Γυροβολιές στα περιξ του Vercors δυτικα σε Γαλλικες Αλπεις 2017

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Πανέμορφα Γιάννη! Κι οι πανοραμικές ωραίες!!!!
Βάλε και κανά βίδεο ;)
 

naftilos

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα Παλληνη-Ηρακλειο Μεσσαρα
Όνομα
Θωμας
Μοτό
Aprilia Pegaso 650ie - Caponord ETV 1000RR - Futura RST1000
Γιαννάκη παιδί μου βίντεο βιντεο, και όχι από τα λογοκριμένα ευρείας κατανάλωσης, αλλά από αυτά που έχεις κρύψει βαθιά στο συρτάρι, τα πιπεράτα. :biker::yew::yew:
 

socrates

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Σωκράτης
Μοτό
dl650
Βρε μπαγασα γεμισες τις μπαταριες για τα καλα στα μερη που πηγες. Ελπιζω να κρατησει η "φορτιση" μεχρι το επομενο... Ειπαμε το καλυτερο ταξιδι ειναι παντα το επομενο. Περιμενουμε περιγραφη και φωτορομαντσο.
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Γεια χαρα λοιπον και παλι παιδες!






Οι υποχρεωσεις και οι απαιτήσεις στη δουλια με εχουν παρει τοσο απο κατω που δεν μπορουσα πραγματικα μεχρι τωρα , να κατσω να γραψω 2 λεξεις για τη γυροβολια μας αυτη ! Κανω λοιπον μια αρχη και βλεπουμε!






Η φαση ξεκινησε, οπως συνηθίζουμε (για να εκμεταλευτουμε οσο γινετε περισσότερο τις ημερες που εχουμε στη διάθεση μας στο τοπο που του προορισμού) , απ τα μεσάνυχτα της Παρασκευης προς το πρωι του Σαββατου της 20 Μαιου ...με την καλυψη οδικως των πρωτων 700 χιλιομετρων , με φορτωμένες τις 4 μηχανες στο τρειλερ ...με αλλαγες στο τιμονι. Το πρωι του Σαββατου ειχαμε ηδη σχεδον ολα τα χιλιομετρα στη Γερμανια πισω μας , ξεφορτωνοντας στα περιξ της πολης του Tuttlingen διπλα στα συνορα της Ελβετιας απο οπου ξεκιναει στην ουσια η βόλτα μας !


































Ο στοχος αυτης της γυροβολιας ηταν να φτασουμε ψηλά στην οροσειρά των Αλπεων στο Γαλλικο εδαφος στη περιοχη του Grenoble , πιο συγκεκριμενα σε αυτη του Vercors και ετσι ειχαμε σκοπο να διασχισουμε σχεδον διαγωνίως την Ελβετια περνώντας οσο μπορουμε περισσοτερα πασακια στο εδαφος της. Το μονο πρόβλημα σε αυτο το σχεδιο ειναι οτι στα τελη του Μαη τα περισσοτερα ορεινα γνωστα κομματια ειναι ακομα κλειστα απ τα χιόνια και δεν ειναι οδικως προσπελάσιμα!






Ο καιρος παντως ξεκινωντας μας καλωσορισε μια ενα πανεμορφο ηλιο....















Ξεκινώντας λοιπον και ενω βρίσκεσαι σχεδον πανω στα συνορα Γερμανιας/Ελβετιας ...οποιος φιλος βρεθει στη περιοχη μπορει να επισκεφτεί τους καταραχτες του Rheinfall . Η περιοχη ονομαζεται Neuhausen am Rheinfall και στην ουσια ειναι εκει που μαζευοντε τα νερα απ τα λιωμένα χιονια των Αλπεων και αρχιζουν το ταξιδι τους μεσω του Ποταμου Ρηνου που εχει αρχιζει να σχηματίζετε με κατεύθυνση προς τα υπερβορεια, διασχιζοντας σχεδον ολη τη βορεια Ευρωπη. Υπαρχει παρκιν για μοτοσυκλετες σχεδον ακριβως μπροστα και κατεβαινοντας μερικα σκαλοπατια μπορεις να απολαυσεις τη θεα ...να κανεις βολταριδι με καραβακι και να περπατησεις σχεδον διπλα στο καταραχτη ....αρκετα εντυπωσιακο αν πετυχεις και καλοκαιρία!









































Η Ελβετια ειναι σχετικα πολυ ομορφη χωρα και εντυπωσιαζει με τις πρασιναδες και τα ξυλινα σκαρφαλωμενα στις ραχες αγροτόσπιτα καθε αναβατη μοτοσυκλετας ... το μονο προβληματακι .... που πρεπει να χει ο καθενας στο πισω μερος του μυαλου του οταν διασχιζει αυτη τη χωρα ειναι η αυστηρότητα και τα προστιμα που ακολουθουν σε περιπτωση που επιβεβαιωθεί παραβαση του κωδικα οσο αναφορα τα ορια ταχυτητας!. Προσοχη λοιπον !























Απ τα μερη που μας επετρεψε να περασουμε ο χιονιας θα σταθω σε 3 κομματια που μου καλοαρεσαν ακομα και αν δεν βοηθησε παντα ο καιρος ! .....Klausen Pass ... Oberalppass και Lukmanierpass






Βασικα το Klausen Pass .Καλοστρωμενο με αρκετο στροφυλικι πανεμορφη θεα ...χεχε...αλλα και πολυ χιονι!...αξιζει να το περασεις !



































 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Κατεβαίνοντας, ανοιγε παλι ο καιρος και αναλογος με τα πάσα που δειχναν οι πινακιδες οτι ειναι προσπελάσιμα προχωρούσαμε ...
















επισης εντυπωσιακο λοιπον ηταν το περασμα Oberalppass ....



































Διανυχτερευσαμε ... σε ενα γραφικο χωριουδακι καπου στη μεση της χωρας .....το Sedrun . (χεχε...Ακριβη η ζωη στην Ελβετια)



































την επομενη στο δρομο μας πολυ ομορφο και στριφτερο ηταν το κομματι του περάσματος του Lukmanierpass...
















































 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Aπο κει και πέρα πηραμε πλεον επαρχιακα δρομακια , σχετικα πολυ στενα με στοχο να περασουμε την ιδια μερα στην Ιταλια καπου διπλα απ τη λιμνη Lago Maggiore . Απο οπου και να περασεις την λιμνη που ειναι αρκετα μακροστενη ειναι πανεμορφα και με την κλασικη ομορφια που εχουν αυτες οι περιοχες τις Ιταλιας που μαζευουν πολυ τουρισμο απ την βορεια Ευρωπη!











































Μικρες στασεις κατα την διάρκεια της ημερας και ενα κομματι σχετικα βαρετο προς την δυτικη πλευρα της βορεια Ιταλιας, γιατι τα χιλιομετρα που επρεπε να μαζεψουμε αυτη την ημερα ηταν σχεδον 450... και πριν μας πιασει το βραδυ ειχαμε σκοπο να φτασουμε για διανυχτερευση στο χωριουδακι του Moncenisio διπλα στη πολη της Susa στα συνορα με την Γαλλια ...σε ενα πανδοχείο που ειχαμε κανει πολυ καλους φιλους πριν απο χρονια. Το κομματι απ τη Susa μεχρι το πανδοχειο του Chalet sul Lago ηταν για μια ακομα φορα το κερασακι στη τουρτα και το αποκορύφωμα της ημερας με τις καταπληκτικες στροφες και την απιστευτη πρόσφυση που ειχα ακομα στο μυαλο μου απ τη προηγούμενη φορα που περασαμε!












































Παντα ειμαι πολυ χαρουμενος οταν μετα απο χρόνια "επιστρέφω" και διανυχτερεύω σε καποιο πανδοχειο που περασαμε ομορφες στιγμες σε καποιο απ τα ταξιδια μας .... και το Chalet sul Lago ανηκει σιγουρα στα πιο αγαπημενα μου !. Πολυ πρωι μια βολτα με τα ποδια γυρω απ τη λιμνη και μερικες ανασες στα πλακόστρωτα μικρα σοκάκια του Moncenisio ανηκει στα must ....









































...και το αργοτερο στης 9 ειμαστε ηδη στο δρομο για Mont Cenis











 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Για μια ακομη φορα προσπαθησαμε να παρουμε στο δρομο οτι μικροτερο πασακι υπηρχε στο χαρτη για να μην περναμε μονο απο μερη που εχουμε ξαναπερασει και μικρες ευχαριστες εκπληξεις μας περιμεναν ακομα και στα πιο λιγοτερα υποσχομενα!










































