Γυροβολιές σε Δολομιτικές Άλπεις 2011 ...οταν τα ονειρα γινονται πραγματικοτητα!

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
(...παλιοτερη μου γυροβολιά στα περιξ των Απλικων περιοχων της Ιταλιας/Αυστριας/Ελβετιας το 2011...στα πλαισια της μεταφορας μερικων απ τα θεματα μου και σε αυτη τη παρεα)


Δολομιτικες Αλπεις 2011 ..οταν καποια μερα τα ονειρα γινονται πραγματικοτητα!

:)".....καλε μου Θεουλη αξίωσε με κάποια μερα!!!!"





...το λοιπον πρωτα ο Θεος ... ασπαστο το μοτερ .... υγεια να χουμε .... μολις 2 εβδομαδες με χωριζουν , παλι , απ τη πραγματοποίηση αυτης μου της ευχης!...


... θα είμαστε ενα γκρουπ 4ων αυτη τη φορα, καλων φιλων 1 Ελληνας, 2 Ιταλοι, και 1 Γερμανος!...ολοι ειμαστε μερος της κλασικης παρεας που βγαινουμε σχεδον καθε Κυριακη στις ορεινες "βολτιστες μας" !... ...οι 2 απ τη παρεα πηγαινουν στις Αλπεις συνεχουμενα τα τελευταια χρονια!...ο οδηγος μας παλι ο Dirk , Γερμανος που γνωριζει τα βουνα αυτα ,σχεδον οπως οι ντόπιοι ... το προσχέδιο παραμενει το ιδιο ....θα ξεκινησουμε στις 23:00 μετα τη δουλια, αργα το βραδυ του Σαββατου 28 Μαιου ...φορτωμένοι σε 1 τρειλερ με 1 ντιζελοκίνητο αυτοκίνητο απο το Solingen με κατευθηνση νοτια (εγω θα πιω ενα μικρο ημιγλυκο και θα κουρνιασω ενω ταξιδευουμε στα πισω καθισματα) ... και το πρωι του Κυριακης αφου κατεβουμε απο την autobahn και παρκαρουμε το αυτοκινητο και τρειλερ καπου εξω απ το Μοναχο ...ανεβαινουμε στα μοτορια και ξεκιναμε την αναβαση προς τα μαγικα αυτα μερη που ξεκιναν απ πολυ πριν βγουμε ακομα και απ τα Γερμανικα συνορα!...το προγραμμα αυτη τη φορα δεν θα ειναι με σταθερο πανδοχείο διανυκτερευσης και γυρες στα περιξ οπως περσι ... αλλα διάσχιση των Αλπεων και επιλεγμένων ορεινών πασων και διαδρομων στις Αλπεις σε Γερμανια , Αυστρια, Ελβετια, Ιταλια και Σλοβενια! Οι διανυκτερεύσεις ειναι κλεισμενες , το προγραμμα καλα μελετημένο , οι μηχανες θα ειναι 2 GS, 1 FZ1 και 1 Hornet600. Ηδη απ τις live καμερες σε συγκεκριμένα σημεια οπως το Stelvio φαινεται καθαρα οτι τα εκχιονιστικά συνεργία εχουν κανει καλη δουλια και τα περισσοτερα πάσα ειναι κιολας ανοιχτα και προσπελάσιμα!... το πηγαινε-ελα με το αυτοκινητο θα ναι 1400χιλ autobann ...και οι ορεινες διαδρομες με τις μηχανες γυρω στα 2600χιλ ... μοιραζμενα , αναλογος των καιρικών συνθηκών, σε 7 διανυκτερεύσεις!





... Ο Θεος να μας εχει υγιείς και καιρου επιτρέποντος επιτέλους να δουμε και μεις αυτες τις απιστευτες ομορφιες!

...αν προκύψει να βρισκω τα βραδια wlan στα πανδοχεια που θα διανυκτερευουμε ...θα μεταφερω λιγο τα συναισθηματα μου,..και φυσικα περιττό να αναφερω οτι στη επιστροφη θα προσπαθησω οσο μπορω καλυτερα να μεταφερω φωτογραφικα ενα κομματι αυτης της εμπειρίας μου!







....το roadbook για οποιον τον ενδιαφερει ..ειναι το εξης....














 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
...σημερα εκανα τη προβα τζενεραλε...!...το σαμαρωσα το "άτι" για τα καλα!... εκανα μια Κυριακατικη βολτιτσα με βροχερο καιρο και ολα στη θεση τους , στεγνα και πληρης!...



... αυριο αλλαζω λαστιχακια φρεσκα...και περιμενω το Σαββατοβραδο!...η αληθεια ειναι οτι εχει αλλαξει πολυ η συμπεριφορα της μοτοσυκλετας με τα παραπανισια κιλα που αλλαξαν εντελως την γεωμετρια....αλλα ολα μια συνήθεια ειναι!..χεχε!

...τα καλα τα νεα ερχονται απ τα δελτια καιρου που παρακολουθω σχεδον καθημερινα ...και πρωτα ο Θεος ...ετσι οπως πανε τα πραγματα κατα μεγαλη πιθανοτητα θα εχουμε μεγαλη τυχη με τον καιρο ...και ηδη εχουν ανακοινωσει οτι σχεδον ολα τα γνωστα πανεμορφα πάσα θα ειναι ανοιχτα απ τα χιονια!

...τελικη ευθεια!....... Andiamo nelle Dolomiti !!!

;)








 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:)...το λοιπον φιλαρακια! ..την Κυριακη τα ξημερωματα επιστρεψαμε!...

Δοξα το Θεό, περασαμε πολυ ομορφα και εχουμε την υγειά μας. Ειχαμε τεράστια τυχη με τον καιρο ... και ολα τα πασσα, μα ολα, ηταν ανοιχτα και μας περιμεναν. Η εντυπωσεις μου απ την ολη εκδρομη περασαν κατα πολυ και την πιο αισοδοξη προσδοκια μου!.. 2846 καθαρα ορεινα χιλιομετρα. Ενα κεφαλι γεματο εικονες. 8 μερες "γλυκιά ταλαιπωρία" .....μεχρι και 13 ωρες την ημερα στη σελα ... οδηγηση σε ολα τα τερεν...απο γαιδουροδρομους με 2 μετρα φαρδος και αποτομες ανηφορικες φουρκετες μεχρι κατηφορες με μελετημενες στροφες, με αντιθετες κλίσεις και τελειο οδοστρωμα!

Κορυφες!...ατελείωτες! ...χιονισμενες! ....αποτομες! .....εντυπωσιακες!...πριν απο αυτο το ταξιδι πιστευα οι Αλπεις ειναι μια μεγαλη οροσειρά απο χιονισμενες κορυφες ...λαθος!!!!...μιλαμε για εναν αλλο πλανητη απο άπειρες κορυφες μεχρι οπου φτανει το ματι σου!...αδυνατον να μπορουσε καποιος να μου το εξηγησει αν δεν το εβλεπα με τα ιδια μου τα ματια! ....πρασινες λιμνες και μικροι καταραχτες να κατεβαίνουν σε καθε γωνια και πανεμορφα σκαρφαλωμενα ξυλινα παραδοσιακα σπιτακια να στολιζουν τις πρασινες πλαγιες! ..το ενα τουνελ μετα το αλλο και δεκαδες σκοτεινα χιλιομετα στα διάτρητα βουνα!

Ατελειωτες στροφες ... Α-τε-λει-ω-τες!....χωρις υπερβολες ... μονο στροφες!...κομματια με παρα πολλα χιλιομετρα!...μονο βουνα, δεντρα, τεραστιες κοιλαδες με ολες τις αποχρωσεις του πρασινου και βραχοι αποτομοι ,αγριοι, επικίνδυνοι!...σε μερικα κομματια την ειχα ψαχουλευτει για τα καλα!... ακρως επικυνδυνα !...δεν ειναι βολτα για καποιον που μεγαλωσε στον πρωτο οροφο!...τα μεγεθη ειναι τεραστια !... ...αν σ αρεσει να οδηγας σβελτα οδηγας με ενστικτο και συγκεντρωμένος με προσοχη γιατι καθε λαθος μπορει να ειναι το τελευταιο σου! ...δεν ξερω τι ειχα διαβασει παλιοτερα απο αλλους φιλους επισκεπτες στην περιοχη των Δολωμιτων ...αλλα μιλαμε οτι εχει κομματια που ξεπερνανε καθε οριο ασφαλειας ....ερχεται μηχανη οχι αυτοκινητο απ την αλλη και ο δρομος ηταν τοσο στενος που κρατουσα την ανασα μου ...χαλαρωνα τα χερια μου και ελεγα στον εαυτο μου "απλα κρατα το ισια!"




