Η μοτοσικλέτα των 265.000 ευρώ

MARK

Μέλος
Όνομα
ΓΙΑΝΝΗΣ
Μοτό
GS 1200 Adventure
Η μοτοσικλέτα των 265.000 ευρώ
Η φουτουριστική streetfighter Feline One


Ακόμη κι αν δεν έχετε ξανακούσει το όνομα του κυρίου Yacouba Galle, πιθανότατα θα γνωρίζετε ένα από τα πιο γνωστά του έργα, όπως το πρωτότυπο Bestialle που σχεδίασε για λογαριασμό της MV Agusta.

Το στούντιο του Γάλλου ονομάζεται Yacouba Design Studios και πλέον έχει βάλει πλώρη για νέα κατορθώματα. Στο βιογραφικό του επιθυμεί να προσθέσει την ιδιότητα του κατασκευαστή μοτοσικλετών και το όχημα γι' αυτόν τον ρόλο θα παίξει η νέα του εταιρεία Feline Motorcycles.

Το πρώτο μοντέλο που σχεδιάζει να παρουσιάσει ονομάζεται εύγλωττα Feline One και πρόκειται για μια φουτουριστική streetfighter με έναν νέο τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 801 κ.εκ., με δύο στοιχεία που βγάζουν μάτια: 170 ίπποι για 155 κιλά! Αυτό το αιλουροειδές (feline) μόνο γατούλα δε θα είναι...

Ο κύριος Galle δεν έχει καμιά διάθεση να κάνει οικονομία σε εξωτικά υλικά και συναφείς πολυτέλειες. Το πλαίσιο θα κατασκευαστεί κυρίως από τιτάνιο, ενώ το εντυπωσιακό μπροστινό, το ψαλίδι και οι ζάντες θα είναι ανθρακονημάτινα. Και τα τρία αμορτισέρ της μοτοσικλέτας, δηλαδή τα δύο του περίεργου μπροστινού και το πίσω, θα διαθέτουν ηλεκτρονικό έλεγχο.



Όσον αφορά στον περίτεχνο και κάπως αντισυμβατικό σχεδιασμό της μοτοσικλέτας αφήνουμε τα σχόλια στο γούστο σας, αλλά οφείλουμε να εκφράσουμε τον εντυπωσιασμό μας για το ψηφιακό πολυόργανο που προτίθεται να κοσμήσει το οπτικό πεδίο του αναβάτη με μια πληθώρα πληροφοριών που θα φτάνει ως και σε ένδειξη κλίσης. Ο σχεδιασμός του, αν όντως είναι ο εικονιζόμενος, μάλλον θα έχει εμπνευστεί από ταινίες όπως το Tron.

Το Feline One αυτή τη στιγμή υπάρχει μονάχα ως ψηφιακή αναπαράσταση, με τον Yacouba Galle να ισχυρίζεται πως θα είναι έτοιμο μέσα στο 2016. Θα παραχθεί σε αυστηρά 50 αριθμημένα κομμάτια, διαφυλλάσσοντας τον συλλεκτικό του χαρακτήρα και υποστηρίζοντας την τρελή τιμή του που μας αποκαλύπτει πως ένας από τους στόχους του πρέπει να είναι και ο χαρακτηρισμός του ως η «ακριβότερη μοτοσικλέτα του κόσμου».



Αν έχετε 265.000 ευρώ να σας καίνε την τσέπη ψάχνοντας μια φανταχτερή διέξοδο, θα σας προτείναμε να σπεύσετε σε επικοινωνία με τη Feline Motorcycles γιατί η ιστορία έχει δείξει πως μάλλον δε θα δυσκολευτεί να βρεθούν 50 πρόθυμοι ζάμπλουτοι να εξαντλήσουν την παραγωγή πριν καν αυτή απομακρυνθεί από τις οθόνες του τμήματος σχεδιασμού. Ο Galle πάντως κάπως έτσι πρέπει να το φαντάζεται.

Αν χρειάζεστε λίγη βοήθεια για πειστείτε, χαζέψτε μια μικρή ψηφιακή αναπαράσταση της μοτοσυκλέτας.









Πηγή: mototriti.gr
 

la veloce

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
theoharis
Μοτό
Multistrada 1200s
Δυστυχώς και λέω δυστυχώς :thinking:θα αναγκαστώ να τα σκάσω μιας και δεν γίνεται να κυκλοφορώ για τις ανάγκες μου το DUCATI πάντως πολλά λεφτά ρε παιδιά για καθημερινό μηχανάκι.πως ακρίβαιναν τόσο:thumbsdown:
 
Top Bottom