Διάσωση μοτοσυκλετιστών απο την ΕΜΑΚ

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Αν δεν μπορείς να βρεις τον δρόμο, για όποιο λόγο, έχεις χαθεί χωρίς εισαγωγικά. Και αν είναι βράδυ και λίγο έχεις μυαλό, κάποιον θα πάρεις τηλέφωνο. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις θα πάρεις την παρέα πρώτα "ρεμλκς χαθήκαμε" αλλά αν έχεις σήμα για κλήση μάλλον έχεις και για ίντερνετ μάλλον έχεις και χάρτη και μάλλον όλοι ξέρουν να χρησιμοποιούν Google maps και μάλλον μπαζει το στορι και σίγουρα θα ήθελα να δω πως το βίωσαν οι χαμένοι.
 

HAWK_46

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Λευτέρης
Μοτό
Μηλοκλέφτη
Δηλαδη αποκλειεται να σκαρφιστηκαν ολο αυτο, επειδη ηθελαν να αποφυγουν το τραπεζι με τα πεθερικα?
#skliros_kariolis (geez996) ακουει?
Και να ειχαν και μπαμιες.... :ha
 

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Δηλαδη αποκλειεται να σκαρφιστηκαν ολο αυτο, επειδη ηθελαν να αποφυγουν το τραπεζι με τα πεθερικα?
#skliros_kariolis (geez996) ακουει?
Και να ειχαν και μπαμιες.... :ha
εχ οχι και μπαμιες κάπου ώπα..
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Σταματάω την περαιτέρω καταστροφή του θέματος από μέρος μου λέγοντας ότι ναι συμφωνώ με το επιχείρημά σου, γτ στη ουσία τον extreme μικρόκοσμό μου έφερα σαν παράδειγμα. Αλλά αυτό το μικροκοσμικό επιχείρημα έχει τόσες καθημερινές εφαρμογές και αναγνώσεις που εν τέλη μας αφορά όλους.

Θα προτιμούσα και εγώ να πηγαίνουν χρήματα σε υγεία παιδεία υποδομές και να ξέρω αυτά έχουν κοπεί από εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό που δεσμεύεται επειδή θέλω να κάνω το χαιλίκι μου. Οπότε αν θέλω να το κάνω και χρειαστώ διάσωση θα το πληρώσω. Αλλά δυστυχώς δε βλέπω να γίνεται έτσι και ούτε νομίζω ότι θα γίνει ποτέ.
Εδώ που συζητάμε είναι νέο θέμα που σχετίζεται με αυτό που συζητάμε, επομένως δε καταστρέφουμε τίποτα.

Από εκεί και πέρα, θέλω να γίνει κατανοητό πως η προσωπική μου τοποθέτηση ξεκίνησε και εστιάζει στο συγκεκριμένο συμβάν. Δεν έχω γενικεύσει. Αν γενικεύσω είμαι σίγουρος πως κάπου θα συναντηθούμε γιατί είμαι σίγουρος πως κι εσύ συναντάς αρκετούς ηλίθιους που χαλάνε το sport, που συμπεριφέρονται ανεύθυνα και δεν ακολουθούν κανόνες γιατί... έτσι. Από την ανοησία μέχρι την κατανόηση σε ένα ατυχές -έστω και επιπόλαιο- συμβάν υπάρχει μια απόσταση. Ο μόνος λόγος που σου απάντησα επί προσωπικού ήταν γιατί μου κλώτσησε η αναφορά περί "κουλών" απαντήσεων. Έχω άποψη
και για το παράδειγμα σου περί beaufort καθώς έρχομαι αντιμέτωπος με απαγορευτικά τους μισούς μήνες του χρόνου και ξέρω πως λειτουργεί το λιμενικό, όπως ξέρω και πως έχει δικαίωμα να πάρει την ευθύνη πάνω του ο κυβερνήτης ενός πλοίου. Να ξέρουμε όμως τι σημαίνει να παίρνει την ευθύνη πάνω του ο κυβερνήτης και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αν, αν, αν... κάτι πάει στραβά. Αν θέλεις να το συζητήσουμε περαιτέρω μπορώ. Θα μείνω στο πλαίσιο της λέξης "κανόνες". Είναι παράλογοι καμιά φορά αυτοί οι κανόνες; Μπορεί και να είναι. Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που η οπτική με τους οποίους τους αντιμετωπίζουμε είναι η δική μας οπτική χωρίς να σκεφτόμαστε πως αυτοί οι κανόνες δεν μπορούν εξατομικευτούν αλλά θεσμικά οφείλουν να ακολουθήσουν ένα γενικό πλαίσιο με σκοπό να προστατέψουν, μου είναι σαφές ότι δε μπορεί να υπάρχει άλλος λόγος.


Εγώ μιας και λέμε τη γνώμη μας που ο καθένας έχει μια ως γνωστόν θα προτιμουσα να ξηλωναν μερικές χιλιάδες αστυνομικούς από την φύλαξη,συνοδεία,αγορά ψώνια για τη σύζυγό,σοφέρ για τα παιδιά σχολείο,κωλοβαρεμα για το κάθε κοπρόσκυλο βολεμενο με τα λεφτά μας πλούσιο λεφτά, παπα η πολιτικό και τότε θα έμεναν πολλοί πόροι σε ανθρώπινο δυναμικό και resources σε χρήμα ώστε μια στραβή που θα χρειαστεί ένας απλός πολίτης που έχει πληρώσει στη ζωή του κάπου μισό εκατομμύριο εύρο κατά μέσο όρο σε κρατήσεις,φόρους,ΦΠΑ και δε ξέρω τι για ένα άχρηστο κράτος που ένα νοσοκομείο να χρειαστείς θες μέσο βουλευτή. Και μέσα σε αυτά αυτή τη μια φορά στη ζωή του που θα κινητοποιήσει 2 υπαλλήλους και ένα όχημα έστω και για ένα χόμπυ, χόμπυ όπως αυτά που έχει ο κάθε τουρίστας που μπαίνει στη χώρα και αφήνει λεφτά και οφείλουμε και αυτόν και τον ντόπιο να τον έχουμε καλλυμενο όχι μόνο να ευχαριστιόμαστε τα λεφτά που μας αφήνει.

Όπως έχουμε υποχρεώσεις σε αυτή τη ζωή έχουμε και δικαιώματα και προσωπικά προτιμάω να πάει άδικα μια φορά η χωρίς ιδιαίτερο λόγο μια εμακ σε ένα περιστατικό από έναν άπειρο αναβάτη παρά να κυνηγηθεί για άλλη μια φορά στη χώρα μας η κάθε μάγισσα που τόλμησε να καλέσει το ιερό 199 ενώ έκανε χόμπυ. Άκουσον άκουσον αντί να κάθεται 24/7 να δουλεύει και να φέρνει λεφτά στα ταμεία. Τουλάχιστον φόραγε ζακέτα να μη πουντιασει και του γράφουμε και μετά αντιβιοτικά να πληρώνουν τα ταμεία?!

Επίσης όποιος ασχολείται χρόνια με το βουνό ξέρει πολύ καλά πως η έρευνα,διάσωση βασίζεται κατά βάση σε εθελοντές με δικό τους χρήμα και οχήματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την διάσωση των τουριστών από Γερμανία με το θηριώδες 4χ4 όπου πυροσβεστική και αστυνομία είπαν γεια χαρά τα λέμε και τους έσωσαν ιδιώτες από τη γνωστή λέσχη διάσωσης που έχει βγάλει από το βουνό και τις παραλίες εκατοντάδες.
Βαγγέλη θα μου επιτρέψεις να σου πω πως αυτές είναι συζητήσεις της καφετέριας, δεν το λέω με τον υποτιμητικό όρο αλλά το εννοώ. Είναι αυτές οι συζητήσεις στις οποίες στο τέλος όλοι συμφωνούμε αλλά όταν βρεθεί ένας που βιώνει τον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο μας ακυρώνει πολύ εύκολα. Συμφωνώ με όσα γράφεις σε γενικές γραμμές. Τα παραδείγματα όπως αυτό για το νοσοκομείο -αναφέρθηκα κι εγώ σε βελτίωση υποδομών- δεν είναι τόσο απλά. Με τις δεκάδες αδυναμίες που έχει ο χώρος της υγειονομικής περίθαλψης είμαι σε θέση να γνωρίζω πως έχουμε ένα από τα ποιο κοινωφελή συστήματα στην Ευρώπη. Το κουπί βέβαια το τραβάει κυρίως το νοσηλευτικό και το βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων. Μπαινοβγαίνω καθημερινά μέσα στα νοσοκομεία κι έχω άποψη.

Για να μη πλατιάζω. Η αρχική παρέμβαση μου αφορά συγκεκριμένα το συμβάν με τους τύπους που χάθηκαν 50 μέτρα από την άσφαλτο και ήταν και εριστικοί και απαιτητικοί, προϊόν προφανώς του πανικού τους.
Από εκεί και πέρα αν το συζητάμε γενικώς είναι βέβαιο πως κάπου όλοι θα έχουμε δίκιο. Καταλαβαίνω πολύ καλά τη τοποθέτηση του drogo και τους κινδύνους που μπορούν να φέρουν κάποιες λεκτικές υπερβολές. Όμως κάπου πρέπει να βλέπουμε και τις ακραίες ανοησίες που κάνουν κάποιοι συνάνθρωποι μας. Ήμουν πάντοτε της άποψης πως αν θέλεις να προστατέψεις κάτι που σου αρέσει, είτε αυτό λέγεται εντούρο, είτε ορειβασία, είτε serf, είτε οτιδήποτε άλλο, οφείλεις να το προστατέψεις εσύ και άρα να ασκήσεις κριτική εσύ στο διπλανό σου (πάντα σε τρίτο πρόσωπο γράφω) πριν φτάσει το πράγμα στη καταστροφή και αναλάβει το κράτος.
 

nickaoua11

Μέλος
Περιοχή
Middle Earth
Όνομα
Nikos
Μοτό
990adve
Εδώ που συζητάμε είναι νέο θέμα που σχετίζεται με αυτό που συζητάμε, επομένως δε καταστρέφουμε τίποτα.

Από εκεί και πέρα, θέλω να γίνει κατανοητό πως η προσωπική μου τοποθέτηση ξεκίνησε και εστιάζει στο συγκεκριμένο συμβάν. Δεν έχω γενικεύσει. Αν γενικεύσω είμαι σίγουρος πως κάπου θα συναντηθούμε γιατί είμαι σίγουρος πως κι εσύ συναντάς αρκετούς ηλίθιους που χαλάνε το sport, που συμπεριφέρονται ανεύθυνα και δεν ακολουθούν κανόνες γιατί... έτσι. Από την ανοησία μέχρι την κατανόηση σε ένα ατυχές -έστω και επιπόλαιο- συμβάν υπάρχει μια απόσταση. Ο μόνος λόγος που σου απάντησα επί προσωπικού ήταν γιατί μου κλώτσησε η αναφορά περί "κουλών" απαντήσεων.
Όλα καλά, διαβάζοντας τα σχόλιά σου νομίζω ότι πιο πολύ συμφωνούμε παρά διαφωνούμε και επί του συγκεκριμένου συμβάντος και επί του γενικότερου πλαισίου.
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Κάπου έχετε χάσει την μισή ιστορία.


Το μισό είναι αυτό που συζητάτε, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι έτοιμοι ή είναι κορυφαίοι στον τομέα τους και υπερεκτιμησαν τις δυνατότητες τους δημιουργώντας θέμα.



Το άλλο μισό είναι να σε κράζει δημόσια ο διασώστης. Δηλαδή αν βγει ο γνωστός παραθυράκιας της αστυνομίας και γράψει στο φβ "άντε ρε λεφταδες που μας βάζετε να ψάχνουμε κλεμμένα adv γιατί δεν ξέρετε να βρείτε ασφαλές γκαράζ, οκτώ λουκέτα και τρία τρακερ, να πάρετε άλλο" είναι οκ τοποθέτηση;
 

bmw320is

Μέλος
Όνομα
ALEX
Μοτό
XLV650
990 ADVENTURE
TENERE 700
HUSKY 701 ENDURO

πυξιδας990

Μέλος
Περιοχή
Λεωνιδιο Τσακωνιας
Όνομα
μανωλης
Μοτό
aprilia DORSODURO RED
Έχω ακούσει περιστατικά που π.χ. το Λιμενικό χρέωσε αδρά σε διάσωση από υπαιτιότητα των ιδίων των κινδυνεομένων. Θα αλλάξουν και αυτά στη χώρα,μας.
αυτο λες..

<Ζευγάρι καλείται να πληρώσει τα έξοδα διάσωσής του στο Λιμενικό αφού δεν ”υπάκουσε” σε απαγορευτικό απόπλου >
Συγκεκριμένα, το Λιμενικό σώμα έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διοικητικού προστίμου στον 45χρονο χειριστή του σκάφους που αναποδογύρισε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η απόφαση για την επιβολή διοικητικών προστίμων έχει ήδη αποφασιστεί ωστόσο μένει το ακριβές ποσό που θα βγάλει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να είναι μεγάλο.
Να σημειωθεί ότι το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς λιμένες ήταν ένα περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης η χρήση του οποίου κοστολογείται προς 1.894 ευρώ την ώρα ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα συμπεριληφθεί στο «λογαριασμό» και το ελικόπτερο super puma που συμμετείχε στις αναζητήσεις.

Να θυμίσουμε πως το ζευγάρι είχε ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, μπήκαν στη βάρκα και ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα.
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Το άλλο μισό είναι να σε κράζει δημόσια ο διασώστης. Δηλαδή αν βγει ο γνωστός παραθυράκιας της αστυνομίας και γράψει στο φβ "άντε ρε λεφταδες που μας βάζετε να ψάχνουμε κλεμμένα adv γιατί δεν ξέρετε να βρείτε ασφαλές γκαράζ, οκτώ λουκέτα και τρία τρακερ, να πάρετε άλλο" είναι οκ τοποθέτηση;
Γιάννη αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως η ανοησία δεν είναι θέμα ιδιότητας. Αν κάποιος είναι φραγκάτος, αν κάποιος είναι αστυνομικός, αν κάποιος είναι φτωχός ή λιμενικός. Ο ανόητος υπάρχει παντού.
Από τα άρθρα που αναρτήθηκαν -τα οποία επίσης θέλουν πάντα φίλτρα- φαίνεται πως οι συγκεκριμένοι και κάναν βλακεία και ήταν εριστικοί (αν τα πράγματα είναι όπως γράφονται). Όποτε βρέθηκε ο ηλίθιος που ήθελε έστω και έμμεσα να εκφράσει το κόμπλεξ του. Μου λες να κάνω σωστά τη δουλειά μου (ενώ πνίγεσαι σε μια λεκάνη με νερό), σου λέω είσαι καλομαθημένο πλουσιόπαιδο και μάθε να κολυμπάς στα ανοιχτά. Απλά πράγματα.

Ξέρω πολύ καλά πως η είδηση στο διαδίκτυο είναι συνήθως ότι να 'ναι. Έχω βιώσει θάνατο κοπέλας που "έσβησε" κυριολεκτικά στα χέρια μου και διάβαζα την ίδια και την επόμενη μέρα ανύπαρκτες ανοησίες... για αυτό λέω θέλει πολλά φίλτρα και τώρα που το καλοσκέφτομαι νομίζω πως βιάστηκα να τοποθετηθώ γιατί δε ξέρουμε αν τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι. Ίσως σύντομα η παρέα αντιδράσει και μάθουμε "άλλα" πράγματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
αυτο λες..

<Ζευγάρι καλείται να πληρώσει τα έξοδα διάσωσής του στο Λιμενικό αφού δεν ”υπάκουσε” σε απαγορευτικό απόπλου >
Συγκεκριμένα, το Λιμενικό σώμα έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διοικητικού προστίμου στον 45χρονο χειριστή του σκάφους που αναποδογύρισε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η απόφαση για την επιβολή διοικητικών προστίμων έχει ήδη αποφασιστεί ωστόσο μένει το ακριβές ποσό που θα βγάλει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να είναι μεγάλο.
Να σημειωθεί ότι το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς λιμένες ήταν ένα περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης η χρήση του οποίου κοστολογείται προς 1.894 ευρώ την ώρα ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα συμπεριληφθεί στο «λογαριασμό» και το ελικόπτερο super puma που συμμετείχε στις αναζητήσεις.

Να θυμίσουμε πως το ζευγάρι είχε ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, μπήκαν στη βάρκα και ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα.
Όχι δε λέω αυτό αλλά εντελώς παρόμοιο περιστατικό, αν θυμάμαι καλά στον Ευβοϊκό.
 

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
STF Στέφανε δε βλέπω να διαφωνούμε. Ίσως η τάση να διαφωνήσουμε προκύπτει περισσότερο από την δυσπιστία που έχουμε αναπτύξει στα άρθρα τα δημοσιογραφικά λέμε τώρα στο ίντερνετ που τα μισά είναι ψέματα.

Α είναι αλήθεια πως οι συγκεκριμένοι συμπεριφέρθηκαν με τρόπο εριστικό προς τα σώματα διάσωσης και μάλιστα δεν ήταν καν σε πραγματική ανάγκη καθότι δεν ήξεραν να δουλέψουν ούτε ένα gps τότε είναι ένα συμβάν που ντροπιάζει τους ίδιους και ίσως και εν μέρει την μοτοσυκλετιστικη κοινότητα που έχει τη χαρά να έχει τέτοια τζιμανια στις τάξεις της!

Δεν έχω δει πουθενά να βγαίνουν οι συγκεκριμένοι να λένε κάτι άλλο συνεπώς ας υποθέσουμε πως είναι αλήθεια και φυσικά επρόκειτο για απαράδεκτους μοτοσυκλετιστες χωρίς γνώση του βουνού. Αυτό όμως δεν πρέπει να αφαιρέσει από τους υπόλοιπους την δυνατότητα να υπάρχει οργανωμένη πολιτεία σε μια περίπτωση ανάγκης για έναν πολίτη σε μια ανάγκη έστω και αν κάνει ένα χόμπυ όπως σε κάθε οργανωμένη χώρα.
 

man25

Μέλος
Όνομα
Dimitris
Μοτό
Vespa P150X 1980
Πάντως σύμφωνα με το άρθρο, οι αναβάτες αυτοί και δεν γνώριζαν πως να στείλουν στίγμα όταν τους ζητήθηκε, και δεν βρίσκονταν σε κίνδυνο όπως απεδείχθη. Άρα (εφόσον ισχύουν αυτά του άρθρου) ζήτησαν βοήθεια με ψευδή γεγονότα, γεγονός που θα έπρεπε να πληρώνεται με προστιμο.

Στάλθηκε από το SM-G781B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
STF Στέφανε δε βλέπω να διαφωνούμε. Ίσως η τάση να διαφωνήσουμε προκύπτει περισσότερο από την δυσπιστία που έχουμε αναπτύξει στα άρθρα τα δημοσιογραφικά λέμε τώρα στο ίντερνετ που τα μισά είναι ψέματα.

Α είναι αλήθεια πως οι συγκεκριμένοι συμπεριφέρθηκαν με τρόπο εριστικό προς τα σώματα διάσωσης και μάλιστα δεν ήταν καν σε πραγματική ανάγκη καθότι δεν ήξεραν να δουλέψουν ούτε ένα gps τότε είναι ένα συμβάν που ντροπιάζει τους ίδιους και ίσως και εν μέρει την μοτοσυκλετιστικη κοινότητα που έχει τη χαρά να έχει τέτοια τζιμανια στις τάξεις της!

Δεν έχω δει πουθενά να βγαίνουν οι συγκεκριμένοι να λένε κάτι άλλο συνεπώς ας υποθέσουμε πως είναι αλήθεια και φυσικά επρόκειτο για απαράδεκτους μοτοσυκλετιστες χωρίς γνώση του βουνού. Αυτό όμως δεν πρέπει να αφαιρέσει από τους υπόλοιπους την δυνατότητα να υπάρχει οργανωμένη πολιτεία σε μια περίπτωση ανάγκης για έναν πολίτη σε μια ανάγκη έστω και αν κάνει ένα χόμπυ όπως σε κάθε οργανωμένη χώρα.
Με αφορμή το σχόλιο του Βαγγέλη θα ξεφύγω λίγο από το θέμα. Στη χώρα μας υπάρχει δυσπιστία σε όλες τις σχέσεις του πολίτη με τα πάντα, με δημόσιους και ιδιωτικούς θεσμούς και φορείς. Δυστυχώς είναι μια μεγάλη αλήθεια. Πάνω σε αυτό πάτησε και το σχόλιο του nickaoua11 και τον καταλαβαίνω, το ίδιο έκανε νωρίτερα ο drogo . Όλοι μας φοβόμαστε την άδικη κατάχρηση νεοεισερχόμενων περιορισμών, μαζί με όλους κι εγώ φυσικά.

Όμως υπάρχει και μια άλλη αλήθεια, κάθε πολίτης έχει τους πολιτικούς και το κράτος που του αξίζει. Και ΔΕΝ είναι θέμα κομματικό, είναι ότι όποιος ψηφίζει (ότι και αν ψηφίζει) το κάνει με ατομιστική σκέψη και όχι σκεπτόμενος το γενικό συμφέρον. Δηλαδή θα βάλει το σταυρουδάκι του σε αυτόν που θα τον "τακτοποιήσει" ή στην τηλεοπτική περσόνα (γιατί αυτόν γνωρίζει-αυτόν ψηφίζει) και όχι σε κάποιον του οποίου έχει διαβάσει το βιογραφικό ή έχει φροντίσει να μάθει τη πορεία και τη καριέρα του. Επομένως με αυτήν την αδόκιμη "μερική" πλειοψηφία έχουμε ένα κράτος πλήρως συνδεδεμένο με την επικρατούσα κυβέρνηση που μας αξίζει.

Τη σήμερον ημέρα μου φαίνεται αστείο να λέμε πως φταίει η ΝΔ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και ούτω καθ' εξής (η σειρά μπήκε σύμφωνα με τη δυναμική τους). Ζούμε κυβερνήσεις προσώπων και όχι ιδεών. Προσώπων που με τους κατάλληλους χειρισμούς εκλέγονται για να υλοποιήσουν εντολές με τον ταχύτερο και καλύτερο τρόπο χωρίς να έχουν ίχνος συνείδησης για το κοινό συμφέρον.

Για να επανέλθω... φανταστείτε λοιπόν ότι ο εκάστοτε "κυβερνητικός" -και δυστυχώς όχι ο κρατικός- μηχανισμός λειτουργεί, κινείται και εκτελεί τις δράσεις του μέσα σε αυτό το περιβάλλον... Αυτό επεκτείνεται και στον ιδιωτικό τομέα όπου αυτός αγγίζει κοινωνικές δράσεις.

Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, έχουμε σε όλους τους τομείς αυτό που μας αξίζει. Ο προσωπικός τρόπος με τον οποίον κινούμαστε και συμπεριφερόμαστε στη κοινωνία είναι που μας διαφοροποιεί ως ένα βαθμό και για αυτό κάποιο από εμάς αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Το πως προσεγγίζεις ένα πρόβλημα, το πως διατυπώνεις "λόγο" έχει μεγάλη αξία. Το συμβάν στα βουνά του Μετσόβου με άλλα πρόσωπα μάλλον ούτε θα το μαθαίναμε αν οι χειρισμοί ήταν διαφορετικοί.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nickaoua11

Μέλος
Περιοχή
Middle Earth
Όνομα
Nikos
Μοτό
990adve
Με αφορμή το σχόλιο του Βαγγέλη θα ξεφύγω λίγο από το θέμα. Στη χώρα μας υπάρχει δυσπιστία σε όλες τις σχέσεις του πολίτη με τα πάντα, με δημόσιους και ιδιωτικούς θεσμούς και φορείς. Δυστυχώς είναι μια μεγάλη αλήθεια. Πάνω σε αυτό πάτησε και το σχόλιο του nickaoua11 και τον καταλαβαίνω, το ίδιο έκανε νωρίτερα ο drogo . Όλοι μας φοβόμαστε την άδικη κατάχρηση νεοεισερχόμενων περιορισμών, μαζί με όλους κι εγώ φυσικά.

Όμως υπάρχει και μια άλλη αλήθεια, κάθε πολίτης έχει τους πολιτικούς και το κράτος που του αξίζει. Και ΔΕΝ είναι θέμα κομματικό, είναι ότι όποιος ψηφίζει (ότι και αν ψηφίζει) το κάνει με ατομιστική σκέψη και όχι σκεπτόμενος το γενικό συμφέρον. Δηλαδή θα βάλει το σταυρουδάκι του σε αυτόν που θα τον "τακτοποιήσει" ή στην τηλεοπτική περσόνα (γιατί αυτόν γνωρίζει-αυτόν ψηφίζει) και όχι σε κάποιον του οποίου έχει διαβάσει το βιογραφικό ή έχει φροντίσει να μάθει τη πορεία και τη καριέρα του. Επομένως με αυτήν την αδόκιμη "μερική" πλειοψηφία έχουμε ένα κράτος πλήρως συνδεδεμένο με την επικρατούσα κυβέρνηση που μας αξίζει.

Τη σήμερον ημέρα μου φαίνεται αστείο να λέμε πως φταίει η ΝΔ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και ούτω καθ' εξής (η σειρά μπήκε σύμφωνα με τη δυναμική τους). Ζούμε κυβερνήσεις προσώπων και όχι ιδεών. Προσώπων που με τους κατάλληλους χειρισμούς εκλέγονται για να υλοποιήσουν εντολές με τον ταχύτερο και καλύτερο τρόπο χωρίς να έχουν ίχνος συνείδησης για το κοινό συμφέρον.

