Διερευνητική-εξερευνητική στα Άγραφα

Μητσάρας

Μέλος
Περιοχή
Αιτωλικό
Όνομα
Μητσος
Μοτό
Ténéré XT660z

piaggio PX200
intro:
απ οταν επεστρεψα απο Αθηνα,εδω και κανα 6-7 χρονια,το μονιμο μοτοσυκλετιστικο μου "προβλημα",ειναι οτι ποτε δεν εβρισκα παρεα για χωματινες φυσιολατρικες απολαυσεις.
οι φιλοι μου,εχουν στρητ,τα ξαδερφια μου επισης,oι κολλητοι μου motocross,κανα δυο με on off που μου ειπαν απο περιεργια να ερθουν κοντα καμια μερα,δεν ξαναφανηκαν και με το ζορι με χαιρετανε πλεον :p:muted:
και ετσι περνουσε ο καιρος,με τις περισσοτερες βολτες να τις βγαζω ειτε μονος,ειτε να μεταναστευω Πατρα να παω με τους απο κει καμια χωματινη βολτα να ξελαμπικαρω.

μεχρι που προσφατα ειδα ενα εισερχομενο στα μνμτα μου,ηταν το μελος Kardabix που λιγο πολυ απ οτι καταλαβα περνουσε κ αυτος τα ιδια με το νεοαποκτηθεν tenere του.
μιλησαμε στο τηλ,ξαναμιλησαμε,ξαναμιλησαμε,για να μπορεσουμε να συνδιαστουμε απο δουλειες και υποχρεωσεις και να κανουμε την κοινη βολτα.
η ιδεα και η υλοποιηση της βολτας ηταν του Γιαννη,καθως λογω ελειψης χρονου απο μερους μου,του ειχα δωσει λευκη επιταγη να σχεδιασει οτι ηθελε.
κατι το οποιο ευτυχως δεν αργησε να γινει κ ετσι την προηγουμενη εβδομαδα,συστηθηκαμε απο κοντα,και αναχωρισαμε για τα Αγραφα.
τελος introu.

βολταρα και μαλιστα με διανυκτερευση και ειδικα μετα απο μια πολυ πιεστικη για μενα περιοδο,τι αλλο να ζητησω.
ειδικα αφου ειχε κανονηστει και περασμα απο την Νιαλα...καλα χαμος...
μερη που τα ειχα επισκεφτει πιτσιρικας ορειβατικα με τον πατερα μου,και ηθελα να ξαναβρεθω,μοτοσυκλετιστικα πλεον,μιας και τοσα ειχα ακουσει και αλλα τοσα ειχα διαβασει κατα καιρους στα διαφορα φορουμ.

φορτωμα το τενεκε με τα απαραιτητα,νταξ ισως και να το παρακανα λιγο,αλλα δε πειραζει..



και εκκινηση να ανταμωσω το Γιαννη,να ανηφορησουμε παρεα στα βουνα.
βρισκομαστε,τα λεμε λιγο στο ορθιο και ξεκιναμε.

πρωτη σταση,στη γεφυρα της επισκοπης.



το πλανο ηταν να ανεβουμε παραλληλα με τον Αγραφιωτη ποταμο και απο κει να μπουμε χωμα και να αρχισει η περιηγηση.



το καλο ειναι οτι ειχαμε ωραιο ρυθμο,αν και δεν ειχαμε ξαναβολταρει μαζι,οποτε πηγε πολυ καλα και χωρις οδηγικα απροοπτα,ολη η διαδρομη.
σε ασφαλτο,αλλα και χωμα.
πολυ σημαντικο αυτο.

λιγα χμ πριν τα Επινιανα:


σκοπος ηταν να φτασουμε στο Τροβάτο,να διανυκτερευσουμε καπου εκει γυρω και το πρωι εχοντας ολη τη μερα στη διαθεση μας να κανουμε τις εξερευνησεις μας.

στην πλατεια του χωριου,με τους υπερβολικα φιλοξενους κατοικους.
να ναι καλα οι ανθρωποι!




εμενα με αφησαν και με παροτριναν με θερμη να στησω στην πλατεια,ο Karbadix πιο ινδιανικα θα την επεφτε σε παγκακι χυμα,τελικα του ανοιξαν το ιατρειο να κοιμηθει εκει κ αυτος,αλλο που ειναι τσιγγανα καρδια και 3 το βραδυ ξαναβγηκε να κοιμηθει εξω στο παγκακι.
η αληθεια ειναι οτι περιμεναμε να εχει περισσοτερο κρυο,κατι που μας ειπαν και οι χωρικοι,οτι εχει μερες με υψηλες θερμοκρασιες.

το τσαρδι μου για το βραδυ:



και αποψη απο την πλατεια του Τροβατου,μιση πλακοστρωτη,μιση με γρασιδι.
πολυ ομορφο χωριο πραγματικα και με ωραια αυρα και ατμοσφαιρα



αλλαζουμε και παμε στο καφενειο-ταβερνακι της πλατειας που μας περιποιουνται και εμεις περιποιουμαστε τους εαυτους μας με σουβλακια,σαλατα,προβατινα σπεσιαλ και αρκετο τσιπουρο,ισως το παρακαναμε και λιγο ειναι η αληθεια,αλλα λογο υψομετρου και παρεας,τραβιοτανε το ατιμο.


ξυπνημα,το πρωι,καφε στα μπαμ,και ετοιμασιες.
μια εκπληξη με περιμενε οταν βρηκα καθισμενο σχεδον τελειως το πισω λαστιχο.
το οτι δεν ηταν εντελως πιτα,μου αφινε λιγο αισιοδοξια,φουσκωμα και σταυρωμα τα δαχτυλα να μη μας τυχει τετοια ταλαιπορια.
εσωτερικο εξαψαλμο σ αυτον που μου εβαλε αυτες τις αμφιβολου ποιοτητας σαμπρελες...
και ξεκινημα.



καθε στροφη και καθε ραχη που περνουσαμε ηταν και για σταση και φωτογραφια.
οσοι εχετε παει σιγουρα θα το εχετε διαπιστωσει.
ολο το μερος ειναι απιστευτης φυσικης ομορφιας.

το λαστιχο δειχνει περιεργως να κραταει



πλησιαζουμε προς Νιαλα,η χαρα απεριγραπτη καθως αρχιζω να τη βλεπω μπροστα μου,το λαστιχο κραταει ακομα,ορεξη φουλ,και παμε...

λιγο παρακατω ομως και για κακη μας τυχη,ενα κοπαδι προβατα με τους 6-7-10 μαλλιαρους φυλακες του,ειχε διαφορετικη αποψη.
σταλιζουν και μουλαρωνουν ακριβως στο δρομο που θελαμε να ακολουθησουμε.
κανουμε ενα παλικαρισιο γιουρουσι με ξερογκαζα και φορα μπας και νιωσουν και κουνηθουν με τα σκυλια να εχουν βγαλει αφρους πραγματικα να δαγκωνουν μποτες-πατζακια-πινακιδες και τα προβατα να μη νιωθουν να κινηθουν ουτε μετρο.
υποχωρουμε προσεκτικα,ηρεμουν τα σκυλια αλλα μας φερμαρουν απ τα 10 μετρα.
με καθε κινηση μας σελινιαζονται.
περιμενουμε,περιμενουμε μπας και...
αλλα χλωμο,τα προβατα εχουν κατεβασει και τα κεφαλια το ενα αναμεσα στο αλλο για σκια και δεν προκειται να κουνηθουν απο εκει ποτε.
δεξια αριστερα δυσκολο να τα παρακαμψουμε,τσοπανης ουτε κατα διανοια κοντα και ο ηλιος να καιει ολο και πιο πολυ.
οποτε βγαζουμε χαρτη,ο γιαννης δλδ,και παιρνουμε τη σοφη και λογικη αποφαση,να χασουμε ενα μεγαλο κομματι της Νιαλας,και να μη γυρισουμε πισω,αλλα να κανουμε καποια χμ παραπανω και να παρακαμψουμε το γ@μημενο κοπαδι και τα μουλικα τσοπανοσκυλα που βαλθηκαν να μας τη χαλασουν.

