Ελλαδα -> Αγγλια με δυο μποτες πανινες.

pi8ikos

Μέλος
Όνομα
Damianos
Μοτό
Duck4Life
Καλησπερα σε ολους. Ειμαι πολυ χαρουμενος που γραφω σε αυτο το site μιας και πιστευω πως ειναι μια πολυ καλη προσπαθεια για να ενημερωνομαστε ολοι για ταξιδια μοτοσυκλετας. Οφειλω να ενημερωσω πως το ταξιδιωτικο αυτο το εχω ηδη γραψει στο advrider.com το οποιο ειναι ενα site απο το οποιο εχω αντλησει πολλες πληροφοριες στο παρελθον.

Αυτο το ταξιδι αφορα την «περιπετεια» ενος ζευγαριου πανω σε ενα υπεροχο παπι οι οποιοι διεσχισαν την ευρωπη απο ελλαδα μεχρι την αγγλια. Το ονομα μου ειναι Δαμιανος(pi8ikos) και της κοπελιας Ελευθερια(melody). Τα τελευταια χρονια προσωπικα μενω στην αγγλια μιας και με χτυπησε η ανεργια στην κεφαλα και προσφατα ηρθε και η ελευθερια. Ενας απο τους λογους (περα απο τον αμεσα βιοποριστικο) που ηρθα στην αγγλια ηταν οτι ηθελα να συνεχισω να κανω ταξιδια με την μοτοσυκλετα μου.

Και θα με ρωτησει τωρα καποιος σωφρον ανθρωπας. Και καλα ρε μεγαλε με παπι βρηκες να κανεις τα ταξιδια σου? Πλακα με κανεις?
Απο πολυ μικρος (με το που καβαλησα μηχανακι) ονειρουομουν μακρινα ταξιδια. Οσο μεγαλωνα κατι οι δυσκολιες της ζωης κατι οι συνθηκες της δεν μου επετρεψαν να κανω το μεγαλο βημα(οταν αναφερομαι στο μεγαλο βημα εννοω το επομενο ταξιδι μας μιας και αυτο που θα περιγραψω στις επομενες σελιδες ειναι το «δοκιμαστικο» ταξιδι – φανταζεσται βεβαια αν ελλαδα -> αγγλια ειναι το «δοκιμαστικο» τοτε φανταστειται τι ερχεται...).

Οπως ανεφερα απο μικρος ηξερα οτι θελω να κανω ταξιδια αλλα δεν ηξερα ακομα με τι ειδους μοτοσυκλετα? Η πρωτη μου πραγματικη μοτοσυκλετα ηταν ενα HondaCBR 600RR. Μαζι του οργωσα κυριολεκτικα ολη την ελλαδα αλλα συνειδητοποιησα πως δεν ειναι η ιδανικη συντροφος για μεγαλα ταξιδια παροτι εχω δει ντοκιμαντερ που αλλοι εχουν κανει τον γυρω του κοσμου με supersport μηχανες. Φανταζομαι οτι καποιοι απο εσας πιθανον να διαφωνειται αλλα ξερεται οτι η αποψη ειναι σαν την κωλοτρυπιδα...ολοι εχουν απο μια.

Σε καποια φαση επεσε στα χερια μου το περιοδικο ΜΟΤΟ και ειδα εναν «τρελο» ονοματι Ηλια Βροχιδη να κανει Ελλαδα –> Ινδια με ενα HondaXR 250. Και σκεφτηκα καλη ιδεα ενα μικρο εντουρο θα κανει την δουλεια μου τελεια. Μιας και τοτε ζουσαμε ακομα τις εποχες των παχων αγελαδων ειχα την δυνατοτητα να αγορασω ενα μεταχειρισμενο YamahaWR 200 διχρονο. Την πρωτη μου φορα που το καβαλησα δεν ειχα ακομα χωματινο εξοπλισμο ασφαλειας (μποτες, θωρακα κλπ.) και επεσα και επαθα βαρυ διαστρεμμα. Η επομενη εξορμηση μου ηταν αθηνα –> Ναυπακτος οσο μπορουσαμε απο χωμα. Αμεσως πιστεψα πως ενα μικρο εντουρο (προφανως οχι διχρονο) θα ηταν η σωστη επιλογη για τα μελλοντικα ταξιδια μου.

Κατι η κριση κατι η στρατιωτικη θητεια εφριξε το σκυλι και γαμηθηκε ο Διας. Παραλληλα ηρθε και η ελευθερια στην ζωη μου και ποια το μικρο εντουρο δεν φανταζεσαι σαν καλη λυση. Το σκεφτηκα απο εδω το σκεφτηκα απο εκει και κατεληξα σε καποιο μεγαλο on-off. Απο την αλλη δεν ηθελα να δαπανησω και μια περιουσια (ελεως 15000 ευρω για ενα BMW). Ψαχνωντας την φαση διεξοδικα κατεληξα σε ενα μεταχειρισμενο YamahaTenereXTZ660.










Ενας απο τους λογους που ηθελα να παρω ενα μικρο εντουρο ειναι για να μην εχω πολλα μηχανικα προβληματα. Με το που παιρνουμε το tenere ειχαμε σοβαρα ηλεκτρολογικα προβληματα. Κατι με ετρωγε μεσα μου. Σκεφτομουν πως θα κανω ταξιδια με ενα μηχανακι που με αφηνει μια ωρα αφοτου το αγορασα(οφειλω να υπενθυμισω πως το μηχανακι το πηρα μεταχειρισμενο και πως δεν εχω κανενα προβλημα με την Yamaha σαν εταιρια. Απλα το μηχανακι το συγκεκριμενο ειχε τα θεματα του).

Πηγαμε λοιπον (με αμαξι) στην συναντηση του HorizonsUnlimited (για οσους δεν το ξερουν τσεκαρετε το οπωσδηποτε). Εκει ειδαμε την παρουσιαση ενος τυπου που ειχε κανει το Μαλαισια -> Αγγλια με ενα HondaC90. Αμεσως σκεφτηκα πως αν μπορει ο συγκεκριμενος τυπος να κανει τετοιου ειδους ταξιδια με παπι τοτε σιγουρα (και με το παραπανω δεδομενης της εμπεριας μου με τις παπιες) μπορω και εγω. Βεβαια δικαβαλο ταξιδι με παπι ειναι λιγο πακετο. Με την μια συζηταμε με την ελευθερια να βγαλει διπλωμα παπιου και ψηνεται αμεσως. Υπηρχε βεβαια ενα μικρο θεμα. Η ελευθερια δεν ηξερε να κανει ουτε ισσοροπια με ποδηλατο. Αυτο φυσικα δεν την πτοησε καθολου. Γυρισαμε πισω απο την συναντηση και σε λιγες μερες ειχαμε ενα ποδηλατο στην κατοχη μας.

Τι καλυτερο λοιπον απο ενα παπι για να επιστρεψουμε απο την ελλαδα που θα καναμε διακοπες σε λιγο καιρο με παπι. Το θετικο ηταν πως ειχα ηδη ενα παπι. Και ποιο συγκεκριμενα ενα Modenas Kriss 112cc.










Με το που γυρισαμε στην Ελλαδα επρεπε να προετοιμασω το παπι. Επειτα απο δυο χρονια ακινησιας μπορειτε να φανταστειτε σε τι κατασταση ηταν το παπι. Θυμαμαι να βγαινω απο την πυλωτη μου και να σκαω στα γελια λεγοντας «με αυτο το μηχανακι θα διασχισουμε την ευρωπη???».
Η πρωτη κινηση ηταν να παω να βαλω καινουργια λαστιχα. Η μονιμη επιλογη μου στο παπι ειναι τα MetzelerME22.


Μετα απο αυτο πηγα στον αγαπημενο μου μηχανικο. Δωστε μου την ευκαιρια να αναφερω πως αυτος ο ανθρωπος ειναι πολυ σημαντικος για εμενα εκτος του οτι εχει την δυνατοτητα να επισκευασει απο ενα μηχανακι μεχρι εναν ιπταμενο δισκο.

Τεσπα μπαινω μεσα στο συνεργειο και μου πιανουν την παρλα. Μην με παρεξηγησετε παντα ψηνομαι για κουβεντα(ειδικα την στιγμη που ειχαμε να τα πουμε τοσο καιρο) αλλα μεσα μου καιγομαι να αρχισει το σερβις ωστε να μου φυγει και εμενα το πολυ αγχος. Προσπαθω να τους πεισω να κανουμε το σερβις αλλα κανεις δεν ασχολουταν με το δυσμηρο το μηχανακι. Σε μια φαση του λεω θελω να κανουμε το σερβις γιατι εχω σκοπο να παω με το παπι στην Αγγλια. Ε με το που το λεω αυτο λες και επεσε συναγερμος μεσα στο συνεργειο, πεταγωνται και οι δυο και αρχιζουν την μαχη. Κυριολεκτικα εμοιαζε λες και ξεκινησε πιτ στοπ της Φορμουλα 1.












Με τα πολλα ετοιμαστηκε το μηχανακι και μας εμενε μονο μια εκκρεμοτητα. Πως θα φορτωσουμε το μηχανακι οεο? Επιστρατευτηκαν κατι παλια μου σαμαρια τα οποια ειναι απομιμηση της Oxford και ειχα παρει παλαιοτερα για περιπου 50 ευρω. Τα σαμαρια αυτα πραγματικα με εχουν σωσει ολα αυτα τα χρονια μιας και τα χρησιμοποιουσα στο CBR αλλα και στο εντουρο. Βεβαια στο παπι πρωτη φορα. Για βαλιτσακι εχω ενα της Givi 40 λιτρων οπως και ενα μια θηκη GPS παλι της Givi(απο την θηκη δεν ειμαι καθολου ικανοποιημενος). Για GPS χρησιμοποιησα το GarminDEZL 560.

Για τα τροφιμα και τα νερα χρησιμοποιησαμε εναν απλο σακο πλατης τον οποιο και δεσαμε πανω στο βαλιτσακι με εναν ιμαντα. Το ασχημο πραγμα σχετικα με τα μπαγκαζια μας ηταν οτι δεν ειχαμε καθολου χωρο για τον εξοπλισμο καμπινγκ που σημαινε πως ολο το ταξιδι θα το βγαζαμε σε ξενοδοχεια που αυτοματως σημαινε εκτοξευση του προυπολογισμου. Αλλα ενταξει ποσα να ζητησω και απο την αγαπημενη μου παπια. Αλλωστε μπροστα της ειχε ενα ταξιδι 2000 km και ειμουνα στην φαση που την καλοπιανα.

Η καλυτερη αγορα παντως που καναμε μακραν για αυτο το ταξιδι ηταν ενα σετ ενδοπικοινωνιας μπλε δοντιων(Bluetooth). Πραγματικα αυτο μας εσωσε καθως εκανε ολες τις βαρετες ωρες στην εθνικη οδο να περνανε σαν νερακι.

Λοιπον η ημερα 0(οπως μου αρεσει να αποκαλω την προετοιμασια του ταξιδιου) μολις τελειωσε. Τα καλυτερα ερχονται.



Υγ: Το γραψιμο στα ελληνικα δεν ειναι και το καλυτερο αρα παρακαλω συγχωρεστε για οποια λαθη.
Υγ2: Δεν θα βαλω ποτε τονους γιατι δεν με βολευει.
Υγ3: Σε περιπτωση που καποια απο αυτα που γραψω ενοχλησουν καποιον τον παρακαλω να μου στειλει προσωπικο μηνυμα και να μην λερωσουμε αυτο το ποστ για τους υπολοιπους.
Υγ4: Βαρεθηκα να γραφω υστερογραφα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
Μπράβο ρε φίλε καλωσόρισες στο site και αναμένουμε την συνέχεια.... Πάντως πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον το εγχείρημα.σου...
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
φιλε καλοσωρισες και συνεχισε αν θελεις γρηγορα γιατι με εχει πιασει ταχυπαλμια και ειμαι και σε ηλικια παραξενη
 

N4pSt3R

Lost Balkaneros
Περιοχή
Ορεστιάδα
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
BMW F800gs
Είσαι από εκείνα τα νούμερα τα γ@μ@τα που είναι πολύ τυχερός όποιος τα γνωρίσει...πόσο μάλλον να τα συναντήσει στο δρόμο και να απολαύση ένα από ένα καφέ μέχρι μια βραδυά στο ίδιο camping, αλλάζοντας ιστορίες!!!

φαντάζει πολύ madness η συνέχεια...δώσε....ή keep writing... ;)
 

ΚΟΥΛΗΣ

Μέλος
Περιοχή
Πάργα
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μοτό
990 ADVENTURE
καλωσηρθες φιλε μου!
έκανες πολύ μαχιμη είσοδο..
περιμένουμε την συνέχεια που φαντάζει πολύ ενδιαφέρουσα.

(μου θύμησες ένα τύπο από την Παργα που ξεκίνησε με το παπι του κ μια ηλεκτροκολληση για δουλειά στην Αθήνα)
 

Koive k9

Μέλος
Περιοχή
Kavala
Όνομα
Panos
Μοτό
Bmw , vespa
Φιλος δεν εχει σημασια τι οδηγας η με τι θα ταξιδεψεις,σημασια εχει που τολμας να κανεις τα ονειρα σου πραξη!;)Καλως ορισες και αναμενουμε τη συνεχεια...
 

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Αφηστε τα καλοπιασματα κατα μερος:p, και δειτε την ουσια!!!
Εμεις να τα βλεπουμε αυτα, που ειμαστε φουλ στον εξοπλισμο και στα αξεσουαρ, και παμε σπιτι-καφετερια, καφετερια-σπιτι:muted:!
Αντε μπραβο παλιοπαιδα, ας διαβασουμε να μαθαινουμε :rolleyes:;):)!!!
 

Ironbutt

Μέλος
Περιοχή
2ο Πουδαρ Χαλκιδικης...
Όνομα
Γιαννης
Μοτό
BMW 1200 GSA
:hailbig::hailbig::hailbig:
Θα ξεκινησω με ενα τεραστιο Respect για την ιδεα σου και οτι το εκανες πραξη τελικα φανταζομαι!!!!
Καλως ηρθες και σε ευχαριστω για τον χρονο που διαθετεις να μας μεταφερεις το ταξιδι σου!!!
 

socrates

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Σωκράτης
Μοτό
dl650
Time reserved (kids locked, phones switched off etc)... check
Big mug full of hot coffee... check
Special music playlist... check
Open maps on the desk... check
In the mood... check

Patience... NOT check!


P.S. Welcome!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom