Η Αύρα έρχεται σπίτι...

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Περίμενα πολύ καιρό να ανοίξω αυτό το θέμα...

Όπως γνωρίζετε τόσο η Αύρα (aka Honda VFR) όσο και ο κάτοχος της βολτάρουν εδώ και πολύ καιρό στις ανοιχτωσιές και τα δάση του μακρυνού Βορρά και του Αρκτικού Κύκλου. Όμως η καρδιά είναι μυστήριο πράγμα και παραμένει πιστή στα μαγευτικά όρη, τις καταγάλανες θάλασσες και την άγρια ομορφιά της πολυαγαπημένης Ελληνικής υπαίθρου.
Αν ακούσετε να λένε οτι ομορφιά σαν την Ελληνική φύση δεν υπάρχει να τους πιστέψετε. Είναι αλήθεια. Δεν είναι τυχαίο που όλοι δαύτοι οι βόρειοι με το που ανοίγει λίγο ο καιρός γυαλίζουν τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα και εξαφανίζονται με ρότα το Νότο.

Εδώ και καιρό η φλόγα του νόστου ολοένα και δυνάμωνε, επιτάσσοντας την επιστροφή στα πάτρια εδάφη και εγώ ποτέ δεν μπορούσα να αγνοήσω αυτά που έλεγε η καρδιά... Έχω επιθυμήσει τις μεθυστικές μυρωδιές από πεύκο και θυμάρι, την γλυκειά απογευματινή καλοκαιρινή ραστώνη που σε τυλίγει σαν παλιά αγαπημένη, παγωμένο καρπούζι και μπύρες στην ακρογυαλιά, κρυσταλένια νερά που φιλανε τον ισκιο των αλμυρικιων και περισσότερο απ' όλα τα φιλαράκια που έχω τόσο καιρό να δω.

Επιστροφή λοιπόν έστω και για λίγο με πιστή παρέα -ποιάν άλλην;- από την αγαπημένη μου Αύρα που για μια ακόμα φορά θα φάει την Ευρώπη με το κουτάλι για να εναποθέσει τον μουρλό αναβάτη της στις λατρεμένες αγκαλιές της Ελληνικής φύσης.

Αναχωρώ απ' το Ελσίνκι στις 13 Ιουλίου και κατόπιν διάσχισης χωρών της Βαλτικής, Πολωνίας, Άλπεων κλπ κλπ θα είμαι καλώς εχόντων των πραγμάτων στην Αρχαία Επίδαυρο το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουλίου και συγκεκριμένα στο αγαπημένο μου κάμπινγκ ΜΠΕΚΑΣ.

Τι θα λέγατε λοιπόν, ΑΝ δεν έχετε κάτι να κάνετε και ΑΝ θέλετε να δείτε ένα βλαμμένο γρουσούζη παλιόγερο μηχανόβιο να μαζευτείτε και να περάσετε απο το κάμπινγκ μέσα στο Σαββατοκύριακο να σας δω και να πιούμε μερικές παγωμένες μπύρες παρέα;
Ο προορισμός κοντινός, η διαδρομή πανέμορφη και το μέρος είναι υ-π-έ-ρ-ο-χ-ο. Δεν είναι τυχαίο οτι πηγαίνω εκεί ανελλειπώς εδώ και 13 χρόνια τώρα...

Εδώ μέσα έχω πολλούς φίλους -με κάποιους έχουμε μοιραστεί δρόμους και χνώτα και με άλλους σκέψεις και καρδιά... Όλοι καλοδεχούμενοι και απαραίτητοι! Εσείς θα κάνετε 130 χλμ, εγώ 3.500 -ραντεβού στην Αρχαία Επίδαυρο. Τι λέτε;
 
Τελευταία επεξεργασία:

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Με το καλο να φτάσετε... Και σίγουρα θα προσπαθήσω να τα πούμε από κοντά.
Ενημέρωνε μας στην κατεβασια και το νου σου.... Να έρθετε στεγνοι!!
 

rodouma

::..PRoVoΚάΤωΡ..::
Περιοχή
W
Όνομα
T
Μοτό
::..GT..::
Με το καλό Νικόλα και καλή μας αντάμωση!

