Η εργαλειοθήκη της μοτοσυκλέτας

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Ειναι πραγματι απιστευτο τι χωραει εκει απο κατω
Στο δικο μου κατω απο τη σελα βαζω την εργαλειοθηκη, 2 σαμπρελες, 3 λεβιεδες , μια προεκταη για τους λεβιεδες, προστατευτικα για τις ζαντες, μικρη τρομπα ποδηλατου, λιγο υγρο σαπουνι, καμποσο κωλοχαρτο, γαντια μιας χρησης και πιθανον να ξεχναω και κανα ψιλολοι ακομα
Εγώ και ο Konkost έχουμε αναλάβει την "εργαλειόθηκη της παρέας" :roflmao: Οι άλλοι πλέον δεν παίρνουν τίποτα....
 

sugariasgeorge

οδηγος της γλυκοΓιωργαινας
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
Πήρα ένα tote bag, και έβαλα μέσα
  • κατσαβίδι που βγαίνει η μύτη σταυρό / ίσιο
  • πολυεργαλείο mini
  • καρυδάκια δεν έβαλα ακόμα, γιατί δεν ξέρω τα νούμερα της μηχανής.
  • γάζες
  • γάντια
  • gel για κάψιμο
  • λάμπα μεγάλη
Θα δω με τον καιρό, τί χρειάζεται και τί όχι και θα μπαινοβγάζω σίγουρα.

Εντύπωση μου έκανε που χώρεσαν όλα αυτά κάτω από την σέλα, μαζί με την κλειδαριά δισκόφρενου.
Έχεις τρανσαλπ ??? Σωστά ????
Και νομίζω ότι μοιάζει σχεδόν σε πολλά με το άφρικα που έχω(XRV750)...
Οπότε...
Θα σου απαντήσω με γνώμονα το μικρότερο βάρος αλλά συνάμα και την βεβαιότητα ότι τα εργαλεία σου θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη σκληρή
χρήση. Βλέπεις όταν δεν είμαστε στο γκαράζ μας είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα πάντα με ότι έχουμε μαζί μας. Συνεπώς τα εργαλεία καλούνται
να κάνουν περισσότερες δουλειές απ' αυτές που φτιάχτηκαν.
Κατ' αρχήν πρέπει να σου πω ότι από τότε που έλυσα μια άφρικα για να βαφτεί το πλαίσιο έχουν περάσει 10-12 χρόνια και δε μπορώ να θυμάμαι ακριβώς τι βίδες είχε. Εσύ ξέρεις (πρέπει να ξέρεις) καλύτερα τι βίδες έχει η μηχανή σου! Δλδ αυτές που μπορεί να χρειαστεί να λύσεις.
Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι ποια είναι η μεγαλύτερη βίδα που έχεις. Αυτή μπορεί να είναι του λαιμού αλλά 1ον θεωρώ απίθανο να χρειαστεί να τη λύσεις και 2ον αν χρειαστεί θα θέλεις περισσότερα εργαλεία και ανταλλακτικά οπότε δεν είναι μια εργασία που θα κάνεις στην άκρη του δρόμου.
Νομίζω ότι η μεγαλύτερη είναι η βίδα του πίσω άξονα. 24mm, σωστά? Το 24άρι γερμανοπολύγωνο είναι μεγάλο και βαρύ. Το 24 καρυδάκι μισής ίνστας είναι μεγάλο και βαρύ όπως επίσης και η καστάνια ή η μανέλα που θα το οδηγήσει. Αυτή η βίδα έχει ροπή 100nm περίπου. Εγώ σου λέω ότι κάποιος την έσφιξε στα 150. Ένα καρυδάκι 3/8 έχει ελάχιστη αντοχή 250nm. Στην πράξη αντέχει πολύ παραπάνω. (πάνω από 300). Και δεν λέω μόνο το καρυδάκι, εννοώ και το καρέ (τετράγωνο) της μανέλας.
Τα καρυδάκια 3/8 φτάνουν μέχρι το 24. Έχουν πολύ μικρότερο βάρος και περισσότερη αντοχή απ' αυτή που θα χρειαστείς. Επίσης έχουν πολύ μικρότερο όγκο και πιάνουν λιγότερο χώρο αλλά επίσης χωράνε πιο εύκολα σε δύσκολα σημεία.
Οπότε αν η μεγαλύτερη βίδα που μπορεί να χρειαστεί να λύσεις είναι η 24αρα του άξονα τότε το καλύτερο μέγεθος είναι τα καρυδάκια 3/8. Αν δεν έχεις, μπορείς να πάρεις μαζί σου 1/2. Απλά θα έχεις μεγαλύτερο βάρος και όγκο.
Σε μέγεθος1/4 (τα μικρά καρυδάκια δλδ) καλό ειναι να εχεις 6,7,8,10. Από 8 και 10 η μηχανή σου είναι γεμάτη. 7 πρέπει να έχει στους σφιχτήρες των κολάρων (δε θυμάμαι αν έχει αλλού). Οι μικροί σφιχτήρες μπορεί να έχουν και 6 όμως. Αυτές οι βίδες έχουν και χαρακιά για κατσαβίδι ίσιο βέβαια αλλά πολλές φορές δεν βολεύει και επιπλέον αυτά τα καρυδάκια δεν πιάνουν καθόλου όγκο και βάρος και καλό είναι να τα έχεις.
Από 3/8 (ή 1/2).. 12,13,14,17,19,22,24. Αν δεν έχεις 19 πουθενά μη το πάρεις. Το 13 δε θα το συναντήσεις πολλές φορές επάνω στη μηχανή σου αλλά μπορεί να υπάρχει κάποια 13αρα από ένα άφτερ μαρκετ που πρόσθεσες εσύ. Αν μπορέσεις να κάνεις δουλειά σου με το γερμ/νο (που θα πούμε παρακάνω, άσε το καρυδάκι. Καλό είναι όμως το 13 να υπάρχει τουλάχιστον σε ένα απ' τα δύο. Με συλλογή 3/8 δεν αποτελεί πρόβλημα να έχεις ένα τόσο κοινό νούμερο μαζί σου.
Κάποιες βίδες δεν μπορούμε να τις πιάσουμε με καρυδάκι και σε κάποιες δεν βολεύει ή δεν χωράει και το δαχτυλίδι. Επίσης μερικές φορές χρειαζόμαστε ντουπλάρισμα (δυο κλειδιά, ένα στη βίδα και ένα στο παξιμάδι). Οπότε θα χρειαστείς και γερμανοπολύγωνα (και όχι γερμανικά) Σε αυτά καλό είναι να έχεις..
8,10,11,12,14 και μάλλον το 17. Το 19 κρίνε εσύ αν σου χρειάζεται ή όχι. Πιθανολογώ ότι ακόμα και αν υπάρχει 19αρα, πρώτον δε θα χρειαστεί να την λύσεις και δευτερον θα μπορείς να τη λύσεις με καρυδάκι που είναι πιο ελαφρύ. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι βίδες έχεις για να σου πω με σιγουριά τα νούμερα που θα χρειαστείς. To 11 πρέπει να το έχεις στα σωληνάκια εξαέρωσης των φρένων πάντως, γι' αυτό το έβαλα!

Μπορείς να με πεις υπερβολικό αλλά όπως σου είπα κάποια εργαλεία θα κάνουν παραπάνω δουλειές. Κάποιος έβγαλε την μπαταρία από τη μηχανή του συνταξιδιώτη του της κότσαρε δυο ερμανοπολύγωνα στους πόλους και έβαλε μπροστά τη δική του μηχανή. Δλδ τα έκανε καλώδια.

Μία άριστη επιλογή για γερμανοπολύγωνα είναι τα unior. Μην επιλέξεις gedore ή stahlwille ακόμα και αν έχεις! Είναι πολύ λεπτά και δεν μπορείς να ενώσεις δυο κλειδιά (το δαχτυλίδι του ενός στο ανοιχτό άκρο του άλλου), θα λυγίσουν. Μην επιλέξεις χοντρά και μακριά, το στάνταρ μέγεθος είναι υπέρ αρκετό. Τα unior που σου λέω έχουν δυο εκδόσεις τα κοντά και τα μακριά. Τα κοντά δεν είναι πολύ κοντά, είναι λίιιγο πιο μικρά απ' το στανταρ μέγεθος οπότε έχουν μικρότερο όγκο και βάρος. Επίσης είναι πάρα πολύ ανθεκτικά (δεν έχεις να φοβηθείς για αστοχίες), δουλεύουν μέχρι και με σφυρί χωρίς να χαλάνε ενώ ακόμα και αν ανώσεις δυο μαζί δε θα καταλάβουν τίποτα. Αν δεν έχεις φυσικά unior και έχεις άλλη μάρκα στο στανταρ μέγεθος πάρε αυτό που έχεις. Μήν πάρεις όμως λεπτά, κλειδιά. Αν δεν έχεις πολύ καλή μάρκα και έχεις force, πάρε τα force, μια χαρά θα την κάνουν τη δουλειά τους.

Οπότε ως τώρα έχουμε
1/4 6,7,8,10
3/8 12,13,14,17,19,24
γερμανοπολύγωνα. 8,10,11,12,13,14,17.

Τα νούμερα που είναι περιττά για τη μηχανή σου τα αφαιρείς.

Τα καρυδάκια όμως χρειάζονται οδηγούς.

Δλδ μανέλα ή καστάνια ή κάτι τέλος πάντων. Λύση για να αποφύγουμε το βάρος και τον όγκο υπάρχει.





Αυτοι οι αντάπτορες κάνουν το 10αρακι να παίρνει καρυδάκια 1/4 και το 17αρι να παίρνει καρυδάκια 3/8.

Εναλλακτικά μπορείς να έχει μανέλες αλλά το βάρος και ο όγκος είναι μεγαλύτερος.



Όπως βλέπεις η μανέλα 3/8 είναι πολύ κομπακτ σε σχέση με την 1/2. Όμως θα σε δυσκολέψει να λύσεις το παξιμάδι του άξονα. Μπορείς να ανέβεις επάνω φυσικά, δε θα πάθει τίποτα. (η δική μου είναι πιο κοντή κανονικά είναι λίιγο πιο μεγάλες).

Είτε επιλεξεις μανέλες είτε αντάπτορες σε γερμανοπολύγωνα, η αξιοπιστία είναι δεδομένη. Αν δεν σου χρειάζεται 17αρι στη μηχανή σου πάρε μανέλα αντί να κουβαλήσεις 17 + αντάπτορα. Στο 1/4 μπορείς να έχεις και τα δύο γιατί το 10αρακι θα το έχεις έτσι κι αλλιώς ο αντάπτορας δεν πιάνει καθόλου όγκο και η μανελίτσα είναι μια σταλιά. Καλό είναι να έχεις και τα δύο σε 1/4 γιατί ο αντάπτορας χάνεται εύκολα. Επειδή όμως η μηχανή σου έχει και άλλεν κ.α βίδες αυτόν τον ανταπτορα μπορείς να τον κάνεις καστάνια βάζοντάς τον σε γερμανοπολύγωνο καστάνιας. Υπάρχουν κάποια γερ/να καστάνιας που είναι πολύ μικρά και γίνονται άψογα καστανάκια και είναι πολύ πιο μικρά και ελαφρυά απ' την κανονική καστάνια 1/4. Αν θέλεις μεγάλη ροπή βάζεις τον αντάπτορα στο κανονικό γερμ/νο. Δες τώρα τι είχα κάνει εγώ ώστε να μην εχω τίποτε περιττό.

Στην αρχή πρόσθεσα ένα ακόμα γερμανοπολύγωνο καστάνιας σε αυτά που χρειαζόμουν .. Δεν μπορούσα να έχω μόνο γερ/νο καστάνιας και όχι κανονικά γιατί έχει πιο χοντρό δαχτυλίδι και φοβόμουν ότι κάπου δε θα βολέψει σε ένα τόσο κοινό νούμερο.



Επειδή όμως το 11 το χρειαζόμουν μόνο σε πολύγωνο.. έκανα το παρακάτω.



Έτσι είχα πάλι δυο εργαλεία αντί για 3. Είχα το 10αρι και σε καστάνια και σε κανονικό και το 11 σε πολύγωνο και το 10 σε γερμανικό. Έτσι είχα και καστάνια και μανέλα για τα καρυδάκια 1/4.
Γνωρίζοντας ακριβώς τι χρειάζεται η μηχανή σου μπορείς να έχεις μόνο τα απαραίτητα χωρίς τίποτε περιττό. Το ίδιο μπορείς να το κάνεις και με τα υπόλοιπα.

Για τα 3/8 αν θέλεις σοβαρό λεβιέ Πάρε σπαστή μανέλα.



που έχει το μήκος σχεδόν μιας καστάνιας 1/2 και λύνει τα πάντα. Απο αντοχή αντέχει περισσότερο από 300nm.

Με τα παραπάνω και σύμφωνα με τις βίδες που έχει μηχανή σου μπορείς να επιλεξεις το καλυτερο πακέτο ώστε να ειναι κομπακτ και ταυτόχρονα να κάνουν όσες δουλειές χρειάζεσαι.

Επίσης να έχεις το νού σου παντα στο χειρότερο. Αν χάσω τον αντάπτωρα τι θα κάνω? Η μανέλα χάνεται δυσκολότερα απ' αυτό το παπάρι. Οπότε τα εργαλεια σε τέτοιο ταξίδι ίσως αξίζει να είναι λίγο πιο χοντρά και στις βόλτες σου εντώς συνόρων ας έχεις κάτι πιο lite. Εσύ ξέρεις καλύτερα.

Από προεκτάσεις σε 3/8 δε θα χρειαστείς κάτι. Σε 1/4 καλό είναι να έχεις μια 50mm και μια 100mm (έτσι, αν τις ενώσεις έχεις και μια 150). Επειδή όμως κάποιες βίδες μπορεί να είναι σε δύσκολα σημεία και ίσως χρειάζονται αρθρωτό σύνδεσμο (ποτέ δεν ξέρεις που θα σου χρειαστεί αυτή η μαλακία), κάνε το εξής. Ο αρθρωτός σύνδεσμος είναι 50μμ. Αντί για μικρή προέκταση λοιπόν έχουμε αρθρωτό σύνδεσμο που μπορουμε να τον χρησιμοποιήσουμε και σαν προέκταση μικρή.

Δίνω τόσο πολυ βάση στο 1/4 επειδή εκτός απ' τα καρυδάκια, θα είναι κάνουν κι άλλες δουλειές.







Έτσι έχεις πολλά εργαλεία μαζί σε μικρό όγκο και βάρος.

Και πάλι όμως πρόσεξε. Ένα τέτοιο μυτάκι χάνεται για πλάκα. Οπότε σε ένα ταξίδι όπως αυτό που σχεδιαζεις καλό είναι να έχεις και κανα δυο αλενάκια μαζί σου ίσως και 2 βασικά κατσαβίδια. Έτσι κι αλλιώς τα κατσαβίδια μπορούν να κάνουν περισσοερες δουλειές από το να ξεβιδώνουν βίδες όπως να βάζουν ελατήρια να διαχωρίζουν διάφορα κτλ. Στις βόλτες σου στην ελλάδα μπορείς να έχεις μόνο τα μυτάκια αντί για ολόκληρα κατσαβίδια.

Από κει και πέρα καλό είναι να έχεις..



Το γκαζοταναλάκι είναι 125 μμ και είναι η πέσα μου. Λεινει βίδες πολύ πιο εύκολα απ' την πέσα και έχει πολύ μεγάλο άνοιγμα και πιο αγρια δόντια. Το άνοιγμά του φτάνει κάπου τα 36μμ. To κοφτάκι για 1002 πράγματα. Από καλώδια μέχρι δεματικά είναι μόνο 110mm και με αυτό έχω κόψει μέχρι και μικρά ελατήρια.
Το συγκεκριμενο γαλλικό είναι απ' τα λίγα που στις 6" (150μμ) έχει άνοιγμα μέχρι και 22 (πολλοί αισθητήρες) και είναι καλό να το έχεις για τα νούμερα γερμανικών που δεν θα έχεις μαζί σου και για κανένα ντουπλαρισμα σε καρυδάκι προκειμένου να αποφύγεις περισσότερα κλειδιά. Επίσης το συγκεκριμένο στην μια άκρη του έχει ένα πεπλατυσμένο σημείο με το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σφυρί. Πχ για να βγάλεις για τον πίρο της δαγκάνας ώστε να αλλάξεις τακάκια. Το μέγεθος αυτό βολεύει εμένα. Αν εσύ θέλεις μεγαλύτερα εργαλεία ...

Μην ξεχάσεις το μπουζοκαρυδάκι.

Με λίγα λόγια ότι σου είπα παραπάνω έχω κάνει και στο δικό μου και έχω καταλήξει ότι με αυτά μπορώ να ρυθμίσω βαλβίδες μέχρι και να κατεβάσω κινητήρα. Σε ένα ταξίδι θα έπαιρνα και κανένα αλλενάκι L μήπως χάσω καμία μύτη και ίσως καμία μανέλα. Το μεγάλο καρυδάκι που βλέπεις είναι για μπουζί και μπορεί να γυρίσει και με 17αρι κλειδί. Το δικό σου χρειάζεται 18αρι μπουζοκαρυδάκι και δεν ξέρω αν υπάρχουν με εξάγωνο στο πίσω μέρος. Για τις μύτες να έχεις και αντάπτορα για τα 3/8. Είναι πιο ανθεκτικός για τις μεγάλες βίδες και καλό είναι να έχεις δύο σε περίπτωση που χάσεις τον ένα.



Φυσικά δε θα σου πω για επισκευές ελαστικών, φουσκωμα κτλ.

Εγώ σε καθημερινή βάση έχω πάντα μαζί μου τα 1/4 με τις μύτες και με μερικά γερμ/να και τα πενσάκια. Σε ταξίδια και βόλτες έχω όλα αυτά παραπάνω.
Στην Ασία είχα πάρει και δυο αλλενάκια, δυο κατσαβίδια και μια μανέλα 3/8 για υπερεξασφάλιση.

Αν δεν ξέρεις τόσο καλά τι χρειάζεσαι για τη μηχανή σου πάρε και κάτι παραπάνω. Καλύτερα από το να σου λείψει. Δυστυχώς δεν ξέρω απ' έξω το μηχανάκι σου (αν και ειχα ενα XLV650) ώστε να σου πω ακριβώς τα νούμερα που χρειάζεσαι ούτε τι εργαλεία έχεις στο σπίτι σου ή πόσα θέλεις να πάρεις.
Να ξέρεις ότι στο 19αρι κλειδί μπαίνει και αντάπτορας για καρυδάκια 1/2. 17αρι αντάπτορα για 3/8 ίσως είναι λίγο δύσκολο να βρεις, συνήθως ειναι για 13άρια κλειδιά. Εσύ άν θέλεις να λύνεις άξονα με αυτό πάρε ή μανέλα ή μακρύ και δυνατό 13αρι όπως το gedore No7 XL.

Καλή υπομονή να διαβάσεις το παραπάνω!
 

nick_89

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda XL650V Transalp
Από τα πιο αναλυτικά ποστ για εργαλεία που έχω διαβάσει ποτέ!
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

Δεν ετοιμάζομαι για κάποιο ταξίδι, απλά θέλω στην καθημερινότητά μου, να έχω κάποια εργαλεία / πράγματα μαζί μου.

Έφτιαξα την λίστα των εργαλείων με το "17" μέσα και πάω από βδομάδα για κατάθεση.

Να είσαι καλά και πάλι και καλές βόλτες!!
 

konkost

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
transalp 650
crf 300l
Έχεις τρανσαλπ ??? Σωστά ????
Και νομίζω ότι μοιάζει σχεδόν σε πολλά με το άφρικα που έχω(XRV750)...
Οπότε...
Θα σου απαντήσω με γνώμονα το μικρότερο βάρος αλλά συνάμα και την βεβαιότητα ότι τα εργαλεία σου θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη σκληρή
χρήση. Βλέπεις όταν δεν είμαστε στο γκαράζ μας είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα πάντα με ότι έχουμε μαζί μας. Συνεπώς τα εργαλεία καλούνται
να κάνουν περισσότερες δουλειές απ' αυτές που φτιάχτηκαν.
Κατ' αρχήν πρέπει να σου πω ότι από τότε που έλυσα μια άφρικα για να βαφτεί το πλαίσιο έχουν περάσει 10-12 χρόνια και δε μπορώ να θυμάμαι ακριβώς τι βίδες είχε. Εσύ ξέρεις (πρέπει να ξέρεις) καλύτερα τι βίδες έχει η μηχανή σου! Δλδ αυτές που μπορεί να χρειαστεί να λύσεις.
Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι ποια είναι η μεγαλύτερη βίδα που έχεις. Αυτή μπορεί να είναι του λαιμού αλλά 1ον θεωρώ απίθανο να χρειαστεί να τη λύσεις και 2ον αν χρειαστεί θα θέλεις περισσότερα εργαλεία και ανταλλακτικά οπότε δεν είναι μια εργασία που θα κάνεις στην άκρη του δρόμου.
Νομίζω ότι η μεγαλύτερη είναι η βίδα του πίσω άξονα. 24mm, σωστά? Το 24άρι γερμανοπολύγωνο είναι μεγάλο και βαρύ. Το 24 καρυδάκι μισής ίνστας είναι μεγάλο και βαρύ όπως επίσης και η καστάνια ή η μανέλα που θα το οδηγήσει. Αυτή η βίδα έχει ροπή 100nm περίπου. Εγώ σου λέω ότι κάποιος την έσφιξε στα 150. Ένα καρυδάκι 3/8 έχει ελάχιστη αντοχή 250nm. Στην πράξη αντέχει πολύ παραπάνω. (πάνω από 300). Και δεν λέω μόνο το καρυδάκι, εννοώ και το καρέ (τετράγωνο) της μανέλας.
Τα καρυδάκια 3/8 φτάνουν μέχρι το 24. Έχουν πολύ μικρότερο βάρος και περισσότερη αντοχή απ' αυτή που θα χρειαστείς. Επίσης έχουν πολύ μικρότερο όγκο και πιάνουν λιγότερο χώρο αλλά επίσης χωράνε πιο εύκολα σε δύσκολα σημεία.
Οπότε αν η μεγαλύτερη βίδα που μπορεί να χρειαστεί να λύσεις είναι η 24αρα του άξονα τότε το καλύτερο μέγεθος είναι τα καρυδάκια 3/8. Αν δεν έχεις, μπορείς να πάρεις μαζί σου 1/2. Απλά θα έχεις μεγαλύτερο βάρος και όγκο.
Σε μέγεθος1/4 (τα μικρά καρυδάκια δλδ) καλό ειναι να εχεις 6,7,8,10. Από 8 και 10 η μηχανή σου είναι γεμάτη. 7 πρέπει να έχει στους σφιχτήρες των κολάρων (δε θυμάμαι αν έχει αλλού). Οι μικροί σφιχτήρες μπορεί να έχουν και 6 όμως. Αυτές οι βίδες έχουν και χαρακιά για κατσαβίδι ίσιο βέβαια αλλά πολλές φορές δεν βολεύει και επιπλέον αυτά τα καρυδάκια δεν πιάνουν καθόλου όγκο και βάρος και καλό είναι να τα έχεις.
Από 3/8 (ή 1/2).. 12,13,14,17,19,22,24. Αν δεν έχεις 19 πουθενά μη το πάρεις. Το 13 δε θα το συναντήσεις πολλές φορές επάνω στη μηχανή σου αλλά μπορεί να υπάρχει κάποια 13αρα από ένα άφτερ μαρκετ που πρόσθεσες εσύ. Αν μπορέσεις να κάνεις δουλειά σου με το γερμ/νο (που θα πούμε παρακάνω, άσε το καρυδάκι. Καλό είναι όμως το 13 να υπάρχει τουλάχιστον σε ένα απ' τα δύο. Με συλλογή 3/8 δεν αποτελεί πρόβλημα να έχεις ένα τόσο κοινό νούμερο μαζί σου.
Κάποιες βίδες δεν μπορούμε να τις πιάσουμε με καρυδάκι και σε κάποιες δεν βολεύει ή δεν χωράει και το δαχτυλίδι. Επίσης μερικές φορές χρειαζόμαστε ντουπλάρισμα (δυο κλειδιά, ένα στη βίδα και ένα στο παξιμάδι). Οπότε θα χρειαστείς και γερμανοπολύγωνα (και όχι γερμανικά) Σε αυτά καλό είναι να έχεις..
8,10,11,12,14 και μάλλον το 17. Το 19 κρίνε εσύ αν σου χρειάζεται ή όχι. Πιθανολογώ ότι ακόμα και αν υπάρχει 19αρα, πρώτον δε θα χρειαστεί να την λύσεις και δευτερον θα μπορείς να τη λύσεις με καρυδάκι που είναι πιο ελαφρύ. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι βίδες έχεις για να σου πω με σιγουριά τα νούμερα που θα χρειαστείς. To 11 πρέπει να το έχεις στα σωληνάκια εξαέρωσης των φρένων πάντως, γι' αυτό το έβαλα!

Μπορείς να με πεις υπερβολικό αλλά όπως σου είπα κάποια εργαλεία θα κάνουν παραπάνω δουλειές. Κάποιος έβγαλε την μπαταρία από τη μηχανή του συνταξιδιώτη του της κότσαρε δυο ερμανοπολύγωνα στους πόλους και έβαλε μπροστά τη δική του μηχανή. Δλδ τα έκανε καλώδια.

Μία άριστη επιλογή για γερμανοπολύγωνα είναι τα unior. Μην επιλέξεις gedore ή stahlwille ακόμα και αν έχεις! Είναι πολύ λεπτά και δεν μπορείς να ενώσεις δυο κλειδιά (το δαχτυλίδι του ενός στο ανοιχτό άκρο του άλλου), θα λυγίσουν. Μην επιλέξεις χοντρά και μακριά, το στάνταρ μέγεθος είναι υπέρ αρκετό. Τα unior που σου λέω έχουν δυο εκδόσεις τα κοντά και τα μακριά. Τα κοντά δεν είναι πολύ κοντά, είναι λίιιγο πιο μικρά απ' το στανταρ μέγεθος οπότε έχουν μικρότερο όγκο και βάρος. Επίσης είναι πάρα πολύ ανθεκτικά (δεν έχεις να φοβηθείς για αστοχίες), δουλεύουν μέχρι και με σφυρί χωρίς να χαλάνε ενώ ακόμα και αν ανώσεις δυο μαζί δε θα καταλάβουν τίποτα. Αν δεν έχεις φυσικά unior και έχεις άλλη μάρκα στο στανταρ μέγεθος πάρε αυτό που έχεις. Μήν πάρεις όμως λεπτά, κλειδιά. Αν δεν έχεις πολύ καλή μάρκα και έχεις force, πάρε τα force, μια χαρά θα την κάνουν τη δουλειά τους.

Οπότε ως τώρα έχουμε
1/4 6,7,8,10
3/8 12,13,14,17,19,24
γερμανοπολύγωνα. 8,10,11,12,13,14,17.

Τα νούμερα που είναι περιττά για τη μηχανή σου τα αφαιρείς.

Τα καρυδάκια όμως χρειάζονται οδηγούς.

Δλδ μανέλα ή καστάνια ή κάτι τέλος πάντων. Λύση για να αποφύγουμε το βάρος και τον όγκο υπάρχει.





Αυτοι οι αντάπτορες κάνουν το 10αρακι να παίρνει καρυδάκια 1/4 και το 17αρι να παίρνει καρυδάκια 3/8.

Εναλλακτικά μπορείς να έχει μανέλες αλλά το βάρος και ο όγκος είναι μεγαλύτερος.



Όπως βλέπεις η μανέλα 3/8 είναι πολύ κομπακτ σε σχέση με την 1/2. Όμως θα σε δυσκολέψει να λύσεις το παξιμάδι του άξονα. Μπορείς να ανέβεις επάνω φυσικά, δε θα πάθει τίποτα. (η δική μου είναι πιο κοντή κανονικά είναι λίιγο πιο μεγάλες).

