Επειδή δεν είναι όλα ρόδινα...

• Thread starter Thread starter socrates
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σταντερ δουλειά από μέσα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Την Τρίτη χρειάστηκε να καλέσουμε ασθενοφόρο, δεν ήρθε ποτέ.
Μετά από 1 ώρα και 45' μας είπαν ότι δεν μπορουν να μας πουν με βεβαιότητα πότε θα έρθει. Μπορεί σε μια ώρα, μπορεί σε δυο, άγνωστο! Όλο αυτό έχοντας δώσει περιγραφή που είχε καρδιολογικά χαρακτιριστικά. Ευτυχώς δεν ήταν, αλλά κανείς δεν το ήξερε με σιγουριά εκείνη την στιγμή.
Όλο αυτό στην προτεύουσα της χώρας.
Απορώ, αν ήταν ένα συμβάν στο δρόμο θα ήταν η ίδια αντιμετώπιση;

Ακούς και διαβάζεις περιγραφές ότι το σύστημα είναι διαλυμένο, (προς χάριν των ιδιωτών) αλλά είναι άλλο να το διαπιστώνεις ο ίδιος.
Το βάζω περισσότερο ως αφήπνηση, κάντε τα κουμάντα σας, έχετε ένα σχέδιο δράσης από πριν για την κακή στιγμή. Έχουν διαλύσει τα πάντα.

Για την ιστορία, τελικά ήταν γρύπη τύπου α', που ως τέτοια, είχε μια απίστευτα ραγδαία εξέλιξη μέσα σε λίγες ώρες, με αφόρητους πόνους στην πλάτη και στο στήθος, και αίσθημα δύσπνοιας και αδυναμίας στα όρια λυποθυμίας.

Στην τελική, ευτυχώς ήταν μόνο αυτό. Τώρα κάνω υπομονή σπίτι αναρώνωντάς, με κύρια συμπτώματα πυρετό και έντονη κόπωση.

Περαστικά Αντώνη. Απόδειξη ότι δεν είναι μόνο τώρα έτσι...

Πριν δύο τσικνοπέμπτες μπεκροπίναμε σε ένα κουτούκι στον Κολωνό. Μεγάλο οικογενειακό τραπέζι παραδίπλα, η γιαγιά πέφτει με τη μούρη στο πιάτο και δε σηκώνεται. Πανικός, καλούν ασθενοφόρο κι έρχεται σε 7 λεπτά μαξ. Λιποθύμησε από κρασί και ξύγκι και συνήλθε μετά απο λίγο. Τη φορτώσανε για προληπτική εξέταση. Είναι τυχερά αυτά.
Προσωπική εμπειρία με το ατύχημα ήρθαν μετά από μιάμιση ώρα στο χωματόδρομο στα Σκούρτα μεγάλη Παρασκευή. Όλο το σέρβις από το ασθενοφόρο μέχρι νοσοκομείο Θήβας και μετά ΚΑΤ κανένα παράπονο. Δεν μου πέρασε απ´ το μυαλό να κινηθώ ιδιωτικά.
Έχουμε ακούσει τραγικά πράγματα αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Το προσωπικό ειδικά πλέον (οι νεότεροι κυρίως) στην πλειοψηφία του δουλεύει με μεγάλο ζήλο.
Περαστικά Αντώνη!

Την Τρίτη χρειάστηκε να καλέσουμε ασθενοφόρο, δεν ήρθε ποτέ.
Μετά από 1 ώρα και 45' μας είπαν ότι δεν μπορουν να μας πουν με βεβαιότητα πότε θα έρθει. Μπορεί σε μια ώρα, μπορεί σε δυο, άγνωστο! Όλο αυτό έχοντας δώσει περιγραφή που είχε καρδιολογικά χαρακτιριστικά. Ευτυχώς δεν ήταν, αλλά κανείς δεν το ήξερε με σιγουριά εκείνη την στιγμή.
Όλο αυτό στην προτεύουσα της χώρας.
Απορώ, αν ήταν ένα συμβάν στο δρόμο θα ήταν η ίδια αντιμετώπιση;

Ακούς και διαβάζεις περιγραφές ότι το σύστημα είναι διαλυμένο, (προς χάριν των ιδιωτών) αλλά είναι άλλο να το διαπιστώνεις ο ίδιος.
Το βάζω περισσότερο ως αφήπνηση, κάντε τα κουμάντα σας, έχετε ένα σχέδιο δράσης από πριν για την κακή στιγμή. Έχουν διαλύσει τα πάντα.

Για την ιστορία, τελικά ήταν γρύπη τύπου α', που ως τέτοια, είχε μια απίστευτα ραγδαία εξέλιξη μέσα σε λίγες ώρες, με αφόρητους πόνους στην πλάτη και στο στήθος, και αίσθημα δύσπνοιας και αδυναμίας στα όρια λυποθυμίας.

Στην τελική, ευτυχώς ήταν μόνο αυτό. Τώρα κάνω υπομονή σπίτι αναρώνωντάς, με κύρια συμπτώματα πυρετό και έντονη κόπωση.

Πεταστικά καταρχάς Αντώνη,είναι πως θα σου κάτσει από όσο κατάλαβα σε περιστατικό που έτυχε στην δουλειά πολύ πρόσφατα.

Το Σάββατο που μας πέρασε ένας συνάδελφος έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι άσχημα.(αίματα,διάσειση κτλ )

Ασπρόπυργο σε συνεργείο ήταν και κάλεσε ένας εργαζόμενος εκεί ασθενοφόρο το οποίο ήρθε σε 10 λεπτά και τον πήγε στο Θριάσιο.Το λες και τύχη βουνό.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τυχαίνει να έχω τρεις πολύ κοντινές φίλες γιατρούς στον Ευαγγελισμό σε διάφορες ειδικότητες, από τις συζητήσεις μας καταλαβαίνεις ότι το προσωπικό δίνει μάχη. Ναι τους λείπουν τα μέσα, βρίζουν την κυβέρνηση, αλλά δεν είναι τα πράγματα όπως κάποτε.

2010 Ευαγγελισμός. Έχω πάει με σπάσιμο/εξάρθρωση κλπ όμορφα, είναι Παρασκευή μεσημέρι, μου λένε ίσως Τρίτη να το δούμε αλλά συζητάμε και για απεργία.

Την επόμενη ημέρα Ευρωκλινική, φίλος του πατέρα μου ορθοπαιδικός, χοντάκιας νομίζω μπορεί όμως να τον μπερδεύω με άλλον γιατρό της παρέας με CBR "σε αυτοκίνητο όταν πεθάνω".

Δυστυχώς είναι θέμα τύχης. Δυστυχώς με τα δημόσια νοσοκομεία έχω μόνο κακές εμπειρίες.

Δεν μπορώ να πω το ίδιο. Τουναντίον με το παιδί που έχουμε διάφορες εμπειρίες από Ιασώ και Μητέρα, μου έχει δημιουργηθεί αρκετές φορές εκείνο το συναίσθημα που θες να τα γα..σ..ς όλα και να γίνεις διάσημος. Κι αυτό τυχερό είναι.

2010 Ευαγγελισμός. Έχω πάει με σπάσιμο/εξάρθρωση κλπ όμορφα, είναι Παρασκευή μεσημέρι, μου λένε ίσως Τρίτη να το δούμε αλλά συζητάμε και για απεργία.

Την επόμενη ημέρα Ευρωκλινική, φίλος του πατέρα μου ορθοπαιδικός, χοντάκιας νομίζω μπορεί όμως να τον μπερδεύω με άλλον γιατρό της παρέας με CBR "σε αυτοκίνητο όταν πεθάνω".

Δυστυχώς είναι θέμα τύχης. Δυστυχώς με τα δημόσια νοσοκομεία έχω μόνο κακές εμπειρίες.
2024 Ευαγγελισμός 1.5 μήνα νοσηλεία την μάνα, ευτυχώς που γίναμε αδερφές νοσοκόμες δύο γιοι και μια νύφη
Πιο ρδελο και άδειο από προσωπικό νοσοκομείο δεν περίμενα
Μην πω για τα επείγοντα, που μας έδιωχναν επειδή έβλεπαν γαστρεντερίτιδα και τελικά αφαίρεσαν 5 μέτρα εντέρου, επειδή δεν την πήρα να φύγω ......είχε θρόμβους και νεκρωνε το εντερο

Τυχερός κι εσύ!

Είναι θέμα τύχης αυτά να πέσεις σε καλό γιατρό εγώ πάλι 2 χειρουργεία Ευαγγελισμο,ήμουν τυχερος έπεσα σε καλό γιατρό ....πέρυσι.

Ευαγγελισμό από προσωπική πείρα είναι κομάντα σε πολλά τμήματα. ΔΕΝ έχουν αρκετό κόσμο, ΔΕΝ έχουν ούτε μηχανήματα, ΔΕΝ παίρνουν ούτε λεφτά, ΔΕΝ έχουν ούτε χώρους. Και γίνεται ΒΙΕΤΝΑΜ στις εφημερίες. Αλλά κάνουν πολλά περισσότερα από όσα μπορούν.

Τι να πω; Για τις γιατρίνες στο ψυχιατρικό που τους παρατάνε τα περιπολικά επικίνδυνους ασθενείς -να φέρνουν άτομα δεμένα με χειροπέδες πίσω και να τους λύνουν για να πάρουν και τις χειροπέδες καθότι χρεωμένες να φύγουν και να μένει η πιτσιρίκα η γιατρός με τον τρελό το ντούκι να ξεροκαταπίνεις τι θα γίνει τώρα- και τους κλείνουν στο δωμάτιο που έχουν για να ξεκουράζονται μη σφάξουν κανέναν και αυτές κάνουν διάλειμμα στις καρέκλες στο διάδρομο;

Που πιάσανε το γέρο μου 80+ χρονών και δεν τον άφηναν ακόμα και όταν είπα εγώ ότι δεν έχει νόημα; και ασχολήθηκαν όλοι οι χειρούργοι (έπαιρνε ο ένας τον άλλο να κατεβει να δει και αυτός μπας και) και μου λένε "μην τον ξαναβάλεις στο αμάξι θα σου πεθάνει μέσα" γιατί πήγα σε άλλο νοσοκομείο πρώτα που δεν είχε γιατρούς και ήτανε κάτι πιτσιρικάδες που το παλέψανε αλλά μου λένε "δεν έχουμε τέτοια ειδικότητα, πήγαινε τον στον Ευαγγελισμό μπας και..." και τον εγχειρήσανε 6 ώρες και την πάλεψε; Το μπουρδέλο οι θάλαμοι, δεν προλαβαίνουν οι νοσοκόμες και καθότι γυφταριό η χώρα είναι δεδομένο ότι θα κάνεις τη νοσοκόμα στον άνθρωπο σου.

Στα ιδιωτικά κυριλέ αλλά όσο συμφέρει η περιπτωσή σου και για τα τυπικά και ότι ξέρει ο γιατρός. Αμα δε συμφέρεις άλλο ή ζορίσει το πράγμα σου φωνάζουν ένα ασθενοφόρο να σε πάει σε ένα δημόσιο που ξέρουν.

Το ίδιο δε παίζει και στα δημόσια μαιευτήρια. Πεντοχίλιαρο η γέννα στα ιδιωτικά αλλά άμα στραβώσει άσχημα η γέννα θα την πάνε σε δημόσιο να την πιάσει κάνας καθηγητής μάχιμος να τη σώσει.

Καλησπερα , νομιζω οτι ειναι κεντρικη κατευθυνση και στοχος η απαξιωση των δομων υγειας με χαρακτιριστικο παραδειγμα το ΕΚΑΒ , δυστηχως προκρινονται και επιδοτουνται ιδιωτες οι οποιοι εκμεταλευονται την προθεση των κυβερνησεων αλλα και την αρωγη προσωπικου του τομεα ,
η παροχη υπηρεσιων υγειας στον πολιτη εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο το φιλοτιμο και την κατα περιπτωση διαθεσιμοτητα μεσων και υποδομων που επρεπε κανονικα να ειναι δεδομενα

Στο νοσοκομείο της Ζακύνθου δουλεύει η μεγάλη μου κόρη.
Χρειάστηκε να κάνει τρίπλεξ καρωτίδων.
Το νοσοκομείο δεν έχει τέτοιο μηχάνημα .
Παλιά είχε , εδώ και κάτι χρόνια που χάλασε πάπαλα.
Οι ασθενείς κάνουν έξω ιδιωτικά και αν επείγει και δεν υπάρχει ραντεβού στα ιδιωτικά ιατρεία σύντομα , περνάνε Πάτρα για να κάνουν την εξέταση .

Όλοι παρέλαση στο bikeshed, al800 λείπεις

Ομως στο bikeshed όλα είναι ρόδινα...

Σχεδόν, δεν φαντάζομαι ότι πίνουν pints. Θα ζήσουν la vie en rose χαρτάκι από το μπλοκ του πολιτσμάνου

εχει και κατι σερβιτορες...

Τι στο καλό.

Screenshot-20260222-185224-Opera.jpg

Back
Top Bottom