Διακοπές στα βουνά και στα ποτάμια.

• Thread starter Thread starter SlowMo
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

SlowMo

Μέλος
Όνομα
nick
Μοτό
KTM 390 Adventure R
Καλημέρες !

Φέτος λέω να αλλάξω λίγο την κλασικούρα των καλοκαιρινών διακοπών.

Ελεγα λοιπόν να πάρω τη φαμίλια και να πάμε Ήπειρο να κάνουμε μπάνια στα ποτάμια , πεζοπορίες και διαδρομές στα χωριά .

Τα έχω κάνει με το μηχανάκι τα περισσότερα από κει πάνω απλά τώρα είναι άλλο το σενάριο και θα ήθελα τη γνώμη σας .

Αρχικά τα παιδιά είναι μικρά ( 2 και 5 ) οπότε θα μείνουμε σε δωμάτιο .
Θα ήθελα να βρούμε ένα μέρος ώστε να έχουμε κοντά μας σχετικά τις παραπάνω δραστηριότητες και γενικά αν υπάρχουν προτάσεις για δραστηριότητες σε αυτά τα μέρη τον Αύγουστο.

Οτι καλύτερο και για εσάς και για τα παιδιά!
Αρκαδία είναι πολυ όμορφα και συνδυάζετε και μπάνιο στον λαδωνα που ειναι σχετικά κοντά

Το έχω κάνει τρεις φορές, κύριες διακοπές βουνό δηλαδή αντί για θαλάσσα.
Η εμπειρία μου λέει ότι πρέπει να προγραμματίσεις λίγο καλύτερα τι θα κάνετε κάθε μέρα, γιατί στη θάλασσα τα πράγματα είναι πιο δεδομένα.
Και δεύτερο και σημαντικό, έχει υπόψη ότι τα χιλιόμετρα που βγάζεις με την μηχανή δεν βγαίνουν με τίποτα με το αυτοκίνητο.

Μια φορά ξεκίνησα να πάμε χάνι Ρερεση με την οικογένεια, κλασική μονοήμερη που έχω κάνει αμέτρητες φορές, και απλά δεν τελείωναν τα χιλιόμετρα, δεν φτάσαμε ποτέ.
Στο λέω γιατί θα είστε και με μικρά παιδιά.

Κατά τα άλλα το βουνό είναι απλά μαγικό και το καλοκαίρι.

Καλημέρες !

Φέτος λέω να αλλάξω λίγο την κλασικούρα των καλοκαιρινών διακοπών.

Ελεγα λοιπόν να πάρω τη φαμίλια και να πάμε Ήπειρο να κάνουμε μπάνια στα ποτάμια , πεζοπορίες και διαδρομές στα χωριά .

Τα έχω κάνει με το μηχανάκι τα περισσότερα από κει πάνω απλά τώρα είναι άλλο το σενάριο και θα ήθελα τη γνώμη σας .

Αρχικά τα παιδιά είναι μικρά ( 2 και 5 ) οπότε θα μείνουμε σε δωμάτιο .
Θα ήθελα να βρούμε ένα μέρος ώστε να έχουμε κοντά μας σχετικά τις παραπάνω δραστηριότητες και γενικά αν υπάρχουν προτάσεις για δραστηριότητες σε αυτά τα μέρη τον Αύγουστο.
Είχα πάει με το γιο μου στο No Limits έξω από την Κόνιτσα πριν μερικά χρόνια και του είχαν μείνει αξέχαστες οι διακοπείς εκεί. Είχα πάρει ένα πρόγραμμα πολλών ημερών και είχε δραστηριότητες συνήθως το πρωί για να γλυτώσεις τη ζέστη (rafting, rapel, αναρρίχηση, πεζοπορίες κλπ. ). Στα λεφτά που είχα δώσει περιλαμβανόταν διανυκτέρευση σε δικα του σπιτάκια (έχει και δεντροσπιτα για 4 άτομα). Μετά τις δραστηριότητες το πρωί ή πηγαίναμε στο ποτάμι στην Κόνιτσα για μπάνιο (δροσερό όχι πάγος) ή κάναμε εκδρομες στη γύρω περιοχή να δούμε άλλα πράγματα. Πήγαμε στον καταρράκτη Μπαλτα ντι Στρίγκα για μπάνιο, στο Βίκο στο φαράγγι, κ.α.. Ο γιός μου ήταν 8 τότε και οι δραστηριότητες δεν ήταν επικίνδυνες και το πρόγραμμα μπορείς να το διαμορφώσεις ανάλογα. Θέλω πολύ να το επαναλάβω τώρα που μεγάλωσε.

Είχα πάει με το γιο μου στο No Limits έξω από την Κόνιτσα πριν μερικά χρόνια και του είχαν μείνει αξέχαστες οι διακοπείς εκεί. Είχα πάρει ένα πρόγραμμα πολλών ημερών και είχε δραστηριότητες συνήθως το πρωί για να γλυτώσεις τη ζέστη (rafting, rapel, αναρρίχηση, πεζοπορίες κλπ. ). Στα λεφτά που είχα δώσει περιλαμβανόταν διανυκτέρευση σε δικα του σπιτάκια (έχει και δεντροσπιτα για 4 άτομα). Μετά τις δραστηριότητες το πρωί ή πηγαίναμε στο ποτάμι στην Κόνιτσα για μπάνιο (δροσερό όχι πάγος) ή κάναμε εκδρομες στη γύρω περιοχή να δούμε άλλα πράγματα. Πήγαμε στον καταρράκτη Μπαλτα ντι Στρίγκα για μπάνιο, στο Βίκο στο φαράγγι, κ.α.. Ο γιός μου ήταν 8 τότε και οι δραστηριότητες δεν ήταν επικίνδυνες και το πρόγραμμα μπορείς να το διαμορφώσεις ανάλογα. Θέλω πολύ να το επαναλάβω τώρα που μεγάλωσε.

Πήγαμε πρόπερσι και πήγαινα παλιά και στον Ευαθλο -πρωτάθλημα 4 outdoor sports- που έκαναν εκεί (η No Limits με τον δήμο). Δεν υπάρχει το μέρος και το camp με τα δεντρόσπιτα και το ποτάμι από κάτω αλλά και η περιοχή. Κάθεσε στην μικρή "προβλήτα" που έχει φτιάξει στον Αωό και λες "εδώ θα κάτσω για πάντα". Ο τουρισμός δεν έχει κάνει την περιοχή ακόμα "της κονόμας" και οι άνθρωποι είναι φυσιολογικοί. Ο Βίκος είναι όνειρο για πεζοπορία και η No Limits ( NO LIMITS GR | Ioánnina ) οργανώνει και περάσματα με σχοινογέφυρες στο χάος κλπ κλπ. O Nίκος που την έχει από τα 90ς είναι και μοτοσικλετιστής και η Κόνιτσα πέρα του ότι είναι δίπλα στα Ζαγόρια και φτηνότερη είναι και ιδανική για να γυρνάς την περιοχή που έχει και τρελές διαδρομές για μοτό.

Μόνο μακριά σε χιλιόμετρα είναι. Αλλά γιαυτό σώθηκε αυτός ο τόπος γιατί δεν μπορούσαν να πάνε εύκολα τα ορκ.

Σίγουρα στην Γεωγραφία έκανες κοπάνα Θανάση.
Συγνώμη λόγω χλμ στην δουλειά τα θεωρώ ολα έναν νομό :p
Σαρδαναπαλοι, μην πέσει καρφίτσα κάτω

Θα πρότεινα ως κέντρο το Βουργαρέλι στα Τζουμέρκα, έχει πολλές δραστηριότητες τριγύρω (η επίσκεψη στις λίμνες είναι must), περιπατητικές διαδρομές, η "παραλία Αχελώου" είναι στο μισάωρο με ιδανικό βάθος για τα τέκνα και το κυριότερο όταν έχει 40αρια στο αθηνιστάν, εκεί κοιμάσαι με το παράθυρο στην ανάκλυση και σεντονάκι (ενίοτε και κουβερτούλα).
///. Β

Ερώτηση, μιας και δεν βρίσκω σχετικότερο νήμα.
Από Μ. Χωριό, να ανέβεις Καλιακούδα και μετά Πανταβρέχει, Ροσκά Μεσοκόμη και να γυρίσω μέσω Κρίκελου πάλι Μ. Χωριό,
βγαίνει με δικήνητο ψηλό (τύπου Qashqai) ή θέλει 4Χ4 ?