Είτε επιλεξεις μανέλες είτε αντάπτορες σε γερμανοπολύγωνα, η αξιοπιστία είναι δεδομένη. Αν δεν σου χρειάζεται 17αρι στη μηχανή σου πάρε μανέλα αντί να κουβαλήσεις 17 + αντάπτορα. Στο 1/4 μπορείς να έχεις και τα δύο γιατί το 10αρακι θα το έχεις έτσι κι αλλιώς ο αντάπτορας δεν πιάνει καθόλου όγκο και η μανελίτσα είναι μια σταλιά. Καλό είναι να έχεις και τα δύο σε 1/4 γιατί ο αντάπτορας χάνεται εύκολα. Επειδή όμως η μηχανή σου έχει και άλλεν κ.α βίδες αυτόν τον ανταπτορα μπορείς να τον κάνεις καστάνια βάζοντάς τον σε γερμανοπολύγωνο καστάνιας. Υπάρχουν κάποια γερ/να καστάνιας που είναι πολύ μικρά και γίνονται άψογα καστανάκια και είναι πολύ πιο μικρά και ελαφρυά απ' την κανονική καστάνια 1/4. Αν θέλεις μεγάλη ροπή βάζεις τον αντάπτορα στο κανονικό γερμ/νο. Δες τώρα τι είχα κάνει εγώ ώστε να μην εχω τίποτε περιττό.

Στην αρχή πρόσθεσα ένα ακόμα γερμανοπολύγωνο καστάνιας σε αυτά που χρειαζόμουν .. Δεν μπορούσα να έχω μόνο γερ/νο καστάνιας και όχι κανονικά γιατί έχει πιο χοντρό δαχτυλίδι και φοβόμουν ότι κάπου δε θα βολέψει σε ένα τόσο κοινό νούμερο.



Επειδή όμως το 11 το χρειαζόμουν μόνο σε πολύγωνο.. έκανα το παρακάτω.



Έτσι είχα πάλι δυο εργαλεία αντί για 3. Είχα το 10αρι και σε καστάνια και σε κανονικό και το 11 σε πολύγωνο και το 10 σε γερμανικό. Έτσι είχα και καστάνια και μανέλα για τα καρυδάκια 1/4.
Γνωρίζοντας ακριβώς τι χρειάζεται η μηχανή σου μπορείς να έχεις μόνο τα απαραίτητα χωρίς τίποτε περιττό. Το ίδιο μπορείς να το κάνεις και με τα υπόλοιπα.

Για τα 3/8 αν θέλεις σοβαρό λεβιέ Πάρε σπαστή μανέλα.



που έχει το μήκος σχεδόν μιας καστάνιας 1/2 και λύνει τα πάντα. Απο αντοχή αντέχει περισσότερο από 300nm.

Με τα παραπάνω και σύμφωνα με τις βίδες που έχει μηχανή σου μπορείς να επιλεξεις το καλυτερο πακέτο ώστε να ειναι κομπακτ και ταυτόχρονα να κάνουν όσες δουλειές χρειάζεσαι.

Επίσης να έχεις το νού σου παντα στο χειρότερο. Αν χάσω τον αντάπτωρα τι θα κάνω? Η μανέλα χάνεται δυσκολότερα απ' αυτό το παπάρι. Οπότε τα εργαλεια σε τέτοιο ταξίδι ίσως αξίζει να είναι λίγο πιο χοντρά και στις βόλτες σου εντώς συνόρων ας έχεις κάτι πιο lite. Εσύ ξέρεις καλύτερα.

Από προεκτάσεις σε 3/8 δε θα χρειαστείς κάτι. Σε 1/4 καλό είναι να έχεις μια 50mm και μια 100mm (έτσι, αν τις ενώσεις έχεις και μια 150). Επειδή όμως κάποιες βίδες μπορεί να είναι σε δύσκολα σημεία και ίσως χρειάζονται αρθρωτό σύνδεσμο (ποτέ δεν ξέρεις που θα σου χρειαστεί αυτή η μαλακία), κάνε το εξής. Ο αρθρωτός σύνδεσμος είναι 50μμ. Αντί για μικρή προέκταση λοιπόν έχουμε αρθρωτό σύνδεσμο που μπορουμε να τον χρησιμοποιήσουμε και σαν προέκταση μικρή.

Δίνω τόσο πολυ βάση στο 1/4 επειδή εκτός απ' τα καρυδάκια, θα είναι κάνουν κι άλλες δουλειές.







Έτσι έχεις πολλά εργαλεία μαζί σε μικρό όγκο και βάρος.

Και πάλι όμως πρόσεξε. Ένα τέτοιο μυτάκι χάνεται για πλάκα. Οπότε σε ένα ταξίδι όπως αυτό που σχεδιαζεις καλό είναι να έχεις και κανα δυο αλενάκια μαζί σου ίσως και 2 βασικά κατσαβίδια. Έτσι κι αλλιώς τα κατσαβίδια μπορούν να κάνουν περισσοερες δουλειές από το να ξεβιδώνουν βίδες όπως να βάζουν ελατήρια να διαχωρίζουν διάφορα κτλ. Στις βόλτες σου στην ελλάδα μπορείς να έχεις μόνο τα μυτάκια αντί για ολόκληρα κατσαβίδια.

Από κει και πέρα καλό είναι να έχεις..



Το γκαζοταναλάκι είναι 125 μμ και είναι η πέσα μου. Λεινει βίδες πολύ πιο εύκολα απ' την πέσα και έχει πολύ μεγάλο άνοιγμα και πιο αγρια δόντια. Το άνοιγμά του φτάνει κάπου τα 36μμ. To κοφτάκι για 1002 πράγματα. Από καλώδια μέχρι δεματικά είναι μόνο 110mm και με αυτό έχω κόψει μέχρι και μικρά ελατήρια.
Το συγκεκριμενο γαλλικό είναι απ' τα λίγα που στις 6" (150μμ) έχει άνοιγμα μέχρι και 22 (πολλοί αισθητήρες) και είναι καλό να το έχεις για τα νούμερα γερμανικών που δεν θα έχεις μαζί σου και για κανένα ντουπλαρισμα σε καρυδάκι προκειμένου να αποφύγεις περισσότερα κλειδιά. Επίσης το συγκεκριμένο στην μια άκρη του έχει ένα πεπλατυσμένο σημείο με το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σφυρί. Πχ για να βγάλεις για τον πίρο της δαγκάνας ώστε να αλλάξεις τακάκια. Το μέγεθος αυτό βολεύει εμένα. Αν εσύ θέλεις μεγαλύτερα εργαλεία ...

Μην ξεχάσεις το μπουζοκαρυδάκι.

Με λίγα λόγια ότι σου είπα παραπάνω έχω κάνει και στο δικό μου και έχω καταλήξει ότι με αυτά μπορώ να ρυθμίσω βαλβίδες μέχρι και να κατεβάσω κινητήρα. Σε ένα ταξίδι θα έπαιρνα και κανένα αλλενάκι L μήπως χάσω καμία μύτη και ίσως καμία μανέλα. Το μεγάλο καρυδάκι που βλέπεις είναι για μπουζί και μπορεί να γυρίσει και με 17αρι κλειδί. Το δικό σου χρειάζεται 18αρι μπουζοκαρυδάκι και δεν ξέρω αν υπάρχουν με εξάγωνο στο πίσω μέρος. Για τις μύτες να έχεις και αντάπτορα για τα 3/8. Είναι πιο ανθεκτικός για τις μεγάλες βίδες και καλό είναι να έχεις δύο σε περίπτωση που χάσεις τον ένα.



Φυσικά δε θα σου πω για επισκευές ελαστικών, φουσκωμα κτλ.

Εγώ σε καθημερινή βάση έχω πάντα μαζί μου τα 1/4 με τις μύτες και με μερικά γερμ/να και τα πενσάκια. Σε ταξίδια και βόλτες έχω όλα αυτά παραπάνω.
Στην Ασία είχα πάρει και δυο αλλενάκια, δυο κατσαβίδια και μια μανέλα 3/8 για υπερεξασφάλιση.

Αν δεν ξέρεις τόσο καλά τι χρειάζεσαι για τη μηχανή σου πάρε και κάτι παραπάνω. Καλύτερα από το να σου λείψει. Δυστυχώς δεν ξέρω απ' έξω το μηχανάκι σου (αν και ειχα ενα XLV650) ώστε να σου πω ακριβώς τα νούμερα που χρειάζεσαι ούτε τι εργαλεία έχεις στο σπίτι σου ή πόσα θέλεις να πάρεις.
Να ξέρεις ότι στο 19αρι κλειδί μπαίνει και αντάπτορας για καρυδάκια 1/2. 17αρι αντάπτορα για 3/8 ίσως είναι λίγο δύσκολο να βρεις, συνήθως ειναι για 13άρια κλειδιά. Εσύ άν θέλεις να λύνεις άξονα με αυτό πάρε ή μανέλα ή μακρύ και δυνατό 13αρι όπως το gedore No7 XL.

Καλή υπομονή να διαβάσεις το παραπάνω!
Γεια σου ρε σουγκαρια με το συνεργειο σου! :p
Το σχολιο μου στα παραπανω ειναι τα εργαλεια που εγω εχω μαζι μου στις βολτες

Η φωτο ειναι παλια και τωρα πια εχει τροποποιηθει ελαφρως αλλα παραμενει μινιμαλ Με αυτα μπορω να αντιμετωπισω στο ΤΑ σχεδον οτι κι αν τυχει που μπορει να αντιμετωπιστει στην ακρη του δρομου)

Τρανσαλπ ειναι Δεν σπαει δεν χαλαει (...εκτος κι αν περασει απο Μαρτινο :roflmao: )
 

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Έχεις τρανσαλπ ??? Σωστά ????
Και νομίζω ότι μοιάζει σχεδόν σε πολλά με το άφρικα που έχω(XRV750)...
Οπότε...
Θα σου απαντήσω με γνώμονα το μικρότερο βάρος αλλά συνάμα και την βεβαιότητα ότι τα εργαλεία σου θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη σκληρή
χρήση. Βλέπεις όταν δεν είμαστε στο γκαράζ μας είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα πάντα με ότι έχουμε μαζί μας. Συνεπώς τα εργαλεία καλούνται
να κάνουν περισσότερες δουλειές απ' αυτές που φτιάχτηκαν.
Κατ' αρχήν πρέπει να σου πω ότι από τότε που έλυσα μια άφρικα για να βαφτεί το πλαίσιο έχουν περάσει 10-12 χρόνια και δε μπορώ να θυμάμαι ακριβώς τι βίδες είχε. Εσύ ξέρεις (πρέπει να ξέρεις) καλύτερα τι βίδες έχει η μηχανή σου! Δλδ αυτές που μπορεί να χρειαστεί να λύσεις.
Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι ποια είναι η μεγαλύτερη βίδα που έχεις. Αυτή μπορεί να είναι του λαιμού αλλά 1ον θεωρώ απίθανο να χρειαστεί να τη λύσεις και 2ον αν χρειαστεί θα θέλεις περισσότερα εργαλεία και ανταλλακτικά οπότε δεν είναι μια εργασία που θα κάνεις στην άκρη του δρόμου.
Νομίζω ότι η μεγαλύτερη είναι η βίδα του πίσω άξονα. 24mm, σωστά? Το 24άρι γερμανοπολύγωνο είναι μεγάλο και βαρύ. Το 24 καρυδάκι μισής ίνστας είναι μεγάλο και βαρύ όπως επίσης και η καστάνια ή η μανέλα που θα το οδηγήσει. Αυτή η βίδα έχει ροπή 100nm περίπου. Εγώ σου λέω ότι κάποιος την έσφιξε στα 150. Ένα καρυδάκι 3/8 έχει ελάχιστη αντοχή 250nm. Στην πράξη αντέχει πολύ παραπάνω. (πάνω από 300). Και δεν λέω μόνο το καρυδάκι, εννοώ και το καρέ (τετράγωνο) της μανέλας.
Τα καρυδάκια 3/8 φτάνουν μέχρι το 24. Έχουν πολύ μικρότερο βάρος και περισσότερη αντοχή απ' αυτή που θα χρειαστείς. Επίσης έχουν πολύ μικρότερο όγκο και πιάνουν λιγότερο χώρο αλλά επίσης χωράνε πιο εύκολα σε δύσκολα σημεία.
Οπότε αν η μεγαλύτερη βίδα που μπορεί να χρειαστεί να λύσεις είναι η 24αρα του άξονα τότε το καλύτερο μέγεθος είναι τα καρυδάκια 3/8. Αν δεν έχεις, μπορείς να πάρεις μαζί σου 1/2. Απλά θα έχεις μεγαλύτερο βάρος και όγκο.
Σε μέγεθος1/4 (τα μικρά καρυδάκια δλδ) καλό ειναι να εχεις 6,7,8,10. Από 8 και 10 η μηχανή σου είναι γεμάτη. 7 πρέπει να έχει στους σφιχτήρες των κολάρων (δε θυμάμαι αν έχει αλλού). Οι μικροί σφιχτήρες μπορεί να έχουν και 6 όμως. Αυτές οι βίδες έχουν και χαρακιά για κατσαβίδι ίσιο βέβαια αλλά πολλές φορές δεν βολεύει και επιπλέον αυτά τα καρυδάκια δεν πιάνουν καθόλου όγκο και βάρος και καλό είναι να τα έχεις.
Από 3/8 (ή 1/2).. 12,13,14,17,19,22,24. Αν δεν έχεις 19 πουθενά μη το πάρεις. Το 13 δε θα το συναντήσεις πολλές φορές επάνω στη μηχανή σου αλλά μπορεί να υπάρχει κάποια 13αρα από ένα άφτερ μαρκετ που πρόσθεσες εσύ. Αν μπορέσεις να κάνεις δουλειά σου με το γερμ/νο (που θα πούμε παρακάνω, άσε το καρυδάκι. Καλό είναι όμως το 13 να υπάρχει τουλάχιστον σε ένα απ' τα δύο. Με συλλογή 3/8 δεν αποτελεί πρόβλημα να έχεις ένα τόσο κοινό νούμερο μαζί σου.
Κάποιες βίδες δεν μπορούμε να τις πιάσουμε με καρυδάκι και σε κάποιες δεν βολεύει ή δεν χωράει και το δαχτυλίδι. Επίσης μερικές φορές χρειαζόμαστε ντουπλάρισμα (δυο κλειδιά, ένα στη βίδα και ένα στο παξιμάδι). Οπότε θα χρειαστείς και γερμανοπολύγωνα (και όχι γερμανικά) Σε αυτά καλό είναι να έχεις..
8,10,11,12,14 και μάλλον το 17. Το 19 κρίνε εσύ αν σου χρειάζεται ή όχι. Πιθανολογώ ότι ακόμα και αν υπάρχει 19αρα, πρώτον δε θα χρειαστεί να την λύσεις και δευτερον θα μπορείς να τη λύσεις με καρυδάκι που είναι πιο ελαφρύ. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι βίδες έχεις για να σου πω με σιγουριά τα νούμερα που θα χρειαστείς. To 11 πρέπει να το έχεις στα σωληνάκια εξαέρωσης των φρένων πάντως, γι' αυτό το έβαλα!

Μπορείς να με πεις υπερβολικό αλλά όπως σου είπα κάποια εργαλεία θα κάνουν παραπάνω δουλειές. Κάποιος έβγαλε την μπαταρία από τη μηχανή του συνταξιδιώτη του της κότσαρε δυο ερμανοπολύγωνα στους πόλους και έβαλε μπροστά τη δική του μηχανή. Δλδ τα έκανε καλώδια.

Μία άριστη επιλογή για γερμανοπολύγωνα είναι τα unior. Μην επιλέξεις gedore ή stahlwille ακόμα και αν έχεις! Είναι πολύ λεπτά και δεν μπορείς να ενώσεις δυο κλειδιά (το δαχτυλίδι του ενός στο ανοιχτό άκρο του άλλου), θα λυγίσουν. Μην επιλέξεις χοντρά και μακριά, το στάνταρ μέγεθος είναι υπέρ αρκετό. Τα unior που σου λέω έχουν δυο εκδόσεις τα κοντά και τα μακριά. Τα κοντά δεν είναι πολύ κοντά, είναι λίιιγο πιο μικρά απ' το στανταρ μέγεθος οπότε έχουν μικρότερο όγκο και βάρος. Επίσης είναι πάρα πολύ ανθεκτικά (δεν έχεις να φοβηθείς για αστοχίες), δουλεύουν μέχρι και με σφυρί χωρίς να χαλάνε ενώ ακόμα και αν ανώσεις δυο μαζί δε θα καταλάβουν τίποτα. Αν δεν έχεις φυσικά unior και έχεις άλλη μάρκα στο στανταρ μέγεθος πάρε αυτό που έχεις. Μήν πάρεις όμως λεπτά, κλειδιά. Αν δεν έχεις πολύ καλή μάρκα και έχεις force, πάρε τα force, μια χαρά θα την κάνουν τη δουλειά τους.

Οπότε ως τώρα έχουμε
1/4 6,7,8,10
3/8 12,13,14,17,19,24
γερμανοπολύγωνα. 8,10,11,12,13,14,17.

Τα νούμερα που είναι περιττά για τη μηχανή σου τα αφαιρείς.

Τα καρυδάκια όμως χρειάζονται οδηγούς.

Δλδ μανέλα ή καστάνια ή κάτι τέλος πάντων. Λύση για να αποφύγουμε το βάρος και τον όγκο υπάρχει.





Αυτοι οι αντάπτορες κάνουν το 10αρακι να παίρνει καρυδάκια 1/4 και το 17αρι να παίρνει καρυδάκια 3/8.

Εναλλακτικά μπορείς να έχει μανέλες αλλά το βάρος και ο όγκος είναι μεγαλύτερος.



Όπως βλέπεις η μανέλα 3/8 είναι πολύ κομπακτ σε σχέση με την 1/2. Όμως θα σε δυσκολέψει να λύσεις το παξιμάδι του άξονα. Μπορείς να ανέβεις επάνω φυσικά, δε θα πάθει τίποτα. (η δική μου είναι πιο κοντή κανονικά είναι λίιγο πιο μεγάλες).

Είτε επιλεξεις μανέλες είτε αντάπτορες σε γερμανοπολύγωνα, η αξιοπιστία είναι δεδομένη. Αν δεν σου χρειάζεται 17αρι στη μηχανή σου πάρε μανέλα αντί να κουβαλήσεις 17 + αντάπτορα. Στο 1/4 μπορείς να έχεις και τα δύο γιατί το 10αρακι θα το έχεις έτσι κι αλλιώς ο αντάπτορας δεν πιάνει καθόλου όγκο και η μανελίτσα είναι μια σταλιά. Καλό είναι να έχεις και τα δύο σε 1/4 γιατί ο αντάπτορας χάνεται εύκολα. Επειδή όμως η μηχανή σου έχει και άλλεν κ.α βίδες αυτόν τον ανταπτορα μπορείς να τον κάνεις καστάνια βάζοντάς τον σε γερμανοπολύγωνο καστάνιας. Υπάρχουν κάποια γερ/να καστάνιας που είναι πολύ μικρά και γίνονται άψογα καστανάκια και είναι πολύ πιο μικρά και ελαφρυά απ' την κανονική καστάνια 1/4. Αν θέλεις μεγάλη ροπή βάζεις τον αντάπτορα στο κανονικό γερμ/νο. Δες τώρα τι είχα κάνει εγώ ώστε να μην εχω τίποτε περιττό.

Στην αρχή πρόσθεσα ένα ακόμα γερμανοπολύγωνο καστάνιας σε αυτά που χρειαζόμουν .. Δεν μπορούσα να έχω μόνο γερ/νο καστάνιας και όχι κανονικά γιατί έχει πιο χοντρό δαχτυλίδι και φοβόμουν ότι κάπου δε θα βολέψει σε ένα τόσο κοινό νούμερο.



Επειδή όμως το 11 το χρειαζόμουν μόνο σε πολύγωνο.. έκανα το παρακάτω.



Έτσι είχα πάλι δυο εργαλεία αντί για 3. Είχα το 10αρι και σε καστάνια και σε κανονικό και το 11 σε πολύγωνο και το 10 σε γερμανικό. Έτσι είχα και καστάνια και μανέλα για τα καρυδάκια 1/4.
Γνωρίζοντας ακριβώς τι χρειάζεται η μηχανή σου μπορείς να έχεις μόνο τα απαραίτητα χωρίς τίποτε περιττό. Το ίδιο μπορείς να το κάνεις και με τα υπόλοιπα.

Για τα 3/8 αν θέλεις σοβαρό λεβιέ Πάρε σπαστή μανέλα.



που έχει το μήκος σχεδόν μιας καστάνιας 1/2 και λύνει τα πάντα. Απο αντοχή αντέχει περισσότερο από 300nm.

Με τα παραπάνω και σύμφωνα με τις βίδες που έχει μηχανή σου μπορείς να επιλεξεις το καλυτερο πακέτο ώστε να ειναι κομπακτ και ταυτόχρονα να κάνουν όσες δουλειές χρειάζεσαι.

Επίσης να έχεις το νού σου παντα στο χειρότερο. Αν χάσω τον αντάπτωρα τι θα κάνω? Η μανέλα χάνεται δυσκολότερα απ' αυτό το παπάρι. Οπότε τα εργαλεια σε τέτοιο ταξίδι ίσως αξίζει να είναι λίγο πιο χοντρά και στις βόλτες σου εντώς συνόρων ας έχεις κάτι πιο lite. Εσύ ξέρεις καλύτερα.

Από προεκτάσεις σε 3/8 δε θα χρειαστείς κάτι. Σε 1/4 καλό είναι να έχεις μια 50mm και μια 100mm (έτσι, αν τις ενώσεις έχεις και μια 150). Επειδή όμως κάποιες βίδες μπορεί να είναι σε δύσκολα σημεία και ίσως χρειάζονται αρθρωτό σύνδεσμο (ποτέ δεν ξέρεις που θα σου χρειαστεί αυτή η μαλακία), κάνε το εξής. Ο αρθρωτός σύνδεσμος είναι 50μμ. Αντί για μικρή προέκταση λοιπόν έχουμε αρθρωτό σύνδεσμο που μπορουμε να τον χρησιμοποιήσουμε και σαν προέκταση μικρή.

Δίνω τόσο πολυ βάση στο 1/4 επειδή εκτός απ' τα καρυδάκια, θα είναι κάνουν κι άλλες δουλειές.







Έτσι έχεις πολλά εργαλεία μαζί σε μικρό όγκο και βάρος.

Και πάλι όμως πρόσεξε. Ένα τέτοιο μυτάκι χάνεται για πλάκα. Οπότε σε ένα ταξίδι όπως αυτό που σχεδιαζεις καλό είναι να έχεις και κανα δυο αλενάκια μαζί σου ίσως και 2 βασικά κατσαβίδια. Έτσι κι αλλιώς τα κατσαβίδια μπορούν να κάνουν περισσοερες δουλειές από το να ξεβιδώνουν βίδες όπως να βάζουν ελατήρια να διαχωρίζουν διάφορα κτλ. Στις βόλτες σου στην ελλάδα μπορείς να έχεις μόνο τα μυτάκια αντί για ολόκληρα κατσαβίδια.

Από κει και πέρα καλό είναι να έχεις..



Το γκαζοταναλάκι είναι 125 μμ και είναι η πέσα μου. Λεινει βίδες πολύ πιο εύκολα απ' την πέσα και έχει πολύ μεγάλο άνοιγμα και πιο αγρια δόντια. Το άνοιγμά του φτάνει κάπου τα 36μμ. To κοφτάκι για 1002 πράγματα. Από καλώδια μέχρι δεματικά είναι μόνο 110mm και με αυτό έχω κόψει μέχρι και μικρά ελατήρια.
Το συγκεκριμενο γαλλικό είναι απ' τα λίγα που στις 6" (150μμ) έχει άνοιγμα μέχρι και 22 (πολλοί αισθητήρες) και είναι καλό να το έχεις για τα νούμερα γερμανικών που δεν θα έχεις μαζί σου και για κανένα ντουπλαρισμα σε καρυδάκι προκειμένου να αποφύγεις περισσότερα κλειδιά. Επίσης το συγκεκριμένο στην μια άκρη του έχει ένα πεπλατυσμένο σημείο με το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σφυρί. Πχ για να βγάλεις για τον πίρο της δαγκάνας ώστε να αλλάξεις τακάκια. Το μέγεθος αυτό βολεύει εμένα. Αν εσύ θέλεις μεγαλύτερα εργαλεία ...

Μην ξεχάσεις το μπουζοκαρυδάκι.

Με λίγα λόγια ότι σου είπα παραπάνω έχω κάνει και στο δικό μου και έχω καταλήξει ότι με αυτά μπορώ να ρυθμίσω βαλβίδες μέχρι και να κατεβάσω κινητήρα. Σε ένα ταξίδι θα έπαιρνα και κανένα αλλενάκι L μήπως χάσω καμία μύτη και ίσως καμία μανέλα. Το μεγάλο καρυδάκι που βλέπεις είναι για μπουζί και μπορεί να γυρίσει και με 17αρι κλειδί. Το δικό σου χρειάζεται 18αρι μπουζοκαρυδάκι και δεν ξέρω αν υπάρχουν με εξάγωνο στο πίσω μέρος. Για τις μύτες να έχεις και αντάπτορα για τα 3/8. Είναι πιο ανθεκτικός για τις μεγάλες βίδες και καλό είναι να έχεις δύο σε περίπτωση που χάσεις τον ένα.



Φυσικά δε θα σου πω για επισκευές ελαστικών, φουσκωμα κτλ.

Εγώ σε καθημερινή βάση έχω πάντα μαζί μου τα 1/4 με τις μύτες και με μερικά γερμ/να και τα πενσάκια. Σε ταξίδια και βόλτες έχω όλα αυτά παραπάνω.
Στην Ασία είχα πάρει και δυο αλλενάκια, δυο κατσαβίδια και μια μανέλα 3/8 για υπερεξασφάλιση.

Αν δεν ξέρεις τόσο καλά τι χρειάζεσαι για τη μηχανή σου πάρε και κάτι παραπάνω. Καλύτερα από το να σου λείψει. Δυστυχώς δεν ξέρω απ' έξω το μηχανάκι σου (αν και ειχα ενα XLV650) ώστε να σου πω ακριβώς τα νούμερα που χρειάζεσαι ούτε τι εργαλεία έχεις στο σπίτι σου ή πόσα θέλεις να πάρεις.
Να ξέρεις ότι στο 19αρι κλειδί μπαίνει και αντάπτορας για καρυδάκια 1/2. 17αρι αντάπτορα για 3/8 ίσως είναι λίγο δύσκολο να βρεις, συνήθως ειναι για 13άρια κλειδιά. Εσύ άν θέλεις να λύνεις άξονα με αυτό πάρε ή μανέλα ή μακρύ και δυνατό 13αρι όπως το gedore No7 XL.

Καλή υπομονή να διαβάσεις το παραπάνω!
Καλά ρε μλκ γλιστρίδα έφαγες;;
Τι σεντόνι είναι αυτό;;
Σε άφησε η κυρΑλεξάνδρα έξω από τη σκηνή; έλα πες την αλήθεια!
 

