Γυροβολιές στα περιξ του Vercors δυτικα σε Γαλλικες Αλπεις 2017

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Γεια χαρα και παλι παιδες ... εφτασε ο καιρος ...απο Μαιο σε Μαιο το παμε! Λιγοτερο απο μηνας εμεινε. Το σχέδιο σχεδον το ιδιο ,...το παρεακι σχεδον το ιδιο , 9 ημερες , κλασσικα πλεον πραγματα! 19/5 αργα το βραδυ ξεκιναει το καραβανι και το πρωι ανεβαινοντας στα μοτορια μπαινουμε Αλπεις απο Ελβετια , διασχίζοντας την διαγωνίως, Βορειοανατολικα προς Νοτειοδυτικα , μαζευοντας ομορφιες απο οσο πασακια και περασματα θα ειναι ανοιχτα. Διανυχτερευση καπου στη μεση της και στις επομενες μερες , μερικες επαναληψεις απο πασακια πανω στα Ιταλογαλλικα συνορα στη κοιλαδα του Iseran . Μια μερα θα αφιερώσουμε σε μια παλια υποσχεση να απολαυσουμε τουριστικα τη θεα του Mont Blanc απ την κορυφη του Aiguille du Midi και μετα κατι καινουργιο ,για να χουμε πλεον μια ολοκληρωμενη εικονα απ τις Αλπεις στην γαλλικη πλευρα, τις περιοχες του Vercors, που ειναι και ο βασικος λογος της γυροβολιας!






Vercors λοιπον. Το δυτικοτερο κομματι της οροσειράς των Αλπεων . Μια σχετικα μικρη περιοχη , οχι με πολυ μεγαλο υψομετρο (το ψηλότερο στα 2400) , χωρις λαμπερες υποσχεσεις για απολυτα σκηνικα και απο περιοχες που δεν αναφεροντε με χρυσα γραμματα στους ταξιδιωτικους οδηγους αλλα με αγριες ομορφιες, πιο ανεξερευνητες, στενα δρομακια και αποτομες πλαγιες ..μια μικρη περιπέτεια. Το βασικο ζητουμενο ...καινουργιες στροφες ,.... και φυσικα να καθαρισουν τα μυαλα μας απ τον καθαρο Αλπικο φρεσκο αερα και τα ματια μας με τις ομορφιες των βουνων αυτων!











Αυτα προς το παρων , θα παραθεσω το μικρο σχετικα roadbook που ετοιμασαμε και παντα πρωτα Θεου και καιρου επιτρέποντος ...οταν γυρισω θα επανελθω με εντυπωσεις , πληροφοριες, πιο συγκεκριμενα ονοματα απ περασματα και τα μερη που θα διανυχτερευσουμε ...και γενικως απο πραγματα που θα ειμαι σιγουρος για το τι γραφω και οχι που απλα καπου διαβασα !





 

hawk

Μέλος
Όνομα
ΚΩΣΤΑΣ
Μοτό
HONDA ST1300
καλα να περασετε και χαλαρα χωρις σφιχτα προγράμματα για περισσοτερη απολαυση
 

hawk

Μέλος
Όνομα
ΚΩΣΤΑΣ
Μοτό
HONDA ST1300
col de la bonete ωαραιο περασμα
 

BillyGs

Μέλος
Περιοχή
Lagonisi
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
R 1200 GS
Αυτά είναι.. Βόλτα με άγρια σκηνικά!! Καλά να περάσετε, με το καλό και εύχομαι απο τώρα και του χρόνου!!!:like:
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Σας ευχαριστω παιδες!...Η αληθεια ειναι φετος δεν ψαχνουμε τα γνωστα και πολυταξιδεμενα περασματα της περιοχης αλλα οτιδηποτε μαζεψουμε απο καινουργια μερη ακομα και οχι τοσο γνωστα . εξαλου απο πραγματα που διαβαζω ..... η περιοχη του Vercors μονο αδαφορη δεν ειναι απο πλευρα ομορφιας! Σιγουρα οταν γυρισουμε θα χω πιο συγκεκριμενη αποψη!

Μεχρι τοτε ...οι ευχες σας για καλοκαιρία ....ειναι ενα απ τα βασικα "συστατικά" μετα τη καλη παρέα , για να δεσει το "γλυκο"!;)
 

hawk

Μέλος
Όνομα
ΚΩΣΤΑΣ
Μοτό
HONDA ST1300
ειναι ομορφη περιοχη με ωραια χωριουδάκια οπου εχει και πολλα ενοικιαζόμενα,
 

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
R1100GS 75th Aniversary Edition.
Με το καλο κ φετος Παναγο,η περιοχη των Rhone Alps ειναι κρυμενο διαμαντακι,αλητεψα το 2010 εκει κ μονο ομορφιες θυμαμαι!
το τριγωνακι (εσωτερικα) μεταξυ Megeve-Annecy-Chambery εχει πολλα να δωσει...;)
 

Big twin

Orange blood
Όνομα
Σαββας
Μοτό
Ktm 990 smt 2011
Μεγάλος ψεύτης και καγκουρας ο Γιάννης παιδιά μην τα πιστεύετε όλα :hungry:... Γιάννη :friendship: είσαι ωραίος καλά να περάσετε φίλε εμένα θα μου τα πεις από κοντά!

Υ.Γ ψεύτης δεν είναι αλλά καγκουρας σίγουρα :friend:
 

Savvas62

Μοτοβόλτα = ΙΕΡΗ - ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗ και ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Όνομα
Σάββας
Μοτό
HONDA RC 90, HONDA HF-05, HONDA PCX 125+150, YAMAHA CYGNUS
Ωραία πράγματα !
Εύχομαι να περάσετε υπέροχα Γιάννη ! :friendship:
 

ΜΟΥΡΙΚΗΣ

Μέλος
Περιοχή
ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. ΚΑΙ ΦΩΚΙΑΝΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
Όνομα
Γιώργος Μουρίκης.
Μοτό
ΚΤΜ 640 Adventure R (07)
YAMAHA YZF 600R (97) Thundercat
Φίλε έχεις καιρό να γράψεις. ..:pc:
να περάσετε ευχάριστα !!:brv:
 

HAWK_46

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Λευτέρης
Μοτό
Μηλοκλέφτη
Γιαννη @IoannisPanagiotidis στο Chamonix θα εισαι 27/5 ή 28/5 ?
Καπου 30/5 θα ειμαι κι εγω. Αν ειναι, να παω αντιστροφα σε καποια μερη. :rolleyes:
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Καλο δρομο Γιαννη και καλα να περασετε(που το ξερετε καλα το "εργο" Περναω Καλα με Μοτοσυκλετα)...δωσε πραμα να χορτασουμε ομορφιες,με το καλο :friendship:
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Γιαννη @IoannisPanagiotidis στο Chamonix θα εισαι 27/5 ή 28/5 ?
Καπου 30/5 θα ειμαι κι εγω. Αν ειναι, να παω αντιστροφα σε καποια μερη. :rolleyes:


χεχε!...αυτο και αν δεν ηταν ομορφο ....εννοω να πιουμε και κανα καφεδακι στην σκια Μοντ Μπλάνκ. Φιλε μου οπως ειπα ξεκιναμε στις 19 το βραδυ στις 20 θα διανυχτερευσουμε Ελβετια στις 21και 22 θα χουμε βαση Salet su Lago...πιστευω στη 23 ή 24 θα μαστε Chamonix ....μετα 25 ,26 και 27 θα γυροβολαμε στη περιοχη του Vercors με βαση Hotel le Marronnier σε ενα μικρο χωριουδακι το Rencurel 28 παλι Νυχτα στην Ελβετια οπου βρουμε και 29 επιστροφη ! ...θα ανταλαξουμε με PM τηλεφωνα για να δουμε που βρισκομαστε ανα πασα στιγμη γιατι αναλογος καιρου παιζει και για μας να αλλαξει καπως η σειρα . Αν εχει κακοκαιρια φυσικα δεν λειτουργει το τελεφερικ για Aiguille du Midi ...θα δειξει !...θα χαρω πολυ παντως αν βρεθουμε...
 
Τελευταία επεξεργασία:

socrates

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Σωκράτης
Μοτό
dl650
Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν χρειάζεται κάποιο ταξιδιωτικό πλάνο όταν πας σε αυτά τα μέρη.
ΟΠΟΥ και να πας εκεί κρεμάει το σαγόνι από τις ομορφιές.

Μου αρέσει η προσέγγιση να ψαχτείτε σε λιγότερο ταξιδεμένα μέρη. Άλλωστε έχετε σαρώσει και τα γνωστά.
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Ολα καλα παιδες! Γρήγορα περνάνε τα ομορφα! Κάνεις σχεδια και ονειρα ολο το χρόνο .... και ενω η αναμονη ειναι γλυκια ... ποτε φευγεις , ποτε γυριζεις , μενουν μονο οι εικονες στο μυαλο σου και μετα απο μια βδομαδα τσιμπιεσε χαζευοντας τις φωτογραφιες αν ονειρευτικες ή το ζησες πραγματικα!

Το λοιπον ... οι προσευχες μας πιασανε τοπο και παλι...και με ενα τεραστιο ηλιο να μας ακολουθα καθε μερα , τηρήσαμε το προγραμμα σχεδον ατόφιο με πολυ μικρες παραλλαγες στο εδαφος της Ελβετιας, καθοτι μερικα πασακια ηταν κλειστα ακομη απ το χιονι και τελικα περασαμε και κανα 2 που δεν τα χαμε στο προγραμμα!




Συντροχοι ... θα ριξω μερικες πανοραμικ για ζεσταμα .... και με την πρωτη ευκαιρια θα γραψω και 2 λεξουλες συνοδευμενες με τις αναλογες φωτογραφιες για μερικα πραγματακια που μουν καναν εντυπωση !








































.... με το που ξεκλεψω λιγο χρόνο θα παραθεσω την συνεχεια!

........................................​
 
Top Bottom