η γκαντεμια ειναι οτι ενα λεπτο νωριτερα να ημασταν εκει θα ειχαμε περασει πριν μας κλεισουν το δρομο.

βεβαια,οπως ειπαμε και εκεινη την ωρα που διαδραματιζονταν αυτα τα σκηνικα,γελωντας, με τη γλυκια ταλαιπορια,και συμφωνησαμε και οι δυο,
πως αν δε τα θελαμε αυτα,θα ειχαμε street κ εμεις και τωρα θα απολαμβαναμε το φρεντακι μας στο Γαλαξιδι ανετοι κ ωραιοι,φρεσκοι και δροσεροι,αλλα λεμε θελαμε adventure εμεις,...:p:roflmao:
μαλλον με τα πολλα εθιζεσαι σε αυτες τις εικονες,αυτα τα χρωματα και τα αρωματα και δε το αλλαζεις με τπτ παρα τις ταλαιποριες που θα αντιμετωπισεις για να τα φτασεις ολα αυτα.

ο μαυρος σκυλος που φυλαει το διχαλο και το κοπαδι:




το καλο ειναι οτι και η εναλλακτικη διαδρομη ηταν απολαυστικοτατη,οποτε ξεπερασαμε γρηγορα την αναποδια και απολαυσαμε το υπολοιπο της βολτας.







μ εκεινα και με τ αλλα,γραψαμε αρκετα χιλιομετρα χωμα,πολλες ωρες,χορτασαμε οδηγηση,ειδαμε απιστευτα μερη,χορτασαν τα ματια μας θεα και πρασινο,και αφησαμε και μια εκκρεμοτητα για την επομενη φορα,πραγμα που μονο καλο μπορει να ειναι.



βγηκαμε ασφαλτο στο χωριο Δαφνη αν δεν κανω λαθος,οπου εδωσα μαχη με την τρομπα να φτασω το λαστιχο σε ασφαλτινη πιεση και κατηφορησαμε προς Προυσο,οπου μας επαιρνε και για ενα καφεδακι να κανουμε τον απολογισμο μας.

θετικοτατη βολτα,κερδος περα απο τις εικονες και τις εμπειριες,η δια ζωσης γνωριμια στο πεδιο με το Γιαννη.

λογικα θα ακολουθησουν κ αλλες βολτες να μαστε καλα!

Γιαννο,να στα πω κ απο δω,χαρηκα πολυ φιλε για τη γνωριμια!
εις το επανειδειν.
:friendship:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Kardabix