sothrhs

Ο demek
Περιοχή
Λάρισα
Όνομα
Σωτήρης
Μοτό
ΤΡΑΚΤΕΡ 06
Έχεις τρανσαλπ ??? Σωστά ????
Και νομίζω ότι μοιάζει σχεδόν σε πολλά με το άφρικα που έχω(XRV750)...
Οπότε...
Θα σου απαντήσω με γνώμονα το μικρότερο βάρος αλλά συνάμα και την βεβαιότητα ότι τα εργαλεία σου θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη σκληρή
χρήση. Βλέπεις όταν δεν είμαστε στο γκαράζ μας είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα πάντα με ότι έχουμε μαζί μας. Συνεπώς τα εργαλεία καλούνται
να κάνουν περισσότερες δουλειές απ' αυτές που φτιάχτηκαν.
Κατ' αρχήν πρέπει να σου πω ότι από τότε που έλυσα μια άφρικα για να βαφτεί το πλαίσιο έχουν περάσει 10-12 χρόνια και δε μπορώ να θυμάμαι ακριβώς τι βίδες είχε. Εσύ ξέρεις (πρέπει να ξέρεις) καλύτερα τι βίδες έχει η μηχανή σου! Δλδ αυτές που μπορεί να χρειαστεί να λύσεις.
Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι ποια είναι η μεγαλύτερη βίδα που έχεις. Αυτή μπορεί να είναι του λαιμού αλλά 1ον θεωρώ απίθανο να χρειαστεί να τη λύσεις και 2ον αν χρειαστεί θα θέλεις περισσότερα εργαλεία και ανταλλακτικά οπότε δεν είναι μια εργασία που θα κάνεις στην άκρη του δρόμου.
Νομίζω ότι η μεγαλύτερη είναι η βίδα του πίσω άξονα. 24mm, σωστά? Το 24άρι γερμανοπολύγωνο είναι μεγάλο και βαρύ. Το 24 καρυδάκι μισής ίνστας είναι μεγάλο και βαρύ όπως επίσης και η καστάνια ή η μανέλα που θα το οδηγήσει. Αυτή η βίδα έχει ροπή 100nm περίπου. Εγώ σου λέω ότι κάποιος την έσφιξε στα 150. Ένα καρυδάκι 3/8 έχει ελάχιστη αντοχή 250nm. Στην πράξη αντέχει πολύ παραπάνω. (πάνω από 300). Και δεν λέω μόνο το καρυδάκι, εννοώ και το καρέ (τετράγωνο) της μανέλας.
Τα καρυδάκια 3/8 φτάνουν μέχρι το 24. Έχουν πολύ μικρότερο βάρος και περισσότερη αντοχή απ' αυτή που θα χρειαστείς. Επίσης έχουν πολύ μικρότερο όγκο και πιάνουν λιγότερο χώρο αλλά επίσης χωράνε πιο εύκολα σε δύσκολα σημεία.
Οπότε αν η μεγαλύτερη βίδα που μπορεί να χρειαστεί να λύσεις είναι η 24αρα του άξονα τότε το καλύτερο μέγεθος είναι τα καρυδάκια 3/8. Αν δεν έχεις, μπορείς να πάρεις μαζί σου 1/2. Απλά θα έχεις μεγαλύτερο βάρος και όγκο.
Σε μέγεθος1/4 (τα μικρά καρυδάκια δλδ) καλό ειναι να εχεις 6,7,8,10. Από 8 και 10 η μηχανή σου είναι γεμάτη. 7 πρέπει να έχει στους σφιχτήρες των κολάρων (δε θυμάμαι αν έχει αλλού). Οι μικροί σφιχτήρες μπορεί να έχουν και 6 όμως. Αυτές οι βίδες έχουν και χαρακιά για κατσαβίδι ίσιο βέβαια αλλά πολλές φορές δεν βολεύει και επιπλέον αυτά τα καρυδάκια δεν πιάνουν καθόλου όγκο και βάρος και καλό είναι να τα έχεις.
Από 3/8 (ή 1/2).. 12,13,14,17,19,22,24. Αν δεν έχεις 19 πουθενά μη το πάρεις. Το 13 δε θα το συναντήσεις πολλές φορές επάνω στη μηχανή σου αλλά μπορεί να υπάρχει κάποια 13αρα από ένα άφτερ μαρκετ που πρόσθεσες εσύ. Αν μπορέσεις να κάνεις δουλειά σου με το γερμ/νο (που θα πούμε παρακάνω, άσε το καρυδάκι. Καλό είναι όμως το 13 να υπάρχει τουλάχιστον σε ένα απ' τα δύο. Με συλλογή 3/8 δεν αποτελεί πρόβλημα να έχεις ένα τόσο κοινό νούμερο μαζί σου.
Κάποιες βίδες δεν μπορούμε να τις πιάσουμε με καρυδάκι και σε κάποιες δεν βολεύει ή δεν χωράει και το δαχτυλίδι. Επίσης μερικές φορές χρειαζόμαστε ντουπλάρισμα (δυο κλειδιά, ένα στη βίδα και ένα στο παξιμάδι). Οπότε θα χρειαστείς και γερμανοπολύγωνα (και όχι γερμανικά) Σε αυτά καλό είναι να έχεις..
8,10,11,12,14 και μάλλον το 17. Το 19 κρίνε εσύ αν σου χρειάζεται ή όχι. Πιθανολογώ ότι ακόμα και αν υπάρχει 19αρα, πρώτον δε θα χρειαστεί να την λύσεις και δευτερον θα μπορείς να τη λύσεις με καρυδάκι που είναι πιο ελαφρύ. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι βίδες έχεις για να σου πω με σιγουριά τα νούμερα που θα χρειαστείς. To 11 πρέπει να το έχεις στα σωληνάκια εξαέρωσης των φρένων πάντως, γι' αυτό το έβαλα!

Μπορείς να με πεις υπερβολικό αλλά όπως σου είπα κάποια εργαλεία θα κάνουν παραπάνω δουλειές. Κάποιος έβγαλε την μπαταρία από τη μηχανή του συνταξιδιώτη του της κότσαρε δυο ερμανοπολύγωνα στους πόλους και έβαλε μπροστά τη δική του μηχανή. Δλδ τα έκανε καλώδια.

Μία άριστη επιλογή για γερμανοπολύγωνα είναι τα unior. Μην επιλέξεις gedore ή stahlwille ακόμα και αν έχεις! Είναι πολύ λεπτά και δεν μπορείς να ενώσεις δυο κλειδιά (το δαχτυλίδι του ενός στο ανοιχτό άκρο του άλλου), θα λυγίσουν. Μην επιλέξεις χοντρά και μακριά, το στάνταρ μέγεθος είναι υπέρ αρκετό. Τα unior που σου λέω έχουν δυο εκδόσεις τα κοντά και τα μακριά. Τα κοντά δεν είναι πολύ κοντά, είναι λίιιγο πιο μικρά απ' το στανταρ μέγεθος οπότε έχουν μικρότερο όγκο και βάρος. Επίσης είναι πάρα πολύ ανθεκτικά (δεν έχεις να φοβηθείς για αστοχίες), δουλεύουν μέχρι και με σφυρί χωρίς να χαλάνε ενώ ακόμα και αν ανώσεις δυο μαζί δε θα καταλάβουν τίποτα. Αν δεν έχεις φυσικά unior και έχεις άλλη μάρκα στο στανταρ μέγεθος πάρε αυτό που έχεις. Μήν πάρεις όμως λεπτά, κλειδιά. Αν δεν έχεις πολύ καλή μάρκα και έχεις force, πάρε τα force, μια χαρά θα την κάνουν τη δουλειά τους.

Οπότε ως τώρα έχουμε
1/4 6,7,8,10
3/8 12,13,14,17,19,24
γερμανοπολύγωνα. 8,10,11,12,13,14,17.

Τα νούμερα που είναι περιττά για τη μηχανή σου τα αφαιρείς.

Τα καρυδάκια όμως χρειάζονται οδηγούς.

Δλδ μανέλα ή καστάνια ή κάτι τέλος πάντων. Λύση για να αποφύγουμε το βάρος και τον όγκο υπάρχει.





Αυτοι οι αντάπτορες κάνουν το 10αρακι να παίρνει καρυδάκια 1/4 και το 17αρι να παίρνει καρυδάκια 3/8.

Εναλλακτικά μπορείς να έχει μανέλες αλλά το βάρος και ο όγκος είναι μεγαλύτερος.



Όπως βλέπεις η μανέλα 3/8 είναι πολύ κομπακτ σε σχέση με την 1/2. Όμως θα σε δυσκολέψει να λύσεις το παξιμάδι του άξονα. Μπορείς να ανέβεις επάνω φυσικά, δε θα πάθει τίποτα. (η δική μου είναι πιο κοντή κανονικά είναι λίιγο πιο μεγάλες).

Είτε επιλεξεις μανέλες είτε αντάπτορες σε γερμανοπολύγωνα, η αξιοπιστία είναι δεδομένη. Αν δεν σου χρειάζεται 17αρι στη μηχανή σου πάρε μανέλα αντί να κουβαλήσεις 17 + αντάπτορα. Στο 1/4 μπορείς να έχεις και τα δύο γιατί το 10αρακι θα το έχεις έτσι κι αλλιώς ο αντάπτορας δεν πιάνει καθόλου όγκο και η μανελίτσα είναι μια σταλιά. Καλό είναι να έχεις και τα δύο σε 1/4 γιατί ο αντάπτορας χάνεται εύκολα. Επειδή όμως η μηχανή σου έχει και άλλεν κ.α βίδες αυτόν τον ανταπτορα μπορείς να τον κάνεις καστάνια βάζοντάς τον σε γερμανοπολύγωνο καστάνιας. Υπάρχουν κάποια γερ/να καστάνιας που είναι πολύ μικρά και γίνονται άψογα καστανάκια και είναι πολύ πιο μικρά και ελαφρυά απ' την κανονική καστάνια 1/4. Αν θέλεις μεγάλη ροπή βάζεις τον αντάπτορα στο κανονικό γερμ/νο. Δες τώρα τι είχα κάνει εγώ ώστε να μην εχω τίποτε περιττό.

Στην αρχή πρόσθεσα ένα ακόμα γερμανοπολύγωνο καστάνιας σε αυτά που χρειαζόμουν .. Δεν μπορούσα να έχω μόνο γερ/νο καστάνιας και όχι κανονικά γιατί έχει πιο χοντρό δαχτυλίδι και φοβόμουν ότι κάπου δε θα βολέψει σε ένα τόσο κοινό νούμερο.



Επειδή όμως το 11 το χρειαζόμουν μόνο σε πολύγωνο.. έκανα το παρακάτω.



Έτσι είχα πάλι δυο εργαλεία αντί για 3. Είχα το 10αρι και σε καστάνια και σε κανονικό και το 11 σε πολύγωνο και το 10 σε γερμανικό. Έτσι είχα και καστάνια και μανέλα για τα καρυδάκια 1/4.
Γνωρίζοντας ακριβώς τι χρειάζεται η μηχανή σου μπορείς να έχεις μόνο τα απαραίτητα χωρίς τίποτε περιττό. Το ίδιο μπορείς να το κάνεις και με τα υπόλοιπα.

Για τα 3/8 αν θέλεις σοβαρό λεβιέ Πάρε σπαστή μανέλα.



που έχει το μήκος σχεδόν μιας καστάνιας 1/2 και λύνει τα πάντα. Απο αντοχή αντέχει περισσότερο από 300nm.

Με τα παραπάνω και σύμφωνα με τις βίδες που έχει μηχανή σου μπορείς να επιλεξεις το καλυτερο πακέτο ώστε να ειναι κομπακτ και ταυτόχρονα να κάνουν όσες δουλειές χρειάζεσαι.

Επίσης να έχεις το νού σου παντα στο χειρότερο. Αν χάσω τον αντάπτωρα τι θα κάνω? Η μανέλα χάνεται δυσκολότερα απ' αυτό το παπάρι. Οπότε τα εργαλεια σε τέτοιο ταξίδι ίσως αξίζει να είναι λίγο πιο χοντρά και στις βόλτες σου εντώς συνόρων ας έχεις κάτι πιο lite. Εσύ ξέρεις καλύτερα.

Από προεκτάσεις σε 3/8 δε θα χρειαστείς κάτι. Σε 1/4 καλό είναι να έχεις μια 50mm και μια 100mm (έτσι, αν τις ενώσεις έχεις και μια 150). Επειδή όμως κάποιες βίδες μπορεί να είναι σε δύσκολα σημεία και ίσως χρειάζονται αρθρωτό σύνδεσμο (ποτέ δεν ξέρεις που θα σου χρειαστεί αυτή η μαλακία), κάνε το εξής. Ο αρθρωτός σύνδεσμος είναι 50μμ. Αντί για μικρή προέκταση λοιπόν έχουμε αρθρωτό σύνδεσμο που μπορουμε να τον χρησιμοποιήσουμε και σαν προέκταση μικρή.

Δίνω τόσο πολυ βάση στο 1/4 επειδή εκτός απ' τα καρυδάκια, θα είναι κάνουν κι άλλες δουλειές.







Έτσι έχεις πολλά εργαλεία μαζί σε μικρό όγκο και βάρος.

Και πάλι όμως πρόσεξε. Ένα τέτοιο μυτάκι χάνεται για πλάκα. Οπότε σε ένα ταξίδι όπως αυτό που σχεδιαζεις καλό είναι να έχεις και κανα δυο αλενάκια μαζί σου ίσως και 2 βασικά κατσαβίδια. Έτσι κι αλλιώς τα κατσαβίδια μπορούν να κάνουν περισσοερες δουλειές από το να ξεβιδώνουν βίδες όπως να βάζουν ελατήρια να διαχωρίζουν διάφορα κτλ. Στις βόλτες σου στην ελλάδα μπορείς να έχεις μόνο τα μυτάκια αντί για ολόκληρα κατσαβίδια.

Από κει και πέρα καλό είναι να έχεις..



Το γκαζοταναλάκι είναι 125 μμ και είναι η πέσα μου. Λεινει βίδες πολύ πιο εύκολα απ' την πέσα και έχει πολύ μεγάλο άνοιγμα και πιο αγρια δόντια. Το άνοιγμά του φτάνει κάπου τα 36μμ. To κοφτάκι για 1002 πράγματα. Από καλώδια μέχρι δεματικά είναι μόνο 110mm και με αυτό έχω κόψει μέχρι και μικρά ελατήρια.
Το συγκεκριμενο γαλλικό είναι απ' τα λίγα που στις 6" (150μμ) έχει άνοιγμα μέχρι και 22 (πολλοί αισθητήρες) και είναι καλό να το έχεις για τα νούμερα γερμανικών που δεν θα έχεις μαζί σου και για κανένα ντουπλαρισμα σε καρυδάκι προκειμένου να αποφύγεις περισσότερα κλειδιά. Επίσης το συγκεκριμένο στην μια άκρη του έχει ένα πεπλατυσμένο σημείο με το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σφυρί. Πχ για να βγάλεις για τον πίρο της δαγκάνας ώστε να αλλάξεις τακάκια. Το μέγεθος αυτό βολεύει εμένα. Αν εσύ θέλεις μεγαλύτερα εργαλεία ...

Μην ξεχάσεις το μπουζοκαρυδάκι.

Με λίγα λόγια ότι σου είπα παραπάνω έχω κάνει και στο δικό μου και έχω καταλήξει ότι με αυτά μπορώ να ρυθμίσω βαλβίδες μέχρι και να κατεβάσω κινητήρα. Σε ένα ταξίδι θα έπαιρνα και κανένα αλλενάκι L μήπως χάσω καμία μύτη και ίσως καμία μανέλα. Το μεγάλο καρυδάκι που βλέπεις είναι για μπουζί και μπορεί να γυρίσει και με 17αρι κλειδί. Το δικό σου χρειάζεται 18αρι μπουζοκαρυδάκι και δεν ξέρω αν υπάρχουν με εξάγωνο στο πίσω μέρος. Για τις μύτες να έχεις και αντάπτορα για τα 3/8. Είναι πιο ανθεκτικός για τις μεγάλες βίδες και καλό είναι να έχεις δύο σε περίπτωση που χάσεις τον ένα.



Φυσικά δε θα σου πω για επισκευές ελαστικών, φουσκωμα κτλ.

Εγώ σε καθημερινή βάση έχω πάντα μαζί μου τα 1/4 με τις μύτες και με μερικά γερμ/να και τα πενσάκια. Σε ταξίδια και βόλτες έχω όλα αυτά παραπάνω.
Στην Ασία είχα πάρει και δυο αλλενάκια, δυο κατσαβίδια και μια μανέλα 3/8 για υπερεξασφάλιση.

Αν δεν ξέρεις τόσο καλά τι χρειάζεσαι για τη μηχανή σου πάρε και κάτι παραπάνω. Καλύτερα από το να σου λείψει. Δυστυχώς δεν ξέρω απ' έξω το μηχανάκι σου (αν και ειχα ενα XLV650) ώστε να σου πω ακριβώς τα νούμερα που χρειάζεσαι ούτε τι εργαλεία έχεις στο σπίτι σου ή πόσα θέλεις να πάρεις.
Να ξέρεις ότι στο 19αρι κλειδί μπαίνει και αντάπτορας για καρυδάκια 1/2. 17αρι αντάπτορα για 3/8 ίσως είναι λίγο δύσκολο να βρεις, συνήθως ειναι για 13άρια κλειδιά. Εσύ άν θέλεις να λύνεις άξονα με αυτό πάρε ή μανέλα ή μακρύ και δυνατό 13αρι όπως το gedore No7 XL.

Καλή υπομονή να διαβάσεις το παραπάνω!
Με έψησες μπαγασακο
Τετοιο θα βάλω στο μεκανακι να κουβαλάω εργαλεία :p:p[url=https://ibb.co/HpqxV2Y][/URL]
 

sugariasgeorge

οδηγος της γλυκοΓιωργαινας
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
Ακόμα δεν πιστεύω ότι το έγραψε αυτό ο γλυκογιωργης , πιστεύω πλήρωσε κάποια , αυτός τα έλεγε κ η κοπέλα έγραφε .
Sent from my iPhone using Tapatalk
ρε συ , το εγραψα γιατι το ειχα υποσχεθει:secret: στον αποστολη apos.zeitou ....
πριν κανα χρονο...:laugh:
και τωρα που πουλαει το αφρικα ειπα να προλαβω να το γραψω μονο και μονο για να ειμαι συνεπης πριν το πουλησει....:roflmao::roflmao::roflmao:
 

sugariasgeorge

οδηγος της γλυκοΓιωργαινας
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
Η φωτο ειναι παλια και τωρα πια εχει τροποποιηθει ελαφρως αλλα παραμενει μινιμαλ
με την πρωτη ευκαιρια θα τραβηξω μια φωτο με τα εργαλεια που προανεφερα....
και θα δεις οτι ειναι εξισου μινιμαλ....

:friendship:
 

HAWK_46

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Λευτέρης
Μοτό
Μηλοκλέφτη
Γεια σου ρε σουγκαρια με το συνεργειο σου! :p
Το σχολιο μου στα παραπανω ειναι τα εργαλεια που εγω εχω μαζι μου στις βολτες

Η φωτο ειναι παλια και τωρα πια εχει τροποποιηθει ελαφρως αλλα παραμενει μινιμαλ Με αυτα μπορω να αντιμετωπισω στο ΤΑ σχεδον οτι κι αν τυχει που μπορει να αντιμετωπιστει στην ακρη του δρομου)

Τρανσαλπ ειναι Δεν σπαει δεν χαλαει (...εκτος κι αν περασει απο Μαρτινο :roflmao: )
Μεχρι και το τσαντακι εχω ιδιο!!
:happy:
 

apos.zeitou

Μέλος
Περιοχή
ATHENS
Όνομα
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Μοτό
Αναποφασιστος!!!
ρε συ , το εγραψα γιατι το ειχα υποσχεθει:secret: στον αποστολη apos.zeitou ....
πριν κανα χρονο...:laugh:
και τωρα που πουλαει το αφρικα ειπα να προλαβω να το γραψω μονο και μονο για να ειμαι συνεπης πριν το πουλησει....:roflmao::roflmao::roflmao:

Γιωργακη μου!!!!! χαμενη δεν θα παει πιστεψε με!!! <3
 

sugariasgeorge

οδηγος της γλυκοΓιωργαινας
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
Για πανοραμικη την κοβω... :ok:
η πανοραμικη που λεγαμε....
σπεσιαλ για τον Θωμα....
τραβηγμενη σε πλακακι 40χ40...

σημ. λειπει το γαλλικο - το κοφτακι - το μεγαλο καρυδακι που κανει για μπουζοκλειδο ...
οποτε βαρια-βαρια να φτασουμε τα 1700-1800 γραμμαρια... αντε τα 1900 γραμμαρια το πολυ ....



 
Top Bottom