Η ΝΕΑ σήμανση της Ε.Ε. για τα ελαστικά

black_hawk

Μέλος
Περιοχή
Κερκυρα
Όνομα
Θανασης
Μοτό
R 1200 GS


Η τυποποιημένη σήμανση ελαστικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση απο το 2012, μας πληροφορεί για 3 βασικά χαρακτηριστικά απόδοσης των ελαστικών: 1.αποδοτικότητα καυσίμου, 2.κράτημα στο βρεγμένο και 3.εξωτερικό θόρυβο κύλισης.

Στα αριστερά θα δείτε μια μορφή της σήμανσης αυτής (δείγμα σήμανσης σύμφωνα με την δημοσίευση της Ε.Ε. αρ. 1222-2009, μορφής σύμφωνα με το παράρτημα II Άρθρα 1 και 2 του κανονισμού).

Ο σχεδιασμός της ετικέτας όσον αφορά την οικονομία καυσίμου και την υδρολίσθηση θα είναι παρόμοια με την υπάρχουσα σήμανση με το Α να είναι το καλύτερο και το G το χειρότερο.

Η βαθμονόμηση του εξωτερικού θορύβου που παράγει ένα ελαστικό εκφράζεται σε ντεσιμπέλ, συνοδευόμενα από ένα, δύο ή τρία κύματα ήχου. Το ένα μαύρο κύμα υποδηλώνει το πιο αθόρυβο ελαστικό και τα τρία κύματα το πιο θορυβώδες.

Όλα τα ελαστικά θα έχουν την ίδια σήμανση οπότε η σύγκριση και εύρεση του κατάλληλου για εσάς θα είναι εύκολη...

Περισσοτερες επεξηγησεις, μπορειτε να δειτε, ΕΔΩ!


Δεν ξερω αν θα ισχυσει κατι αναλογο και για τα μοτολαστιχα (γιατι οχι?), αλλα ως "concept", δεν φαινεται ασχημο για τον καταναλωτη (που θα βαζει, με βαση αυτην την πληροφορηση και οχι τα "μου'παν-ακουσα-η δικη μου γνωμη" κλπ, τις προτεραιοτητες του..)
 
Top Bottom