Διάσχιση του Ψηλορείτη, δυτική πλευρά. 14/9/14

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Η βόλτα έγινε! Περιγραφή και φωτογραφίες εδώ: http://advride.gr/threads/Η-ΔΙΑΣΧΙΣΗ-ΤΟΥ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ.2245/



Ένας χωματόδρομος σχεδόν μυστικός, ένα πέρασμα που ούτε οι ενημερωμένοι χάρτες, ούτε καν το google earth το έχει (χιονισμένη λήψη).
Ο χωματόδρομος όμως αυτός υπάρχει. Και περιμένει να αποκαλυφθεί στη παρέα (όσο ρώτησα, κανένας δεν ήξερε τίποτα) και να παρουσιαστεί.
Καταρχάς να τονίσω πως ο χωματόδρομος ξεκινάει μετά από καμιά 70ρια χλμ άσφαλτο μέχρι την Αρχαία Ελεύθερνα στο νομό Ρεθύμνου. Έπειτα αρχίζει το χώμα, αγνώστου ποιότητας. Δεδομένης της εποχής, προβλέπετε να είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς νεροφαγώματα, αν και η βροχή δε χαράζει τις φυτευτές πέτρες και πολύo_O.
Εγώ θα έρθω μονός, με το WR. Αν και δε προβλέπω μεγάλες δυσκολίες, το WR μου δίνει απόλυτη ελευθερία να εξερευνήσω άνετα και χωρίς κούραση και μάλιστα πιο γρήγορα (στο χώμα) από το μεγάλο και βαρύ BMW στο οποίο για την ώρα δεν έχω χωμάτινα. Αν κάποιος θέλει, μπορεί να έρθει και με μεγάλο On-Off. Προσωπικά, αν είχε όρεξη η Κική θα έκανα ευχαρίστως αυτή τη βόλτα και δικάβαλος στο BMW.
Η διαδρομή στο βουνό προβλέπετε να προσφέρει εντυπωσιακά σημεία με θέα, μικρά δάση από Ασφένταμους και Πρίνους και ημιερημικά κομμάτια στα 1000++ μέτρα.
Φαγητό- καφές στο βουνό.
Οπότε, το ραντεβού είναι 08:30 στο Everest στη Γιόφυρο στο Ηράκλειο.

~
 
Τελευταία επεξεργασία:

vasorfa

Μέλος
Όνομα
ΒΑΣΙΛΗΣ
Μοτό
PRINCESS
Να μου χαιρετας το χωριο μου καταρχας...αι δευτερον....αν παρετε το δρομο που υπολογιζω.... Να καατεχετε οτι εκει μαζευω ριγανι:cool::rolleyes::rolleyes:
 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Να συμπληρωσω οτι ο δρομος ξεκιναει απο τον....παλε ποτε.....<<πρινε>>
Ο Πρινες που ξερω εγω ειναι αρκετα μακρια απο τη διαδρομη που θα παρω. Οταν με το καλο παρουσιασω χαρτες κτλ θα μου πεις αν λεμε τον ιδιο χωματοδρομο. Οσον αφορα τη ρηγανη, θα προσεχω να μην τηνε σκονισω πολυ :)
 
Top Bottom