Από Μ. Χωριό, να ανέβεις Καλιακούδα και μετά Πανταβρέχει, Ροσκά Μεσοκόμη και να γυρίσω μέσω Κρίκελου πάλι Μ. Χωριό,
Έχει βγάλει την διαδρομή ο αδερφός μου με πεζώ 208 με ένα λάστιχο μείον, σκίσιμο καλό κόβουν οι πέτρες, ευτυχώς είχε ρεζέρβα.

Στάλθηκε από το T612B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολλά χρόνια πριν όσες φορές έχω κατέβει εκεί βλέπω απλά αυτοκίνητα, οπότε ένα ψηλό ιδίως 4*4 περνάει για πλάκα

Κατέβηκα με την κορσαρα , πέρσι

Aμα θες πάρε με βιντεοκλήση το Σάββατο και θα σου κάνω live μετάδοση.

βγαίνει αλλά με ρεζέρβα

Καλημέρες σε όλους,
Δευτέρα πρωί θα με βρει επιστρέφοντας απο Ιωάννινα για Αθήνα μέσω Αρτα-Εμπεσος-Ταταρνα-Κερασοχωρι-Καρπενησι-Τυμφρηστό-Μακρακώμη κλπ.
Φορτωμένος και σόλο με gs800.
Έχουμε καποιο στιγμα για μια βουτιά ποταμίσια ? λιγο πιο εκτός φώτων δημοσιότητας-σέλφι-ηχείων. Να φτάσω με το μηχανάκι, να μην ξεφορτωσω τιποτα και να δροσιστω για να μισαωρο
Είτε Αχελώο είτε Ευηνο και παραποτάμους
Ευχαριστώώώώ

Καλημέρες σε όλους,
Δευτέρα πρωί θα με βρει επιστρέφοντας απο Ιωάννινα για Αθήνα μέσω Αρτα-Εμπεσος-Ταταρνα-Κερασοχωρι-Καρπενησι-Τυμφρηστό-Μακρακώμη κλπ.
Φορτωμένος και σόλο με gs800.
Έχουμε καποιο στιγμα για μια βουτιά ποταμίσια ? λιγο πιο εκτός φώτων δημοσιότητας-σέλφι-ηχείων. Να φτάσω με το μηχανάκι, να μην ξεφορτωσω τιποτα και να δροσιστω για να μισαωρο
Είτε Αχελώο είτε Ευηνο και παραποτάμους
Ευχαριστώώώώ
Στον Αχελώο έχει διάφορα σημεία, εγώ είχα βρεί ένα καλό κάτω από την γέφυρα Αυλακίου και άλλο ένα δίπλα από την γέγυρα Τέμπλας. Στο χωριό Βίνιανη έχει καταρράκτη με βάθρες , πρέπει να ρωτήσεις στο χωριό για το ακριβές σημείο. Εκεί αν είναι ΣΚ μπορεί να βρείς κόσμο αλλά όχι κάτι φρικτό...

1. Παλιό γεφύρι Βίνιανης, σε βγάζει απλός χωματόδρομος επάνω στο ποτάμι που συνήθως εκεί έχει λίγο κόσμο. Αν δεν βαριέσαι περπατάς κανένα 10λέπτο ανάποδα από την φορά του ποταμιού έχει άλλη μια γούρνα που θα είσαι μόνος σου (αλλα δεν θα βλέπεις μηχανή). Google Maps & Google Maps
2. Γέφυρα Μέγδοβας μετά την γέφυρα δεξιά στον χωματόδρομο όπως θα έρχεσαι από κερασοχώρι. Αυτό το Σ/Κ έχει εκεί το ετήσιο party η τοπική λέσχη 4x4 όπου θα στενέψουν το ποτάμι με τεχνητό ανάχωμα και δημιουργείται ωραία λίμνη. (το χειμώνα την παίρνει το ποτάμ... ) Google Maps
3. παραλία Αγ. Βλαχερνών. Συνήθως έχει λίγο κόσμο αλλά όχι κάτι τραγικό. Google Maps

Καλησπέρες, παίζει ελεύθερο camping στα Θαψά;

Back
Top Bottom