Δυο Χαχαλιές χώρες

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
(Χαχαλιές = χούφτες στα Κρητικά)
Οκ, ύστερα από το επικό http://advride.gr/threads/Ταξίδι-στα-δύο-άκρα-της-Ευρώπης.3236/ , μπορώ πλέον και εγώ να λογαριάζω τον εαυτό μου ως έμπειρο μοτοταξιδευτή. Χμμμ, ναι; Ίσως και όχι. Στην αρχή του live ταξιδιού, είχα βάλει αυτόν τον χάρτη με τα μέρη που είχα πάει μέχρι τότε:



Στο τελευταίο ταξίδι πρόσθεσα άλλα 2 μεγάλα (Ισπανία-Πορτογαλία) και 4 μικρά κράτη (Γιβραλτάρ-Ανδόρα-Μονακό-Άγιος Μαρίνος) στο χάρτη. Ναι, αλλά πόσα από αυτά τα είχα επισκεφτεί με μοτοσυκλέτα αλλά και πόσα από αυτά τα κράτη τα είχα επισκεφτεί πραγματικά; Πρόλαβα για παράδειγμα την ενιαία Γιουγκοσλαβία, Τσεχοσλοβακία. Από τη δεκαετία του 90 και μετά, ο χάρτης στη γειτονιά μας αλλάζει κάθε τρεις και λίγο. Πολλά τα σύνορα, πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί και γλώσσες για μια τόσο μικρή γωνία του κόσμου. Τι είχα πραγματικά δει ως πιτσιρικάς με το αμάξι των γωνιών μου; Χμμμ, αυτή τη φορά θα παραθέσω έναν χάρτη επικαιροποιημένο και μοτοσυκλετιστικό:



Κάπως άδειος στην ανατολική Ευρώπη, δε συμφωνείτε;
Ποιος είναι λοιπόν ο σκοπός αυτού του ταξιδιού; Να οδηγήσουμε και να πάρουμε γεύσεις από τα δυτικά Βαλκάνια, όσο μπορούμε περισσότερες στον περιορισμένο χρόνο που έχουμε.
Η ιδέα είναι η εξής:
Φεύγω μόνος από Ηράκλειο με το καράβι για Πειραιά την επόμενη Τρίτη στις 2/8.
Ξημερώματα Τετάρτης ξεκινάω καρφί βόρεια μέχρι Νις, Σερβία, την επόμενη Λιουμπλιάνα, Σλοβενία και έπειτα Βενετία όπου θα συναντήσω το κορίτσι μου που θα έρθει με Αεροπλάνο (28 Ευρώ απευθείας από Ηράκλειο, τζάμπα πράμα). Αρχικά η σκέψη ήταν να πάρω το πλοίο Πάτρα-Ανκόνα αλλά η ντόπια μοτοσυκλετιστική παρέα με έπεισε να το αποφύγω. Αντί να κάθομαι αραχτός και να βαριέμαι στο πλοίο (μπορεί να έχει και καθυστέρηση), θα απολαμβάνω τοπία και οδήγηση, έστω και σε εθνικούς. Άσε που τελικά το βλέπω πως θα μου φύγουν τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα ( Nis, 8 ευρώ η βραδιά σε Hostel και βαθμολογία 9,4 , Λιουμπλιάνα 18 ευρώ με πρωινό, πάντα με ιδιωτικό πάρκινγκ ;) )
Δυο μέρες Βενετία για να ευχαριστηθεί η καλή μου και έπειτα αρχίζει ένα ανηλεές Country Hopping οκτώ ημερών στα δυτικά Βαλκάνια, μέχρι να καταλήξουμε πάλι στον Πειραιά.



Βραδάκι προβλέπω αστικές περιηγήσεις στις τοπικές γεύσεις που λέγαμε. Ακούω πως στα Βαλκάνια το φαγητό είναι καλό και φτηνό




Αν πάλι το φαγητό δεν είναι ούτε φτηνό ούτε καλό, για καλό και για κακό φρόντισα να εφοδιαστώ με αρκετά φρεσκοαποξηραμένα σύκα και μπόλικα ανάλατα Κάσσιους αυτή τη φορά για αλλαγή γιατί η Κική μου γκρίνιαζε για τη μονοτονία των φουντουκοσταφίδων. Δυο τρία Κασιούσυκα και είσαι πλήρης ενέργειας για το ταξίδι τσακ μπαμ!
13-14 μέρες για εμένα, 10 για την Κική, περίπου 4700 χλμ για εμένα, 2900 για την Κική, χαλαρά πράγματα αυτή τη φορά.
Γιατί να μην έρθει μαζί μου από την αρχή; Τα παιδιά μένουν λιγότερο με τις γιαγιάδες αλλά και συμφέρει πολύ περισσότερο οικονομικά (28 ευρώ Ηράκλειο Βενετία απευθείας
), βγάλε την κούραση από τις πολλές ώρες στη σέλα με ελάχιστες στάσεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

ΜΟΥΡΙΚΗΣ

Μέλος
Περιοχή
ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. ΚΑΙ ΦΩΚΙΑΝΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
Όνομα
Γιώργος Μουρίκης.
Μοτό
ΚΤΜ 640 Adventure R (07)
YAMAHA YZF 600R (97) Thundercat
Άντε με το καλό..!!
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
μαρεσεις
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Τετάρτη πρωί.......μάλλον θα τον πιούμε, για να πάει καλά η βόλτα, όπως και περυσι:D
 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Όσο ζεις μαθαίνεις. Μη έχοντας λοιπόν μεγάλη εμπειρία από πολυήμερα ταξίδια με μηχανή, ούτε ψάχνοντας ιδιαίτερα το θέμα gadgets, θα μοιραστώ δυο μερικά πραγματάκια με τη παρέα που ίσως φανούν χρήσιμα και για άλλους.
Ένα πρόβλημα λοιπόν στη περίπτωση που βγαίνεις στο εξωτερικό ειδικά, είναι ο προσανατολισμός.
Το κινητό μέσω δωρεάν applications δίνει μία πολύ αξιοπρεπή λύση σε αυτό το πρόβλημα. Προσωπικά δούλευα από παλιά με το Navigator, τώρα, ύστερα από την προτροπή του @TAKIS04 εγκατέστησα και το HERE WeGo που έχει πιο λεπτομερής χάρτες αλλά ακόμα δεν έχω μάθει καλά να το δουλεύω. Και τα δύο χάνουν και βρίσκουν το GPS μέσα σε πόλη κατά τα δοκούν, προβλέπω πάλι μπερδέματα, δε πειράζει όμως, θα κάνουν δουλειά.
Νέα είναι και η φωτογραφική. Πάει η Panasonic Lumix LX7, άγνωστη η μοίρα της, μάλλον έπεσε στην τσάντα της ανακύκλωσης :cry:
Καλώς ήρθες Sony RX100 Μκ1 !! (Thnx @The Doctor - Photoagora) για τη σπέσιαλ τιμή ;)
Αντίστοιχης ποιότητας φωτογραφίες, αλλού χάνει, αλλού κερδίζει (βλέπε φώτος που έβγαλα με P@vlos.B πχ στο http://advride.gr/threads/Ταλαία-Όρη.4200/), πάντως είναι γενικά μία εξαιρετική Premium Compact για τα λεφτά της (υπάρχει πλέον και Μκ4 σε εξωφρενικά χρήματα όμως). Φρέσκια είναι, ακόμα δεν την έχω μάθει καλά, πιστεύω όμως να κάνει καλή δουλειά.

Άλλο, σοβαρό πρόβλημα στο ταξίδι είναι το θέμα της φόρτισης μπαταριών, κινητών, καμερών κτλ.
Λύση;
Η ΒΜW μου έχει ένα μπριζάκι, άχρηστο για κοινές μπρίζες. Ο @yns λοιπόν ( με σώζει κατά καιρούς ως ενημερωμένος γκατζετάκιας) μου είχε πάρει από παλιά δώρο μαζί με ένα δικό του, ένα αντάπτορα καρφί που εφαρμόζει σωστά στο μπριζάκι της μηχανής, που με καλώδιο βγάζει σε μία κυλινδρική τρύπα που όμως είναι άριστο για να βολέψεις αντάπτορα που βγάζει σε θήρα USB. Αυτό από την περασμένη φορά. Φέτος; Φέτος ανακάλυψα τυχαία σε σουπερμάρκετ πάμφτινο και δοκιμασμένο αντάπτορα που βγάζει 2 θήρες USB!!! Μία για να φορτίζει το κινητό του οποίου η μπαταρία όταν λειτουργεί ως GPS φεύγει τσακ μπαμ, μία για τη φόρτιση της μπαταρίας της φωτογραφικής, η οποία φορτίζει όντας μέσα στη μηχανή με USB!!! Αυτό και αν είναι βελτίωση, ακόμα και με μία μόνο μπαταρία, έχω πλέον σχεδόν άπειρη ενέργεια!



To Be Continued, όσο πλησιάζει η κρίσιμη ώρα της αναχώρησης!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Όταν κι αν περάσεις από Θεσσαλονίκη, ρίξε ειδοποίηση...
Στο ανέβα, θα περάσω ξόφαλτσα. Τετάρτη 3/8 θα περάσω ξόφαλτσα πηγαίνοντας Νις. Θα δουλεύεις όμως; Και τι ώρα σχολάς, για να βρεθούμε επιτέλους και από κοντά, έστω και στα πεταχτά;
Τετάρτη πρωί.......μάλλον θα τον πιούμε, για να πάει καλά η βόλτα, όπως και περυσι:D
Με το καλό να τα πούμε ;)
 

hector

Μέλος
Περιοχή
Νοτος
Όνομα
Nick
Μοτό
R12RT
Καλους δρομους Νικολα, τα ειπαμε και απο κοντα , καλη η επιλογη σου δρομο παιρνω δρομο αφηνω:))!!!!!!!!!!
 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Καλους δρομους Νικολα, τα ειπαμε και απο κοντα , καλη η επιλογη σου δρομο παιρνω δρομο αφηνω:))!!!!!!!!!!
Ένας ακόμα από τους φίλους που με πείσανε να ακολουθήσω τη μοτοσυκλετιστική διαδρομή.
Νάσαι καλά Νικολή!
 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Από το μεσημεράκι και μετά στην διάθεσή σου Νικόλα, αλλά το πρωί θα είμαι στην δουλειά.:(
Άμα δεν πιούμε καφέ θα θυμωσω. Κανόνισε.
Φιλαράκια, ο μόνος μου περιορισμός είναι το ότι θέλω το βράδυ μέχρι τις 23:00 να είμαι στο ξενοδοχείο για Τσεκ ιν στη Νις. Επίσης, καλό είναι να μην ταξιδεύω πολλες ώρες νύχτα. Εσείς που ξέρετε καλύτερα από τα μέρη αυτά, τι ώρα πρέπει να αναχωρώ από τη συμπρωτεύουσα για να φτάσω σα τον άνθρωπο Νις;
 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Από Σαλονικη το νις είναι 3,5 με 4 ώρες. Ανάλογα την κίνηση στα σύνορα
Ε, @MOYTPO , @ckalfas νομίζω πως προλαβαίνω ένα καφέ να τον πιούμε. Σκεφτείτε μέρος εκεί πάνω που ταιριάζει στείλτε μήνυμα.
 

yns

Today is life, tomorrow never comes
Περιοχή
Ηράκλειο
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 990 Adventure
Honda NX650 Dominator
Με το καλό Νικόλα, ελπίζω να έμαθες πλέον να αλλάζεις λάμπες (και να έχεις και καμιά μαζί σου καβάντζα) :p
Θα σε παρακολουθούμε εδώ!

Α, και πάρε και τίποτα αλμυρό πέρα των ανάλατων Κάσιους... (κατακαημένη Κική και πώς τον παλεύεις!!) :D :D :D
 

paschalis

gone4riding
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Πασχάλης
Μοτό
R 1200 GS 'O4
Καλους δρομους παιδια, οι χωρες αυτες κρυβουν ωραιες εκπληξεις κ εικονες.
Θα ειμαστε λιγο ανατολικοτερα αναζητωντας την πηγη του ηχου που βγαζει το τσιγγανικο βιολι.

adv phone
 
Top Bottom