Δαλματικές ακτές 2013 2500km

nikosrr

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Multistrada 620 Dark, CBR600RR
Η απόφαση για το που θα πάμε βγήκε περίπου το πάσχα, το κριτήριο ήταν τα αρκετά ταξιδιωτικά που είχα διαβάσει για αυτά τα μέρη σε moto.gr(PanVas) και στο mybike.gr τα οποία περιγράφανε μέρη και τοπία μακρυά απο την υποτιθέμενη ανάπτυξη τσιμεντοποιημένη και καπιταλιστική. Ο τρόπος που θα ταξιδεύαμε ήταν τόσο προσεγμένος και χωρίς υπερβολές, μόνο τα απαραίτητα. Ο σημαντικότερος όμως λόγος που πήγαμε σε αυτά τα μέρη είναι πως αργά ή γρήγορα και αυτά τα μέρη όπως και τα ποιο πολλά στον κόσμο αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν τουριστικά θέρετρα(ή μήπως φέρετρα στο τέλος;).
Το πράσινο τα πάρκα οι λίμνες τα τοπία αλλά και τα μέρη όπου περίπου 10 χρόνια πριν είχαν πόλεμο έκανε ποιο δελεαστικό και προκλητικό το ταξίδι μας. Απο την άλλη το πρώτο ταξίδι με το έτερο ήμισυ δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για το πολυήμερο ταξίδι με πολλά κμ αλλά και φορτωμένη κάθε μέρα. Άλλωστε με πολλά κμ την ημέρα δεν προλαβαίνεις να δεις-γνωρίσεις τα μέρη. Για να μη μακρυγορώ πάμε.

1η μέρα 6/7/2013 577km

Αθήνα-Βέροια-Πτολεμαϊδα με ύπνο στην Πτολεμαϊδα για το λόγο οτι ξεκινήσαμε αργά περίπου στις 15:00.Τα κμ εθνική οδός, αδιάφορα, γνωστά, βαρετά, ατελείωτα και το ποιο σημαντικό κουραστικά για τους παραπάνω λόγους,Φτάνουμε αργά στο ξενοδοχείο, παραγγέλνουμε pizza και ύπνο έτσι ώστε το πρωϊ να σηκωθούμε 6:00 και να συναντηθούμε με τα άλλα δυο παιδιά στην Οχρίδα.

https://www.google.gr/maps/dir/%CE%9C%C ... 129968!3e0

2η μέρα 7/7/2013 482km

Όπως και έγινε, κάτσαμε για καφέ στο κέντρο της Οχρίδας μέχρι να έρθουν τα παιδιά να μας βρούνε, να πάμε να φορτώσουν, γέμισμα τα τεπόζιτα και δρόμο με κατεύθυνση σύνορα Αλβανίας στα οποία με λίγη γνώση της ελληνικής απο τους συνοριακούς υπαλλήλους περάσαμε άνετα τα σύνορα.Ο δρόμος μέχρι τα σύνορα ήταν μια χαρά επαρχιακός. Μετά τα σύνορα ο δρόμος γλυστερός και οι οδηγοί επικίνδυνοι. Παντού υπέθρια πλυντήρια αυτοκινήτων, όπως χαρακτηριστικά είχα διαβάσει με ένα λάστιχο νερού και ένα σφουγγάρι στην Αλβανία ανοίγεις πλυντήριο αυτοκινήτων. Με μια στάση στο Ελ Μπασάν για νερό γιατί με τη ζέστη είχαμε γίνει νερό φτάνουμε στα Τίρανα όπου το τέρμα της εθνικής οδού είναι επάνω σε ένα τοίχο, χαχαχα όπου αν οδηγείς βράδυ με 120κμ και δεν το ξέρεις μπορεί να καρφωθείς και να μείνεις για πάντα εκεί.Τα Τίρανα αδιάφορα και με πανικό απο τα αυτοκίνητα, τη ζέστη. Βρήκαμε ένα τύπου security με Vstrom ο οποίος μας μίλησε ελληνικά απο τις πινακίδες και μας έδειξε το δρόμο πως θα πάμε για να συνεχίσουμε βόρεια, ο δρόμος μέχρι να απομακρυνθούμε απο τα Τίρανα εφιαλτικά χάλια.Μόλις περάσαμε στο Μαυροβούνιο μια ανακούφηση την αισθάνθηκα να σας πω, γιατί δεν ξέρω αλλά έτσι αισθάνθηκα. Στάση στην ΕΚΟ για ανεφοδιασμό και παγωτάκι και βουρ ξαναφύγαμε.Ο δρόμος στα βουνά μετά τα σύνορα της Αλβανίας μέχρι το Μαυροβούνιο ήταν στενός και παλιός, με το ζόρι να χωράει δυο αυτοκίνητα αλλά είναι και ο μοναδικός με θέα απο το βουνό.Μετά την ΕΚΟ ο δρόμος super η διαδρομή ωραία με σχεδόν παντού πανοραμική θέα και σχετική κίνηση αφού ο τουρισμός είχε ξεκινήσει και εκεί για τα καλά μέχρι που φτάσαμε στο πανέμορφο Κότορ. Μόλις ακτικρίσαμε τον κόλπο αυτό το μέρος μπήκε μέσα μας για τα καλά. Πάμε στο κέντρο ρωτήσαμε μερικά πράγματα στις πληροφορίες έξω απο το κάστρο και φύγαμε για να βρούμε κατάλιμα.Πήγαμε απέναντι απο την πόλη στο χωριό Muo και βρήκαμε ένα ωραίο ενοικιαζόμενο με 35€ πάνω στη θάλασσα, αφήσαμε τα πράγματα και μετά απο μπανάκι πήγαμε στην παλιά πόλη για φαγητό και βόλτα κλάμπινγκ μέχρι αργά όπου γυρίσαμε πίσω για ξεκούραση.

https://www.google.gr/maps/dir/%CE%A0%C ... 424662!3e0

3η μέρα 8/7/2013 90km

Την επόμενη μέρα σηκωθήκαμε μπανάκι στην θάλασσα, καφές, βόλτα στην πόλη πάλι, φόρτωμα και φύγαμε για Ντουμπρόβνικ αφού περάσαμε με την παντόφλα απέναντι αντί να κάνουμε το γύρω όλου του κόλπου. Με χαλαρούς ρυθμούς, ωραία τοπία και με μια στάση για ένα καφέ στη Βοσνία φτάσαμε το απόγευμα στο Ντουμπροβνικ(μείναμε για οικονομικούς λόγους λίγο ποιο έξω), κάναμε μπανάκι στη θάλασσα και μετά για φαγητό σε ωραίο εστιατόριο με πίτσα θαλασσινών, παγωτό και ύπνο.

https://www.google.gr/maps/dir/Kotor,+% ... 506606!3e0

4η, 5η μέρα 9-10/7/2013 213km

Την επόμενη μέρα περάσαμε ένα 4ωρο με βόλτα στα σοκάκια της πόλης για καφέ, φωτογραφίες επίσκεψη σε αρκετές εκκλησίες με την ποιο επιβλητική του Αγ. Νικόλαου. Ωραία πόλη αλλά όχι όσο το Κότορ, πολύ τουριστική, εμπορική πράγμα το οποίο γνωρίζουν καλά οι ντόπιοι και θυμίζει το Μοναστηράκι με την Πλάκα μαζί. Υπάρχει τελεφερίκ απο την πόλη που ανεβαίνει κανείς ψηλά για καφέ και φωτογραφίες(το εισητήριο με επιστροφή γιατί στο επάνω μέρος δεν έχει εκδοτήρια και είναι αρκετά μακρυά για να πάει πίσω στην πόλη κανείς με τα πόδια) αλλά εμείς ανεβήκαμε με τις μοτό.Το πάρκινγκ έξω απο το κάστρο επιτρέπεται και είναι ασφαλές γεμάτο μοτό.Μετά γυρίσαμε πίσω κατά τη 12:00 φορτώσαμε κια φύγαμε μέσω Makarska για Split σε άλλη μια ωραία διαδρομή άλλοτε παραθαλλάσια άλλοτε λίγο ποιο ορεινή και μετά πάλι παραθαλλάσια για να φτάσουμε απόγευμα στο Split όπου ψάχναμε να βρούμε κάπου να μείνουμε λόγω όμως του ότι είχε ένα γνωστό dj εκείνη τη μέρα στο Split όλα ήταν γεμάτα και μετά απο πολύ πάνω κάτω στη μηχανή και αφού είχαμε απελπιστεί βρήκαμε bikers friendly ενοικιαζόμενα με μόνο 40€ και δυο μεγάλες παγωμένες μπύρες απο τη γερμανίδα κυρία και τον άντρα της που το είχανε.Οι μπύρες εκείνη τη στιγμή ήταν οτι ακριβώς χρειαζόμασταν μετά απο τόσες ώρες ταξίδι με ζέστη, τις ρουφήξαμε κυριολεκτικά και πήγαμε για φαγητό σε ένα ωραίο εστιατόριο πάνω στην παραλία, με θέα το Split βράδυ, παγωτάκι και επιστροφή στο δωμάτιο, μα για τι άλλο! Την επόμενη μέρα είχε το Split την τιμητική του, καφέ με το φίλο Μιχάλη και την κοπέλα του Βι στο κέντρο εντός του κάστρου και μετά περίπατο στην πόλη κάτω απο το κάστρο, στα μαγαζιά και 2η διανυκτέρευση για να αναχωρήσουμε το πρωϊ για λίμνη Krka.

https://www.google.gr/maps/dir/%CE%9D%C ... b1!2b1!3e0

6η μέρα 11/7/2013 306km

Μετά το πρωϊνό μας καφεδάκι αναχώρηση μέσω εθνικής για λίμνη Krka, καραβάκι για τους καταρράκτες και βόλτα. Έχει πολύ περπάτημα και καλό είναι να το κάνει κανείς με αθλητικά, όσο ποιο νωρίς πάτε τόσο καλύτερα γιατί παρά το πράσινο και τα νερά έχει ζέστη και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ντόπιοι αλλά και επισκέπτες το επιλέγουν για μπάνιο, ηλιοθεραπεία και πικ-νικ. Αφού περάσαμε χαλαρωτικά στην επιστροφή με το καραβάκι για να πάρουμε τo Multi για να φύγουμε ο προορισμός είναι ένα χωριουδάκι, που το 2013 δεν το εμφάνιζε ούτε το google maps που το είχαμε googlάρει, για διανυκτέρευση έτσι ώστε το πρωί να είμαστε κοντά στις Plitvicka. Στο δρόμο όμως για το Otocac μας έπιασε βροχή και σε ένα τούνελ σταματήσαμε να φορέσουμε τα αδιάβροχά μας και να συνεχίσουμε απτόηττοι το δρόμο μας. Ο δρόμος κρατούσε τόσο καλά που το ότι έβρεχε μαε λέρωνε μόνο τις σελατίνες απο τα κράνη. Αφού περάσαμε το Otocac και ψάχναμε το Dongi Babin Potok ρωτόντας για το πως θα πάμε τους ντόποιους ξαφνικά βλέπω αριστερά μου τη φωτογραφία όπως τη θυμόμουν απο το booking πλακώνομαι στα φρένα πιάνω την άκρη του δρόμου και τότε κατάλαβα πόσο περιττά είναι τα ηλεκτρονικά βοηθήματα παρά μόνο σε ώρα ανάγκης. Σταματάμε χτυπάμε την πόρτα για να μας ανοίξει μια γιαγιά απο ταινία θρίλερ και να περάσει αρκετή ώρα με διαπραγματεύσεις μέσω της νοηματικής μέχρι να πάμε να φάμε γουρουνόπουλο γιατί το στομάχι είχε φτάσει στην πίσω βαλίτσα και τέλος να πέσουμε για ύπνο έτσι ώστε να ξυπνήσουμε πρωϊ αφού την επόμενη μέρα το πρόγραμμα θα ήταν λίγο βαρύ αφού είχαμε σκοπό να μπούμε Σλοβενία.

https://www.google.gr/maps/dir/21000,+% ... 518209!3e0

7η μέρα 12/7/2013 281km

https://www.google.gr/maps/dir/Donji+Ba ... 092797!3e0

8η, 9η μέρα 13-14/7/2013 17κμ

https://www.google.gr/maps/dir/Kozina,+ ... 495264!3e0

10η μέρα 15/07/2013

Καράβι Τεργέστη-Πάτρα

11η μέρα 16/07/2013

Πάτρα-Αθήνα

Σύνολο 2500km περίπου
 

nikosrr

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Multistrada 620 Dark, CBR600RR
Αλβανία πριν το Μαυροβούνιο







Οχρίδα



Προς Bitola





Προς Bar & Budva







Κοτορ









Φεύγοντας απο Κότορ





Ντουμπρόβνικ





Μακάρσκα προς Split



Καφέ στο μοναδικό κομματάκι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που βλέπει θαλασσα με θέα την Κροατία





5' έξω απο το Split Makarsa



Split με ευχές



Νυστικό αρκούδι δεν χορεύει αλλά ούτε κοιμάται

 
Τελευταία επεξεργασία:

nikosrr

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Multistrada 620 Dark, CBR600RR
Plitvicka










Sloenia







Ο φύλακας του Multi στην Kozina




Τεριέστη βόλτα στην πόλη







Το ξενοδοχείο που μέναμε στην Τεριέστη





Να είμαστε καλά να το επαναλάβουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nikosrr

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Multistrada 620 Dark, CBR600RR
με ποιον τροπο τις εχεις ανεβασει???
Ασ'το απο γειτονικό φόρουμ αλλά εγώ τις έβλεπα γιατί ήμουν λογκαρισμένος, φτου και απο την αρχή, λίγο υπομονή και ζητώ συγνώμη.:(
 
Top Bottom