Για μπάνια......Τουρκία!

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Κάτι τα 2 χρόνια απραγίας λόγω κορονοϊού, κάτι η κρυφή επιθυμία της κοπελιάς για βόλτα με αερόστατο με έκανε να βγάλω πλάνο για Τουρκία. Πως κοίταγα και την πτώση της τούρκικης λίρας λέω δεν κοιτάω και παραλίες να δω τι παίζει, ε και έτσι έκλεισα 2 εβδομάδες στην γειτονική χώρα.
Για όποιον σκέφτεται να κάνει κάτι παρόμοιο πιστεύω θα τον βοηθήσει το παρακάτω ταξιδιωτικό. Το διάστημα που πήγα ήταν 2/7 έως 16/7
 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Μέρα 1.
Χίος - Σμύρνη
Çeşme to Smyrna

Καράβι από Πειραιά για Χίο την προηγούμενη μέρα (ταξίδι όλο το βράδυ) και από εκεί καραβάκι Χίο-Τσεσμέ το πρωί.

Φυσικά την έπλυνα μετά με τόσο αλάτι.

Με το που πάτησα το πόδι μου Τουρκία αγανάκτησα. Ουρά για τον έλεγχο στις ταυτότητες, δήλωση μηχανής σε νέο-αργό υπάλληλο (μόνο τα άλογα δεν πέρασε στο σύστημα) και μου λέει “OK, now x-ray”. Τι εννοεί έλεγα μέσα μου. Βάζω τα πράγματα μου σε ένα μικρό σύστημα x-ray με ταινιόδρομο που είχε δίπλα μου και λέω τι κάνω ο βλάκας…
Καβαλάω, πάω στην έξοδο, φωνάζει ένας Τελωνειακός “Problem, moto, x-ray, white truck”. Πέρασα ολόκληρη μηχανή x-ray……



Πρώτη φορά το βλέπω αυτό. Σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Γερμανών τα είχαν βγάλει ΟΛΑ λέμε από ένα αυτοκίνητο μέσα στην ζέστη. Τους βοήθησα να τα ξαναβάλουν μέσα στο αμάξι και από την ευγνωμοσύνη τους μου πρόσφεραν ένα μπουκάλι κρασί. Φυσικά και δεν το δέχτηκα..

Αφού ξεμπέρδεψα μετά από 1,5 ώρα, περιφερειακός για Σμύρνη όπου θα μέναμε το πρώτο μας βράδυ. Με αυτοκινητόδρομο δεν ασχολήθηκα καθόλου. Δεν έχουν προσωπικό για παραλαβή χρημάτων στα διόδια παρά μόνο ηλεκτρονικές κάρτες. Έτσι και αλλιώς λίγα θα ήταν τα χιλιόμετρα για αυτοκινητόδρομο στο ταξίδι μου άρα δεν ασχολήθηκα καθόλου.
Γενικά όμορφη και τεράστια η Σμύρνη όπου περπατήσαμε ένα πολύ μεγάλο μέρος στα παράλια.


 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Μέρα 2.
Σμύρνη- Παμούκκαλε
Smyrna to Pamukkale

Καφεδάκι σε έναν ιστορικό ανελκυστήρα που έχουν μέσα στην πόλη και οδήγηση για Pammukale.



Η διαδρομή μέχρι εκεί τελείως αδιάφορη. Ο προορισμός όμως πανέμορφος. Βγάλαμε εισιτήριο και κάτσαμε ωρίτσες να χαζέψουμε τα αρχαία και τις λίμνες. Για τα λοιπά περισσότερα θα βρείτε στο internet.





Για φαγητό άξιζε ένα εστιατόριο που είχα βρει στο Google «Hiera Coffee & Tea House». Μόνο με κρατήσεις αλλά εάν πάτε σχετικά νωρίς (όπως εμείς) θα βρεις να κάτσεις. Το χωριό τίποτα το σημαντικό να δεις/να κάνεις.
 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Μέρα 3-4.
Παμούκκαλε – Γκόρεμε (Καππαδοκία).
https://bit.ly/3S82DPr

Ο ορισμός της βαρεμάρας στο δρόμο ειδικά μετά το Ικόνιο. Μιλάμε για ατελείωτες ευθείες και τίποτα ιδιαίτερο να δεις. Ευτυχώς λόγω υψομέτρου (~1.000m) ήταν δροσερά.

Με το που είδαμε όμως τα πετρώματα στο τέλος της διαδρομής μας όλη μας η κούραση εξαφανίστηκε.


Γυρίσαμε λίγο την πόλη, ηλιοβασίλεμα στο “Sunset view point” (όχι κάτι τρομερό) και νωρίς για ύπνο γιατί 4.30 το πρωί της άλλης μέρας θα μας έπαιρνε το βανάκι για το αερόστατο.


Φτάνουμε στο σημείο απογείωσης και εντάξει το ποδαράκι έτρεμε καλά από φόβο στην αρχή αλλά με τα που ανεβήκαμε κάλμαρα και το απόλαυσα. Δυστυχώς δεν είχε πολύ αέρα εκείνη την ημέρα με αποτέλεσμα να κάναμε κανένα 1,5 χιλιόμετρο σε ευθεία. Φτάσαμε και στα 800+ μέτρα υψόμετρο. Το θέαμα πάντως και η εμπειρία είναι μοναδική. Είναι κάτι που θα θυμάσαι για το υπόλοιπο της ζωής σου και αξίζει πραγματικά κάποιος να το ζήσει αυτό.



Κατέβασμα μετά από 1 ώρα, λίγο ύπνο και γύρισμα όλη την υπόλοιπη μέρα.

Σημαντικά αξιοθέατα εκεί κοντά που μπορείς να δεις είναι τα εξής (τα κάναμε κάπως σε κύκλο).

Goreme Open Air Museum (με εισιτήριο + έξτρα εισιτήριο για την Dark Church που έχει μέσα) πονηροί οι Τούρκοι.


Love Valley


Fairy Chimneys (με εισιτήριο) που εκεί να δεις πονηριά. Υπήρχε δρόμος που πήγαινες μέσα-παράλληλα με τα πετρώματα και τα έβλεπες δίπλα σου. Τον έκλεισαν, φτιάξανε παράδρομο πιο δίπλα και τώρα εάν θες πλήρωνε να τα δεις.


Zelve Open Air Museum (με εισιτήριο – δεν μπήκαμε).

Ιmagination Valley (το βλέπεις από τον δρόμο).

Ürgüp – πόλη για καφέ/φαγητό


Three Beauties (το βλέπεις από τον δρόμο).

Pigeon Valley (δεν το προλάβαμε).

Φυσικά υπάρχουν και άλλα σημεία ενδιαφέροντος που με μικρό ψάξιμο τα βρίσκεις.

Γενικά θέλει 2 γεμάτες μέρες για απολαύσεις την Καππαδοκία αλλά αξίζει κάθε λεπτό εκεί.
 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Μέρα 5-6.
Γκόρεμε - Αττάλεια
https://bit.ly/3PIFfqa

Σήκωμα πολύ νωρίς για να ξαναδούμε τα αερόστατα στον αέρα από την ταράτσα του ξενοδοχείου, λίγο ύπνο και φύγαμε για Αττάλεια.


Ο δρόμος όσο βαρετός ήταν μέχρι το Ικόνιο (που τον είχαμε ξαναπεράσει) τόσο γαμάτος έγινε έπειτα μέχρι την Αττάλεια.

Ανεβήκαμε βουνά και φτάσαμε μέχρι 1825 μέτρα υψόμετρο. Πολλές γρήγορες στροφές και δρόμος με 3 ρεύματα (2 ανηφόρα – 1 κατηφόρα). Το οδόστρωμα δεν θα το έλεγα τέλειο αλλά σίγουρα μπορούσες να στρίψεις...



Η Αττάλεια είναι μεγάλη πόλη με όμορφη παλιά πόλη, είναι υπερυψωμένη λίγο πάνω από την θάλασσα και σχεδόν παραλιακά καλύπτεται με βράχους. Εξού και αυτός ο όμορφος καταρράκτης που έχουν.




Την επόμενη μέρα κάναμε ένα μπάνιο δίπλα από την πόλη αλλά όχι κάτι τρομερό.


Το βράδυ καθώς περπατάγαμε βλέπει η κοπέλα ένα μαγαζί με ρούχα. Κοιτάει και βλέπει ακριβώς το ίδιο μπλουζάκι (made in Turkey) που είχε πάρει από το Περιστέρι. Το είχαν 2,4 ευρώ, το είχε αγοράσει 15 ευρώ στο Περιστέρι. Από τα νεύρα της πήρε 3 μπλουζάκια.
 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Μέρα 7.
Αττάλεια – Κας
Antalya to Kaş

Η μισή διαδρομή ενδιαφέρουσα με διπλές λωρίδες ανά κατεύθυνση και η υπόλοιπη μισή πανέμορφη με μονή λωρίδα ανά κατεύθυνση (φάση Ανάβυσσο-Λεγρενά). Μιλάμε για καλό στρίψιμο όπου μου θύμισε δαλματικές ακτές.

Απέναντι το Καστελόριζο. Παίζει να είμαστε από τους λίγους Έλληνες που έχουν πάει Κας και δεν έχουν πάει Καστελόριζο.



Για μπάνιο πήγαμε “Kaputas Beach” που θυμίζει παραλία λιμανάκια αλλά οργανωμένη.



Γενικά το πλάνο ήταν εξής. Χιλιόμετρα το πρωί, ξενοδοχείο, μπάνιο, ξενοδοχείο, βόλτα στην πόλη.

Το Κας ναι μεν μικρό και χωρίς πολλά να δεις, αλλά γραφική λόγω ότι είναι χτισμένη σε πλαγιά και με αρκετές επιλογές για φαγητό ή ποτό. Γενικά άξιζε.


Το βράδυ είχαμε κάτι επισκέψεις αγριογούρουνων και αναρωτιόμουν εάν έχω τίποτα φαγώσιμο πάνω στην μηχανή και την δω ξάπλα.
 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Μέρα 8-9
Κας – Φετίγιε/ Ολουντενίζ
Kaş to Ölüdeniz

Σύντομή, καλή επαρχιακή διαδρομή.

Σκοπός ήταν να απολαύσουμε την περίφημη παραλία τους την «Βlue lagoon».

Η μέρα που φτάσαμε ήταν Κυριακή και μαζί με την εορτή τους που είχαν (Ιντ αλ-αντχά, κάτι σαν το δικό μας πάσχα..περίπου) γινόταν μακελειό. Είπαμε να πάμε για θάλασσα σε οργανωμένους κολπίσκους που έχει αριστερά λίγο έξω από την Φετίγιε αλλά και εκεί επικρατούσε χάος. Τελικά κάτσαμε για μπύρες στην παραλία της Φετίγιε και είπαμε την επόμενη μέρα να δούμε την Blue lagoon.

Το βράδυ βγήκαμε Ολουντενίζ (όπου μέναμε εκεί) για φαγητό/ποτό αλλά κάτσαμε μόνο για φαγητό γιατί ήταν φουλ τουριστική με Άγγλους (και δεν είχαμε δει τίποτα ακόμα..).

Την άλλη μέρα νωρίς νωρίς πήγαμε Blue Lagoon και όντως το απολαύσαμε. Καθαρά νερά και με ωραία χρώματα.


Σε αυτήν την εικόνα που δεν είναι δικιά μου φαίνεται καλύτερα πως είναι.


Για τους τολμηρούς, στην άκρη του ψηλού βουνού ανεβαίνει τελεφερίκ και από κει με Παραπέντε κατεβαίνεις έτοιμος για μπάνιο στην θάλασσα.


Σε όσες παραλίες πήγαμε συμφωνήσαμε ότι ήταν η καλύτερη του ταξιδιού.

Το βράδυ βγήκαμε στα παράλια της Φετίγιε αλλά χωρίς κάτι το τρομερό να δεις.

 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Μέρα 10
Φετίγιε/Ολουντενίζ – Μαρμαρίδα.

Σύντομη και εδώ διαδρομή με διπλή λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Φτάνουμε Μαρμαρίδα και πάμε για μπάνιο Ίκμελέρ. Τα νερά αρκετά παγωμένα και δυστυχώς λόγω των περσυνών και των φετινών πυρκαγιών η περιοχή έχανε αρκετά από ομορφιά.
Σε αυτήν την φωτό μέχρι Μαρμαρίδα πράσινο και μετά καμμένα.





Γυρνάμε πίσω και περπατάμε το βράδυ στην κεντρική πόλη. Είχε ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι με μουσική υπόκρουση που ξεκινάει μετά τις 9 και ένα μαϊμού κανάλι με μικρά καραβάκια.






Αφού ήπιαμε μια μπύρα σε ένα μικρό ροκάδικο είπαμε να περπατήσουμε παραλιακά να δούμε τι παίζει.

Μιλάμε για αγγλική αποικία κυριολεκτικά κάτι σαν Φαληράκι/Λαγανάς. Γεμάτο μαγαζιά, Αγγλίδες να παραπατάνε, αγοράκια να χορεύουν με ζώνες, get 2 shots 1 free, να περνάς απ’εξω από κλαμπάκια και να έχει τόση ένταση σαν να κάνουν διαγωνισμό 100 Ducati ποια θα κάψει πρώτη κινητήρα από μαρσάρισμα. Δεν παλευόταν καθόλου.



 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Μέρα 11
Μαρμαρίδα – Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό).

Διπλή λωρίδα ανά κατεύθυνση. Υπάρχει και η δυνατότητα να πας με πλοίο από Ντάτσα για να γλυτώσεις χιλιόμετρα οδήγησης αλλά δεν βρήκα ώρες δρομολόγιών και έτσι αποφάσισα να παίξω safe πηγαίνοντας οδικώς.

Το ξενοδοχείο ήταν σε πολύ κεντρικό σημείο μέσα σε σοκάκι και σε 50 μέτρα ήσουν στην θάλασσα. Για να φτάσω όμως στο ξενοδοχείο έπρεπε να περάσω παραλιακά σε πεζόδρομο. Δικάβαλος με φουλ εξοπλισμό και να σε χαζεύουν όλοι οι λουόμενοι.



Για μπάνιο πήγαμε Yahsi Beach εάν και εκεί στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί οργανωμένοι κόλποι για να διαλέξεις το μπάνιο σου.







Γενικά το Μπόντρουμ έχει μια ωραία φινέτσα και θυμίζει αρκετά Αιγαίο. Οι παραλίες αξίζουν εκεί.







 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Μέρα 12
Μπόντρουμ – Κουσάντασι

Διπλή λωρίδα ανά κατεύθυνση. Ο δρόμος δίπλα στην λίμνη Μπάφα είναι γραφικός και μετά πιάνει μια τεράστια ευθεία με αρκετό αέρα (οι ανεμογενήτριες δίπλα στο δρόμο).

Για μπάνιο μπήκαμε Davutlar αλλά δεν είχε τίποτα αξιόλογο (δεν άξιζε ούτε να μπούμε).

Γενικά είχε ένα μικρό χαμό στις παραλίες του Κουσάντασι χωρίς να πεις ότι είχε κάτι συνταρακτικό.

Το Κουσάντασι δεν είναι άσχημο αλλά μπροστά στις άλλες πόλεις που είχαμε πάει δεν μας τρέλανε. Για κάποιον που θέλει να δει την Αρχαία Εφεσσό είναι ταμάμ.



 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Μέρα 13
Κουσάντασι – Τσεσμέ.

Αποφύγαμε τον αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα να μπαίνω από χωριά (παραλιακά) αλλά χωρίς να με προβληματίζει κάτι στο δρόμο (ουτέ στενά, ούτε κάτι επικίνδυνο).

Το Τσεσμέ μικρό, μπόλικους ανέμους και αρκετά χλιδάτο



Για μπάνιο πήγαμε Nayman Beach λόγω του πολύ αέρα που είχε εκείνη την ημέρα (μας το πρότειναν).

 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Μέρα 14

Τσεσμέ – Χίος – Αθήνα.

9.30 έφευγε το καράβι και η επιστροφή πιο ομαλή. Γενικά οι χρόνοι ανταπόκρισης στο λιμάνι ήταν μικροί (1-2 ώρες). Ότι πρέπει για ένα freddo espresso. Και μια φωτό πως ταξιδεύαμε.

 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Εξτρά πληροφορίες.

Στην Χίο κάνεις check in δίπλα σε γκισέ με την εταιρεία που έχεις κλείσει εισιτήριο (είναι δίπλα στο Τελωνείο), -έλεγχο ταυτότητας και δηλώνεις την μηχανή σε άλλο τμήμα. Στην Τουρκία, έλεγχο ταυτότητας, δηλώνεις την μηχανή, x-ray, καταγραφή πινακίδας στην έξοδο.

Ίδια διαδικασία και για την επιστροφή από Τουρκία (ευτυχώς δεν μου είπαν x-ray γιατί είχε ουρά από αυτοκίνητα.) Το καράβι για την Χίο άργησε γιατί περιμέναμε ένα mercedes να περάσει x-ray.

Στην Τουρκία για να μην έχω χρεώσεις roaming πήρα μια Tourist sim card (έτσι λέγεται) από Turkcell. Νομίζω έδωσα 15 ευρώ για 20GB και 300 λεπτά εντός Τουρκίας. Η αλήθεια είναι ότι έσωσα αρκετό χρόνο για χάρτες και μαγαζιά καθώς δεν χρειαζόμουν να ψάξω με WiFi. Σημαντικό είναι ότι την έβγαλα με Ελληνική Ταυτότητα και όχι διαβατήριο (έβγαλαν μια μικρή δυσκολία στην αρχή αλλά χωρίς πρόβλημα).

Επιπλέον δώστε βάση για μαγαζιά με συνάλλαγμα (οι βαθμολογίες στο google βοηθάνε). Σε 50 μέτρα απόσταση, ανάμεσα σε 2 μαγαζιά, θα μπορούσα να έχανα εύκολα 25 ευρώ λόγω κακής αναλογίας ευρώ σε λίρα.

Το Pammukale έχει δύο εισόδους (προτιμήστε την South Gate εάν πάτε με όχημα).

Καππαδοκία όπως ανέγραψα έχει απίστευτα τοπία που αξίζει να δεις. Για το αερόστατο είχα κλείσει με την Brothers Air Balloon όπου ήταν μια χαρά επαγγελματίες. Σε μαζεύουν από το ξενοδοχείο, έχει πρωινό, σαμπάνια, πιστοποιητικό πτήσης κτλ. Στο τέλος έχουν τραβήξει πλάνα με 360ο κάμερα, που με έξτρα 20 ευρώ τις παίρνεις εάν θες.

Ξενοδοχεία πέρα από τις πρώτες μέρες του ταξιδιού έκλεινα μέσω εφαρμογής Otelz (τούρκικο), Airbnb ή Google map (από 30€ έως και 55€ δώσαμε ανά βράδυ με πρωινό). Βρήκαμε φόλες αλλά βρήκαμε και καλά δωμάτια. Πιστεύω πως Αύγουστο και στις τουριστικές περιοχές θα είναι λίγο δύσκολο να βρεις τελευταία στιγμή οικονομικό και αξιόλογο.

Οδήγηση. Τα ίδια με εμάς (ούτε καλύτεροι, ούτε χειρότεροι). Μια προσοχή θέλει στο δίκτυο τους όταν είναι διπλή λωρίδα (όχι αυτοκινητόδρομος). Για να κάνουν αναστροφή, επειδή δεν παίζουν γέφυρες, πάνε τέρμα αριστερή λωρίδα και σε κάποια σημεία στην μέση του δρόμου έχει roundabout για να γυρίσουν. Εάν δεν το δεις εγκαίρως παίζει άνετα να καρφωθείς επάνω στο όχημα.

Μετά από τις 2 πρώτες μέρες δεν ξανασχολήθηκα με τα όρια ταχύτητας αλλά ισχύει ο γνωστός κανόνας, όπως πάνε και οι άλλοι. Μια φορά με σταμάτησαν αλλά καθαρά για έλεγχο. Παίζει αρκετή αστυνομία (και κρυφή) και η αλήθεια είναι ότι πέρα από τις πρώτες μέρες επειδή ήμουν διστακτικός δεν φοβήθηκα για κλέψιμο μηχανής (σε γκαράζ δεν την έβαλα ούτε μια μέρα).

Μέρη από αφήσαμε.
  • Αρχαία Εφεσό λόγω ζέστης.
  • Μαλακοπή Καππαδοκίας (Derinkuyu υπόγεια πόλη) δεν ήξερα την ύπαρξη της μέχρι που το είχα διαβάσει από τον Μάνιακ
  • Αλάνια πόλη (Παραλία Κλεοπάτρας)
  • Πατάρα (παραλία και αρχαιοελληνικά)
Τιμή βενζίνης την περίοδο που ήμουν ~1.44€/lt.

2802 χλμ, 40 ώρες οδήγηση, 179 λίτρα βενζίνης (μαζί με ένα τελικό γέμισμα για Ελλάδα).

Κόστος (το άτομο)

150€ αερόστατο​
360/2 = 180€ ακτοπλοϊκά.​
260/2 = 130€ καύσιμα​
80€ δώρα​
660€ φαγητό, ποτά, ξαπλώστρες, ξενοδοχεία και λοιπά. (θα μπορούσε να ήταν λιγότερα εάν δεν την πατάγαμε σαν τουρίστες σε κάποια σημεία)​
Σύνολο 1.200€​

Ο καπνός (50g) τον βρίσκεις 2 ευρώ, πακέτο ~1,40€. Σε λιγότερα τουριστικά μαγαζιά πίνεις το κοκτέιλ σου 2 ευρώ (μαζί με νερό). Σε πιο κυριλέ όπως στο κέντρο του Μπόντρουμ η μπύρα (500ml) είχε 2,5-3 ευρώ. Όπως και για φαγητό πάνω από 26 ευρώ (σύνολο) δεν δώσαμε. 26 ευρώ μιλάω για πολύ καλό εστιατόριο γιατί πχ. 2 σάντουιτς με κιοφτέδες σε καντίνα στην Φετίγιε μαζί με αναψυκτικά έδωσα 3,5 ευρώ σύνολο. POS παίζει σχεδόν παντού και με την Revolut γλύτωσα τις προμήθειες.
 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Σύνοψη

Εάν μου έμεινε κάτι για πάντα ήταν η Καππαδοκία και το αερόστατο. Βάζω μέσα και το Παμουκάλε.
Για μένα (ειδικά και το αερόστατο) είναι must προορισμοί που μπορείς να πας και με αεροπλάνο και είναι κάτι διαφορετικό που δεν βλέπεις στα μέρη μας.

Όσον αφορά τις θάλασσες δεν θα έλεγα σε κάποιον -ναι πήγαινε, μιας και βρίσκεις καλύτερες στην Ελλάδα (και μιλάμε έψαχνα στο google Top10 καλύτερες παραλίες στην Τουρκία και ταξίδεψα σε μερικές από αυτές). Τώρα εάν πεις ότι πας για διακοπές να αράξεις πχ. μόνο στο Μπόντρουμ η Φετίγιε για μια εβδομάδα και γυρνάς εκεί κοντά θα έλεγα ναι. Βρίσκεις ξενοδοχείο, τρως, πίνεις, καπνίζεις αρκετά πιο οικονομικά από Ελλάδα.

Αυτά

Ένα πράγμα όμως δεν έχω καταλάβει από τα Βαλκάνια και την Τουρκία.
Πως γίνεται και τους αρέσει το Αριάνι??
 

clear

Μέλος
Περιοχή
Παλλήνη
Όνομα
Κλέαρχος
Μοτό
YAMAHA TENERE 700
Πολύ απολαυστικό το ταξιδιωτικό και ωραίες εικόνες που μας κάνουν να ταξιδεύουμε μαζί σας.

Γράψε μας και για τις λίγο πιο πεζές αλλά χρηστικές λεπτομέριες του ταξιδιού:
Ήταν εύκολο να συνεννοηθείς στα αγγλικά (υποθέτω ) στα λιγότερο τουριστικά μέρη;
Πως ήταν οι τιμές σε φαγητό και διαμονή;

Edit: με πρόλαβες και απάντησες
 

onroad

Superhero
Περιοχή
7th continent traveler
Όνομα
κωνσταντινος δε γκρειτ
Μοτό
1200 / 2012
Έλα ρε Πετραν, ευχαριστούμε που το μοιράστηκες .

Άντε και στα επόμενα .

Στάλθηκε από το SM-G980F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Είναι όμορφα στους γείτονες.
Αυτή την βόλτα στα παράλια την έχω απωθημένο.

Η Καππαδοκία θέλει 3-4 μέρες, γιατί η περιοχή έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς.

Ευχαριστούμε για την βολτα :friendship:
 
Top Bottom