Για να επανέλθω... φανταστείτε λοιπόν ότι ο εκάστοτε "κυβερνητικός" -και δυστυχώς όχι ο κρατικός- μηχανισμός λειτουργεί, κινείται και εκτελεί τις δράσεις του μέσα σε αυτό το περιβάλλον... Αυτό επεκτείνεται και στον ιδιωτικό τομέα όπου αυτός αγγίζει κοινωνικές δράσεις.
ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΙΚ!
 
Reactions: STF

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Γιάννη αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως η ανοησία δεν είναι θέμα ιδιότητας. Αν κάποιος είναι φραγκάτος, αν κάποιος είναι αστυνομικός, αν κάποιος είναι φτωχός ή λιμενικός. Ο ανόητος υπάρχει παντού.
Από τα άρθρα που αναρτήθηκαν -τα οποία επίσης θέλουν πάντα φίλτρα- φαίνεται πως οι συγκεκριμένοι και κάναν βλακεία και ήταν εριστικοί (αν τα πράγματα είναι όπως γράφονται). Όποτε βρέθηκε ο ηλίθιος που ήθελε έστω και έμμεσα να εκφράσει το κόμπλεξ του. Μου λες να κάνω σωστά τη δουλειά μου (ενώ πνίγεσαι σε μια λεκάνη με νερό), σου λέω είσαι καλομαθημένο πλουσιόπαιδο και μάθε να κολυμπάς στα ανοιχτά. Απλά πράγματα.

Ξέρω πολύ καλά πως η είδηση στο διαδίκτυο είναι συνήθως ότι να 'ναι. Έχω βιώσει θάνατο κοπέλας που "έσβησε" κυριολεκτικά στα χέρια μου και διάβαζα την ίδια και την επόμενη μέρα ανύπαρκτες ανοησίες... για αυτό λέω θέλει πολλά φίλτρα και τώρα που το καλοσκέφτομαι νομίζω πως βιάστηκα να τοποθετηθώ γιατί δε ξέρουμε αν τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι. Ίσως σύντομα η παρέα αντιδράσει και μάθουμε "άλλα" πράγματα.
Στην ιστορία διαβάζουμε ότι:
Πήγαν σε μισή ώρα, άρα ήταν δίπλα το όχημα.
Φαντάζομαι ότι δεν οδήγησαν οι πυροσβέστες τα μηχανάκια με τους ιδιοκτήτες να το κόβουν πόδι, απλά τους έδειξαν τον δρόμο, άρα ικανότητα να βγουν είχαν αλλά δεν ήξεραν πως. Κακή προετοιμασία.
Το ψέμα είναι κατακριτέο, αλλά το βλέπουμε καθημερινά και σε κλήσεις ΕΚΑΒ όπου "επείγον" και βγαίνει ο γέροντας με την βαλίτσα έτοιμη για νοσοκομείο, απλά δεν θέλει να πληρώσει ταξί.

Το περιστατικό δεν έχει απολύτως τίποτα ΤΟΣΟ τραγικό, το έχουμε κάνει λάστιχο.


Στην παρέα σου να πεις τα χειρότερα.
Από βήμα εκπροσώπησης του σώματος μόνο γεγονότα χωρίς σχόλια.

Σε τελική ανάλυση, θα μπορούσαν να φάνε τα λεφτά ξαπλώστρες Μύκονο, τα τρώνε βουνό με μηχανάκι, με'γεια τους. Το λάθος τους ήταν μικρό οδηγικά, το μόνο πραγματικά άσχημο είναι ότι θα μπορούσαν να πουν στο τηλέφωνο "κύριοι χαθήκαμε, έχει πέσει νύχτα, βοήθεια να βγούμε δρόμο γιατί φοβόμαστε". Όλα αυτά ΑΝ λέει αλήθεια ο συνδικαλιστής. Γιατί μπορεί να έσκασε στο σημείο με την ίδια μαγκιά του ποστ "με σήκωσες από τον καφενέ για 100 μέτρα χωματόδρομο ρε κουλαδι" και να του απάντησε κάποιος κάτι σχετικό με τον πωπό του και τον μπλακζιλα.
 

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Στην ιστορία διαβάζουμε ότι:
Πήγαν σε μισή ώρα, άρα ήταν δίπλα το όχημα.
Φαντάζομαι ότι δεν οδήγησαν οι πυροσβέστες τα μηχανάκια με τους ιδιοκτήτες να το κόβουν πόδι, απλά τους έδειξαν τον δρόμο, άρα ικανότητα να βγουν είχαν αλλά δεν ήξεραν πως. Κακή προετοιμασία.
Το ψέμα είναι κατακριτέο, αλλά το βλέπουμε καθημερινά και σε κλήσεις ΕΚΑΒ όπου "επείγον" και βγαίνει ο γέροντας με την βαλίτσα έτοιμη για νοσοκομείο, απλά δεν θέλει να πληρώσει ταξί.

Το περιστατικό δεν έχει απολύτως τίποτα ΤΟΣΟ τραγικό, το έχουμε κάνει λάστιχο.


Στην παρέα σου να πεις τα χειρότερα.
Από βήμα εκπροσώπησης του σώματος μόνο γεγονότα χωρίς σχόλια.

Σε τελική ανάλυση, θα μπορούσαν να φάνε τα λεφτά ξαπλώστρες Μύκονο, τα τρώνε βουνό με μηχανάκι, με'γεια τους. Το λάθος τους ήταν μικρό οδηγικά, το μόνο πραγματικά άσχημο είναι ότι θα μπορούσαν να πουν στο τηλέφωνο "κύριοι χαθήκαμε, έχει πέσει νύχτα, βοήθεια να βγούμε δρόμο γιατί φοβόμαστε". Όλα αυτά ΑΝ λέει αλήθεια ο συνδικαλιστής. Γιατί μπορεί να έσκασε στο σημείο με την ίδια μαγκιά του ποστ "με σήκωσες από τον καφενέ για 100 μέτρα χωματόδρομο ρε κουλαδι" και να του απάντησε κάποιος κάτι σχετικό με τον πωπό του και τον μπλακζιλα.
Δεν θα μου έκανε εντύπωση κάποιος απο τους πυροσβέστες να τους είπε τί τα θέλετε ρε κουλοί τα μηχανάκια και μπλέκετε σε μέρη που δεν ξέρετε. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο καυγάς που λέγαμε.. Όπως και να χει άμα είναι να μπεις βουνό καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος. Εγώ προσωπικά γι αυτό έχω πάντα 2 συσκευες για πλοήγηση. Μία την Android κλασσικά το κινητό, ΄μια της Garmin που θα πιάσει σήμα παντού πλήρως αδιάβροχη και τελευταία κοιτάζω λίγο και με τους ασύρματους φάση UHF/VHF πώς θα του ενσωματώσω σαν εναλλακτική επικοινωνίας τελευταίας ανάγκης.
 

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Δεν καταλαβα που ο πυροσβεστης ειναι λαθος και που λειτουργει σαν συνδικαλιστης.Αναφερει τα γεγονοτα,τα οποια θα θεωρησω αληθη μεχρι να ακουσω...αν την ακουσω,και την αλλη πλευρα.Για να πω την αληθεια και εγω μπορει να εκανα κατι τετοιο αν ενοιωθα οτι προσφερω και καποιος με τις πραξεις του απαξιωνει το εργο μου.

Επισης δεν καταλαβα γιατι καποιοι εχουν βγαλει συμπερασμα για τα μηχανακια που καβαλουσαν οι διασωθεντες,αλλα και το επιπεδο νοημοσυνης τους.

Οσοι δεν εχουν βρεθει νυχτα στο δασος δεν μπορουν να καταλαβουν την θεση αυτων των ανθρωπων.Στο σκοταδι ο απειρος την τριχα την κανει τριχια και επομενο ειναι να μεγαλοποιησει τα πραγματα αν τον πιασει πανικος.Οσοι τους κατακρινουν τοσο ευκολα,ας πανε μια φορα νυχτα με μηχανη σε παρομοιο σημειο και μετα ας ερθουν να το συζητησουμε.

Αν εγιναν ετσι τα πραγματα οπως τα λεει ο πυροσβεστης,συμφωνω οτι υπερεκτιμησαν τις δυναμεις τους,συμφωνω οτι καναν λαθος και κακως ειχαν τετοια συμπεριφορα,αλλα και εμεις ας ερθουμε λιγακι στην θεση τους.

Οσο για την ασκοπη χρηση ειμαι υπερ του να μην χρεωνονται τετοιες υπηρεσιες,μονο και μονο γιατι αν οντως χρειαστει καποιος βοηθεια μπορει να μην την ζητησει σκεφτομενος το κοστος με ολεθρια αποτελεσματα.
 
Top Bottom