Μία Αγγλίδα από την Ιταλία!!

Jhon

Μέλος
Περιοχή
Άργος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Ducati Multi Strada 1200 Enduro
Παίδες.....φτάσαμε σπίτι επιτέλους!!......να καταλαγιάσουν λίγο τα συναισθήματα,και έχουμε να σας δείξω και να σας πω πολλά μετά τα πρώτα 200 περίπου χιλιόμετρα!!!
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Παίδες.....φτάσαμε σπίτι επιτέλους!!......να καταλαγιάσουν λίγο τα συναισθήματα,και έχουμε να σας δείξω και να σας πω πολλά μετά τα πρώτα 200 περίπου χιλιόμετρα!!!
Άλλαξε βρακι... Και ξεκινα
 

Jhon

Μέλος
Περιοχή
Άργος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Ducati Multi Strada 1200 Enduro
Άλλαξε βρακι... Και ξεκινα
Ας καταφέρω πρώτα να κοιμηθώ απόψε λίγο και ας είναι με το ίδιο βρακί!! :wacky:
 
Τελευταία επεξεργασία:

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Ας καταφέρω πρώτα να κοιμηθώ απόψε λίγο και ας είναι με το ίδιο βρακί!! :wacky:
Αν δεν βγεις απ´το πάρκινγκ, δεν έχεις ελπίδα καμμιά (να κοιμηθείς) :laugh:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Jhon

Μέλος
Περιοχή
Άργος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Ducati Multi Strada 1200 Enduro
Αν δεν βγεις απ´το πάρκινγκ, δεν έχεις ελπίδα καμμία (να κοιμηθείς) :laugh:
01.36 τώρα.....με 4 ώρες ύπνο απο χθές βράδυ...ωραία η πολυθρόνα στο pariking αυτη την ώρα!! :D
 

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
01.36 τώρα.....με 4 ώρες ύπνο απο χθές βράδυ...ωραία η πολυθρόνα στο pariking αυτη την ώρα!! :D
Τελικά, μαζί δεν κοιμομαστε:laugh:!

Εσυ τα ξημερώματα θα καβαλήσεις το καθαρόαιμο, και εγώ ένα δέντρο!!!!
Μόλις τελείωσα το λιμαρισμα της αλυσίδας του αλυσοπριονου:hungover:!
Θα γίνει του..... «σχοιζοφρενη» το πρωί :sneaky:!!!
 

Jhon

Μέλος
Περιοχή
Άργος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Ducati Multi Strada 1200 Enduro
Τώρα που έχουν καταλαγιάσει κάπως τα πρώτα συναισθήματα από τα πρώτα χιλιόμετρα μαζί της, και η ένταση της αναμονής για την παραλαβή της, νομίζω ότι μπορώ να σας μεταφέρω κάποιες πρώτες εντυπώσεις μαζί με αρκετές φωτογραφίες τόσο από την παραλαβή της στις αποθήκες στον Ασπρόπυργο ερχόμενη από Αγγλία, όσο και από το ταξίδι μαζί της από Αθήνα στο σπίτι μου, μέσω διαδρομής Αθήνα-Κόρινθος-Επίδαυρος-Ναύπλιο-Αργος.

Πρώτα πρώτα θέλω να ενημερώσω για όσους δεν ξέρουν την δίτροχη ιστορία μου, ότι προέρχομαι από 10 προηγούμενες μηχανές διαφορετικών στυλ, με τελευταία συμβίωση την Hayabusa (2005),με αποτέλεσμα και οι απαιτήσεις μου να ήταν κάπως μεγάλες, αλλά και η κρίση μου αρκετά αντικειμενική, καθώς δεν είμαι από εκείνους που παινεύουν το σπίτι τους, ακόμη και εάν αυτό είναι έτοιμο να τους πλακώσει!!

Και ξεκινάμε…
 

Jhon

Μέλος
Περιοχή
Άργος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Ducati Multi Strada 1200 Enduro
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ:
Με λίγα λόγια άψογη, αφού όλα πήγαν υπέροχα, και πολύ καλύτερα από ότι περίμενα. Ναι μεν η μηχανή είχε τσεκαριστεί σχεδόν σε όλα…ναι μεν υπήρχε σχετικό Video και φωτογραφίες μέσα από το κατάστημα αγοράς…ναι μεν άνθρωπος δικός μας την είχε δει στην Αγγλία, αλλά τα δικά μου μάτια από κοντά δεν την είχαν δεί,και αυτό όπως είναι λογικό μου είχε προκαλέσει κάποιο άγχος, μήπως κάτι δεν ήταν έτσι όπως το έβλεπα και όπως μου είχε μεταφερθεί.

Βλέποντας για πρώτη φορά εδώ ο ίδιος την μηχανή στις αποθήκες, έπαθα πραγματικά πλάκα με την κατάσταση της, σε σημείο να μην πιστεύω ότι αυτή η μηχανή είναι μεταχειρισμένη, και νοιώθοντας ότι είναι πολύ καλύτερη ακόμη και από όλα αυτά που μου είχαν μεταφέρει!!Ήταν η πρώτη φορά που αγόραζα με αυτό τον τρόπο μηχανή και ένα αίσθημα ικανοποίησης μαζί με ένα μεγάλο χαμόγελο άρχισε να με γεμίζει από την πρώτη στιγμή πραγματικής παρουσίας μαζί της, τόσο για την κατάσταση της, όσο και για το τελικό κόστος σε σχέση με τις εδώ μεγάλες χρηματικές διαφορές, αλλά κυρίως γιατί όλη αυτή η προσπάθεια και συνεργασία με την εταιρεία που ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας, άξιζε πραγματικά το κόπο, και το όποιο ρίσκο τελικά άφηνε την θέση του σε μια υπέροχη για εμένα ανταμοιβή!!

Ακολούθησαν στον εσωτερικό και προαύλιο χώρο, μια μικρή φωτογράφιση και στην συνέχεια το πρώτο ON στον διακόπτη από το δικό μου χέρι. Τότε ήταν που μια Ιταλική μουσική συμφωνία του Moricone πλημύρισε την περιοχή, και τότε ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι τα πράγματα μάλλον θα πρέπει να είναι σοβαρά με αυτή την κυρία!!......μην ξεχνάμε ότι η Ιταλίδα αυτή, φοράει ολόσωμη Termignoni εξάτμιση με πρόγραμμα της Ducati.

Aανέβηκα στην συνέχεια επάνω της και η πρώτη βόλτα με σεβασμό ήρθε σε έναν κύκλο γύρω από τις αποθήκες, δίχως να ρυθμίσω απολύτως τίποτε, καθώς μόνο θεωρητικά ήξερα κάποιες ρυθμίσεις έως τότε αλλά και δεν είχα την υπομονή εκείνη την ώρα να τις εφαρμόσω, αφού άλλωστε δεν υπήρχε άμεσος λόγος.

Αφού τελειώσαμε με τον Σπύρο, κάποιες τελευταίες διαδικασίες, τον αποχαιρέτησα και τον ευχαρίστησα για όλα, καθώς πραγματικά πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και εραστή των δύο τροχών, για αυτό και μπορεί να κάνει την δική μας αγωνία και δική του σε αυτά τα πράγματα…χάρηκα πολύ που σε γνώρισα φίλε και σε ευχαριστώ για όλα…να είσαι πάντα καλά.










 
Τελευταία επεξεργασία:

Jhon

Μέλος
Περιοχή
Άργος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Ducati Multi Strada 1200 Enduro
  • ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:
Aανεβαίνω στην μηχανή και παρά του ότι είμαι 1,84 σε ύψος, δεν καταφέρνω να πατώ ολοκληρωτικά και τα δύο πόδια μου στο έδαφος, αλλά ευτυχώς είναι μικρό το κακό καθώς μόνο λίγοι πόντοι, μου χρειάζονται, πράγμα που δεν είναι για εμένα πρόβλημα.

Θεωρώ όμως ότι αναβάτες κάτω του 1,78 με αυτή την μηχανή και την εργοστασιακή standard ψηλή σέλα, πραγματικά θα έχουν πρόβλημα!!

Επειδή ήθελα να κάνω και κάποιες δουλειές στην Αθήνα, αλλά και επειδή ήθελα να δοκιμάσω την μηχανή σε συνθήκες κίνησης στην μεγάλη πόλη, και μάλιστα κατακαλόκαιρο με την θερμοκρασία στα ύψη, γύρω στις 12 το μεσημέρι,φέυγω από Ασπρόπυργο και μέσω Αττικής οδού, ξεκινώ για το Χαλάνδρι. Λίγο πριν μπω στην Αττική οδό, αλλάζω την ρύθμιση οδήγησης από Turing σε Sport.Δεν έχω στο μυαλό μου συγκρίσεις τύπου BUSA γιατί και άτοπο και άστοχο θα ήταν κάτι τέτοιο. Έχω όμως πρόσφατες θύμισες από BMW GS και TRIUMTH EXPLORER.

Ανοίγοντας λοιπόν μετά τα διόδια λίγο την μηχανή, ξεφώνισα μέσα από το κράνος….”Ωπα ρε φίλε….τι λες τώρα!!”

Καθώς όμως είναι τα πρώτα χιλιόμετρα μαζί της και την μαθαίνω, επανέρχομαι σε μια πιο συμβατική οδήγηση και μπαίνω στην Κηφησίας κατευθυνόμενος προς Χαλάνδρι.Πέρνοντας την αριστερή μεριά του δρόμου για να στρίψω σε ένα φανάρι αριστερά, εκεί ήταν που χρειάστηκαν τα εκπληκτικά της φρένα αλλά και η οδική εμπειρία, καθώς ένας ηλίθιος οδηγός αυτοκινήτου, ενώ είναι στην ίδια λωρίδα με εμένα και πιστέψω ότι θα στρίψει και αυτός αριστερά, αλλάζει λωρίδα προς την μέση, αφήνοντας εμένα να περάσω, και ξαφνικά θυμάται ότι έχει κάνει λάθος και στρίβει ξανά αριστερά, με αποτέλεσμα να σταματήσω μόνο λίγους πόντους πίσω από τον προφυλακτήρα του. Σώνεται η κατάσταση με τα ανάλογα κοσμητικά επίθετα εκ μέρους μου, και συγνώμες εκ μέρους του, ενώ τσεκάρω ότι το ABS ήταν στο επίπεδο 3 από 8.

Η κίνηση εκείνη την ώρα στο Χαλάνδρι ήταν πολύ μεγάλη και η θερμοκρασία επίσης πολύ ψηλή. Σε όλη την διάρκεια θυμάμαι ότι η θερμοκρασία του κινητήρα δεν με ενόχλησε σχεδόν καθόλου στα πόδια, ενώ το βεντιλατέρ χτυπούσε υπερωρίες. Από περίπου 75 βαθμούς θερμοκρασία κινητήρα στην Αττική οδό, φτάσαμε τους 103 μέσα στην Αθήνα, δίχως ποτέ να ανέβει περισσότερο και δίχως να με ενοχλεί σημαντικά.

Εδώ ομολογώ ότι στο μυαλό μου, ήρθε μια αθέλητα μία σύγκριση με την Busa, γιατί σε τέτοιες συνθήκες θα έψαχνα στην Αθήνα με αυτήν και κάποιον μασέρ για τα χέρια μου ,και κάποια πισίνα να δροσίσω τα πόδια μου!!

Κατά τα άλλα ξεκούραστη και αρχοντική η θέση οδήγησης μέσα στην πόλη σε αυτά τα πρώτα χιλιόμετρα, δίχως να με κουράσει η σέλα της, και ευέλικτη μπορώ να πω, καθώς δεν είχα κανένα πρόβλημα σε σχετικά δύσκολους ελιγμούς, και με κατανάλωση εντός πόλης 6 με 7 περίπου λίτρα ανάλογα τις συνθήκες.

Σταματημένη όμως και το έχει και το δείχνει το βάρος της, και εάν δεν βρες τον τρόπο και την τεχνική να την σηκώσεις στο όρθιο σταντ, αυτό δεν θα το καταφέρεις ποτέ. Εάν όμως τον βρεις, αυτό γίνεται δίχως κόπο!
 

Jhon

Μέλος
Περιοχή
Άργος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Ducati Multi Strada 1200 Enduro
  • ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙ:
Σας είπα πριν ποια ήταν η διαδρομή από Αθήνα προς τα εδώ. Την ημέρα εκείνη έτυχε να έχει από αρκετό έως πολύ αέρα στην εθνική, και με την βαλίτσα πίσω τα πράγματα έδειχναν ότι δεν θα ήταν και τα καλύτερα. Προς μεγάλη μου όμως έκπληξη και με το fairing στην ψηλότερη θέση με ταχύτητες έως 180 χιλιόμετρα δεν είχα σοβαρό πρόβλημα για να μην πω καθόλου!

Πλέον μηχανικά βρισκόμαστε σε θερμοκρασίες κάτω των 75 βαθμών, και μια κατανάλωση 5 με 5.30 λίτρα, ενώ την ρύθμιση οδήγησης εξακολουθώ να την έχω στο sport και για ένα άτομο.

Τα 200 χιλιόμετρα τα έχει για πλάκα, και με την 6η στο κιβώτιο ανεβαίνει και πολύ πάνω από τα 200 ευκολότατα!!