Μέλος
Περιοχή
Αγρίνιο
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Yamaha XTZ 690
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Το διήμερο αυτό το είχα πολύ ωραία σχεδιασμένο στο μυαλό μου, με πυρήνα της βόλτας την Νιάλα αλλά και την οροσειρά των Αγράφων . Ο Μητσάρας αποδείχτηκε ιδανικός σύντροχος και η ιδέα να μείνουμε στο Τροβάτο πολύ νόστιμη! Το αντάμωμα με τα τσοπανόσκυλα ήταν το αναπάντεχο που έπρεπε να συμβεί, έτσι για να κρατιόμαστε σε φόρμα, και η πρώτη μου επαφή με χώμα με το τενερέ ήταν ευχάριστη , αν λάβω υπόψιν τα εντελώς μέτρια ελαστικά, την κουλαμάρα μου μετά απο 10 χρόνια απραξίας , την αφόρητη ζέστη , την ηλίθια ιδέα να έχω ένα βαρύ 25λιτρο σακίδιο στην πλάτη και το ξαναζύμωμα που έκανε το τσίπουρο της προηγούμενης βραδυάς στο στομάχι μου. Η βόλτα λόγω ανωτέρας βίας δεν κατέληξε σε διάσχιση της Νιάλας αλλά στο σημείο που μας έκλεισαν τον δρόμο τα συμπαθέστατα αμνοερίφια ( το πνεύμα της προβατίνας που φάγαμε την προηγούμενη μας εκδικήθηκε ήταν προφανές) κινηθήκαμε ανατολικά προς το χωριό Πετράλωνα(Σάικα) και απο εκεί νότια προς την Μορφοράχη . Φτάνοντας στο τριεθνές πάνω απο τα Άγραφα και μιάς και δεν υπήρχε χρόνος να πάρουμε κατεύθυνση βόρεια για την Νιάλα συνεχίσαμε νότια προς Μαυρομάττα και απο εκεί Δάφνη -Βίνιανη-Καλεσμένο-Καρπενήσι-Προυσσό-Αγρίνιο. Να πω ότι φεύγοντας απο Τροβάτο κινηθήκαμε προς Βραγγιανά , που είναι βορειοανατολικά και στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου πήραμε τον ανήφορο στα δεξιά . Δύο μέρες πριν τα ίδια τσοπανόσκυλα ,στο ίδιο σημείο ,ξήλωσαν ολόκληρο προφυλακτήρα απο διερχόμενο όχημα , οπότε μάλλον την γλιτώσαμε πολύ φτηνά. Επόμενη προσπάθεια θα γίνει απο νότια μιας και σκέφτομαι να ανεβούμε απο Μάραθο. Να ευχαριστήσω τον Μητσάρα για την υπομονή του στα χωμάτινα κομμάτια και για την ψυχραιμία του στα στραβά που μας έτυχαν και έκαναν την βόλτα μας πιό πιπεράτη! Καλές βόλτες σε όλους!
 

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
R1100GS 75th Aniversary Edition.
Ωραιο το ντουέτο κ αρκετά ρουστικ.
Τα σκυλιά βγάλαν τα λεφτά τους σίγουρα όπως κ τα μηχανάκια σας ;)

Μητσάρας χρειάζεσαι μάλλον ένα απλό σάκο αδιαβροχο, να τα ρίχνεις όλα μέσα.
 

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Μπράβο ρε παίδες, πολύ σας χάρηκα!
:friendship:

Είσαστε πολύ τυχεροί που έχετε αυτό το θαυμάσιο ορεινό ανάγλυφο κοντά σας.
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Η καλύτερη βόλτα γίνεται όταν υπάρχει ιδανική παρέα...!
Μπράβο παίδες...! :friendship:
 

Μητσάρας

Μέλος
Περιοχή
Αιτωλικό
Όνομα
Μητσος
Μοτό
Ténéré XT660z

piaggio PX200
Ωραιο το ντουέτο κ αρκετά ρουστικ.
Τα σκυλιά βγάλαν τα λεφτά τους σίγουρα όπως κ τα μηχανάκια σας ;)

Μητσάρας χρειάζεσαι μάλλον ένα απλό σάκο αδιαβροχο, να τα ρίχνεις όλα μέσα.
Αυτό ακριβώς.
Πρέπει να οργανώσω λίγο το θέμα φόρτωμα.
Αφού παίζουν τέτοια ευχάριστα διημερακια.
 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Ωραιοι παιδες! :ok: Και τα δυο Τενερονια γραφουν ωραια στο φακο, old and new :cool:

Το εργο με κοπαδι στο δρομο και τα σκυλια να αφριζουν τοχω δει επανηλειμενα, και αναγκαστηκα να κανω μεγαλο κυκλο για να ξαναβγω στη διαδρομη. Ειναι ξαστερο: το πνευμα της προβατινας που τσακισατε με τσιπουρα σας εκδικηθηκε :D
 

tomBrast

Μέλος
Όνομα
ΘΩΜΑΣ
Μοτό
ΤΕΝΕRE 700
Ωραιοι παιδες! :ok: Και τα δυο Τενερονια γραφουν ωραια στο φακο, old and new :cool:

Το εργο με κοπαδι στο δρομο και τα σκυλια να αφριζουν τοχω δει επανηλειμενα, και αναγκαστηκα να κανω μεγαλο κυκλο για να ξαναβγω στη διαδρομη. Ειναι ξαστερο: το πνευμα της προβατινας που τσακισατε με τσιπουρα σας εκδικηθηκε :D
Αυτά εκεί στα Βαρδούσια, στην διαδρομή για Αρτοτίνα, δύο φορές με έχουν κάνει να κάνω μεταβολή αέρα πατέρα και να κάνω τον γύρο του βουνού!
 

takis652

Μέλος
Περιοχή
Κερατσινι
Όνομα
Τακης
Μοτό
aprilia pegaso 650ie
Ένα μεγάλο κοπάδι από γίδια που συνάντησα και εγώ ήταν μόνα τους!
Έκατσα στην άκρη του δρόμου σβηστός και σιγά-σιγά ξεκίνησαν να περνάνε από δίπλα μου!
Ο θόρυβος από το μηχανάκι τα εκνεύριζε.
Το ίδιο ισχύει και για τα τσοπανόσκυλα! :D
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Ένα μεγάλο κοπάδι από γίδια που συνάντησα και εγώ ήταν μόνα τους!
Έκατσα στην άκρη του δρόμου σβηστός και σιγά-σιγά ξεκίνησαν να περνάνε από δίπλα μου!
Ο θόρυβος από το μηχανάκι τα εκνεύριζε.
Το ίδιο ισχύει και για τα τσοπανόσκυλα! :D
Με το αμάξι συνήθως κατεβαίνω και τα παίρνω στο κυνήγι ειδικά άμα τα πάρω λόγω κάποιας ζημιάς απ' αυτά στο κρανίο...:rage:
Δουλεύει αρκετές φορές αρκεί να ακουγεσαι περισσότερο απ' αυτά...
Τώρα με το μηχανάκι έχει δουλέψει και εκεί αλλά ίσως να έπεσα και σε φύλακες φλώρους...:roflmao:
 

Μητσάρας

Μέλος
Περιοχή
Αιτωλικό
Όνομα
Μητσος
Μοτό
Ténéré XT660z

piaggio PX200
Καλά τώρα εκεί στην ερημιά του Θεού,που δεν είχε ούτε σήμα καλά καλά το κινητό,οι παλικαριες πέρασαν σε δεύτερη μοιρα αφού δεν έπιασε η πρώτη μπλόφα με το μαρς
Δεν ήταν καθαρα δεκαριά,τσοπανόσκυλα δαμαλια εντωμεταξυ.
Ας πούμε ήταν 8αρια,αλλα ήταν πολλά, τσαμπουκαλεμενα και εκνευρισμένα.
 

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Μια χαρούλα!

το μόνο που δεν σε κατάλαβα είναι στην αρχή που έλεγες 6-7 χρόνια δεν έβρισκες παρέα για χωμάτινες! Hello!! Έχουν διοργανωθεί εδώ εκατοντάδες βόλτες!!
 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
tc-drift: εννοει φανταζομαι Βαγγελη στην Αιτωλοακαρνανια, οποτε τωρα προεκυψε ο Kardabix :ok: Οι Αθηναιοι και Θεσσαλονικεις εχουν επιλογες λογω φορουμ, πολλων παρεων κλπ, αλλα οταν ειναι καποιος στην επαρχια τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Ασε που και ενας-δυο αλλοι να υπαρχουν, πρεπει να ταιριαξουν οι μερες που μπορουν σε σχεση με οικογενειακες υποχρεωσεις κλπ. Για τον ιδιο λογο βγαινω κι'εγω πολλες φορες μονος οταν ειμαι Τρικαλα/Ελατη, οπως πχ σημερα το πρωι που πηγα την κλασσικη διαδρομη Βροντερο-Κορπο-Νεραϊδοχωρι-(απο τον μουλαροδρομο)-Πυρρα-Νεραϊδοχωρι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom