Ελαφρύ & ποιοτικό Adv (dual) κράνος;

Smias

ΣΜΙΑΣ (I)
Περιοχή
Αθηνα κεντρο-κεντρο λεμε!
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
xt660z Tenere '09

Duster edc
Πήρα το LS2 Pioneer II MX702 σε μαύρο ματ, από γνωστό κατάστημα στην συμβολή Κατεχάκη και Κηφισίας. Μου κάθεται ωραία στο κεφάλι μου, δεν έχω πρόβλημα με τα γυαλιά.
Επιτέλους μετά από 7 χρόνια έχω πάλι κράνος με μικρομετρικό κούμπωμα!!! Ήταν ένας πολύ βασικός λόγος που το επέλεξα όπως και το ότι υπάρχουν ανταλλακτικά για αυτό σε νορμάλ τιμές.

€154, νορμάλ λεφτά για ένα κράνος που θα έχει τον ρόλο του καθημερινού, άλλωστε με το Nexx Xwed2 που πήρα τον Απρίλιο του 2020 και κόστισε τα διπλάσια χρήματα την πάτησα με την κακή ποιότητα κατασκευής του.

Τελευταία επεξεργασία:

paramedic

Μέλος
Περιοχή
Αττική
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
Aprilia ETV 1000 Caponord RRR
Ώντας και εγώ σε αναζήτηση αντικατάστασης του γερασμένου αν και ακόμα σε καλή κατασταση Arai Tour X3 μου έχω δει διάφορα μοντέλα. Αρχικά είδα το ls2 Mx701 αλλά ετριζε ολόκληρο όταν το έπιασα και το έβαλα στην άκρη. Δοκίμασα το Premier Discovery carbon και είχε άψογη εφαρμογή. Ψάχνοντας όμως παραπάνω βρήκα ότι έχει το ίδιο σχέδιο με το O'Neal A-Srs και το Bogotto FG-601. Ανακάλυψα ότι το σχέδιο προέρχεται από την ίδια κινεζική εταιρεία που φτιάχνει κράνη για διάφορες εταιρείες και αλλάζουν τα χρώματα και τα υλικά. Η Premier εκτός του Carbon το βγάζει και σε Dyneema( ένα mix carbon-fiberglas-dynnema βασικά) ένα υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σε κράνη ποδηλάτου και εξοπλισμό για Camping λόγω του βάρους και της ανθεκτικότητας με πολλούς υποστηρικτές αλλά και πολέμιους γιατί φθείρεται πιο εύκολα από το fiberglass με τα χρόνια. H O'Neal και η Bogotto το βγάζει σε fiberglass άρα είναι τα ίδια κράνη. Πήγα δοκίμασα το Oneal και ήταν ακριβώς όπως το Premier σε όλα! Nexx το έχω αποκλείσει λόγω βάρους και Arai λόγω πολύ υψηλού κόστους.Επισης δοκίμασα το Airoh αλλά με την μια το απέρριψα γιατι δεν μου έκατσε καλά όπως τα άλλα. Δεν ξέρω αν μένει κάποιο άλλο να δοκιμάσω αλλιώς με βλέπω να παίρνω το Bogotto που κάνει 180€ μιας και είναι Oneal που είναι Premier τελικά!!!

Τελευταία επεξεργασία:

Doc.DD

Μέλος
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
r 1200gs 07/suzuki dr 350s 92
Ώντας και εγώ σε αναζήτηση αντικατάστασης του γερασμένου αν και ακόμα σε καλή κατασταση Arai Tour X3 μου έχω δει διάφορα μοντέλα. Αρχικά είδα το ls2 Mx701 αλλά ετριζε ολόκληρο όταν το έπιασα και το έβαλα στην άκρη. Δοκίμασα το Premier Discovery carbon και είχε άψογη εφαρμογή. Ψάχνοντας όμως παραπάνω βρήκα ότι έχει το ίδιο σχέδιο με το O'Neal A-Srs και το Bogotto FG-601. Ανακάλυψα ότι το σχέδιο προέρχεται από την ίδια κινεζική εταιρεία που φτιάχνει κράνη για διάφορες εταιρείες και αλλάζουν τα χρώματα και τα υλικά. Η Premier εκτός του Carbon το βγάζει και σε Dyneema( ένα mix carbon-fiberglas-dynnema βασικά) ένα υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σε κράνη ποδηλάτου και εξοπλισμό για Camping λόγω του βάρους και της ανθεκτικότητας με πολλούς υποστηρικτές αλλά και πολέμιους γιατί φθείρεται πιο εύκολα από το fiberglass με τα χρόνια. H O'Neal και η Bogotto το βγάζει σε fiberglass άρα είναι τα ίδια κράνη. Πήγα δοκίμασα το Oneal και ήταν ακριβώς όπως το Premier σε όλα! Nexx το έχω αποκλείσει λόγω βάρους και Arai λόγω πολύ υψηλού κόστους.Επισης δοκίμασα το Airoh αλλά με την μια το απέρριψα γιατι δεν μου έκατσε καλά όπως τα άλλα. Δεν ξέρω αν μένει κάποιο άλλο να δοκιμάσω αλλιώς με βλέπω να παίρνω το Bogotto που κάνει 180€ μιας και είναι Oneal που είναι Premier τελικά!!!
Έχει βγει τώρα και το leatt adventure που δείχνει μια πολύ καλή επιλογή!

lospsi

Μέλος
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
KTM 1290 SUPER ADVENTURE S
Αυτό για το LS2 ισχύει, εξωτερικά τρίζουν οι διάφοροι αεραγωγοί και διακόπτες. Το εσωτερικό του πάντως είναι πολύ καλό!

Αυτό για τα premier το έχω εντοπίσει και σε άλλο μοντέλο, το evoluzione που είναι ίδιο με το IXS 422. Θεωρώ ότι κατασκευάζονται από την Premier με διαφορετικά λογότυπα κατόπιν συμφωνίας μιας και η Premier είναι πολύ πιο παλιά εταιρεία και μάλλον αναλαμβάνει να βγάζει και για άλλους κράνη.
Για βάρος, ποιότητα, μεγέθη θα γράψω σε ξεχωριστό θέμα μιας και παρέλαβα κι εγώ το δικό μου Premier Devil.

paramedic

Μέλος
Περιοχή
Αττική
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
Aprilia ETV 1000 Caponord RRR
Ψηλέ αν πάρουμε υπόψιν μας το παρακάτω έγγραφο πολύ πιθανό να μην τα φτιάχνει η Premier αλλά να προσφέρει το design. Σε αυτό βλέπουμε ότι ένα εργοστάσιο στην Κίνα φτιάχνει κράνη για πολλές εταιρείες. Τα εσωτερικά στο Premier Discovery Carbon που δοκίμασα ήταν ανώτερα μιας και εκεί υπήρχε και Alcantara αλλά στο απλό ήταν ίδια υλικα ακριβώς με το Oneal αλλά και στις φωτογραφίες που είδα το Bogotto ήταν ακριβώς ίδιο. Πάντως το Oneal ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και στα reviews που έχω δει και για το Bogotto μιλάνε για ένα πολύ καλό κράνος που αν σκεφτούμε και την τιμή του το VFM είναι τεράστιο. Ίσως κάνω το τόλμημα και έχω ίδια άποψη από βδομάδα. Έχω ένα μπουφάν Bogotto δερμάτινο και είναι πολύ καλό πάντως.

Smias

ΣΜΙΑΣ (I)
Περιοχή
Αθηνα κεντρο-κεντρο λεμε!
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
xt660z Tenere '09

Duster edc
Δυνατό το Premier το carbon, το έψηνα πολύ αυτό αλλά ξέφευγε απ' το ταπεινό budget μου, έχουν βγεί πανέμορφα κράνη τα τελευταία χρόνια!!!

amyroukai

Room Sacraliser
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Το καινούργιο adventure κράνος της HJC το είδε κανείς;
Ναι, το φόρεσα στην Ιταλία
Πολύ ωραία εφαρμογή, παρόμοια με το rpha70 και 11 και ενδιαφέρων μηχανισμός για το γυαλί που το κατεβάζει αλλά το βγάζει μακριά από το πρόσωπο στο τέλος.

Top Bottom