Και μπροστα μας και παλι αυτο το αγαπημενο περασμα ! Καθε φορα ακομα πιο ομορφο , καθε φορα ακομα πιο στριφτερο απ οτι το θυμόμουν ! Mont Cenis λοιπον ακομα ενα must για οποιον βρεθει στα περιξ !



























































 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Οπως εχω ξανααναφερει επιλεγουμε να κανουμε τη γυροβολια στα τελη του Μαη γιατι ενας απ τους κυριους λογους που συνωμοτούν για μια ομορφη βολτα ειναι να μην εχει πολυ κινηση οχηματων στους δρομους και γενικως τουριστων ! Το ρίσκο ομως που παίρνεις αν θελεις να περασεις μερη που ειναι τοσο ψηλα και εννοω φυσικα υψομετρικα .... ειναι οτι μπορει να μην εχουν καταφερει ακομα να ανοιξουν τα περασματα απ τα χιόνια . Στο δρομο μας επανω με μια μικρη παρακαμψη ηταν και η κορυφη του Iseran ενα κομματι που το εχουμε περασει και σε 2 παλιοτερες εκδρομες μας αλλα οσες και να το περασεις ειναι απολυτος πειρασμος να το ξαναδεις!. Η ταμπελα κατω στη κοιλαδα εδειχνε οτι ειναι ανοιχτο τα 2/3 της διαδρομης αλλα το περασμα απ τη κορυφή στη απεναντι κοιλαδα ηθελε 2 μερες ακομη!. χεχε η υπεραισοδοξια μου επεισε και τους υπολοιπους της παρεας να δοκιμασουμε την τυχη μας ....αλλα οπως ηταν φυσικο φαγαμε πόρτα λιγα μετρα πριν τη πολυπόθητη κορυφη ! Συμβουλη μου αν βρεθεις στη περιοχη ... δεν μπορεις να αφησεις το ψηλοτερο οδικως περασμα της Ευρωπης χωρις να προσπαθησεις ... ακομα και η διαδρομη μεχρι εκει σε αποζημιώνει, απο κει και περα αν δεν ειχα ξαναανεβει ημουν σε θεση να ξεπεζέψω και να το ανέβω με τα πόδια !





























...επιστροφη λοιπον στο πανδοχειο λιγο πριν βραδιασει ,με μικρες παραλαγες της πρωινης διαδρομης ... και την επομενη ξεκιναμε αλλαζοντας κατευθηνση προς Grenoble και απο κει προς τον τελικο στοχο στα περιξ του Vercors

















Tο επομενο πρωι αποχωρισμός , μελλοντικες υποσχεσεις, τελευταιες αναμνηστικες φωτο και βουρ στο πατσά!




























(εδω δεν μοιαζω λιγο τον Καπτεν Μπλεκ των λύκων του Ονταριο? ;-) το σκουφακι με την ουρα μου λείπει.)







Κατεύθυνση Grenoble λοιπον ... και μικρες στασεις για ξεμούδιασμα! Η διαδρομη απολαυστική ... βαρετο κομματι δεν υπαρχει απλα ,ουτε καν μπαινοντας και βγαινοντας απο χωριά.



































... στο δρομο βαζεις οπωσδηποτε και το περασμα Col du Lautaret . Ευλογία να το περνας στεγνο!























Μεχρι και εκει, οι κορυφες που περνάς αναφεροντε στους περισσοτερους ταξιδιωτικους χαρτες ,και τα περισσοτερα τα ειχαμε ηδη καλύψει σε παλιοτερες γυροβολιες ... οσο συνεχιζεις προς τα δυτικα ομως , επιτελους καινουργια μερη!. Το ζητουμενο , στροφες ειναι παντα εκει , τα ονοματα ομως αγνωστα και οι επιλογες πολλες..... χάρτη κατω λοιπον και σε καθε σταση μελέτη. Επιτόπου μικρο αλλαγες στο αρχικο σχεδιο και με πυξιδα πιο πολυ το ενστικτο ,το ενα πάσο μετα το αλλο! Εγω στο κοσμο μου με φωτογραφιες και η μονιμη απαντηση μου στις ερωτησεις του "οδηγου" μας (Dirk) οταν ρωτουσε αν το παρουμε και αυτο το πέρασμα ...."μέσα"!
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS






























