πυξιδας990
Μέλος
ετοιμο το φαντομ!!!!
ωραια δουλεια σου εκανε
ωραια δουλεια σου εκανε
Και εγώ που νόμιζα οτι έχεις προπονηθεί με το WR και θα σου φαινόταν καναπές το nuda...Xθές -μετά από ραντεβού που είχα κλείσει σχεδόν 25 μέρες πριν- πήγα στο moto k. Η έξτρα σέλα που είχα αγοράσει αν και προερχόμενη από το απλό μοντέλο δεν με είχε βολέψει. Ήταν μεν πιο μαλακή αλλά η γωνία που σχημάτιζε το ύψωμα στη θέση του συνοδηγού (λέμε τώρα) με έσπρωχνε μπροστά και πίεζε λίγο τα αχαμνά μου. Οπότε αν και ήλπιζα να το αποφύγω, τελικά κατέληξα στην μορφοποίηση της σε ανατομική.
Έβαλα στη τσάντα πλάτης τη δεύτερη σέλα και πήγα τη προκαθορισμένη ώρα στο ραντεβού. Εκεί αφού ανέβηκα στη σέλα με τοποθετημένο το πανί με τους αισθητήρες πίεσης που συνδέονται με τη σχετική εφαρμογή, μετρήθηκαν τα σημεία που ασκούνται πιέσεις. Σημείωσα και το πρόβλημα που αντιμετώπιζα.
Δύο ώρες μετά είχε γίνει η διαμόρφωση/προσθήκη του αφρώδους υλικού και πήγα πάλι για τη δοκιμή.
Πήγα μια βόλτα για να τσεκάρω μια πρώτη εντύπωση. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό αλλά έπρεπε να φαγωθεί λίγο από το κομμάτι της νέας "πλάτης" στο σημείο που τελειώνουν τα οπίσθια μου. Νέα επέμβαση και μετά από λίγη ώρα νέα δοκιμή. Αυτή τη φορά -ανατομικά τουλάχιστον- όλα ήταν τέλεια.
Κούμπωσα την εργοστασιακή σέλα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη μέρα ώστε να παραλάβω το τελικό προϊόν, το οποίο ήταν σήμερα.
Αυτή τη φορά δοκιμάστηκε σε αρκετά μεγάλη βόλτα όπου ανατομικά όλα ήταν πολύ καλά. Το υλικό είναι σκληρό -πράγμα που προτιμώ- αλλά το σημαντικό είναι πως όλα ήρθαν στη θέση τους, ακόμη και χέρια/πόδια. Για τα χέρια ανησυχούσα λίγο καθώς η σέλα σηκώθηκε περίπου έναν πόντο για να μη με σπρώχνει η βαρύτητα μπροστά αλλά τελικά κανένα πρόβλημα. Το πιθανό χρόνο κόπωσης των οπίσθιων μου θα πρέπει να τον ελέγξω σε ένα μεγάλο ταξίδι, πάντως η αρχική εντύπωση είναι σαφώς θετική.
![]()
Το NUDA "R" με τη σέλα που φοράει, σε πληροφορώ είναι πολύ πιο σκληροπυρηνικό από την αντίστοιχη του WR250R, όχι μόνο από άποψη πάχους αλλά και σκληρότητας υλικού. H σέλα του απλού είναι αρκετά πιο μαλακή αλλά δε με βόλεψε εργονομικά.Και εγώ που νόμιζα οτι έχεις προπονηθεί με το WR και θα σου φαινόταν καναπές το nuda...
Νομίζω Γιάννη ότι με τη δική του σέλα/παγκάκι δε θα είχα πρόβλημα με ημερήσιες εκδρομές και επειδή το βγάλε/βάλε είναι πραγματικά γελοίο θα συνεχίζω να τριγυρίζω με τη "μαμά" λόγω χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Στη βόλτα που πήγαμε παρέα στον Γαλατά ένα τσίμπημα άρχισα να το νιώθω 10 λεπτά πριν φθάσουμε στον προορισμό και μετά από 160 συνεχόμενα χιλιόμετρα, σε σχέση με το "ξύλο" που είχα από κάτω μου δεν τα πήγα και άσχημα.H δουλειά είναι όντως ωραία, οι ραφές και το πανί δείχνουν εντυπωσιακά.
Όλοι θυμόμαστε τα κείμενα του Στέφανου σχετικά με το pain and pleasure του μικρού του, θάνατος (του πωπού) πριν την ατίμωση των πολλών κυβικών. Τελικά την άνεση δεν την μίσησε κανείς![]()
Ω ρε φίλε.... έριξες τρελή ιδέα τώραΝα βαλεις και κροσια στο τιμονι
Που ξερεις μπορει να σου αρεσει και το μαστιγωμα![]()
Είναι ένας λόγος που σκέφτομαι αγορά σχαρών για σαμάρια παρά την κριντζ τιμή, υποτίθεται ότι ενισχύουν το υποπλαίσιο που είναι αλουμίνιο και κουράζεται. Είχα δει κάπου (δεν θυμάμαι όμως πια που) κεντρικό σταντ το οποίο είναι το πιο βολικοτερότερο πράγμα σε μηχανάκι, αλλά λίγο εκτός λογικής XC και δεν ξέρω αν θα κοπανάει, οπότε το προσπέρασα."για πόσο ακόμη θα βρίσκεις διάφορα παρελκόμενα" για το NUDA, όπως είναι η σέλα ή οι σχάρες.
Ναι Κίμωνα το ξέρω.Στέφανε πιθανόν το ξέρεις αλλά πρώτα ρυθμίζουμε το SAG, τσεκάρουμε τα ελατήρια και μετά παμε στα υδραυλικά.. για να έχουμε μια σειρά.
η μόνη λογική εξήγηση για τον βαρύ συμπλέκτη του Nuda σε σχέση με το 800 της BMW είναι λόγω του αυξημένου κυβισμού και των 20 σχεδόν παραπάνω αλόγων ο συμπλέκτης ενισχύθηκε με πιο ισχυρά υλικά τριβής και σκληρότερα ελατήρια. Τα σκληρότερα ελατήρια θέλουν και περισσότερη δύναμη.Εχθές μετά από σχεδόν 8 χρόνια ζωής (από την ημερομηνία αγοράς του πρώτου ιδιοκτήτη) και το κοντέρ να δείχνει κάτι λιγότερο από 13500 χλμ., παρέα με τον konkost κάναμε την αντικατάσταση της ντίζας του συμπλέκτη.
Οι δυο ντίζες που παράγγειλα ήρθαν από την Ολλανδία και είναι οι γνήσιες για το NUDA900R.
Η αφαίρεση και αντικατάσταση της ντίζας ήταν πραγματικά πολύ εύκολη υπόθεση αφού η διαδρομή που ακολουθεί είναι σχεδόν ευθεία με μια και μόνη ελαφρά καμπή στο σημείο που στρίβει από το πλαίσιο προς τη μανέτα ενώ από την ευθεία του κινητήρα μέχρι τον λαιμό της μοτοσυκλέτας υπάρχει πλαστικό τούνελ που οδηγεί τη ντίζα πολύ εύκολα προς την ελευθερία. Κυριολεκτικά είναι υπόθεση 10 λεπτών να αντικαταστήσεις ντίζα συμπλέκτη.
Η ντίζα που βγήκε ήταν σε άψογη κατάσταση και αντιλίφθηκα πως το κριτς-κριτς που άκουγα προερχόταν τελικά από τις τριβές του μοχλικού της μανέτας και ενός πλαστικού καλύμματος που αγκαλιάζει τη μανέτα στην άνω πλευρά της. Λάδωσα τη παλιά ντίζα με λάδι σιλικόνης και τη φύλαξα αφού ήταν σε άριστη κατάσταση.
Μετά την αντικατάσταση της ντίζας γρασάραμε το μοχλικό της μανέτας και λίγο το πλαστικό κάλυμμα της και αν και η αίσθηση βελτιώθηκε σημαντικά, δυστυχώς... παραμένει ένας βαρύς συμπλέκτης (του οποίου η χρήση με καλοκαιρινά γάντια βοηθάει πολύ).
Μετά από συζήτηση που έκανα -με συνιδιοκτήτες από ομάδα του FB- σχετικά με τη τοποθέτηση του υδραυλικού συμπλέκτη της Magura στο NUDA, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι η μια και μόνη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις στη μοτοσυκλέτα και να πιάσουν τόπο τα όχι και λίγα χρήματα που θα διαθέσει κάποιος. Το συνομολόγησαν όλοι όσοι έχουν βάλει το ίδιο υδραυλικό σύστημα. Επομένως θα μπει στο πρόγραμμα για το μέλλον αφού για την ώρα η κατάσταση αντέχεται μετά την αντικατάσταση της ντίζας και το γρασάρισμα σε συνδυασμένη χρήση πάντα με γάντια (έτσι και αλλιώς).
Το θέμα είναι πως στο NUDA (όπως και στο F800R/GS) δεν μπορεί να τοποθετηθεί κάτι τέτοιο διότι ο βραχίονας είναι τοποθετημένος κάθετα και όχι οριζόντια όπως στις περισσότερες μοτοσυκλέτες και η φωλιά που εδράζει η ντίζα πριν φτάσει στον βραχίονα είναι ακριβώς απέναντι και δεν αφήνει χώρο -έστω και με πατέντα- να έρθει η ντίζα σε σωστή γωνία στον νέο μακρύτερο βραχίονα.Στέφανε σε μια ομάδα στο fb είδα κάποιον που έβαλε αυτό στον συμπλέκτη σε ένα 800mt cfmoto. Εκεί μιλάμε για μια μοτό βέβαιαε γελοία μαλακό συμπλέκτη.
Ουσιαστικά ένα Κιτ με μεγαλύτερο βραχίονα που προφανώς μειώνει την απαιτούμενη δύναμη που χρειάζεται. Βέβαια αυτό σημαίνει πως λογικά αυξάνει η απαιτούμενη διαδρομή αλλά οκ δε ξέρω αν δε το δω live. Μήπως παίζει καμιά τέτοια λύση μην ξεπαραδιαστεις με τον υδραυλικο