• Η ενότητα με τις αγγελίες ξανά ανοικτή! Πρόσφερε η αναζήτησε και βρες την αγγελία που σε ενδιαφέρει.

Η ζημιά από τους σωληναδες....τροφή για σκεψη

Οι ινφλουενσερ επηρεάζουν αλλα πιο σοβαρά θέματα από τις μηχανές μας και εκεί βρίσκεται το μεγάλο προβλημα για εμένα
Κοίταξε ποιους και σε τι σοβαρά θέματα επηρεάζουν καλύτερα και τα ξαναλεμε
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, το ποιούς επηρεάζουν…… Μόνο αυτούς που γενικά είναι στα χαμένα και ψάχνουν διακαώς από κάπου να κρατηθούν ή να έχουν κάποιον ως πρότυπο, ή ακόμα και να ακολουθούν κάποιους για να τους κράζουν.
Αυτή η μερίδα ανθρώπων είναι καμένοι από χέρι

ότι και να γράψουμε δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Αυτό πιστεύω εγώ....
Μπορείς όμως να χάσεις μην σου πω ότι είναι σίγουρο.
Αν πχ γράψεις ότι ο τάδε μάστορας διαφημίζεται από πολιτικούς κύκλους (2 ξέρω)
και ότι τελικά δεν είναι και τόσο γαμάτος όσο λέτε και είναι και ακριβός
και η πόρτα του μάστορα κλείνει γιατί θα του το πουν 100% και ο πολιτικός κύκλος
θα βρεθεί ανάποδα κι όπως διαφημίζει το μάστορα θα δυσφημεί εσένα όπου σταθεί
κι όπου βρεθεί.
Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για όλα αυτά αλλά δεν παύουν να υπάρχουν.
Το ερώτημα είναι πάντα με ποιόν είσαι!
Οι Ιταλοί πάντως το λένε ξεκάθαρα
Όπου δεν υπάρχει κέρδος υπάρχει ζημία
και τα έχω λουστεί Πολάκης ! :roflmao:
thumbnail_img_4792.jpg

Μπορείς όμως να χάσεις μην σου πω ότι είναι σίγουρο.
Αν πχ γράψεις ότι ο τάδε μάστορας διαφημίζεται από πολιτικούς κύκλους (2 ξέρω)
και ότι τελικά δεν είναι και τόσο γαμάτος όσο λέτε και είναι και ακριβός
και η πόρτα του μάστορα κλείνει γιατί θα του το πουν 100% και ο πολιτικός κύκλος
θα βρεθεί ανάποδα κι όπως διαφημίζει το μάστορα θα δυσφημεί εσένα όπου σταθεί
κι όπου βρεθεί.
Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για όλα αυτά αλλά δεν παύουν να υπάρχουν.
Το ερώτημα είναι πάντα με ποιόν είσαι!
Οι Ιταλοί πάντως το λένε ξεκάθαρα
Όπου δεν υπάρχει κέρδος υπάρχει ζημία
και τα έχω λουστεί Πολάκης ! :roflmao:
thumbnail_img_4792.jpg
Σε αυτό δεν έχεις άδικο σύντροφε....

Ζούμε στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία και την "κλίκα". Σε συζήτηση παρέας εντουράδων στην πηγή της πάρνηθας,να λές οτι σου πούλησαν κατεστραμένο μηχανάκι και να σου λένε οτι εσύ φταις που το πήρες. Σε τέτοιο σημείο έχει φθάσει η διαφθορά. Δεν φταίει αυτός που σε πυροβόλησε αλλα εσύ που δεν είχες κλειδώσει. Η ψυχολογία λέει οτι στο ένα απο τρία βασικά ένστικτα του ανθρώπου, την ασφάλεια, ανήκει και η ανάγκη να ανήκεις στην μεγάλη αγέλη. Να πηγαίνεις με το κύμα. Η ανάγκη να τα έχεις καλά με τον παππά, τον δάσκαλο, τον νοματάρχη, τον συνεργιά και τον ινφλουένσερ, που έχει πιάσει το στασίδι σ' αυτό το μικρό χωριό που λέγεται ελλαδίτσα κι έχει μαζέψει πίσω του ένα τσούρμο ανύπαρκτων και άβουλων ακολούθων που τους υπερασπίζονται φανατικά και αφιλοκερδός.Η εύνοια είναι η μονη τους ανταμοιβή. Αυτό είναι το μεγάλο κακό της εποχής μας που παντρέυεται με το άλλο κακό της επαιτείας - inflouencer, youtuber, happy traveler.

Ολα σωστά απλά πρέπει αφενώς να μην ξεχνάμε ότι οι Ινφλουένσερς "άποψη" πουλάνε όπως λέει και ο Κλιντ οι απόψεις είναι σαν τις κολοτρυπίδες όλοι έχουν από μία και αφετέρου τι να σου κάνει και ο κάθε κάτοχος ψηφιακής κάμερας και Η/Υ που την ψώνισε όταν οι επαγγελματίες και εξορισμού υπεύθυνοι συντάκτες του ΝΟ 1 περιοδικού μοτοσικλέτας της χώρας ανακοινώνουν στα social ότι ένας από τους συντάκτες πους είναι και αγωνιζόμενος φεύγει από την ΚΤΜ και πάει στη Υamaha. Τι αντικειμενικότητα θα διατηρήσει συντάκτης και περιοδικό όταν κάνει τεστ στο μηχανάκι της εταιρίας που τον πληρώνει και τρέχει με τη φανέλα της για παράδειγμα;

Συνήθως η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση..
Αρχικά πρέπει να αποδεχθούμε πως για να είναι κάποιος influencer πρέπει να έχει ικανό αριθμό followers και αναγνωρισιμότητα ώστε να μπορεί να επηρεάζει γνώμη (αλλιώς το θεωρούμε ως πολύ μικρή πιθανότητα επιρροής). Για να φτάσει κάποιος σε αυτό το επίπεδο πρέπει να αφιερώσει χρόνο και πιθανόν χρήμα και να λειτουργεί σχεδόν επαγγελματικά (από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί, τη συχνότητα παραγωγής υλικού, την αναζήτηση χρηματοδότησης κλ) οπότε πρέπει να κριθεί και ως επαγγελματίας δλδ ως κάποιος που έχει άμεσο προσωπικό όφελος (όπως και ένας δημοσιογράφος).

Όπως υπάρχουν κακοί, άσχετοι, επικίνδυνοι influencers τόσο υπάρχουν και κακοί, άσχετοι και κάποιες φορές (πιθανόν λιγότερες) επικίνδυνοι δημοσιογράφοι.

Το πρόβλημα έγκειται στην ικανότητα κριτικής σκέψης από το κοινό. Όσο αυτή μειώνεται, τόσο περισσότερο ο κάθε κακός, άσχετος, επικίνδυνος θα μπορεί να διαμορφώνει απόψεις. Εκεί πρέπει να στοχεύουμε και όχι στο μέσο...και οι 2 πλευρές να πουλήσουν θέλουν.

Επειδή το μορφωτικό επίπεδο έχει πιάσει πάτο, υπάρχει πλέον ο διαχωρισμός σε 'καλο' και 'ποιοτικο'. Κάποτε το δημοφιλές σήμαινε κάτι που αξιζε και πλέον έχει αντιστραφεί σε σκουπίδι. Για να έχεις followers πρέπει να είσαι το λιγότερο 'ριχος' εώς και 'πρωτογλυφτε'. Η ποιότητα έχει καταντήσει εξερεση στο ελληνικό YouTube σε σημείο διώξεων. Βλέπε πρωτογλυφτε - Μαρινάκης. Υπάρχουν αξιόλογοι YouTubers με πολύ πληροφορία.

Τελευταία επεξεργασία:
Πάντως για να είμαστε και ειλικρινείς εμείς φταίμε. Πάνε οι άλλοι οι ινφλουένσερς -το ελληνικό δίδυμο της συμφοράς- και οργανώνουν offroad εκδρομή ανοικτή για όλα τα on off μηχανάκια, βγαίνουν χώμα και ο ένας από τους διοργανωτές -που έχει έρθει με το ελαφρύ στημένο για χώμα "κακό" μηχανάκι του μπροστά στην κάμερα χάνει τον έλεγχο σε πλαγιολίσθηση και κοπανάει τη μηχανή ενός φιλοξενούμενου του στην ουσία με το πλάι. Και όχι μόνο δεν ζητάει καν συγνώμη αλλά το αφήνει και στο βίντεο για να κάνει τον αμάσητο. και δεν τον κράζει κανένας.

Μετά αλλάζοντας αφεντικά και σπόνσορες και αφού μείνουνε κάνα δύο τρεις φορές με το μηχανάκια τους τα "κακά" βγαίνουνε χώμα με κάτι κινέζικα ασήκωτα και τον παίρνει τον άλλον από κάτω και του σπάει το πόδι. Εκεί πάλι το πόπολο να χειροκροτάει σα μαλάκες αντί να τους κλάσουνε.

Αλλάζουνε πάλι αφεντικό εκθειάζουνε το καινούργιο χωματερό των 240 κιλών πάνε χώμα γυρνάνε κακήν κακώς από τη λάσπη. Εκεί ο κόσμος...

Όσο για τον δημοσιογράφο/ μηχανικό/ οδηγό αγώνων / μοντέλο που αναφέρει και το βίντεο του αρχικού ποσταρίσματος, αδέκαστος Μπάρας και αυτός αλλά ένα μηχανάκι να βρει να έχει κάτι κακό δεν τον έχω ακούσει.

Γιατί ρε παιδιά τη φάκα θέλω να μου βρει ο άλλος. Το τυρί το βλέπω. Ένας χριστιανός να πει ας πούμε "καλό το Tuareg αλλά σου καίει το πόδι δεξιά". Να σου πει "Ωραία στημένο το CF Moto 450 MT αλλά στο τεστ βάλαμε έναν παπάρα 80 κιλά με έναν σάκο και ταίδευε με 110 χλμ μέση ωριαία μάξιμουμ, 40 άλογα έχει μην τρελαίνεστε".

Αν μη τι άλλο εί,αστε οι γενιά που έμαθε ότι "το δείχνει η τηλεόραση άρα αλήθεια θα είναι" δεν ισχύει.
Δεν δικαιολογομαστε να ακούμε τον κάθε παπάρα και να καταπίνουμε τα πάντα αμάσητα.

Για τις ευθύνες του κοινού είναι μεγάλη η συζήτηση, όπως και για το ποιοί τελικά καταλήγουν σε τέτοιες θέσεις (όπως και στην πολιτική). Αλλά και εδώ μέσα, η αντίδραση στην συζήτηση ποια είναι; Η πιο συχνή είναι το "ρίξτε κάνα λούτσο", "ρίξτε κάνα χιλιόμετρο*, "βγείτε έξω να σας χτυπήσει ο ήλιος", "μην γκρινιάζετε" αυτό κιόλας από όσους μιλάνε γιατί έχει αυτούς που μόνο διαβάζουν (άλλη τεράστια θεματολογία αυτή).

Λέμε, λέμε, θυμήθηκα τώρα κάτι ινφλουενζα που έβγαιναν κάθε μέρα στις ειδήσεις παγκόσμια για να πουλήσουν safe and effective και χάθηκαν σήμερα, ενώ οι παραγωγοί του safe and effective πήραν στην εκπνοή της αλλαγής προέδρου ακόμα πέντε χρόνια ασυλίας στις ΗΠΑ. Και πόσο φανατικούς οπαδούς είχαν και έχουν, τύφλα να έχει το ποδόσφαιρο και η ΚΤΜ που δεν χαλάει ποτέ. Δεν είναι μόνο τα μηχανάκια, το "πρέπει να ανήκω" και το "πρέπει να είμαστε στην σωστή πλευρά" είναι γενικό.

Διαβάζοντας για τις ομάδες συνάντησης στην ψυχολογία, πολλά πράγματα εξηγούνται για τις συμπεριφορές στα μέσα.

Ο... Αδέκαστος Μπάρας τώρα έβλεπα το κανάλι, κάνει 860km μόνο εθνική σε δύο ημέρες και αναρωτιέται γιατί χρειάζονται τα ον-οφ...

Περί δημοσιογραφίας και σωληνάδων παρτ 2 παράδειγμα

Πριν λίγο καιρό είχε βγει ένας σωληνάς Ιταλός και είχε πει ότι το πρόβλημα της ΚΤΜ
είναι τεράστιο και ο τύπος δεν γράφει τίποτα ή τους ρίχνει στα μαλακά γιατί τους τραπεζώνουν
και τους πάνε ταξίδια

Τις τελευταίες μέρες βλέπω ότι ο τέως δ/ντης (γιατί πλέων έχει κηρυχτεί πτώχευση)
λέει ότι υπάρχει ενδιαφέρον του Χάμιλτον για ν αγοράσει την ομάδα motogp
Αλιλούια χρήμα ζεστό

Ο ίδιος όμως δεν ήταν που το καλοκαίρι υπέγραφε συμβόλαια και ανανεώσεις
με ακριβούς πιλότους όπως ο Μπαστιανίνι και ο Ακόστα πχ?
Ο ίδιος δεν ήταν που πριν όχι πολλές μέρες διαβεβαίωνε ότι η ΚΤΜ μένει στους αγώνες?

Να πάμε και πίσω?
Δεν είχαν προσλάβει την Γκουιντότι -τον καλλίτερο ίσως τιμ μανατζερ στην αγωρά-
προσπαθόντας ν αγοράσουν την ομάδα της Γκρεζίνι για να φάνε πόρτα
και να τον απολύσουν μετά?

Πιο πίσω θέλουμε?
Δεν είχαν προσπαθήσει ν αγοράσουν την ομάδα του Ρατσιαλί (τη 2η της γιαμάχα)
και ξανά έφαγαν πόρτα αφού η ομάδα δόθηκε τσαμπουκά στην τρακ χάουζ?
Θυμάστε τελικά ότι μετά την πόρτα είχαν δηλώσει ότι
-Σε λίγο καιρό θα έχουμε 3η ομάδα γιατί κάποιος θα ξεμείνει από λεφτά και θα έρθει
σ εμάς (που έχουμε)

Υπάρχει κάποιος να πει όμως ότι όλα αυτά θυμίζουν τον Koskόtas που έλεγε και ο γίγαντας Κλυνν?
Τώρα απέλυσαν 2 πολύ δυνατούς Ιταλούς
Τον Στερλακίνι που πάει απρίλια και τον Γκουιντότι που έμεινε άνεργος.
Είναι ωραία όλα αυτά?
Ήταν σωστό που τους έδιωξαν σαν άχρηστους όταν στην πραγματικότητα
δεν είχαν λεφτά να τους πληρώσουν?
Ή μήπως δεν τα έχουν ξανακάνει αυτά παλιότερα?

Γράφει κανείς για όλα αυτά όμως?
Όχι
Ο σωληνάνθρωπος τα είπε πριν μήνες και δικαιώθηκε σε όλα

Ποιος είναι αυτός πάλι θα γκουγκλαρω?μιλάς με γρίφους...χαχα
Πιο πίσω το έγραψαν και μου φάνηκε αστείο

Το πιο πιθανό για την καταγωγή του ονόματος

Θεωρώ πως ζούμε ένα μεταβατικό στάδιο από τον κορωνοϊό και μετά και αποκτούμε καλύτερους αισθητήρες σιγά-σιγά. Όχι όλοι μας, αλλά τουλάχιστον όσοι είμαστε υποψιασμένοι.
Εγώ πάντως μέσα από τα forum ξεκλείδωσα αρκετά λουκέτα του μυαλού μου σε σχέση με πράγματα που αγαπούσα μονοσήμαντα στο παρελθόν. Προφανώς παίζει ρόλο και η ωρίμανση σε αυτό και η φυσική και η γνωστική, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι είναι υποχρεωτικό ότι θα συνέβαινε.

Να συμπληρώσω, δεν θεωρώ ότι είναι το ίδιο τα forum με τα κλασικά social media. Από την άλλη είναι κάπως σπάνιο να δω κάτι π.χ. στο Youtube επειδή μου προτείνεται. Τα περισσότερα θέματα τα αναζητώ και όσα μου "σκάνε" μπροστά είναι με βάση τις αναζητήσεις μου. Προσπαθώ να φιλτράρω την πληροφορία σε κάθε περίπτωση και με όποιον τρόπο μου κάθεται.

Στη περίπτωση της KTM δεν βλέπω μόνο τον Pierrer, βλέπω και τους εργαζόμενους ως κομμάτι της δημιουργίας γνωρίζοντας πως η τελική επιλογή γίνεται με βάση το κέρδος. Αυτό δεν ακυρώνει αυτόματα τη προσπάθεια σχεδιαστών, μηχανικών, μάρκετινγκ κτλ Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την ΚΤΜ.

Κάποτε ήταν το ραδιόφωνο, μετά η τηλεόραση, σήμερα τα social media. Όλα -στον αναλογούντα ρυθμό κάθε εποχής- αρχίζουν και φιλτράρονται. Συμφωνώ απόλυτα στο ότι πλέον η ποιοτική πληροφορία είναι κάτι διαφορετικό από την καλή πληροφορία. Σε πολλές περιπτώσεις η ποσότητα έχει υπερτερήσει της ποιότητας αλλά αυτό είναι μια προσωπική επιλογή, μια στάση ζωής αν και η ταχύτητα, οι ρυθμοί της ζωής δεν σε βοηθάνε να είσαι τόσο επιλεκτικός καθώς η ποιότητα απαιτεί καλλιέργεια και η καλλιέργεια χρόνο που "μοιάζει" να μην έχουμε.

Σε πολλές περιπτώσεις η ποσότητα έχει υπερτερήσει της ποιότητας αλλά αυτό είναι μια προσωπική επιλογή, μια στάση ζωής αν και η ταχύτητα, οι ρυθμοί της ζωής δεν σε βοηθάνε να είσαι τόσο επιλεκτικός καθώς η ποιότητα απαιτεί καλλιέργεια και η καλλιέργεια χρόνο που "μοιάζει" να μην έχουμε.
Η ποσότητα ακυρώνει και την κριτική σκέψη.
Πέφτουν τόσα πολλά μαζί που αδυνατείς να τα επεξεργαστείς και στο τέλος
άθελα σου, μετατρέπεσαι σε παθητικό αποδέκτη.
+ Η συνοδευτική μουσική, η προσθήκη έντασης ήχου και ο στόμφος του παρουσιαστή
στρεσάρουν τον αποδέκτη πατώντας στο θυμικό.
Προσωπικά έχω κλείσει την τηλεόραση εδώ και χρόνια
ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΜΟΝΟ και με απόσταση
(χρόνια πολλά Στέφανε)

Για τις ευθύνες του κοινού είναι μεγάλη η συζήτηση, όπως και για το ποιοί τελικά καταλήγουν σε τέτοιες θέσεις (όπως και στην πολιτική). Αλλά και εδώ μέσα, η αντίδραση στην συζήτηση ποια είναι; Η πιο συχνή είναι το "ρίξτε κάνα λούτσο", "ρίξτε κάνα χιλιόμετρο*, "βγείτε έξω να σας χτυπήσει ο ήλιος", "μην γκρινιάζετε" αυτό κιόλας από όσους μιλάνε γιατί έχει αυτούς που μόνο διαβάζουν (άλλη τεράστια θεματολογία αυτή).
Η ανοχή του κόσμου γενικότερα έλεγε ένας καθηγητης, είναι σε κοσμο'ι'στορικό σημείο.Αυτή είναι η πραγματική τους δουλειά: να αποκρούουν τους haters, δηλαδή δυο-τρεις που δεν τους ενδιαφέρει η δημοφιλία και δεν τους αρέσει ο ρόλος του folower και να παλεύουν ν αποδείξουν οτι είναι χρήσημοι. Μαμόθρευτα στην ποδιά της μαμας, 40 χρονών μαντράχαλοι και περιχαρακωμένοι στην κλίκα τους απο παιδάκια ξεζουμισμένα απο το σύστημα της επιτυχίας που κάνουν την επαναστασή τους ως αντβεντσουράδες αφού περάσουν απο τον μπαρμπέρη για ένα φρεσκάρισμα στην γεννιάδα που στάζει βαρβατήλα. Ανεδείς και ενοχλητικοί όπως λέει και το αρθρο για παρόμοιους αρτζέντηδες, του κατα τα άλλα ξερατου της lifo :

Τελευταία επεξεργασία:
Θα σου πω που διαφωνώ με την όλη φάση.

Βγάζει ο/η Χ παραγωγός ένα βίντεο. Δεν σου αρέσει. Πατάς "να μην προτείνεται", "δεν μου αρέσει" και τέλος το πράγμα.

Το ότι επιλέγει κάποιος άλλος να βλέπει αυτό που δεν σου αρέσει δεν είναι ενοχλητικό, θεωρητικά. Υποτίθεται ότι η ελευθερία λόγου και επιλογών είναι "δημοκρατία", τα εισαγωγικά για πολλούς λόγους που ξεφεύγουν από την ιστορία του "πρέπει να ακούς τον νάρκισσο η τον μπάρα".

Πιο σημαντικό βρίσκω ότι όλα μα όλα τα κόμπλεξ των "πετροστιφτών" έχουν διαποτίσει την επόμενη γενιά και τα έχει κάνει σημαία. Τα καλά δεν περνάνε, για αυτό φτάσαμε 2024 και ακόμα πρέπει να συζητάμε για κράνος και εξοπλισμό. Πράγμα το οποίο παρατηρώ και σε άλλες κοινωνικές ομάδες και μου κάνει εντύπωση πως γίνεται να μην υπάρχει πρόοδος.

Το ερώτημα που έχω, με πολύ επιδερμική εξέταση του καναλιού που ξεκίνησε την συζήτηση, είναι: ο αδέκαστος Μπάρας είχε την έμπνευση όταν απέτυχε να πιάσει κρίσιμη μάζα θεατών για να γίνει διάσημος Μπάρας, ακόμα μια περίπτωση αλεπού με κομμένη ουρά; Τώρα που (πιθανό) θα κερδίσει τα 10 λεπτά, αν τον βγάλει ο άλλος στο ποντκαστ, θα συνεχίσει τα "πήγα Άρτα μόνο εθνική οδό" βίντεο;

Back
Top Bottom