[Εύβοια] Ξεροβούνι/Χιλιαδού/κ' ολίγο Δίρφυς - χώμα

endtourista

'' ... ''
Όνομα
ΣΠΥΡΟΣ
Το Ξεροβούνι δεν είναι ξερό, παντού τουλάχιστον…

Η βόλτα έγινε πρόσφατα, με την αγωνία του να αντικρύσω την καταστροφή από την προ ημερών πυρκαγιά στην περιοχή. Ευτυχώς το κομμάτι που προτείνω έμεινε αλώβητο!

Η κόκκινη διαδρομή των 110χιλ. με τα περίπου 95χιλ. χωμάτινα, περιλαμβάνει από γρήγορες φλαταδούρες μέχρι κομμάτια αρκετής δυσκολίας μεν, περιορισμένου μήκους δε. Η ομορφιά τόσο των δασωμένων με πεύκα – έλατα όσο και των γυμνών πετρωδών δασικών δρόμων είναι αναμφισβήτητη.

*Η εκκίνηση είναι στην Κάτω Στενή, όπου και το τελευταίο πρατήριο καυσίμων. Η ύπαρξη του φούρνου εκεί, εξίσου σημαντική για τις κάποιες προμήθειες.

*Στην Καταβόθρα αξίζει μια μικρή πεζοπορική αναζήτηση στο στόμιό της.

*Μετά το σημείο «Α» και σε κάποια απόσταση, συναντάμε δυο-τρία ανηφόρια συνεχή με χοντρό χαλίκι-κροκάλα που απαιτούν συνεχή ροή και γκάζι για να ανέβουμε. Οι βαριές μοτοσυκλέτες θα ταλαιπωρηθούν πολύ, χωρίς να αποκλείω πως για κάποιους θα είναι «ευκολάκι». Η συνέχεια της διαδρομής πανέμορφη…

*Περνώντας από την Βρωμονέρα, τελικά φθάνουμε στην έρημη αυτή την εποχή Χιλιαδού.
Επιστρέφοντας, στο σημείο «Β» αποφασίζουμε με βάση το χρόνο και την όρεξη που απέμειναν για την χωμάτινη ή όχι ανάβαση από το 0 στα 1135μ. Από το σημείο « ξεκινά ο ενδιαφέρων πετρόδρομος –λέγε με και σπαστήρι- που οδηγεί στο καταφύγιο της Δίρφυος. Επίσης να αποφευχθεί από βαριές μοτοσυκλέτες κοινών θνητών.

*Σε καμιά περίπτωση μη παρασυρθείτε από την κούραση η την πείνα σας και παραλείψετε το κομμάτι μετά το σημείο «. Πρόκειται για εκπληκτικά όμορφη ρεματιά πνιγμένη στις καστανιές και με πρόσφατα βελτιωμένη τη βατότητά της λόγω ξύλευσης.

*Το τέλος σηκώνει καφεδάκι στη Στενή. Εκτιμώ πως θα χρειαστείτε περίπου 5ώρες, χωρίς ιδιαίτερες χρονοτριβές.

Η πράσινη διαδρομή προτείνεται για τους ίσως πιο άπειρους ή με βαρύτερες μοτοσυκλέτες, αφού στα 114χιλ. περιλαμβάνονται κάπως περισσότερα ασφάλτινα, και παραλλαγές στους δασικούς δρόμους ώστε να αποφευχθούν τα δύσκολα σημεία με αντίστοιχα όμορφα κομμάτια. Συνολικά θα την αξιολογούσα με δυσκολία 2/5 και φυσικά εξίσου ενδιαφέρουσα και πανέμορφη.
 

Attachments

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black

gsmaniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
R1200adv-NX 650-HRC Gandhi!!


http://www.advride.gr/threads/Αdvtroffy-2015-the-off-road-story.3520/

Εκεί τριγύρω γυρνάγαμε το 2015 στο τότε AdvtrOFFy με βάση το καταφύγιο της Δίρφης.

Η ως άνω mix-φώτο από Μάθο @mAthosalas :ok:


Ευχαριστούμε για τα tracks Σπύρο, πολύ χρήσιμα!!!
Έχω ξεχάσει να βάλω τις φωτο από το γαμωμπουκετο:mad:
Καλά που το θύμισες!


Ωραία βόλτα Σπυρο....θενκς για το "ιχνος"!!
 
Top Bottom