Η σκηνή του ταξιδιάρη...

Έχει να προτείνει κάποιος ,σκηνή μικρή σε όγκο μέχρι 2 άτομα;
Ευχαριστώ

Θα πω την άποψη μου αν μου επιτρέπεται σχετικά με τις σκηνές και το πώς πρέπει να είναι για τον ταξιδιάρη, προσωπικά έχω μια nightcat οτοματικ 4ατομων για εμένα και την κυραΝικη, ζυγίζει 5 κιλά στήνεται σε 5sec μπαίνω όρθιος και ξεστηνεται σε 20sec ευρύχωρη χωράει όλα τα τσιμπράκαλα μέσα και γενικά την βολευόμαστε μια χαρά, στο παρελθόν είχα διαφορές σκηνές ακραίων προδιαγραφών και βαρών που άγγιζαν τα 1.7 κιλά για σκηνή τριών ατόμων μια salewa την οποία μου έκλεψαν στο καράβι για Κρήτη το 2019 και αναγκάστηκα να αγοράσω μια τυχαία σκηνή από την Κρήτη, τελικά αυτές του μικρού βάρους είναι για αυτούς που πάνε με σακίδιο πλάτης, για εμένα τι 2.5 κιλά τι 5? Δεν λέω να πάρετε πολυκατοικία των 35 κιλών αλλά μην κολλάτε για 2κιλα παραπάνω αν την βρίσκετε πιο άνετη σύμφωνα με τις ανάγκες σας, δεν τις κουβαλάτε στην πλάτη .
Και πάλι εκφράζω προσωπική άποψη δεδομένου ότι κοιμάμαι σε σκηνή από το 1981.

Πήρα πρόσφατα μια high peak talos 3 σε πολυ νορμαλ τιμή. Εχει καλη αδιαβροχοποιηση, έχει αρκετό χώρο μπροστα για τα πράγματα και το πιο σημαντικό: μήκος ύπνου 220! Επιτέλους χωράω να ξαπλώσω ανάσκελα. Καλή ποιότητα κατασκευής και μικρή διάσταση στο πακετάρισμα.
Έχει και 2 ατόμων απο ότι βλέπω πουψτην λέει nevada 2.

Ευχαριστώ
Καλημέρα. Salewa lite trek 2. Την αγόρασα τον Μάιο και την δοκίμασα πριν δύο εβδομάδες στην Τύμφη. Πολύ μικρό πακέτο, πολύ εύκολο στήσιμο (την εστησα μόνος μου σε πέντε λεπτά) στέκεται και χωρίς πασαλακια και στήνεται και μέσα σε βροχή χωρίς να βραχεί το εσωτερικό.

Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ βολεύτηκα από το decathlon με αυτές που λέει freshblack αν θυμάμαι σωστά το ύφασμα, σκοτάδι μέσα στην σκηνή οπότε κοιμάμαι λίγο παραπάνω. Έχω μια τριών ατόμων (στην οποία βολεύομαι μόνος μου) και κάποια στιγμή αν βρω έκπτωση θέλω να πάρω την αυτόματη και λίγο πιο μικρή για ευκολία σε εκδρομή τύπου ΣΚ.

Robens

αλλά για άνεση και αποφυγή συνδρόμου σαρδέλας καλύτερα 3 ατόμων !

Συμφωνώ με τον Μάνο apache.
Πρόσφατα πήρα αυτή για μοτοβόλτες και σώθηκα...
Στήσιμο σε 5" και μάζεμα σε 10".

Συνδεθείτε για να δείτε τις φωτογραφίες.

View attachment 3892
Πολύ μεγάλο πακέτο..ψάχνω κάτι πιο μικρό να φορτώνεται εύκολα μέσα στα σαμαρια

Πολύ μεγάλο πακέτο..ψάχνω κάτι πιο μικρό να φορτώνεται εύκολα μέσα στα σαμαρια
Εγώ την δένω πίσω και το μήκος της δεν ξεπερνά τις βαλίτσες στην στενότερη τους ρύθμιση (οι βαλίτσες του BMW ρυθμίζονται σε στενότερες και φαρδύτερες).

Θα πω την άποψη μου αν μου επιτρέπεται σχετικά με τις σκηνές και το πώς πρέπει να είναι για τον ταξιδιάρη, προσωπικά έχω μια nightcat οτοματικ 4ατομων για εμένα και την κυραΝικη, ζυγίζει 5 κιλά στήνεται σε 5sec μπαίνω όρθιος και ξεστηνεται σε 20sec ευρύχωρη χωράει όλα τα τσιμπράκαλα μέσα και γενικά την βολευόμαστε μια χαρά, στο παρελθόν είχα διαφορές σκηνές ακραίων προδιαγραφών και βαρών που άγγιζαν τα 1.7 κιλά για σκηνή τριών ατόμων μια salewa την οποία μου έκλεψαν στο καράβι για Κρήτη το 2019 και αναγκάστηκα να αγοράσω μια τυχαία σκηνή από την Κρήτη, τελικά αυτές του μικρού βάρους είναι για αυτούς που πάνε με σακίδιο πλάτης, για εμένα τι 2.5 κιλά τι 5? Δεν λέω να πάρετε πολυκατοικία των 35 κιλών αλλά μην κολλάτε για 2κιλα παραπάνω αν την βρίσκετε πιο άνετη σύμφωνα με τις ανάγκες σας, δεν τις κουβαλάτε στην πλάτη .
Και πάλι εκφράζω προσωπική άποψη δεδομένου ότι κοιμάμαι σε σκηνή από το 1981.
Δεν είναι μόνο το βαρος είναι είναι και ο όγκος.
Γενικά πρέπει να να έχεις 2 ή 3 διαφορετικά μεγέθη σκηνών ανάλογα το ταξίδι και την περίπτωση.

@mikechios

Δυο τιμιες προτασεις σε λογικες διαστασεις.Γιατι περα απο τις διαστασεις μετραει αερισμος,αδιαβροχοποιηση κλπ

Εχε υποψιν σου οτι σε σκηνη δυο ατομων δεν χωραει τιποτε αλλο περα απο τα ατομα.

Θα συμφωνήσω για τις σκηνές του δεκαθλον.
Έχω μια προηγούμενης γενιάς από αυτές που μπήκαν παραπάνω,που είναι σχεδόν ίδιες σε χαρακτηριστικά.
Την έχω 9 χρόνια και στήνεται 1-2-3 φορές τον χρόνο.
Δεν είναι δροσερή σκηνή,εγώ την πήρα για μηχανάκι βουνό κλπ.
Φέτος,μια βδομάδα μετά το Πάσχα-τελος Απρίλη - στήσαμε με την γυναίκα μου στην λίμνη Δόξα.
Έβρεχε από τις 7-8 το απόγευμα μέχρι τις 1-2 το βράδυ.
Δεν πέρασε σταγόνα στο μέσα πανί από τη βροχή,μόνο υγρασία,στο εξωτερικό μέρος του μέσα πανιού.
Αν θες για μόνος σου ,πάρε δύο ατόμων.
Εγώ έχω τριών και χωράνε άνετα δύο άτομα και κράνη , ρούχα, σάκοι μέσα.
Μπόνους η είσοδος που καλύπτεται,βάζω συνήθως τις μπότες μέσα εκεί,στη βροχή,βάλαμε τις σπαστες καρέκλες και δεν βραχηκαν καθόλου.

View attachment 3892
Ναι ρε φίλε ,οτοματικ γλύτωσα από τα πασαλάκια και τα καβλιτζέκια.....

Ναι ρε φίλε ,οτοματικ γλύτωσα από τα πασαλάκια και τα καβλιτζέκια.....
Αυτόματη έχω και εγώ,απλά είναι πολύ μακριά και δε μπορεί εύκολα να κουβαλήσει με διπλό άτομο
Ψάχνω κάτι μαζεμενο

Ευχαριστώ
Σκηνή Origin Outdoors Snugly 2 - 2 Ατόμων

Έχω τη μονή, απλά βλέπω ότι οι τιμές είναι +40% από πριν 4-5 χρόνια... Και μια τέτοια πάντως θα σε καλύψει από το AliExpress
Naturehike Campingzelt für Wanderungen und Übernachtungen im Freien, wasserdicht, winddicht, super leicht zu transportieren, erweiterbar, Doppelzelt mit großem Raum, Sonnenschutz - AliExpress 18

Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top Bottom