...επι της ουσιας ...αυτο που καταλαβα με την μικρη αυτη μου εμπειρια ειναι οτι ....το σπουδαιότερο ρολο για την επιτυχία μιας τετοιας "αποδρασης¨" παιζουν πρωτα ο οδηγος που οδηγει τη παρεα και γνωριζει τις διαδρομες και ρυθμιζει το τέμπο ... το στεγνο οδόστρωμα...και η ομοιογένεια της παρεας σαν οδηγοι!

...μια αλλη διαπιστωση μου ειναι οτι τα γνωστα και πολυσυζητημενα μερη στη περιοχη ειναι σχετικα παπάς (Grossglockner , Stelvio)...εντυπωσιακα μεν ...αλλα καθαρα τουριστικα φτιαγμενα .....η ουσιαστικη οδηγική απολαυση κρυβεται σε καποια αλλα πασσα ...δευτερα , σχετικα αγνωστα χωρις μεγαλη επισκεψιμοτητα!...εχεις βγαλει 20 χιλιομετρα στροφων πασσακι και το πρωτο που σκεφτεσαι οταν τελειωσει το κυνηγητό ...ειναι να γυρισεις και να το ανεβεις απ τη αναποδη!


...τελος παντων ....νομιζω ειμαι ακομα τοσο ενθουσιαμενος απ την ολη φαση που νιωθω κατα καποιον τροπο σαν "μεθυσμενος" και ειμαι σιγουρος οτι θα ακουστω τοσο υπερβολικος ...που θα διαβαζω μεθαυριο τα γραπτα μου και θα γελαω με τα χάλια μου!...για αυτο θα σταματησω με τα δικα μου συναισθηματα και τις εντυπωσεις ...θα μαζεψω εν καιρο τις σημειωσεις μου και θα τις καταγραψω πληροφορικα για οποιον φιλο μπορει να βοηθηθει σε παρομοια εξορμηση και οταν θα φιλτραρω τις πολλες φωτογραφιες που εβγαλα θα παραθεσω μερικες που μου αρεσαν περισσοτερο
για να τις μοιραστω μαζι σας!


............................................arrivederci bella Italia!!!;)
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
...λοιπον παιδες η αληθεια οτι τα μερη εκει πανω ηταν για να σταματας σε καθε γωνια και να βγαζεις φωτογραφιες αλλα λογο του ρυθμου που ειχε η παρεα δεν μπορουσα να ξεδιπλωσω την μανία μου ...παρολα αυτα εβγαλα γυρω στις 1500 φωτο που με ενα προχειρο πρωτο κοσκινισμα εμεινα στις 1200 ..απο κει και περα ομως δεν θα ηταν δυνατον να παραθεσω ολες τις φωτογραφιες που εβγαλα γιατι οσο και ομορφα να ητανε στο τελος θα γινοταν σιγουρα βαρετο!...το λοιπον θα προσπαθω αποσματικα οταν γυριζω το βραδυ απ τη δουλια να βαζω μερικες απο καθε μερα ξεχωριστα , γραφωντας ισως και 2 λογακια για τις διαδρομες!


....ξεκιναω λοιπον με την πρωτη μερα που ειχε Μοναχο-Grossglockner-Staler Satel-Brixen ...



για το Grossglocker δεν εχει και πολλα να πεις!... ειναι μαγικο τοπιο!...απιστευτες κορυφες ....πανεμορφες στροφες .... καλο οδοστρωμα ...ενα ονειρο! Στα μειονεκτηματα ...ενω ειναι στη Αυστρια ...ειναι ιδιωτικος δρομος πραγμα που σου κοστιζει 18 ευρω για να το περασεις !








...το Staler Satel ειναι ακριβως στα συνορα της Αυστριας που σε βαζει στην Ιταλια!...στενο και πανεμορφο πασσο , καλοστρωμενο με γλυκες στροφουλες ...εχει φαναρι με 15 λεπτα σταση που επιτρεπει την διελευση των οχηματων μονο προς μια κατευθηνση!...αν το πετυχεις χωρις πολλα οχηματα το πας ταπα μεχρι το τελος και εισαι ετοιμος να γυρισεις και να το ξαναανεβεις!


...το Brixen(Bressanone) ειναι μια μικρη πολη που στις ριζες της ξεκιναει η μια ακρη του πασσο Wurzjoch που ειναι καταπληκτικο και το χρησιμοποιεις σαν ορμητήριο προς τα υπολοιπα Δολομιτικα περασματα! ...βρσκεται αναμεσα σε ομορφα πρασινα βουνα με εκατονταδες μικρα πανδοχεια για μοτοσυκελτιστες τουριστες!...σε να απ αυτα διανυκτερευσαμε!



....λιγοτερα λογια περισσοτερες φωτογραφιες!


















































































































































 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
:)...και συνεχιζω τη δευτερη μερα που ειχε απο Bressanone περασμα προς την πανεμορφη και καταπρασινη λιμνη Lago Di Carezza στις ριζες της μια ακρης του συγκροτηματος των Δολομιτών περασμα μεχρι το Nova Levante και φυσικα ξεσκονισμα με απιστευτο στεγνο οδοστρωμα και αγωνιστικη διαθεση Sella runde Grande , με τα περισσότερα γνωστα και αγνωστα πασσακια των Δολομιτων απο μια εως και περισσοτερες φορες...2x Sella Joch , 3x Groedner Joch, 2x Valparola pass , Valzarego pass, Pass Giau ,Pass Santa Lucia ,3x Campolongo Pass , 4x Wurzjoch...

....μιλαμε ηταν η καλυτερη μερα απο πλευρα οδηγικής απολαυσης ...μαζεψαμε 460 χιλιομετρα σε μια εκταση που οι στροφες διαδέχονται η μια την αλλη χωρις σχεδον κανενα ισιο μεγαλο κομματι.... εγω οπου και να γυριζα εβλεπα κοκκινο πανι!...και οι 4 μηχανες καρφωμένες η μια πισω απ την αλλη και το ματι στο βαθος του καθε Tornadi!....κατηφορες,ανηφορες, καθε ειδους κλίση πολυ λιγη κινηση...1τη, 2ρα το πολυ 3τη!....το ξεκοίλιασα το κιβωτιο!....γυρισαμε το βραδυ στις 8 στο πανδοχειο και ήπια τουλαχιστον 5 μεγαλες παγωμενες μπυρες για να ηρεμησω και να ξεδιψάσω!.... δεν θυμαμαι ποτε να εχω βγαλει τοσα γουστα σε μια μερα με τη μηχανη!...Του πεταξα τα ματια του GS!... απιστευτη ευχαρίστηση!...συνυπογραφω χωρις να εχω γυρισει και ολο το κοσμο ...οτι η περιοχη αυτη ειναι μια απολυτη παραδείσια παιδικη χαρα για γκαβλωμενους μηχανοβιους.... και ολα αυτα στη σκια τεράστιων επιβλητικών χιονισμένων κορυφων και αποτομων επικίνδυνων βράχων....


...τα λογια ειναι φτωχια ....

































































































































 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
....το λοιπον περνάω στη 3τη μερα που παραμείναμε στο Δολομιτικο συγκροτημα κορυφων αφου ειχαμε αφησει εσκεμμένα για σημερα τα Groedner joch , passo Pordoi ,Fedaia pass,...κανοντας φυσικα και μερικες επαναληψεις απ τα χθεσινα διοτι τα περισσοτερα ειναι προεκτασεις καποιον αλλων!...Βασικα ετσι οπως το καταλαβα εγω στην συγκεκριμενη μαγικη περιοχη βρισκεται ενα κεντρικο συγκροτημα βουνων με διαφορετικες κορυφες που εχουν ξεχωριστο ονoμα αλλα ολες κατω απ το γενικο ορισμο Sella...αναλογως λοιπον την πλευρα που βρισκεσαι και το πέρασμά εχουμε σχεδον κυκλικά γυρω απ τον χωρο τα πασσα Pordoi-Campolongo-Gardena-Sella ..στις προεκτασεις και στις διακλαδωσεις αυτων βρισκονται και τα υπολοιπα γνωστα και αγνωστα περασματα! . Αυτο που παρατηρεις παντως στην ολη περιοχη ειναι η επιβλητικες κορυφες και παλι το πολυ καλο οδωστρωμα αν σκεφτεις οτι βρισκομαστε σε πολυ ορεινα κομματια και τελος φυσικα η απιστευτη θεα ...σε καθε ξέφωτο σηκώνεις το κεφαλι σου και αγριοι χιονισμενοι βραχοι σε κοιτανε απ ολες τις πλευρες!...συγκλονιστικο για καποιον σαν και μενα ,που στη περιοχη της Γερμανιας που ζω, δεν υπαρχει τιποτα παρομοιο!

...στο δε Passo Pordoi οταν μετα απο πανεμορφες σαν ζωγραφια στροφες καταληξεις στη κορυφη ...εκτος των μικρομαγαζων με τα διακοσμητικά υπαρχει ενα τελεφερικ που με 14 ευροπουλα σε ανεβαζει στη αποτομη κορυφη του Sass Pordoi ....απο οπου εκει χανεις τη μπαλα για τα καλα!...δεν υπαρχει το μερος !...οπου και να γυρισεις το βλεμα σου αρχιζεις ψιθυριστά συνομιλιες με τον Θεό!...Πανιτσα μ , Θεουλημ και τα σχετικα!


...αφηνω λοιπον και παλι τις φωτογραφιες και παλι να περιγραψουν τα υπολοιπα.....












http://data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAP///wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==



































































http://data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAP///wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==






 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
:)...4τη μερα ..και με λυπη αφηνουμε τις Δολομιτικες περιχοχες με κατευθηνση Monde Grappa ....φυσικα στο δρομο κανουμε παλι μερικες "επαναληψεις"...Groedner tall, Sellajoch , Fassatal, Pelegrino pass, passo Sant Oswaldo, Valdobbiadene, Monde Grappa...ηλιολουστη μερα ...καινουργια τοπια και πολλες στασεις και καπουτσινα....οι στροφες γινονται μεγαλυτερες...οι ταχυτητες ανεβαινουν ...αλλα η απολαυση παραμενει!...πολυ δασος στο δρομο ,πολυ πυκνη βλαστιση και οι ποιοτητα των δρομων πολυ καλυτερη!.... στασεις σε μικρα χωριουδακια ...πανεμορφα και φιλοξενα !(...γενικη παρατηρηση γενικως στην Ιταλια ειχα την εντυπωση οτι ο κοσμος ειναι πιο ...πως να το πω ... απλος , η μαλλον ευδιάθετος και θετικος, μου ηταν πιο οικείος !...αντιθετα με Αυστρια και Ελβετια που μπορει ολα να ειχαν μια επιφανιακη τελειοτητα ...αλλα η ατμοσφαιρα στην επαφη με τους ανθρωπους πιο κρυα και πελατειακή!...γνωμη μου παντα!)....αξιοσημείωτο στο δρομο μας και το περασμα passoS.POLDO ...που μπορει να μην προσφερει οδηγική απολαυση αλλα με τα τετραώροφα τουνελ του σε κατεβαζει πολυ αποτομα κατω απ το βουνο(καποτε εν καιρο πολεμου χρησιμοποιούταν απ Αυστριακους φανταρους για την μεταφορά τροφιμων και εφοδιων) μετα το απογευμα και αφηνοντας αρκετα πανεμορφα χιλιομετρα πισω μας ....αρχισαμε παλι αναβαση στο Passo Monde Grappa ...οπου και παλι η πινακιδα 28 tornanti σε προδιαθετει για την αναβαση!...στη κορυφη μετα απο πραγματικα πολυ στροφιλικι ,τεραστιος και επιβλητικος ταφος/μνημιο χιλιαδων στρατιωτων (Αυστριακων/Ιταλων/Ουγγαρων)που δυστυχως αφησαν τα κοκκαλακια τους για ενα πολεμο που οπως παντα εξυπηρετουσε ανοητα συμφεροντα!...καταβαση, γερη μασα και διανυκτερευση!....












































































 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
:)...επομενη, 5τη μερα και παιρνουμε κατεύθυνση κατεβαίνοντας ακομα πιο νοτια . Οι θερμοκρασιες ανεβαινουν πολυ ψηλα, οι μεγαλες ομορφες λιμνες της περιοχης ειναι μπροστα μας. Monte Pasubio, Passo Xamo, Roverato, Passo Pian delle Fugazze, Lago Di Garda , Schauderterasse, Lago Di Idro . ....αρκετα χιλιομετρα με καλο οδοστρωμα, αν εξαιρέσεις το Xamo που μπορει να ειναι βυθισμενο σε απίστευτη φυση αλλα θα το προτεινα για πεζοπορια ή mountain bike .....χαχα!..και λιγοτερο για μοτοσυκλετα!. Παραξενο μου φανηκε οτι σχεδον καθε κορυφη ηταν κατειλημμένη απο καποιο μνημείο πεσόντων του 1ου παγκοσμιου !...πικρη διαπίστωση τόσοι νεκροι! Τελος παντων, η τεραστια λιμνη Di Garda πανεμορφη, πολυ λαος, χαμος θα ελεγα και ακομα δεν καλοκαιριασε ακομα ... βασικα μπορει να ειχα μεινει καταπληκτος μεχρι τωρα σε αυτο το ταξιδι απ το απιστευτο μεγεθος των ψηλων χιονισμενων κορυφων στις Αλπεις ...αλλα για καλοκαιρινες καταστασεις σαν Ελληνας και γνωριζοντας τις δικες μας παραλιες και ομορφιες ...δεν ειναι οτι μπορει κατι στις λιμνες να σε εντυπωσιάσει παρα πολυ ...αλλα οχι οτι δεν μου αρεσαν κιολας!..χεχε! ολα καλα και προχωράμε!... φευγοντας απο Garda μετα απο καμια 30αρια τουνελ πεφτεις σε μια μικρη διασταύρωση που στα δεξια εχει καθετο τουνελ με κατεύθυνση προςSchauderterasse...αξιζει το κοπο να το ανέβεις ...στενα σοκάκια και αποτομα αλλα η θέα απο κει πανω σε αποζημειωνει!...Καπουτσινακι, καταβαση και πανεμορφα στριφτερα ορεινα περασματα για καμια 100 χιλιομετρα ακομα μεχρι να διανυκτερευσουμε σε μια μικροτερη , πιο υσηχη και ρομαντικη λιμνηLago di Idro!











































































 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
:)...ξυπναμε το λοιπον και την 6τη μερα 6:30 το πρωι οπως παντα ..και στις 8 κιολας ειμαστε με κατευθηνση παλι βορεια ,προς τα ψηλοτερα, προς Αυστρια με σκοπο να μπουμε-βγουμε 2 φορες και στη Ελβετια, κατα την διαρκεια της ημερας!!Passo Crocedomini , Dezzoschlucht , Passo Aprica , Bernina pass, Forca Di livigno , Munt la Schera , Ofen Pass , Reschen Pass...διανυκτέρευση στο Graun . Πανεμορφη χωρα και η Ελβετια ...(αν εξαιρέσεις οτι οδηγουσαμε πολυ ψαρωμενα καθοτι γνωριζουμε οτι τα προστιματα εκει πανω σε ματώνουν) Διαδρομες παμενορφες , ξυλινα σκαρφαλωμενα χωριατοσπιτα , απεραντες καταπρασινες κοιλαδες , καλοστρωμενη πίσσα και στο βαθος το ματι σου να χανετε σε τεράστιες χιονισμενες κορυφες !... ζητημα να ειδα ενα μικρο κομματι της αλλα εντυπωσιαστικα τοσο που σιγουρα μελλοντικα θα ξαναπερασω να γυρισω τις εντυπωσιακες κορυφες της σε πιο χαλαρους ρυθμους!...ισως μονος μου..πιο τουριστικα! Αρκετες στασεις ..πολλα καφεδακια και φωτογραφιες!.... πανεμορφο και το χωριουδακι Livigno στα συνορα της Αυστριας με Ελβετια ....μιλαμε για παραμυθενια ομορφια και καρατουριστικο μερος ... οπου κατι παιζεται με τους φορους και μπορεις να κανεις αγορες σε απιστευτα οικονομικοτερες τιμες...να φανταστεις εχω βαλει βενζινη 95αρα με 1ευρω το λιτρο !!! ... φθινοτερη και απ το νερο! ...μου ρθε να γεμισω ενα μπουκαλακι να την πιω! ...χεχε! Αποχωριζοντας ενα 10ρικο περνας μεσα απ το τουνελMunt la Schera ...παγωνια λεμε με πολυ λιγο φωτισμο αρκετα μακρυ, με μια ψιλοεπικίνδυνη στροφη ακριβως καπου στη μεση ....μιλαμε για σκοταδια !..χεχε!..την ψαχουλευεσε λιγο! ...και μπαινεις κατευθειαν παλι Ελβετια! ...απο κει και περα και για καμια 50αρια χιλιομετρα βρήκαμε βρεγμενο οδοστρωμα για πρωτη φορα μεχρι τοτε στο ταξιδι (οχι βροχη απλα βρεγμενο) και χαμηλωσαμε για λιγο ρυθμους!...περιηγητικη οδηγηση μεσα στην Ελβετια και απιστευτα γρηγορα κομματια για καμια ακομα 150ρια χιλ. μεχρι το βραδυ μεσα στην Αυστρια ....επιβεβαιώνοντας οτι πολυ καλυτερα και στριφτοροτερα ειναι τα κομματια και τα πασσα που δεν μπορεις να τα χαρακτηρισεις και γνωστα σε εμας! Μεχρι να ξαναπερασουμε Ιταλια και να διανυκετρευσουμε διπλα στη πασίγνωστη λιμνουλα του χωριου Graun με την εκκλησια να προεξέχει απ το νερο ...σε ενα ξενοδοχειο που γλυκαινει και τον πιο πικραμενο!...Goldene Atlas ...η απολυτη χλιδη σε τιμη που πιάνεται και απο κοινους θνητους οπως εμεις!..το προτεινω ανεπυφυλακτα!...χαλαρωσει με μπυρονια στο bar και ενα γλυκο μυρμιγκιασμα σε ολο το σωμα απ τη κουραση!...αυριο ανεβαινουμε Stelvio!

























































































 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
:)...εφτασε λοιπον και 7μη μερα ..κλεισαμε εβδομαδα ...νωρις παλι στο δρομο να προλαβουμε την βροχη που σιγουρα θα ερχοταν σε λιγο πισω μας! Το προγραμμα ειχε Reschen pass, stelvio pass, bormio , Gavia pass, Tonale pass, Mendola pass. Στεγνο οδοστρωμα και αρκετα γρηγορα στριφτερα χιλιομετρα μεχρι τους προποδες του Stelvio αλλα πολυ βαρυς καιρος και πουθενα οι τεραστιες χιονισμενες κορυφες αφου απο πολυ χαμηλα κιολας ηταν ολα σκεπασμενα σε πυκνη ομιχλη!...Στους προποδες του Stelvio αναμνηστικη με την πολλα υποσχομενη πινακιδα 48 Tornante ...και δωστου !...θα το ελεγα πιο πολυ "σκαρφαλωμα" και οχι στριψιμο καθοτι οι επιτόπιες στροφες ειναι τοσο αποτομες, στενες , ανηφορικες και κακοστρωμενες που θα μπορουσε να ηταν εφιαλτης για ενα SS ή καποιο φτιαγμενο custom. Δεν θα πω οτι το ευχαριστήθηκα τοσο οδηγικα αλλα σε μικρες στασεις που εκανα για φωτογραφιες η θεα ,οταν για καποια δευτερολεπτα καθαριζε λιγο η ομιχλη, ηταν φανταστικη! Στη κορυφη τα κλασικα αναμνηστικα μικρομαγαζα...και η καταβαση απ την αλλη πλευρα πολυ καλυτερη .... ακομα πιο αποτομα δρομακια ,περισσοτερο χιονι αλλα καλοστωμενη ασφαλτο και ομορφο στροφιλικι για κυνηγητό! Gavia Pass ...πολυ στροφη, ξαναγυρναμε στα ομορφα Αλπικα πασσακια που τοσο μου αρεσαν . Λιωμενα χιονια ,αγριοι βραχοι ...καπου καπου μεσα στην ομιχλη χιονισμενες κορυφες και καταβαση!...Οσο κατεβαιναμε μεσα απο Tonale και Mendola αρχιζει παλι η φυση να παιρνει χρωμα ...το πρασινο και τα ψηλα δεντρα παιρνουν την θεση των γυμνων αγριων βραχων .... ισιο κομματι σχεδον πουθενα ...συνεχεια πιλοταρεις με το τιμονι δεξια και αριστερα !.... ευχαρίστηση στο τερμα! Και μετα απο πολλα χιλιομετρα ξανα στο Brixen ! ...ενας κυκλος σχεδον εκλεισε! ... μια τελευταια περιηγηση στο κεντρο της πολης και πισω στο πανδοχειο για συλλογισμο. Η αυριανη, η τελευταια μερα ...μερικα ακομα ομορφα πασσακια και ξανα στη καθημερινοτητα!...η σκεψη και μονο με τσακιζε!





































































 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
:)...8η και τελευταία φιλοι!.... μιλαμε ηδη εχουμε ξεπερασει κατα πολυ τα 2 χιλιαδες ορεινα χιλιομετρα και μερικες μερες τις 13 ωρες πανω στη σελα ... αλλα και μονο που σκεφτόμουν οτι σχεδον τελειωσε και τα μεσανυχτα θα ειμαι παλι πισω Solingen ....πικρα!... νωρις παλι λοιπον ,απ τις 7 κιολας στο δρομο ,με προορισμο λιγο μετα το μεσημερι Μοναχο! Με μια ομορφη τελευταια πινελια ομως, ζωγραφιζοντας με πορεια Sterzin, Jaufen pass, Sant Leonard , passo rombo (timmelsjoch), Hahntenn Joch, Μοναχο Σε αυτο το σημειο να αναφερω οτι παρολο την δυσκολια και την στενοτητα του δρομου σε μερικα δρομάκια , δεν περασαμε τοσες μερες καποιο πασσο που να πω δεν μου αρεσε ...αλλο στριφτεροτερο, αλλο με περισσοτερη φυση ...αλλο πιο τουριστικο για φωτογραφιες ...πάντως ολα μου αρεσαν .... αλλα η πορεια Jaufen pass(passo Giovo), Sant Leonard , passo rombo (timmelsjoch), Hahntenn Joch..δεν περιγραφεται!.... καταπληκτικες δρομαρες για να ξεδωσεις για καλα!.... αποτομες πλαγιες αλλα με σχεδον τελεια ασφαλτο και πολυ καλο γκριπ!.... να φαει μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσάλι...χεχε! ...μιλαμε για το απολυτο ξεφαντωμα!...πολυ στροφη! Με τα πολλα οντως ολα τα ομορφα καποτε τελειωνουν και στις 15:00 το μεσημερι γραφοντας 386 ορεινα χιλιομετρα μεσα σε 8 ωρες, με μια μονο σταση, φτασαμε ασφαλης στο χωριουδακι εξω απ το Μοναχο που ειχαμε αφησει το τρειλερ και φορτωμενοι μετα απο πολυ ταλαιπωρία με το αυτοκινητο και τις συνεχεις ουρες στην autobahn μετα απο 11 ακομα ωρες , στις 2 τα μεσανυχτα καταταλαιπωρημένοι φτασαμε σπιτι!

Finito La musica...arrivederci bella Italia!!!















































... 2μιση μηνων λαστιχο σε R1200GS με 1900χιλιομετρα στο Solingen και 2860 στις Αλπεις!...ουτε 5 χιλ. απολαυστικά χιλιομετρα!!!!!!!!! :D




...αυτα τα λιγα φιλαρακια!...λιγα λογια με πολλες φωτογραφιες!... το ξαναζησα ...συμπληρωνοντας καθε μερα απο κατι μεσα σε αυτο ποστακι!...και συνειδητοποίησα ακομα μια φορα τι ομορφο πραγμα ειναι να ρολαρεις με την μηχανη σου!...να γινεσαι ενα με τη φυση!.... εχουμε ενα πανεμορφο χομπυ!...υγεια να χουμε ολοι και να το χαιρομαστε!


...τις επομενες μερες θα παραθεσω και ενα μικρο χαρακτηριστικο βιντεακι.... που παλευω αυτες τις μερες να κοψωραψω!



... παμε για αλλααααααααααααααααα!!!!!​
 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
...τις επομενες μερες θα παραθεσω και ενα μικρο χαρακτηριστικο βιντεακι.... που παλευω αυτες τις μερες να κοψωραψω!

;)...και για να συμπηρωσω και τα λεγομενα μου παραπανω και στο παρων ποστ ... το λινκ για το Δολομιτικο βιντεακι ειναι παρακατω!



 
Top Bottom