[Δυτική Αττική] - Χωμάτινη - Διάσχιση Όρος Πατέρας - Γεράνεια, κατάληξη Άγιοι Θεόδωροι.

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Ημερήσια χωμάτινη βόλτα όπως πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 04 Μαΐου αμέσως μετα την ληξη της καραντινας.
Η διάρκειά της είναι κάτι λιγότερο από 150 χλμ, εκ των οποίων τα περίπου 130 να είναι καθαρά χωμάτινα.

Περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία τερέν, ωστόσο δε θα χαρακτηριζόταν ως διαδρομή με υψηλό βαθμό δυσκολίας.
Συγκεκριμένα τους ξηρούς μήνες είναι εύκολα προσβάσιμη σε όλο της το μήκος ακόμα και για μεγάλα On-Off με ελαστικα 50/50 τυπου mitas e07. Ασφαλως και θα απαιτήσει κάποια εμπειρία από τον αναβατη, ιδιαιτερα σε λιγα σημεια με πιο τεχνικα περασματα.

Το χειμώνα, ίσως σε μερικά σημεία η διάσχιση αποδεχθεί ιδιαίτερα δύσκολη, μπορεί και ακατόρθωτη, δεδομένου ότι στο μέσο περίπου της διαδρομής, συγκεκριμένα πάνω από το Αλεποχώρι, το έδαφος αποκτάει αργιλώδη χαρακτηριστικά, τα οποία όταν οι βροχές είναι παρατεταμένες δημιουργούν πηλό ο οποίος είναι ικανός να ακινητοποιήσει τη μοτοσυκλέτα. Η έναρξη και η λήξη του τεχνικού αυτού κομματιού αναφέρεται ως "Βιετνάμ" στις συνημμένες διαδρομές. Επίσης, περιλαμβάνει ένα κομμάτι με ποταμίσια άμμο/μεγάλες κροκάλες η οποία επίσης όταν βραχεί θα ανοίξει και θα σας καταπιεί :roflmao:.

Φυσιολατρικά/περιηγητικά, είναι πολύ όμορφη διαδρομή, διότι διασχίζει πολλά ωραία σημεία για στάση/ξεκούραση/φωτογράφηση, όπως το περίφημο σημείο πάνω από την Ψάθα, το "παγκάκι" των Γερανείων με θέα στον Κορινθιακό, το Δενδρόσπιτο, τον Καταρράκτη πάνω από τα Πίσια, οποίος δεν έχει νερό τους ξηρούς μήνες του χρόνου, καθώς επίσης περιλαμβάνει διάφορες εύκολες μονοπατάδες για λίγο έξτρα πιπέρι.

Φωτογραφίες και βίντεο της διαδρομής μπορείτε να βρείτε εδώ: ΠατεροΓερανειάδα Καραμπινάτη!

Εύχομαι να την απολαύσετε όπως την απολαύσαμε εμείς.

:)

ΥΓ: Τα εύσημα στους Βασίλη bill race και Σπύρο endtourista για τη χάραξη και αποτύπωση του μεγαλύτερου μέρους των διαδρομών αυτής της βόλτας.
 

Attachments

Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom