Η μαγεία του άγνωστου.

Aldebaran

Cafenture Rider
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08

(Crossing low pressure @ North Pacific)

Η θάλασσα έχει για μένα κάτι το οικείο, σαν μια παλιά, αγαπημένη συνήθεια που κουβαλάς μέσα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Περισσότερο από όλα, την έχω νιώσει, την έχω ζήσει, τη λατρεύω και τη μισώ. Πολλές φορές, όταν έκανα βαρδειες, μιλούσαμε σαν να είμαστε παλιοί φίλοι, με μια γλώσσα σιωπηλή, που μονάχα οι δυο μας καταλαβαίνουμε. Τη θαυμάζω και της το λέω δυνατά, γιατί ξέρω πως, αν το κάνω, μου απαντάει με τον τρόπο της. Όμως ίσως δεν είναι η θάλασσα που μιλάει, ίσως είναι ο εαυτός μου που καθρεφτίζεται στο βάθος της, σαν να της εκμυστηρεύομαι τα πιο κρυφά κομμάτια μου. Εκεί, τις ώρες που το σκοτάδι παραχωρεί τη θέση του στο φως, όταν η θάλασσα ηρεμεί και αποδίδει τη μέγιστη ομορφιά της, νιώθω ότι δεν είναι απλά το νερό που γνέφει στον ουρανό. Είναι ο φόβος, οι ελπίδες μου, οι αδυναμίες μου και τα μυστικά που δεν έχω ποτέ εκμυστηρευτεί σε κανέναν, να συνθέτουν έναν αέναο χορό με το κύμα. Η θάλασσα, σαν άγνωστο τέρας, με κοιτάζει με τα μάτια της ομίχλης και κάθε φορά, όσο την πλησιάζω, τόσο περισσότερο με καταλαμβάνει το δέος. Είναι σαν να με καλεί, σαν να με προειδοποιεί, σαν να μιλάει τη γλώσσα των πιο βαθιών μου φόβων.

Από την άλλη, το βουνό είναι κάτι που δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πλήρως. Νέος στις ορεινές εμπειρίες, νιώθω πως δεν έχω ζήσει το μεγαλείο του με την πλήρη έννοια της λέξης. Το βουνό δεν είναι κάτι που μπορείς να αγγίξεις με το βλέμμα ή με λίγες ώρες περιπλάνησης. Δεν το καταλαβαίνεις αν δεν το ζήσεις στις πιο ακραίες του εκφάνσεις, αν δεν βρεθείς στα μονοπάτια του με βροχή, με κρύο, με λάσπη, αν δεν νιώσεις τον φόβο μπροστά σε άγρια ζώα ή δεν αντιμετωπίσεις τις αντιξοότητες που είναι το φυσικό του περιβάλλον. Για να καταλάβεις το βουνό, πρέπει να το ακούσεις στον ήχο του ανέμου που σφυρίζει στις πλαγιές του και να το νιώσεις στο κορμί σου, στις άγριες στιγμές του. Κάθε βήμα στο βουνό είναι σαν να περπατάς πάνω σε μια αρχαία πλάκα, πάνω σε χώμα που έχει φυλάξει τα μυστικά της γης, και κάθε σύγκρουση με τη φύση είναι σαν μια μάχη με κάτι απροσδιόριστο, αχαρτογράφητο. Θαυμάζω τους ανθρώπους που το ζουν με αυτή την ένταση, εκείνους που το έχουν κατακτήσει, και τους θεωρώ πρότυπα, σαν ανθρώπους που έχουν μπει σε έναν άλλο κόσμο, εκείνον που είναι γεμάτος δέος, που ξέρουν να στέκονται απέναντι στη φύση με σεβασμό και δύναμη, και ταυτόχρονα, να νιώθουν την ανατριχίλα που προκαλεί η αίσθηση του απόλυτου άγνωστου.

(Πυραμίδα Γκιώνας )

Τελευταία επεξεργασία:

omega

Τσέλιγκας
Περιοχή
Ήηηηηηηηηπειρος
Όνομα
Δημήτριος
Μοτό
HONDA CBF500 05'
Ρε Γιάννη κάνε μου μια χάρη.
Το έχω ζητήσει κι από άλλους φίλους.

ΓΡΑΦΕ πιο συχνά!!!

Όποιος δεν μπορεί να νιώσει την κατάθεση ψυχής κάποιου μέσω της γραφής/πράξης,έχει θέμα.
Είναι δικό του...

Φτάσαμε σε σημείο να "μην μιλάμε" την γλώσσα της καρδιάς για να μην μας περιπαίξουν.

Υπέροχος Γιάννη!!!!!
:friendship:

Τελευταία επεξεργασία:

Kardabix

Μέλος
Περιοχή
Αγρίνιο
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Yamaha XTZ 690

(Crossing low pressure @ North Pacific)

Η θάλασσα έχει για μένα κάτι το οικείο, σαν μια παλιά, αγαπημένη συνήθεια που κουβαλάς μέσα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Περισσότερο από όλα, την έχω νιώσει, την έχω ζήσει, τη λατρεύω και τη μισώ. Πολλές φορές, όταν έκανα βαρδειες, μιλούσαμε σαν να είμαστε παλιοί φίλοι, με μια γλώσσα σιωπηλή, που μονάχα οι δυο μας καταλαβαίνουμε. Τη θαυμάζω και της το λέω δυνατά, γιατί ξέρω πως, αν το κάνω, μου απαντάει με τον τρόπο της. Όμως ίσως δεν είναι η θάλασσα που μιλάει, ίσως είναι ο εαυτός μου που καθρεφτίζεται στο βάθος της, σαν να της εκμυστηρεύομαι τα πιο κρυφά κομμάτια μου. Εκεί, τις ώρες που το σκοτάδι παραχωρεί τη θέση του στο φως, όταν η θάλασσα ηρεμεί και αποδίδει τη μέγιστη ομορφιά της, νιώθω ότι δεν είναι απλά το νερό που γνέφει στον ουρανό. Είναι ο φόβος, οι ελπίδες μου, οι αδυναμίες μου και τα μυστικά που δεν έχω ποτέ εκμυστηρευτεί σε κανέναν, να συνθέτουν έναν αέναο χορό με το κύμα. Η θάλασσα, σαν άγνωστο τέρας, με κοιτάζει με τα μάτια της ομίχλης και κάθε φορά, όσο την πλησιάζω, τόσο περισσότερο με καταλαμβάνει το δέος. Είναι σαν να με καλεί, σαν να με προειδοποιεί, σαν να μιλάει τη γλώσσα των πιο βαθιών μου φόβων.

Από την άλλη, το βουνό είναι κάτι που δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πλήρως. Νέος στις ορεινές εμπειρίες, νιώθω πως δεν έχω ζήσει το μεγαλείο του με την πλήρη έννοια της λέξης. Το βουνό δεν είναι κάτι που μπορείς να αγγίξεις με το βλέμμα ή με λίγες ώρες περιπλάνησης. Δεν το καταλαβαίνεις αν δεν το ζήσεις στις πιο ακραίες του εκφάνσεις, αν δεν βρεθείς στα μονοπάτια του με βροχή, με κρύο, με λάσπη, αν δεν νιώσεις τον φόβο μπροστά σε άγρια ζώα ή δεν αντιμετωπίσεις τις αντιξοότητες που είναι το φυσικό του περιβάλλον. Για να καταλάβεις το βουνό, πρέπει να το ακούσεις στον ήχο του ανέμου που σφυρίζει στις πλαγιές του και να το νιώσεις στο κορμί σου, στις άγριες στιγμές του. Κάθε βήμα στο βουνό είναι σαν να περπατάς πάνω σε μια αρχαία πλάκα, πάνω σε χώμα που έχει φυλάξει τα μυστικά της γης, και κάθε σύγκρουση με τη φύση είναι σαν μια μάχη με κάτι απροσδιόριστο, αχαρτογράφητο. Θαυμάζω τους ανθρώπους που το ζουν με αυτή την ένταση, εκείνους που το έχουν κατακτήσει, και τους θεωρώ πρότυπα, σαν ανθρώπους που έχουν μπει σε έναν άλλο κόσμο, εκείνον που είναι γεμάτος δέος, που ξέρουν να στέκονται απέναντι στη φύση με σεβασμό και δύναμη, και ταυτόχρονα, να νιώθουν την ανατριχίλα που προκαλεί η αίσθηση του απόλυτου άγνωστου.

(Πυραμίδα Γκιώνας )
Εμείς οι άνθρωποι της πόλης είμαστε απλά επισκέπτες και με αυτή την ιδιότητα κατανοούμε ότι προλαβαίνουμε από το φυσικό περιβάλλον. Νομίζω ότι από όλες τις μορφές επαφής με το περιβάλλον (ορεινό) η πεζοπορία είναι αυτή που σου επιτρέπει να δεις καλύτερα ένα μέρος και να αισθανθείς για λίγο κομμάτι του.

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
R1100GS 75th Aniversary Edition.
Έπειτα από
--17 έτη ζωής σε μέρος με θάλασσα,όντας εξίσου ίδια χρονιά χειμερινός κολυμβητης που σημαινει οτι την εχω βαλει καλα στο πετσι μου ..

αλλά και..

επισης αρκετά χρονια σε ταξιδια στα βουνα αν θα έλεγα κάτι θα ήταν...

Να ζεις στην θάλασσα κ να ταξιδεύεις στα βουνα!

Πιστεύω πως ισως μπορώ να νιώσω λιγακι από όσα με αληθινό πάθος περιγράφεις Γιάννο... :friendship:

ibar

Μέλος
Περιοχή
Αρτεμιδα
Όνομα
Ηλιας
Μοτό
r1200gs
Έπειτα από
--17 έτη ζωής σε μέρος με θάλασσα,όντας εξίσου ίδια χρονιά χειμερινός κολυμβητης που σημαινει οτι την εχω βαλει καλα στο πετσι μου ..

αλλά και..

επισης αρκετά χρονια σε ταξιδια στα βουνα αν θα έλεγα κάτι θα ήταν...

Να ζεις στην θάλασσα κ να ταξιδεύεις στα βουνα!

Πιστεύω πως ισως μπορώ να νιώσω λιγακι από όσα με αληθινό πάθος περιγράφεις Γιάννο... :friendship:
και στο βουνό όταν πας...θάλασσα γίνετε... :ha

Aldebaran

Cafenture Rider
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Τότε πρέπει να μετακομίσει...
Να κοιμάται στη μπανιέρα...
Για να 'ναι δίπλα στο γραφείο... :p:laugh:

Ο τύπος μου θυμίζει τον εαυτό μου όταν δούλευα στις ναυτιλιακές στα γραφεία...ζεις για να δουλεύεις.

Aldebaran

Cafenture Rider
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Είμαι περίεργος πόσο είχε γράψει έκθεση στις πανελλήνιες αυτός ο μπουστης :thnkg:
Χάλια γιατί καθόμουν σε θρανίο όχι σε τουαλέτα :p

giamar

Ο Αφραπόγιαννος
Περιοχή
Πιερία
Όνομα
Γιαννης
Μοτό
Vstroma -astrea c100 - voge 300 rally
Εγώ πάντως τόσο μεγάλα γραπτά δεν ....
Βαριέεεεεεεεεμαι .
Να σαν καμία γκομενιτσα αηντε ,πάει κι έρχεται :friend:
Δεν ξέρω ,είμαι ο μόνος;
Κανονικά Γιωρςενα άμα διαβάζεις κανε μια ψηφοφορια ,πόσοι και τι .
Καρδούλα όμως για τον χρόνοσ Τζων Aldebaran

Τελευταία επεξεργασία:

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Όταν βλέπω κάποια συγκεκριμένα άτομα από το φόρουμ ότι έχουν γράψει ένα μεγάλο κείμενο, το ανοίγω σε διαφορετική καρτέλα και περιμένω να πάω σπίτι το απόγευμα να το διαβάσω με την ησυχία μου με καφέ. Να το απολαύσω. Μερικές φορές μπορεί να το διαβάσω και δύο φορές.
Αυτό συνήθως δεν συμβαίνει με τα μεγάλα ταξιδιωτικά με τις πάρα πολλές φωτογραφίες και λεπτομέρειες. Για κάποιο λόγο δεν μου είναι το ίδιο ελκυστικά. Έχει να κάνει καθαρά με προσωπικές προτιμήσεις και τι χτυπάει χορδή στον καθε ένα.

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
Εγώ πάντως τόσο μεγάλα γραπτά δεν ....
Βαριέεεεεεεεεμαι .
Να σαν καμία γκομενιτσα αηντε ,πάει κι έρχεται :friend:
Δεν ξέρω ,είμαι ο μόνος;
Κανονικά Γιωρςενα άμα διαβάζεις κανε μια ψηφοφορια ,πόσοι και τι .
Καρδούλα όμως για τον χρόνοσ Τζων Aldebaran
Αμα εχεις συνηθίσει στο doom scrolling, το να διαβάζεις κειμενο ειναι σαν να πηγαινεις τουαλέτα με τους fiancial times παραμασχαλα... :mooning:

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Όταν βλέπω κάποια συγκεκριμένα άτομα από το φόρουμ ότι έχουν γράψει ένα μεγάλο κείμενο, το ανοίγω σε διαφορετική καρτέλα και περιμένω να πάω σπίτι το απόγευμα να το διαβάσω με την ησυχία μου με καφέ. Να το απολαύσω. Μερικές φορές μπορεί να το διαβάσω και δύο φορές.
Αυτό συνήθως δεν συμβαίνει με τα μεγάλα ταξιδιωτικά με τις πάρα πολλές φωτογραφίες και λεπτομέρειες. Για κάποιο λόγο δεν μου είναι το ίδιο ελκυστικά. Έχει να κάνει καθαρά με προσωπικές προτιμήσεις και τι χτυπάει χορδή στον καθε ένα.
Καθαρό πέσιμο

Athanbiker

"..You will never walk alone "
Περιοχή
Αθηνα
Όνομα
Θανος
Μοτό
YamaTDM900 abs 05
Africa queen adv 24
Χάλια γιατί καθόμουν σε θρανίο όχι σε τουαλέτα :p
...Ενω αυτοι αδερφε τα θεματα συνηθως τα παιρνουν μεσα απο την τουαλετα .

Γι αυτο κανενας απο αυτους που εχουν χαρισμα στο γραπτο λογο ΠΟΤΕ δεν εγραψε καλα στις πανελληνιες .

Γιατι θελουν δομημενο και αποστειρωμενο κειμενο . Τα τσουναμια της ψυχης με το σπρεϋ απο διαμαντια στον αφρο δε τα θελουν..

Εχω συμμαθητρια που εγραφε -πλεον αρχισυντακτης-(και πλεον τους εγραψε και δαυτους..) εχει κανει σε οοολα τα γυναικεια περιοδικα εχει μεταφρασει απειρα βιβλια πανεπιστημιου , πολυτεχνειου , εχει γραψει ποσα βιβλια , και ακομα εχει κρατησει τις εκθεσεις που μας διορθωνε η φιλολογος τοτε με την παρατηρηση : "πλατιαζεις -μεινε στο θεμα-φλυαρεις ...."
ΠΟσο τυφλο πλασμα..καθηγητρια κατα τ αλλα...δεν εβλεπε το συγγραφεα πισω απο το παιδι.. εμενε στη δομη .

Να μη σταματησεις ποτε! :friendship:

Ας βαλουμε ρεφενε να παρουμε μια kerafina αφου σε εμπνεει - ή valentino για full επνευση! :cool::p

Top Bottom