Δεν με ενδιέφεραν και δεν δοκίμασα τελικές,αλά από ότι κατάλαβα τα 240-250 στο κοντέρ πρέπει να τα έχει σίγουρα.

Η άνεση οδήγησης αυξάνεται πλέον όπως άλλωστε είναι φυσικό εκτός πόλης,και η προστασία από τον αέρα με την μαμίσια ζελατίνα στην ψηλή θέση πολύ καλή, παρά του ότι υπήρχε πολύς αέρας και το ύψος μου αρκετά μεγάλο!
Προς στιγμή, λίγο πριν φτάσω μέσω εθνικής στην Κόρινθο δοκιμάζω και τον αυτόματο πιλότο, κάτι που δεν μου έχει ξανατύχει σε μηχανή να δοκιμάσω.

Ναι….σε μεγάλα ταξίδια στην εθνική αξίζει, και ξεκουράζει πολύ το δεξί σου χέρι, αλλά κατά την ακύρωση του, χρειάζεται αρκετή προσοχή γιατί η μετάβαση γίνεται λίγο απότομα, η τουλάχιστον πρωτόγνωρα για εμένα. Ο ήχος σε συνθήκες τέτοιου ταξιδιού ίσως να με κουράσει στην συνέχεια λόγω των ξεχωριστών ιδιοτήτων της εξάτμισης που φορά, και την οποία φυσικά δεν σκοπεύω να αλλάξω. Θα την συνηθίσω…άλλωστε δεν είμαι από εκείνους τος ταξιδιώτες μηχανής που θέλουν να ακούν μουσική στα αυτιά τους…προτιμώ να ακούω την μηχανή και να παρατηρώ έτσι τα όποια πιθανά προβλήματα κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Μετά την Κόρινθο, πέρνω τον γνωστό δρόμο για Επίδαυρο, που κόντευα να ξεχάσω αφού έχω καιρό να περάσω από εκεί. Ο μοναδικός ενδοιασμός μου για να ανοιχτώ λίγο είναι τα λάστιχα, (Pilot Road 4) γιατί ναι μεν φαίνονται σε καλή κατάσταση, αλλά δεν γνωρίζω πριν πόσο καιρό έχουν αλλαχθεί και πως έχουν συμπεριφερθεί…συνεπώς επιλέγω να είμαι προσεκτικός και συντηρητικός, στις στροφές, τόσο για αυτό τον λόγο, όσο και για του ότι δεν γνωρίζω την συμπεριφορά της μηχανής, και τις σωστές ρυθμίσεις της ανάλογα των περιστάσεων. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να έχω τις πρώτες εντυπώσεις μου, έστω και περιορισμένες και σε αυτό το κομμάτι, οι οποίες ήταν πολύ καλές.

Τα φρένα της απλά υπέροχα, και τα καλύτερα που μου έχουν τύχει μέχρι τώρα, και από ότι είδα με πολύ ψωμί στα τακάκια ακόμη. Πλαγιάζει πολύ όμορφα, αρκεί να μην την φοβηθείς, ενώ η ροπή στις χαμηλές στροφές δεν μπορώ να πω ότι μου έλλειψε…το αντίθετο μάλιστα.

Μετά από κάποια στάση στην διαδρομή αυτή για κάποιες φωτογραφίες, και μπαίνοντας στο Ναύπλιο, αλλάζω την ρύθμιση σε Turing την οποία και έχω κρατήσει μέχρι τώρα, γιατί μου άρεσε πάρα πολύ. Δίχως να αφαιρεί άλογα και δύναμη, απλά κάνει την Ιταλίδα λίγο πιο πολιτισμένη, κάτι που θεωρώ ότι σε συνθήκες πόλης η ανέμελου ταξιδιού, προσωπικά μου αρμόζει περισσότερο.

Τις υπόλοιπες ρυθμίσεις (Urban & Enduro) δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμη.

Αξίζει επίσης να σας πω, ότι μέσω Bluetooth μπόρεσα να συνδέσω αμέσως το τηλέφωνο μου (Xiao MI Red me Note 6 Pro) δίχως κανένα πρόβλημα, και αυτό το αναφέρω επειδή είχα διαβάσει ότι δεν μπορούν να συνδεθούν εύκολα κάποια τηλέφωνα.





 
Τελευταία επεξεργασία:

Jhon

Μέλος
Περιοχή
Άργος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Ducati Multi Strada 1200 Enduro
  • ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ:
Τίποτε ουσιαστικό όσο παράξενο η μη αντικειμενικό ακούγεται αυτό. Δεν υπάρχει κάτι πραγματικά που μέχρι τώρα δεν μου αρέσει σε αυτή την μηχανή, και δεν έχω βρει έως τώρα κάποιο πρόβλημα επάνω της. Όλα λειτουργούν κανονικότατα

  • ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ:
  • Iίσως να προτιμούσα σε ταξίδι ένα πιο ήσυχο ήχο εξάτμισης, και λέω ίσως γιατί ακόμη δεν τον έχω συνηθίσει
  • Ίσως μια πιο μαλακή σέλα οδήγησης σε ταξίδια, και πάλι λέω ίσως γιατί ακόμη δεν την έχω συνηθίσει και δοκιμάσει αρκετά.
  • Ένα πιο εύχρηστο menu ρυθμίσεων, γιατί πραγματικά σε αυτό εδώ, χρειάζεται να ασχοληθείς αμέτρητες ώρες για να το μάθεις στο μέγιστο δυνατόν!
  • ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ:
  • Η ομορφιά της. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που μια μηχανή ακόμη και στην καλύτερη και πιο επαγγελματική φωτογράφιση είναι πολύ πιο όμορφη από κοντά. Ομολογουμένως δεν μου έχει ξανατύχει, και ως γνωστόν ένα από τα πράγματα που μετρούν πολύ είναι να σου αρέσει πολύ το δίτροχο που έχεις κάθε μέρα στο γκαράζ. Έχω πιεί πολλούς καφέδες κοιτάζοντας της, απλά και μόνο!!
  • Η εξατομίκευση της. Μπορείς να την φέρεις όπως εσύ θέλεις, ακόμη και στην παραμικρή ρύθμιση και κάτω από όποιες δήποτε καταστάσεις.
  • Η δύναμη και η ροπή της. Δω δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω να πω. Ακόμη και μια μικρή τρύπα δύναμης κάπου στις 5.000 στροφές που στα χαρτιά φαίνεται έντονα, στην πράξη δεν την πολυκαταλαβαίνεις.
  • Η κατανάλωση καυσίμου και η αυτονομία της, που στην συγκεκριμένη μηχανή έχει πάρα πολύ καλά νούμερα όπως είδα και στην πράξη, εντός και εκτός πόλης.
  • Η γλυκιά εμφάνιση της,σε αντίθεση με την άγρια δύναμη της!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Jhon

Μέλος
Περιοχή
Άργος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Ducati Multi Strada 1200 Enduro
  • ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
Μπορεί να σας κούρασα με την γραφή μου, αλλά προσπάθησα να σας μεταφέρω όσο πιο αναλυτικά μπορούσα τις πρώτες μου εντυπώσεις από μία υπέροχη Ιταλίδα, που σκοπεύω να κρατήσω για πολύ στα χέρια μου. Δεν ξέρω εάν θα την κρατήσω μέχρι το τέλος της δίτροχης ζωής μου, όμως για πρώτη φορά και μετά από τόσες μηχανές που έχουν περάσει από τα χέρια μου, το σκέφτομαι σοβαρά ήδη!!!

Νοιώθω πολύ γεμάτος και ευχαριστημένος τόσο από την επιλογή, όσο και από την όλη προσπάθεια και θεωρώ ότι καλύτερη περίπτωση για την συγκεκριμένη μηχανή στην εποχή αυτή, και με το διαθέσιμο budget, δεν θα μπορούσα να βρω.

Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

kon/nos

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα
Όνομα
Κωνσταντινος
Μοτό
r1200gs
Να εισαι υγειής να την χαίρεσαι την κούκλα σου!!!
Ευχαριστούμε για την ανάλυση μιας και ειναι μια ιδιαίτερη μοτοσυκλέτα με ελάχιστες προσωπικές εμπειρίες και εντυπώσεις αποτυπωμένες!!
Καλούς δρόμους!!
 

Jhon

Μέλος
Περιοχή
Άργος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Ducati Multi Strada 1200 Enduro
Να εισαι υγειής να την χαίρεσαι την κούκλα σου!!!
Ευχαριστούμε για την ανάλυση μιας και ειναι μια ιδιαίτερη μοτοσυκλέτα με ελάχιστες προσωπικές εμπειρίες και εντυπώσεις αποτυπωμένες!!
Καλούς δρόμους!!
Προσπάθησα γιά το καλύτερο φίλε, και όσο πιό αντικειμενικά μπορούσα...οι όποιες διαφοροποιήσεις στην γνώμη μου, θα αποτυπωθούν εδώ στην συνέχεια εάν χρειαστεί.Σε ευχαριστώ πολύ.
 
Top Bottom