πλέον δεν είχε πολλά. Μόλις 70 χιλιόμετρα με χώριζαν από την Φρανκφούρτη.







ΦΤΑΣΑΜΕΕΕΕ!!!!!!!! :woho:
Στο βάθος φαίνεται το κεντρικό κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σχεδόν δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μία εβδομάδα σχεδόν ήμουν στον δρόμο, πηγαίνοντας από πόλη σε πόλη μέχρι τελικά να φτάσω εδώ. Τελικά ήταν πιο εύκολο από ότι φοβόμουν... ή απλά ήμουν αρκετά τυχερός και δεν μου έτυχε κάτι σοβαρό.

Εδώ ταιριάζει γάντι ο στίχος του Καβάφη:
"Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις."


Αν έπαιρνα το αεροπλάνο, τι θα καταλάβαινα;
Τώρα είδα και έζησα πολλά. Μπορεί το ταξίδι μου να μην συγκρίνεται με άλλα ταξίδια που κρατάνε εβδομάδες ή μήνες, αλλά ήταν το δικό μου ταξίδι και για τα δεδομένα μου, ήταν αρκετά μεγάλο.




Τι; Έχω να ανεβάσω και άλλες φωτογραφίες από Φρανκφούρτη;

ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ?!
:eek:
 
Τελευταία επεξεργασία:

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Εδω επιβιωσες στο troffy .......σιγα μην ειχες προβημα σε ενα ταξιδι στην Ευρωπη!!!!:D

Εγω σου ευχομαι να κανεις ολα τα ταξιδια σου απο εδω και περα με το VFR.........:friendship:
 

nick_VFR

Κουλάδι όνομα και πράμα
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda VFR 800 V-tec
Husqvarna TE 610
Εδω επιβιωσες στο troffy .......σιγα μην ειχες προβημα σε ενα ταξιδι στην Ευρωπη!!!!:D

Εγω σου ευχομαι να κανεις ολα τα ταξιδια σου απο εδω και περα με το VFR.........:friendship:

Σωστό, μόνο που στο trOFFy δεν ήμουν μόνος... και να συνέβαινε κάτι, είμαι βέβαιος ότι θα είχα περισσότερη βοήθεια και από όση θα χρειαζόμουν! :friendship:




Ευχαριστώ για την ευχή, αλλά δεν χρειάζεται και όλα με το VFR....


































.... και το 610, μόλις φτιάξω την σέλα και βρω καλή λύση στο πρόβλημα "πού φορτώνω τα πράγματα;" θα κάνει κανά ταξίδι! :stm:

Αρκετά αλλιώτικο βέβαια.






Υ.Γ. Πλάκωσαν υποχρεώσεις... η συνέχεια και η επιστροφή θα αργήσουν μερικές μέρες.
 
Top Bottom