Αυτο που παρατηρω καθε φορα που βρισκομαι στη Γαλλικη επαρχια και ρολαρω με μικρες στασεις αναμεσα σε μικρα άσημα χωριουδακια ..... ειναι αυτη η "απλοτητα" στο τροπο ζωης τους ! Αλλος θα μπορουσε να συνδέσει αυτο που εγω ονομαζω απλότητα ... με αρνητικα επιθετα αλλα καθοτι το χω ήδη μεσα στο μυαλο μου και περιμενω να το δω , το εχω συνδεσει τόσο με τη Γαλλικη κουλτουρα , που σε καποιες φασεις μ αρεσει κιολας! Εχει καποιο στυλ να το πω ! Εννοω ολα χυμα ρε παιδακι μου ! Απ τα μαλλια τους , τα ρουχα τους , τα σπιτια τους .. χεχε...ολα!. Ολοι σχεδον ατημέλητα χτενισμενοι , με ρουχα ψιλοφαρδιά πανω τους ...ολες οι καρεκλες καποιο ποδι θα κουνιεται , το πατωμα θα τριζει σε καθε βημα σου στα μικρα καφε , τα πατζούρια στα σπιτια τους ολα σχετικα παλια και τα περισσοτερα στεκοντε στραβα ...χεχε. "ειναι κατι στραβο ?...το σηκώνεις λιγο το πατας ενα καρφι ....Βουαλά!!!...στεκεται!"..χεχε! σαν να μην τους περασε ο χρόνος ενα πραγμα!...σαν να προσπαθουν να κρατησουν την παραδοσιακη τους εικονα και δεν θελουν ουτε να βαψουν τα σπιτια τους για να μην χαλασουν αυτη την εικονα ! Οσο για την συγκριση στο θεμα του φαγητου σε σχεση με αυτο που θα δεις στις αναλογη Ιταλικη κουζινα που μπορει να χεις συνηθησει στην υπολοιπη εκδρομη ... αλλος πλανητης. Χεχε...καθολου παραξενο που ειναι οι περισσοτεροι αδυνατοι!





μα αρεσουν παντως ! Σαν να μην ξερουν τι θα πει αγχος και ρολόι στα χωριά!.


















H μιση μερα πισω μας ...αρκετα τα χιλιομετρα που μαζευεις ανεβοκατεβαινοντας τα περασματα ...οπωσδηποτε στο δρομο σου και το περασμα Col de Rousset που θα σε βγαλει πανηγυρικα στις γνωστες εικονες απ τα αποτομα βραχια διπλα σε μεγαλα φαραγγια που χαρακτηριζουν κιολας την ζητουμενη περιοχη του Vercors!



























Χωρις να χανουμε χρονο λοιπον αναζητουμε το πανδοχειο Hotel Le Marronnier που ειχαμε ηδη κλεισει 3 διανυχτερευσεις, κρατοντας το σαν ορμητηριο στη γυρω περιοχη! Πανεμoρφο χωριουδακι και το πανδοχείο στολιδι για τη περιοχη με σχεδον ολους τους ένοικους .... μοτοσυκλετιστες















































(μια εικονα απ τη λιτοδίαιτη Γαλλικη κουζινα που ακολουθησε τις επομενες μερες ...χεχε!...μην μου πειτε οτι δεν σας προειδοποίησα)










 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Επιτελους ειμαστε εδω!...σχεδον στη μεση της ορεινης περιοχης που ονομαζεται Vercors , ο καιρος ειναι συμμαχος και οι στροφουλες μεσα στα αποτομα φαραγγια μας περιμενουν ! Πανδαισία το μερος . Οπως ακριβως το ειχα στο μυαλο μου απ τους ταξιδιωτικους χαρτες που ειχα ξεφυλλίσει!





























Οταν λεμε κινηση ελαχιστη ...το εννουμε ! Ισως ειναι και ο Μηνας Μαιος ο λογος των λιγων τουριστων αλλα ειμαστε πραγματικα σχεδον μονοι μας!









Τα χιλιομετρα που μπορεις να μαζεψεις στη περιοχη ειναι παρα πολλα ! Η ορεινη περιοχη που εξαπλώνεται δυτικα προς το εσωτερικο της Γαλλιας ειναι πραγατικα τεραστια! Δεν μπορεις να τα δεις ολας σε 3 μερες. Ο λογος που δεν ειναι πολυ γνωστη η περιοχή.... ειναι... γιατι, ενω εχει και συνδυάζει τα παντα απ αυτα που εχει αναγκη να περασει ενας ταξιδευτης .....δεν εχει τα απολυτα νουμερα που τους προσελκύουν συνηθως ! Εννοω .... βουνα ειναι προς ολες τις κατευθύνσεις πλεον.... αλλα τα υψομετρικα νουμερα σπανια περναν τα 1500 μετρα . Οι κορυφες και τα περασματα δεν εχουν εκεινη την αγριαδα των χιονισμενων κορυφων που σε καθηλωνει οπως στο κεντρικο μερος των Αλπεων ανατολικα της Γαλλιας και φυσικα στα κομματια της Ιταλια/Αυστρια/Ελβετιας. Ακριβως λογο του υψομετρου που δεν ειναι τοσο μεγαλο λογο και της παρουσιας του Ροδανού ποταμου που διασχιζει την περιοχη ,....υπαρχει μεγαλη βλαστηση , πολλα δαση , που ντύνουν τις πλαγιες και συνηθως δεν μπορεις να αφήσεις το ματι σου να ταξιδεψει μακρια . Τα δε φαραγγια ειναι σε μακρος τεραστια και μπορεις να ακολουθησεις μικρα σκαρφαλωνμενα δρομακια στο εσωτερικο τους μαζευοντας πανεμορφες εικονες στο μυαλο σου αλλα ...συγκριτικά με την αγριαδα και το μεγεθος των αντίστοιχων φαραγγιών ,που πριν 3 χρονια ειχαμε περασει στο νότιο μερος των Γαλλικων Αλπεων στην περιοχη Grand Canyon du Verdon , ωχριούν σε επιβλητικοτητα!




Το ζητουμενο ομως ! χεχε!... ...στροφουλες ειναι εκει!




Τα πασα μπορει να μην εχουν τρανά ονοματα και να μην μου φέρνουν στο μυαλο ταξιδιωτικα που εχω διαβασει σε φορουμς αλλα η αναγκη του ανθρωπου για επικοινωνια τον εκανε να συνδεσει με παρα πολλα περασματα τα διάσπαρτα χωρια της περιοχης και να προσφερει στον μοτοσυκλετιστη πραγματικη απολαυση με καλο σχετικα οδοστρωμα αναμεσα σε αποτομες πλαγιες και μικρα πανεμορφα φαραγγια .




























































Πραγματικα εμενα μου αρεσε παρα πολυ η περιοχη . Μου εβγαζε κατι γνωριμο , κατι πιο μεσογειακό ! Με τις ωρες μαζευαμε χιλιομετρα . Οπου βρισκαμε ξεφωτο σταματουσαμε ... γεμιζαμε τα πνευμονια με "καθαρες" ανασες και τα μυαλα με εικονες και συνεχιζαμε το κυνηγητό!
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Αν επρεπε να σταθω σε 2-3 πραγματακια που ξεχωριζουν παραπανω και καλα θα κανες να εβαζες στο δρομο σου αν βρεθεις στη περιοχη....πρωτα απ ολα θα αναφερα το μοναδικο γνωστο ονομα που χαρακτηριζει τοσο το κομματι του Vercors και ειναι σημειο αναφορας της περιοχης το Combe Laval . Οπως και το επιβλητικο περασμα του Col de Rousset που σε βγαζει εκει.
















































Κατι ακομα που ενω δεν ξεκινησε τοσο φιλοφοξα αλλα τελικα εξελιχθηκε σε πανεμορφη εμπειρια ηταν και μια αγνωστη περιοχη που ενω μαζευαμε στατιστικα μικρα πασακια στο δρομο μας οπως αυτο του Col de Porte , τελικα βγηκαμε σε ενα μικρο στριφτερο μονοδρονο που στο τελος μας οδηγησε στη πορτα ενος γραφικου εστιατοριου ακριβως στη ριζα απο μια προσβασιμης κορυφης με τα ποδια απ οπου και εχεις την χαρα να απολαυσεις την Θεα ανατολικα σε μεγαλο βαθος μεχρι και τις Γαλλικες Αλπεις .Αν χρειαστει να το βρεις βρισκεται στη γενικη περιοχη που ονομαζεται Saint-Pierre-de-Chartreuse, βγαζει εκει το col de Porte , ο επαρχιακός που βγαζει στο ξεφωτο D57E και το μικρο εστιατορειο ονομαζεται , Restaurant Auberge du Charmant Som.