:friendship:
 
A

AndonisD

Επισκέπτης
Καλό ταξίδι να έχεις και θα προσπαθήσω να βρίσκομαι εκεί για να γνωριστούμε και να περάσουμε ένα ωραίο ΣΚ


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

HAWK_46

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Λευτέρης
Μοτό
Μηλοκλέφτη
Mε το καλό Νικο.
Θα κοιταξουμε να κανουμε επισκεψη στον κουνιαδο την Κυριακη 21, που εχει τροχοσπιτο στο καμπινγκ.
 

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Νικόλα μου, πολλές φορές περνάς απο την σκέψη μου και χάρηκα πολύ που είδα εδώ το μήνυμα σου. Εκτός περιέργου απροόπτου θα έρθω είτε για λίγες ώρες είτε για το 2ήμερο. Καλό ταξίδι να έχεις και τα λέμε απο κοντά!
 

sugariasgeorge

οδηγος της γλυκοΓιωργαινας
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Το ημερολόγιο αναφέρει Δευτέρα σήμερα 8 Ιουλίου, αλλά καλοκαίρι μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταλάβει. 17 βαθμοί αυτή τη στιγμή έξω, κάτω απ' ένα γκρίζο, μουντό και βροχερό ουρανό (τυπικό Φινλανδικό καλοκαίρι...) Δεν πειράζει ομως. Έχουμε μπει πλέον στη τελική ευθεία για το ταξίδι οπότε ποσώς με ενδιαφέρει.

Φέτος, σε αντίθεση με άλλα χρόνια, δεν έχω βγάλει συγκεκριμένη διαδρομή. Ο λόγος απλός: έχω 5 μέρες να φτάσω Βενετία διασχίζοντας την Ευρώπη αλλά πέραν αυτού ...ουδέν. Θα πιάσω επαρχιακούς, θα βγω σε παραλιακές διαδρομές, θα μασουλήσω χιλιόμετρα στις εθνικές, θα διασχίσω δάση, πόλεις και χωριά, θα τριγυρίσω στα βουνά... κοινώς θα αλητέψω. Έχω περάσει ξανά απο αυτές τις χώρες οπότε δεν είναι terra incognita αλλά σίγουρα υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που δεν έχω δει...

Ο σκοπός είναι το Ταξίδι και ο Δρόμος -να είμαι πάνω σε μία σέλα και να βλέπω μέσα απ' τη ζελατίνα το γκρίζο χαλί της ασφάλτου να απλώνεται μέχρι τον ορίζοντα...

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους έναν έναν για τα καλά σας λόγια και τις ευχές και ελπίζω να βρεθούμε και απο κοντά σύντομα!
 

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Καλούς δρόμους!
Να είσαι καλά φίλε Χρήστο(?) και εσύ το ίδιο εύχομαι.
(Είδα και τη δική σου εκδρομή στη μαγευτική Δρακολίμνη τις ίδιες μέρες που θα είμαι κάτω και μου έτρεχαν τα σάλια!)

Στα καθ' ημάς, οι διαδρομές βγήκαν χοντρικά και περάστηκαν στον ΘωμάΘωμά για τα περαιτέρω.
Άντε να ανοίξει λίγο ο καιρός να καθαρίσω λίγο τη μηχανή, να την τσεκάρω και να ετοιμάσω βαλίτσες...
 
Τελευταία επεξεργασία:

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Τι έγινε ρε παιδιά, όλοι από Αυστρία περάσαμε φέτος και δεν συναντήθηκε κανείς με κανέναν :p
 

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Βλεπω οτι περνας απο Βιεννη.. στη γειτονικη Bratislava υπαρχει (πιθανον, θα πρεπει να τσεκαρω) δυνατοτητα φιλοξενιας σε φιλο αν χρειαστεις..
Nα σαι καλά φίλε Αλέξανδρε, αλλά καθότι οι μέρες άδειας είναι περιορισμένες και θέλω να τις απολαύσω στην Ελλάδα κατεβαίνω λίγο καρφί χωρίς (πολλές) παρακάμψεις.

Με το καλό να έρθεις, ωραία διαδρομή! Φιλανδία ε? Έχω έναν ξάδερφο στην vaasa, ερωτικό μετανάστη :D:)
Λογικό να είναι στην εσχατιά της γης για αισθηματικούς λόγους καθότι οι Φινλανδέζες είναι ωραίες γυναίκες. Το παράλογο θα ήταν να είναι εδώ για τον καιρό/διασκέδαση/φαγητό τους! :lol:

ΥΓ1. Πάντως θα πρέπει να νοιώθει πολύ μόνος. Ένα χρόνο τώρα δεν έχω δει ούτε έναν Έλληνα εδω πάνω...
 

MEG@

Μέλος
Όνομα
Τελης
Μοτό
KTM 390 ADV
Nα σαι καλά φίλε Αλέξανδρε, αλλά καθότι οι μέρες άδειας είναι περιορισμένες και θέλω να τις απολαύσω στην Ελλάδα κατεβαίνω λίγο καρφί χωρίς (πολλές) παρακάμψεις.



Λογικό να είναι στην εσχατιά της γης για αισθηματικούς λόγους καθότι οι Φινλανδέζες είναι ωραίες γυναίκες. Το παράλογο θα ήταν να είναι εδώ για τον καιρό/διασκέδαση/φαγητό τους! :lol:

ΥΓ1. Πάντως θα πρέπει να νοιώθει πολύ μόνος. Ένα χρόνο τώρα δεν έχω δει ούτε έναν Έλληνα εδω πάνω...
Ειναι αρκετοι ελληνες Ελσίνκι. Φιλος ειναι ηδη 8 χρονια. Σκοτωνονταν στη δουλεια. Δοκιμαζε παιχνιδια για κονσολες στην αρχη. Τωρα οργανωνει τουρ στη πολη για τα κρουαζιερόπλοια που πιανουν. Παιζει και μουσικη με αλλους Έλληνες ( ρεμπελτες νομιζω λεγονται )σε κεντρο Ζορμπας.
 

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
{Παρένθεση mode on}
Φίλε Τέλη, απο αυτά που ακούς για εδω πάνω πίστευε πολύ λίγα... Tο θέμα της δουλειάς εδώ είναι λίγο περίεργη -και δύσκολη- υπόθεση.
Καταρχάς η αγορά εργασίας εδώ είναι πάρα πολύ κλειστή και ευνοεί τους Φινλανδούς ή όσους γνωρίζουν τη γλώσσα.
Η γνώση Φινλανδικών (και μάλιστα σε πολύ καλό επίπεδο) θεωρείται εκ των ουκ άνευ αν θες να βρεις δουλειά σε εταιρία. Το 95% των αγγελιών είναι στα Φινλανδικά και όλοι ζητάνε άριστη γνώση Φινλανδικών.
Η μόνη εξαίρεση σε αυτό ειναι αν είσαι στους τομείς των εξειδικευμένων θετικών επιστημών (φυσικός/μαθηματικός, προγραμματιστής, μηχανολόγος, γιατρός) όπου ως δια ...μαγείας το να μιλάς "μόνο" αγγλικά δεν πειράζει καθόλου.

Αν αυτό συνδιαστεί με τη τρομακτική δυσκολία εκμάθησης της γλώσσας τα πράγματα δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό. Τα Φινλανδικά όπως και τα Ελληνικά είναι αυτόχθονη γλωσσα και δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες Σκανδιναβικές γλώσσες που έχουν Αγγλογερμανικές ρίζες και κατατάσσεται στην κατηγορία 4+ σε βαθμό δυσκολίας (με 1 οι πιο απλές και 5 οι δυσκολότερες του κόσμου). Χαρακτηριστικά, για να φτάσει κάποιος σε άριστο επίπεδο ομιλίας υπολογίζεται οτι χρειάζονται 11 χρόνια περίπου.

Αν δεν γνωρίζεις τη γλώσσα (και δεν είσαι σε κάποιο εξειδικευμένο/περιζήτητο τομέα) οι επιλογές είναι είτε κατασκευαστικές/χειρονακτικές εργασίες (κοινώς οικοδομή, οδοποιία, μετακομίσεις κλπ) είτε να φτιάξεις τη δική σου δουλειά.
Σκεφτείτε οτι η Φινλανδία είναι άκρως high tech χώρα και δίνει τεράστιο βάρος σ' αυτό. Πέραν απο τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την υψηλή τεχνολογία, όλα τα άλλα απλά επαγγέλματα γραφείου υποφέρουν ακόμα και αν είναι ντόπιος. Υπάρχει μεγάλη προσφορά εργασίας για περιορισμένο αριθμό θέσεων με αποτέλεσμα πολλά νέα παιδιά να δουλεύουν σε σουπερμάρκετ, καφετέριες, εξυπηρέτηση πελατών σε μαγαζιά & εμπορικά κέντρα κλπ είτε να ψάχνουν δουλειά για καιρό.
{Παρένθεση mode off}

Πιάνοντας ένα άλλο πονεμένο θέμα, το Ζορμπάς είναι το μόνο Ελληνικό εστιατόριο στο Ελσίνκι αλλά δυστυχώς πάσχει απο την γνωστή ασθένεια του "γαλανόλευκη-διακόσμηση-με-μαιάνδρους-και-σημαιάκια, τσολιαδάκια-και-κίωνες, πλαστικοί-κισσοί-και-καδράκια-με-παραλίες" που περιέργως έχουν τα περισσότερα Ελληνικά εστιατόρια που έχω δει στο εξωτερικό. Μια φορά πέρασα απ' έξω, είδα το ντεκόρ συν τις τιμές που θα έκαναν τον μετρ στο Χίλτον να βάλει τα κλάμματα* και δεν ξαναπάτησα το πόδι μου.
* Δείτε και μόνοι σας:
Ορεκτικά:
  • Μελιτζανοσαλάτα 7,70 €
  • Τυρόπιτα 7,90 €
  • Τυρί σαγανάκι 10,90 € (!)
  • Καλαμαράκια 13,50 €
Κυρίως:
  • Μακαρονάδα με κοτόπουλο 16,90 €
  • Πιάτο λαχανικών 22,90 €
  • Μουσακάς 18,90 € (!)
  • Σουβλάκι μοσχαρίσιο 23,90 €
  • Ποικιλία κρεατικών για ένα άτομο 35,90 € (!!!!)
  • Επιδόρπιο γιαουρτάκι με μέλι (που με τέτοιες τιμές θα έπρεπε να σου το φέρνουν τσάμπα ΚΑΙ σε κουβά!)... 6,50 €
  • Καφεδάκι Ελληνικό (για να πάνε κάτω τα φαρμάκια της λυπητερής) 3,50 €
Αστο μεγάλε... Με 18 και 20 ευρω θα φτιάξω τρια ταψιά μουσακά στο σπίτι να ταίσω και τους γείτονες!

Α και βέβαια ξέχασα και το καλύτερο: Το ΜΟΝΟ σουβλατζίδικο σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων απο το Ελσίνκι έχει το απλό πιτόγυρο ...8,80 €!!! Τι να πεις... Εδω και το χάμπουργκερ κάνει 5 ευρώ στη καλύτερη περίπτωση.
Αν πρέπει να πάρεις δάνειο για να φας έξω είναι να απορεί κανείς μετά που ο κόσμος εδώ δεν βγαίνει για φαγητό σχεδόν ποτέ; Ταβέρνες/κουτούκια όπως τα ξέρουμε δεν υπάρχουν καθόλου και τα σχετικά λίγα εστιατόρια τον περισσότερο καιρό βαράνε μύγες...

Εκτροχιάστηκα όμως και δεν θέλω να χαλάσω το παρόν θεματάκι. Ας γυρισουμε στα όμορφα του ταξιδιού και εν καιρώ θα ανοίξω άλλο θέμα για το πως είναι η ζωή στον ειδυλλιακό βορρά...
 

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Τωρα οργανωνει τουρ στη πολη για τα κρουαζιερόπλοια που πιανουν.
ΥΓ. Κάτι άλλο που τώρα είδα. Τα κρουαζιερόπλοια εδώ πιάνουν μόνο το καλοκαίρι. Το χειμώνα η θάλασσα παγώνει(!) και τα πλοία στο λιμάνι μένουν παγιδευμένα στον πάγο. Αν το κρουαζιερόπλοιο δεν εκτελεί και χρέη παγοθραυστικού χλωμό να δέσει... Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά καθότι η ζωή εδώ είναι πανάκριβη το βλέπω πολύ δύσκολο να τα βγάζει πέρα ο φίλος απλά παίζοντας μουσική και κάνοντας ξεναγήσεις το καλοκαίρι...
 
Top Bottom