Γυροβολιές σε Γαλλικές Άλπεις και πέριξ ... 2012

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
  • (...παλιοτερη γυροβολιά στα περιξ των Απλικων περιοχων της N/A Γαλλίας το 2012...στα πλαισια της μεταφορας μερικων μου θεματων και σε αυτη τη παρεα)

    :)..Ονειρα για το Χειμωνα για μενα παιδες ... πρωτα ο Θεος, υγεια να χουμε.... για φετος , σχεδιαζουμε με 4 φιλους (2xGS, 1xFz1 και 1xZX-10R),την Δευτερη εβδομαδα του Σεπτεμβριου να ξεκινησουμε για 9 μερες να χαρουμε τις στροφουλες στις κορυφες ...της Γαλλικης πλευρας των Αλπεων και στα περιξ! Τα σχεδια εχουν πέσει στο τραπεζι ...εχουμε κλεισει ,απ τις αρχες του Δεκεμβρη που μολις μας περασε, τις διανυκτερεύσεις σε πανδοχειο σε Ιταλικο εδαφος ακριβως στη μεση και σχεδον πανω στα συνορα με τη Γαλλια...απο οπου θα ειναι το ορμητήριο μας για 8 ολοήμερες γυροβολιες! Το πανδοχειο οπως αναφερα βρισκεται πανω σχεδον στα συνορα σε ενα ομορφο χωριουδακι ...το Sambuco και ονομαζεται Osteria della Pace.

    Μια απ τα ιδια ,οπως και πέρσι, Παρασκευη αργα το Βραδυ στις 7 Σεπτεμβριου 2012 ,κλεινω το μαγαζι ...και ξεκιναμε λιγο πριν τα μεσανυχτα ...με τις 4 μηχανες φορτωμένες στο τρειλερ ..... οδικος για μια ολονυχτια πορεια απ αυτοκινητόδρομο με αλλαγες στο τιμονι απ τους 3 υπολοιπους (καθοτι εγω θα προσπαθω να κοιμηθω). Ολα αν πανε καλα το πρωι γυρω στις 10 ειμαστε κιολας στο πανδοχειο ....ξεφορτώνουμε....καβαλαμε τα μοτορια και ξεκιναμε την πρωτη κιολας γυροβολια ...αναλογος του καιρου με νοτια ή βορεια κατεύθυνση!

    τα μερη εκει γυρω θελουν πανω απο μηνα για να τα ευχαριστηθεις ...αλλα οι διανυκτερεύσεις μας ειναι μετρημενες 7 ...ετσι σχεδιαζοντας και με βαση την εμπειρια και των 3 συνοδοιπόρων μου που εχουν γυρισει αρκετες φορες αυτες τις κορυφες εχουμε καταληξει σε 8 διαδρομες που οπως αναφερα και παραπανω αναλογως των καιρικων συνθηκων θα μοιραστουν στις μερες που διαθετουμε!

    Συνολικα θα ειναι γυρω στα 2.700 ορεινα χιλιομετρα ...(εμπειρικά απ την εξορμηση μας την περσινη ειμαι σιγουρος οτι θα μαζεψουμε μερικες εκατονταδες ακομα)


    ...οταν καταφερω να κανω πιο λεπτομερεις χαρτες θα προσπαθησω να τα ανεβάσω και σαν ετοιμα αρχεια με καταληξη .gdb για κατευθειαν φόρτωση σε Garmin ή με καταληξη .itn για TomTom ...σε περιπτωση που χρησιμοποιηθουν σαν μπούσουλες για παρόμοιες εξορμησεις για καπιον φιλο!


    .... οτι νεοτερο θα εχω για τις γυροβολιες αυτες ...θα ενημερωνω το παρων ποστάκιων!

  • ...επεξήγηση/κατάθεση ψυχης ....μετα απο ερωτηση σχετικα με την επιλογη μας να μεταβουμε με τρειλερ μεχρι τη Γαλλια........
    .... (και για 2 μηχανες και για 4 και για 10 αν θελεις)...εξαρτάτε τι θελει να κανει καποιος !...αλλος τη πηγαινει οδικος ...αλλος με τρειλερ ...αλλος με καραβι ....αλλος "την παιρνει στη πλατη".....μην κολλατε στο τροπο ....

    .... οπως την βρισκει ο καθενας ...οπως του αρεσει ...και οτι του επιτρεπει τα φραγκα του και ο χρονος !!! Αλλος θελει να θαυμασει τουριστικα την φυση ...αλλος να γνωρισει αλλους πολιτισμους ...αλλος να δοκιμασει τις γευσεις ...και αλλος ...

    ...ειχει απλα 8 μερες αδεια ... και θελει μονο να γουστάρει καλη στεγνη ασφαλτο και στροφουλες ...αλλαζοντας για λιγο τις μονοχρωμες παραστασεις της καθημερινοτητας!!

    .... και παιδες ...με ολη τη καλη μου και χιουμουριστικη διαθεση ...θελω να παραθεσω με επιφύλαξη, 3 λεξουλες και να προλαβω τους φιλους μας εδω μεσα που βλεπουν τα πραγματα απ μια αλλη οπτικη! Στους φιλους που εχουν συνδυάσει στο μυαλο τους την μοτοσυκλετα με τη δυσκολια , την εξουθένωση , την Ιθακη , τις αντιξοότητες , τον πόνο , τη δοκιμασία , την εξαθλίωση , τα "βασανιστήρια"
    και τα σχετικα ...γνωριζω απ την αρχη που ξεκινησα το παρων ποστ οτι δεν αρεσει η ιδεα με το τρειλερ, σε πολλους συμφορητες ...ειναι φλωρικο ...ειναι για τεμπεληδες ...εχω ακουσει πολλα!...για αυτο και δεν αποκαλω την περιπετεια μας ουτε "ταξιδι" ...ουτε "οδοιπορικό" κατα καποιο τροπο προσπαθω με το γαντι να μην "προσβαλω την μαχημότητα" ή οτι αλλο τελος παντων εννοούμε , στον αγωνα να αποδειξουμε ο καθενας τον αλλο με ποιες αντιξοότητες φέραμε σε πέρας καποιο ταξιδι με τη μοτοσυκλετα ... απλα ξεκαθαριζω το μεσο επιβίβασης μας στη Γαλλια ...και βαφτιζω τις εξορμησεις μας "γυροβολιες"...γιατι στην ουσια αυτο που κανουμε ειναι μια μεταβαση με τ αυτοκινητο σε ενα συγκεκριμενο στρατηγικα επιλεγμενο μερος διανυκτέρευσης και απο κει καταδρομικες επελάσεις στα περιξ ..

    ...ουτως ή αλλως ειμαι στη Γερμανια ....και εμπιστευτε ο καθενας στα γραπτα μου , μονο την ειλικρινια μου. Θα μπορουσα να γραψω οτι φυγαμε με χιονια ...καναμε τα 1200 χιλιομετρα μεχρι να φτασουμε στο πανδοχειο μονο απο χωμα ... χωρις να παω ουτε τουταλετα ... χωρις να πιω νερο και στη σελα ειχα βαλει καρφια!



    ...Δεν απαιτώ σε καμια περιπτωση τον θαυμασμο ή τα χειροκροτηματα ..για την επιλογη τρειλορ...ειναι μεγαλη ιστορια και δεν νομιζω να καταφερω να εξηγησω.... ο λογος του ποστ ειναι να μοιραστω με σας τις εικονες που θα εισπραξω με το μυαλο μου και θα καταγραψω με τη φωτογραφικη απ τις ομορφιες που θα συναντησω και να να βοηθησω με τους χαρτες και τις πληροφοριες που θα μαζεψω για τα μερη που θα περασω!


    ...και επι του θεματος λοιπον .....αν καποιος φιλος εχει γυρισει στα περιξ και εχει να προτεινει κατι που φαινεται στου χαρτες να ξεχάσαμε, μπορει ακομα να βοηθησει!
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

" ...Ονειρα για το Χειμωνα για μενα παιδες ... πρωτα ο Θεος, υγεια να χουμε...

.......

.... οτι νεοτερο θα εχω για τις γυροβολιες αυτες ...θα ενημερωνω το παρων ποστάκιων!"
:)... λοιπον φιλοι ...μετα απο προσεχτικη και συλλογικη εργασια καταληξαμε και στo συνολικο road book ...της καθε μιας μερας ξεχωριστα! Τα παραθετω για μελοντικη μελετη και υποβοήθηση για οποιον αλλον συντροχο ,σκοπευει να γυροβολιάσει μελλοντικα στα περιξ!


















:)...γενικα να αναφερω και κατι που εμπειρικα εχω καταλαβει μεσα στο χρονο σε τετοιου ειδους γυροβολιές ...

..... βασικα !...το να διανυχτερευεις σε σταθερη βαση σου επιτρεπει να βολταρεις χωρις μπαγάζια...απο κει και περα ομως αν επιλεξεις στρατηγικά το τοπο διαμονης καπου στη μεση και εχεις ετοιμες τις διαδρομες στο road book (ή στο navi-gps)....σου δινει το πλεονέκτημα/πολυτέλεια να εχεις ελευθερια στην επιλογη τη διαδρομης της καθε ημερας αναλογος και του καιρου ...που ειναι λιγο απρόοπτος σε κεινα τα υψη! Εννοω σηκωνεσαι το πρωι ...χλαπακωνεις ενα γερο πρωινο ....κοιτας τη προγνωση ....και αναχωρεις προς τα βορεια ή κατεβαινεις πιο παραλιακα!

...............;)
 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
...Απο χθες αργα το βραδυ ,ξανα πiσω στο Solingen! Καλως σας ξαναβρίσκω φιλαρακια! Ολα πηγαν κατ ευχην! Ο καιρος και τις 8 μερες τέλειος.... οι προορισμοι πανεμορφοι ...τα πάσσα εντελως άδεια...... οι προσδοκιες και οι ευχες μου επαληθεύτηκαν , και οι εντυπωσεις που αποκομησα , ομορφοτερες και καλυτερες των προσδοκιών μου! 2374 Αλπικα χιλιομετρα μαζεύτηκαν απο τις προγραμματισμένες ολοήμερες γυροβολιες. Τα περισσοτερα περασματα ηταν τεραστια με εκατονταδες στροφες ,με πολυ καλη ποιοτητα κύλισης ενω ειδικα τα Col που περνουσε το γνωστο τour de France ηταν το απολυτο μερος για ξεκοιλασμα των ελαστικων των απανταχου "γΛήγορων!"!!

σε βαθος χρονου θα καθαρισω τις φωτογραφιες ...θα ταξινομήσω τις σημειώσεις μου και θα παραθεσω μεσα απ τη δικα μου φιλτρα και θελω ....τα σημεια και τα περασματα που δεν πρεπει να χασει κανεις οταν βρεθει σε αυτα τα μερη ...απο τουριστικης και φυσιολατρικης φυσης ....αλλα και στριφτερου ξεπατώματος!



...μια πρωτη γευση .... μεχρι να βρω χρονο να γραψω 5 λεξεις παραπανω...



....



































 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
...λοιπον παιδες!...παει και αυτο!...περασε ηδη μια εβδομαδα που γυρισαμε!...ηρεμησαμε και παλι ...τα κεφάλια μεσα και βουτια στη καθημερινοτητα! .Σχεδια και ονειρα μιας ολοκληρης χρονιας ... ατελειωτη αναμονη πριν το ταξιδι ... αγωνια αν πανε ολα καλα μεχρι την τελευταια στιγμη ...και τσάκ ...σαν να περασε μολις μια μερα .... εισαι κιολας πισω και αναρωτιέσε αν ηταν όνειρο! Πολλες φορες το εχω αναρρωτηθει αυτο στη ζωη μου..."πως τρεχει ο χρονος τοσο γρηγορα ...οταν περνας όμορφα".


Καθησα το λοιπον αποψε και καθάρισα τις σημειωσεις μου , τις φωτογραφιες μου , τις ζωντανες ακομα μνημες μου και με εχω μεινει εδω και ωρα με ενα χαμογελο ικανοποίησης στο προσωπο. Ολα πηγαν καλα! Δεν ειχαμε προβληματα και ατυχιες ...και ειμαστε ολοι πισω στα σπιτια μας! Ο καιρος μας εκανε μεγαλη χάρη και ο ηλιος ελαμπε καθε μερα. Οι φημες οτι η απολυτη θερμοκρασια για να γουσταρεις με τη μηχανη σου , βόλτες στα περιξ των Γαλλικων Αλπεων , τελικα επαληθεύτηκαν και μπορω να το πιστοποιησω πλεον και εγω ...ναι!, ειναι στις τελη Αυγουστου / αρχες Σεπτεμβριου. Ολες οι προγραμματισμενες διαδρομες , εκτος απο μια, βγηκανε , με πολυ μικρες αποκλίσεις ,οπως ακριβως τις σχεδιασαμε .Η παρεα ειχε ορεξη... και το κυριοτερο .... μηδενικη κινηση !!!...και οταν λεω μηδενικη ...εννοω οτι οδηγουσαμε οσο πιο σβελτα μπορουσαμε για ωρα με τις μοτοσυκλετες σχεδον η μια ακριβως πισω απ την αλλη , και δεν συναντουσαμε ψυχη ....ουτε να κατεβαινει! ...σε βαθμο που οταν εβλεπες αυτοκινητο απ την αλλη ...σχεδον τρομαζες ! ;) ..λες και ειχαμε κλεισει τις Αλπεις μονο για εμας! Η επιλογη του μικρου ξενοδοχειου που διαλεξαμε ενω αρχικα εγινε απο στρατηγικής αποψης για να πλασαριστούμε καπου στη μεση και να μπορουμε να διαλεξουμε την διαδρομη που θα ακολουθουσαμε την επομενη με βαση τις καιρικες συθηκες ...τελικα εξελίχτηκε στο κλειδι της επιτυχίας της εκδρομης γιατι τυχαμε σε καταπληκτικους ανθρωπους , το φαγητο ηταν απιστευτο και η διαμονη μας παρα πολυ ανετη και ξεκουραστη!




Ηταν μολις 8 μερες η ολη φαση με το πηγαινε-ελα ...αλλα ηταν χορταστικη βολτα και απο μοτοσυκλετιστικη πλευρας με πολλα χιλιομετρα και ατελείωτο στροφιλικι αλλα και απο φυσιολατρικής άποψης , με πανεμορφες κορυφες και απιστευτη θεα απο ψηλα! Θέα , που μαγεύει .....μεγεθη που σου προκαλουν δεος ....ενα ταξιδι σκετο ,και μονο ακολουθοντας με το ματι σου τις ατελειωτες κορυφογραμμες . Για μενα προσωπικα, εκεινα τα μερικα λεπτα της ωρας μετα απο καθε αναβαση καποιου πάσου και σταση σε μια ακρη μιας κορυφης καθε βουνου ...ηταν οι πιο απολαυστικες στιγμες αυτης της 8ημερης μοτο-εμπειριας. H απολυτη σιωπη ...μονο ο κρυος αερας στα αυτια σου ...σχεδον κρατημενη την ανασα αναμεσα σε καθε αναπνοη μου και το ματι καπου χαμενο στο βαθος να τριγυρναει απο κορυφη σε κορυφη , επιβεβαιώνοντας συνεχεια αυτο που ψιθύριζα καθε φορα....."Δεν τελειωνουνε ρε φιλε !...ειναι ατελειωτα αυτα τα βουνα!"

































.






 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS









































... αυτα τα λιγα ...για μια μικρη φωτογραφικη περιγραφη απο μενα .....ευχη και υποσχεση μου εδωσα ... πρωτα ο θεος ...υγεια να χουμε να επιστρεψω καποτε στα περιξ και να βολταρω και τα παρα πολλα ομορφα πασακια που οδηγουν σε αλλες τοσες κορυφες την επομενη φορα , λιγο πιο βορεια αυτη τη φορα ....γιατι υπαρχει πολυ δρομος !...και οι κορυφες αυτες οπως ειπα ....δεν τελειωνουν!


...καποια στιγμη της επομενες ημερες , με το που βρω λιγο χρονο ...θα γραψω και μια μικρη λιστα ...απ τα κατα τη γνωμη μου περασματα που σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να χασει καποιος που θα επισκευτει συτα τα μερη ! ...


...υγεια να χουμε και να βολταρουμε!


;)
 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

:)....Παιδες ... καπου παραπανω ειχα πει οτι στο τελος, θα αναφερω ετσι επιγραμματικά μερικα ονοματα απ τις κορυφες και τα περασματα που οπωσδηποτε πρεπει να βαλει καποιος στο προγραμμα, αν βρεθει στα περιξ. Καθησα και εγω λοιπον εχθες και εγραφα με ορεξη οτι μου ειχε αρεσει ... και στο τελος χαθηκα τοσο πολυ που καταλαβα οτι δεν ειχα βγαλει σχεδον τιποτα απ εξω ...σε βαθμο που σχεδον εκανα περιλιψη των διαδρομων που περασαμε και τις 7 μερες! ...Οπως καταλαβαινει κανεις ..οταν η παρεα ειναι καλη ...ο καιρος στεγνος ...και η πορεια στριφτερη παντου περνας καλα ..και ολα τα τοπια σου αρεσουν!

... το λοιπον καθησα μετα εκοψα τα μισα και ξεχωρισα αντικειμενικα με την δικη μου ματια ,.... τα ονoματα που σιγουρα ειναι must οταν βρεθεις στη συγκεκριμενη γειτονια των Αλπεων και τα παρουσιαζω με σειρα προτεραιοτητας ....εχουμε και λεμε λοιπον ...οπωσδηποτε...

Col de La Βonette...(2802m) απιστευτη ποιοτητα δρομου ...ατελειωτο στροφιλικι ...στη κορυφη μια μεγαλη μετρα σαν εκεινες που κουβαλουσε ο Οβελιξ και μια πινακιδα ...αλλα η θεα που εχεις απο εκει πανω δεν υπαρχει...ειναι απλα ασύλληπτη η 360μοιρες θεα που μπορεις να απολαυσεις απο εκεινο το σημειο αν ανεβεις ακομα καμια 200ρια μετρα λιγο χωματοδρομο με τα ποδια και φτασεις στο ηψηλοτερο σημειο !...θα χασεις τη μπαλα!...το ιδιο απιστευτο στροφιλικι και απ την αλλη πλευρα προς το κατεβασμα!..ορεξη να χεις και φρεσκο λαστιχο!

Col d' Izoard (2360m)....μια απ τα ιδια να μην γινομαι κουραστικος ...στροφιλικι μεχρι ματωματος ...σταση λιγο πριν τη κορυφη για να χαζεψεις το σεληνιακο τοπιο στα 2200 La Casse Deserte και λιγο αργοτερα μια άπλα για αναμνηστικη φωτογραφια με ενα μικρο ορθογώνιο πυργο με την επιγραφη. Εδω θα βρεις και ενα απ τα σπανια μαγαζακια να παρεις ενα αναμνηστικό ή ενα αυτοκόλλητο!

Col de Calibier (2642m) ... και εδω ατελειωτο στροφιλικι και απιστευτη θεα και χρωματα απο ψηλα ! ...αναμνηστικη καπου στη κορυφη και ξανα τερμα γκαζια απ την αλλη!

Col den Agnel (2744m).... τι να γραψω τωρα?...απλα πανεμορφο !...ατελειωτη θεα ...γινεσε ενα με τη φυση. τα χρωματα εντoνα σαν να φωσφορίζουν και το ματι να χανετε στο βαθος . Αναμνηστικη στη κορυφη που χωριζει Ιταλια με Γαλλια και απιστευτη καταβαση απ την αλλh ! Στροφες να θελεις !...μεχρι ζαλαδας!

Col de l'Iseran (2764m)....μια πα τα ιδια!!!!

Col d ´ Allos (2250m)... λιγο πιο κατω σε ποιοτητα πα τα παραπανω ..αλλα αξιιζει καθε μετρο ... το λοιπον ,γινομαι κουραστικος ..αλλα μια απ τα ιδια!..χεχε!

Col de la Lombarde (2350m) ...Isola 2000 ... κλαίγε!...θέα , στροφες /στροφες/στροφες....δεν λεω τιποτα αλλο!

Col du Lautaret (2058m).... "-"-"-" ..ιδια!!!!

Col du Mont Cenis (2081m) ....... "-"-"-" ..ιδια!!!!

Col de Cayolle... (2326m)... λιγο πιο φισιολατρικο κομματι παρα για γκαζια λογο του οτι τουλαχιστον αυτο το χρονο που το περασαμε εμεις σε πολλα σημεια ειχε ακομα νεροφαγωματα και χωματα απ το χειμωνα ..πργμα που δεν επιτρεπει μεγαλυτερο τεμπο.

Col de Larche και Col de Vars (2100m)...πανεμορφα πασσα χωρις ομως ιδιαίτερη θεα απο ψηλα οπως τα αλλα μεγαλα που προαναφερα αλλα η απολυτος αγαπημενη μου διαδρομη ...το απολυτο ξεκιλιασμα για στροφιλικι στα ορια !...πολυ ομορφες στροφες συνεχουμενες...μεχρι να παρει φωτια το λαστιχο ! δηλαδη αν δεν το περνουσαμε 1 φορα την ημερα αυτο το κομματι δεν ησύχαζα!



...και φυσικα μια αραδα ακομα απ αλλα πασσα και περασματα που σιγουρα θα αξιζε να τα αναφερω αλλα ο σκοπος μου ειναι με το παρων ποστ να δωσω ενα στιγμα απ τα πιο must! Γενικως απ οποιο πασσο εχει περασει προσφατα ο γνωστος ποδηλατικος αφωνας Le Tour de France ....ειναι πιστα!!!!! Οπου βλεπεις πινακιδα να γραφει Route de Grandes Alpes....σκυψε μπροστα και χουφτωσε το γκαζι.......!!!!!!!!!!!!!!


...τελος παντων .... τι να λεμε τωρα......το λοιπον παιδες ...τα πολλα λογια ειναι φτωχια .....

............βγαλτε χάρτες και ξεκινηστε σχεδια!!!!...
 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Οι φωτογραφίες πολύ όμορφες και 9 μέρες βόλτα σε αυτά τα φανταστικά βουνά, όνειρο θα ήταν!
Το μόνο κακό (πλέον) που βρήσκω σε μια τέτοια βόλτα είναι το οικονομικό κόστος που αναπόφευκτα είναι αυξημένο και η έντονη ζήλεια που προξεινείς με τέτοιες όμορφες εκδρομές! Άτιμη κρίση...
Με το καλό να ξαναπάς Γιάννη!
 
Top Bottom