Οπως πραγματικα εγινε συνηθεια στις γυροβολιες μας βαζουμεσε καποια μερα και καποιο ,πικ/νικ να το πω , με ομορφη θεα και μια πεζοπορία ,ορειβασια δεν θα την ελεγες ..χεχε..γιατι παντα η αναβαση ειναι σχετικα βατή, απ οπου για αρκετη ωρα "αδειάζω" το κεφαλι χαζευοντας τον οριζοντα!
















































Το τριημερο αυτο μου δωσε.... αυτο που πραγματικα ηθελα , ...αγχολυτικό σκέτο . Το πανδοχειο, εντελως αποκομενο μου βγαλε μια απιστευτη ηρεμια και τα βραδια με τοσο καλοκαιρινες θερμοκρασιες και με τα σπαστα ΑγγλοΓαλλικα μας ... χεχε!...καναμε καταπληκτικη παρεα !









Περασε ομως ... και το σημαντικο ειναι οτι το ζησαμε ...κρατω τις αναμνησεις και βουρ ανεβαινοντας και περνώντας το Grenoble για τον επομενο στοχο! MONT BLANK!!!
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Τωρα , μερικες λεξουλες πανω σε αυτο....Η κορυφη του Mont Blank βρισκεται ακριβως πανω στα συνορα της Ιταλιας με τη Γαλλια και συνορεύει επισης με την Ελβετια! Η ψηλοτερη και ομώνυμη κορυφη απ το τεραστιο συμπλεγμα κορυφων της περιοχης εχει ύψος 4807 μετρα και φυσικα ειναι προσβασιμη μονο απο ορειβάτες. Μια γενικη εικονα της ομορφιας αυτης της περιοχης , για απλους τουριστες σαν και του λογου μας , μπορει να επιτευχθεί απολαμβανοντας της θέα απο αλλες χαμηλοτερες γειτονικες κορυφες που ειναι προσβασιμες με τελεφερικ. Και για να καταληξω ,... η ψηλοτερη προσβασιμη με τελεφερικ γειτονικη κορυφη του συμπλεγματος που προσφερει φυσικα και την καλυτερη εικονα ειναι αυτη που ονομαζεται Aiguille du Midi χεχε!...ελπιζω να μην σας μπερδεψα . Η πρόσβαση με τελεφερικ στη συγκεκριμενη κορυφη μπορει να γινει απ 2 συγκεκριμενες περιοχες ...η μια σε Ιταλικο εδαφος και η αλλη ακριβως απεναντι στη Γαλλικη πλευρα ! και στις 2 περιπτωσεις η προσεγγιση σου με τη μοτοσυκλετα θα σταματησει στην εισοδο του γνωστου τουνελ του Mont Blanc που ενωνει υπογείως τις 2 χωρες. Στη Γαλλικη πλευρα στο Chamonix και στη Ιταλικη στο Courmayeur. Μια επισκεψη στη περιοχη την ειχαμε προγραματισμενη στη γυροβολια που ειχαμε κανει το 2014 στην ευρύτερη περιοχη ...αλλα δυστυχως απο λαθος προγραματισμο προσεγισαμε την κορυφη απ την Ιταλικη μερια απ αυτη του Courmayeur και την χρονια εκεινη ηταν κλειστο γιατι ανακατασκευαζοντας σε κατι εντελως συγχρονο και χασαμε πολυ χρονο με αποτελεσμα να το ακυρωσουμε για το μελλον .


Αυτη τη φορα ομως καλυτερα διαβασμενοι και με τον χρόνο συμμαχο φαγαμε γρηγορα τα χιλιομετρα που μας χωριζαν αρπαζοντας στο δρομο μας οτι καλυτερο μπορουσαμε και πριν μεσημεριάσει ειμασταν κιολας μπροστα στην εισοδο απ τη Γαλικκη πλευρα αυτη τη φορα!















.... Chamonix λοιπον!








Καλα !...καρατουριστικη περιοχη για χοντρα πορτοφολια και γενικως καθοτι ονειρικός προορισμός για καθε σκιέρ στο χιονι με τις ομορφες πιστες για σκι που προσφερει στις πλαγιες του , παρα πολυ γεματο ακομα και τους καλοκαιρινος μηνες του χρόνου! Εμας ομως μας ενοιαζε μονο η επισκεψη με το τελεφερικ και η θεα τως κορυφων!


















Το τελεφερικ τα χει τα χρονακια του αλλα φαινεται σχετικα καλοσυντηρημένο . Στην εισοδο του βρισκεσαι σε υψομετρο 1035 μετρα και ανεβαινεις σε 2 σταδια !













Το πρωτο μεχρι τα 2317 μετρα , οπου κατεβαινεις και απολαμαβανοντας την θεα επιβιβαζεσαι στο επομενο βαγονι οπου και ανεβαίνει πολυ καθετα και "σβέλτα" μεχρι το τελικο σταθμο στα 3777 ...και χωρις ενδιαμεσους πυλωνες στήριξης μεχρι την κορυφη ...εντυπωσιακο! Την αποσταση αυτη της αναρριχισης των 2800 μετρων την κανεις σε λιγοτερο απο 20 λεπτα!















Επανω σταματας ακριβως μεσα στον σταθμο οπου και γινεται φυσικα ενας ψιλοχαμος! Προσωπικα και ο πιο ψύχραιμος πιστευω θα ψαρωσει λιγο και κοιταζοντας την ολη κατασκευη πως ειναι γατζωμενη στην ακρη αυτης της κορυφης θα αναλογιστει με θαυμασμο .... ο Ανθρωπας τι μπορει αν θελει να φτιαξει !
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS


















Για πολυ καλη μας τυχη ο καιρος ηταν τελειος και τις λεξεις για να περιγραψω την ομορφια σε καποιον που του αρεσει αυτη η αγρια εικονα των χιονισμενων κορυφων .... δεν τις βρισκω γιατι σιγουρα λογο του ενθουσιασμου μου θα υπερβαλω ! Ειναι παντως πραγματικα πολυ εντυπωσιακο!













Δεν ξερω ... ισως ο καθαρος κρυος αερας ... το πολυ βαθυ μπλε του ουρανου ... η αγωνια σου να φτάσεις επιτελους εκει πανω και φυσικά το υψομετρο ...σου φέρνει μια ζαλαδα.



























 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Στο εσωτερικο υπαρχουν αρκετοί μουσειακοί χώροι ..που παρουσιαζουν τη πορεια της κατασκευης του σταθμου στο βαθος του χρονου .











Ενα ακομα high light του σταθμου , ειναι και μια φωτογράφιση μέσα σε ενα γυαλινο μικρο δωματιακι. Οταν φορέσεις τις παντοφλιτσες που σου δινουν για να μην γρατσουνησεις το γυαλινο διαφανες πατωμα και μπεις μεσα ...μπορεις να ψαρωσεις και καλα κοιταζοντας κατω απ τα ποδια σου το βαθος της χαραδρας ... χεχε!...αλλα ενα συννεφάκι που μας τυλιξε για κανα 1ολεπτο σε κεινη τη φαση μας την εσπασε λιγο. Παρολο αυτα βγήκαμε εξίσου χαμογελαστοι απολαμβανοντας τη στιγμη με το καλυτερο δυνατο τροπο!












η παρακατω φωτο ειναι απ τον ιστο και φαινεται πως ειναι η θεα χωρις το συννεφάκι....





...χεχε!...τελος παντων . Δεν μπορουμε να χουμε ολα δικα μας!





Θα μπορουσα φυσικα να παραθεσω και αλλες φωτο αλλα δεν θα σταματουσα γιατι ειχα χασει το μετρο εκει πανω ... μια γενικη εικονα ομως, πιστευω την μετεφερα! Δεν ειναι για καθε φορα αλλα μια φορα αν βρεθεις στα περιξ και βολεψει ο καιρος δεν θα το μετανιώσεις πιστευω!




Ετσι μετα απο καμια 3 ωρες πηγαινε ελα στο σταθμο ....στο βαγονι και παλι για καταβαση! Στο κατεβασμα παρατηρουσα σπασμενους πρασινοπους παγετωνες που στεκοντε μεσα στους αιωνες ετοιμοι να γλυστρισουν στο βαθος της χαραδρας και μικρες μαυρες μικρες βουλίτσες που αν καλοπαρατηρουσες ηταν ορειβατες που σαν στοίχημα ζωης προσπαθουσαν να τα βαλουν με τη φυση και να παλεψουν την αναβαση με τα ποδια ! Respekt ...τρέλα!


















Στο περιμενε για να μπουμε στο δευτερο βαγονι, γρηγορο ψαξιμο στο Booking με το κινητο και εύρεση καταλύματος κοντα στα συνορα Ιταλιας Ελβετιας. Τσεκ να βολευει να βγαλουμε και την αυριανη ημερα διασχιζοντας την Ελβετια διαγωνίως απο αλλη πλευρα ..... και στα γρηγορα μεσο του τουνελ του Mont Blank περναμε Ιταλια και περνουμε κατεύθυνση Aosta.











Το τουνελ μηκους 11,6 χιλιομετρων ειναι καλη λυση αν θελεις να φτασεις γρηγορα προς την Ιταλια . Η κατασταση του εμπνέει εμπιστοσυνη αλλα η οψη του δεν θυμηζει κατι πολυ συγχρονο . Σιγουρα ομως αν σκεφτει κανεις οτι λειτουργει απ το 1965, σαν εργο ειναι γιγαντιαίο! Προσοχη υπαρχει καμερα μεσα και το οριο ταχυτητας ειναι αυστηρα μεχρι 70 χαω!



Μαζευοντας γρηγορα τα χιλιομετρα και με το κεφαλι να επεξεργαζετε ακομα τις εικονες απ τις χιονισμενες κορυφες ....περασαμε βαθια σε Ιταλικο εδαφος και το πανδοχειο που βρήκαμε στα συνορα με Ελβετια ηατν μια ακομα ευχαριστη εκπληξη σε αυτη τη γυροβολια!










Την αυριανη μια ανηφορα διαγωνιως την Ελβετια απ οποιο πασο βρεθει ανοιχτο και η γυροβολια του 2017 κανει το κυκλο της!
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Πολυ νωρις κιολας στις μηχανες και μετα απο μια αποτυχημενη προσπαθεια να περασουμε απο πασο το μεγαλο San Bernardo το παιρνουμε παλι προς τα πισω γιατι η κορυφη ηταν κλειστη λογο χιονιου και περνάμε αναγκαστικα παλι υπογείως το ομώνυμο τουνελ .

















Μετα το τουνελ μικρη σταση για ξεκουραση και μετα απο λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ για να μην φαμε και αλλη "πορτα" ενημερωνόμαστε για την κατασταση των υπολοιπων περασματων στο δρομο μας και αποφασιζουμε να παρουμε ενα ακομα πανεμορφο πάσσο που βρισκεται σχετικα μπροστα μας και το δινουν ανοιχτο ...αυτο του Furka Pass


















Το τοπια και η διαδρομη επαρχιακα στην Ελβετια μαγευτικα , σε συνδιασμο παντα και με την καλοκαιρία ,.... και η αναβαση προς τη κορυφη ακομα πιο εντυπωσιακη! Αξιζει πολυ και το Furka Pass να το βαλεις στο δρομο σου αν βρεθεις στα περιξ !























 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS












Η καταβαση απ την αλλη πλευρα εξισου πανεμορφη ...ειχα μείνει αφωνος ....


Μπροστα μας ακομα τουλαχιστον 150 χιλιομετρα μεχρι το Tuttlingen οπου εχουμε αφησει το τρειλερ στο ξενοδοχειο που ξεκινησε η περιπετεια .... και με μια ενδιαμεση σταση καπου σε καποια ομορφη τυχαια πλευρα στη λιμνη της Λουκέρνης (Vierwaldstättersee) διασχισαμε την Ελβετια μπαινοντας πριν βραδιασει και παλι Γερμανια!













Συντροχοι !...τα πολλα λογια ειναι φτωχια και ηδη ειπα πολλα ! Την επομενη το πρωι χαΛαρα πλεον ...φορτωμα παλι τα αλογα στο τρειλερ ..... και με αλλαγες στο τιμονι 700 χιλιομετρα Autobahn και ενα κεφαλι γεματο ομορφες αναμνησεις ....πριν βραδιασει ειμαστε παλι Solingen.















Δοξα το Θεό ολα πηγαν παλι καλα!...υγεια να χουμε και παλι να αξιωθούμε! Χαρηκα που μοιράστηκα τις αναμνησεις μου μαζι σας .....


...παμε για αλλα!!!
 
Top Bottom