Η τρίαινα μου. (Triumph Trident 660)

Natassa

patara_power
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Νατάσσα
Μοτό
Suzuki SV650 ‘17
Triumph Trident 660 ‘22
Ταιριάζουμε;



Λίγες πρώτες σκέψεις, αν και νωρίς ακόμα.

(Καταρχάς, η εμπειρία μου περιορίζεται στα 36k χλμ που είχα κάνει με το SVάκι μου πριν το μπαμ. Να τα λέμε και αυτά.)

Ανέβηκα πάνω στη μηχανή και η αίσθηση ήταν πως είχα να ανέβω από χθες και όχι τρία χρόνια, plus τόσα χειρουργεία στα πόδια κτλ κτλ.

Και εδώ οφείλω να πω πως τα καλύτερα λεφτά που έδωσα δεν ήταν η αγορά της, αλλά τα μαθήματα που έκανα με τον Θανάση (Χούντρα), αυτό το καλοκαίρι. Ήταν η σοφότερη επένδυση. Με έχει βοηθήσει άπειρα, όχι μόνο στο πως να οδηγάω σωστά, να ανακτήσω αυτοπεποίθηση κτλ, αλλά και με πολύ pep talking.

Το Trident οδηγείται με τη σκέψη. Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη.

Είναι εύκολο. Έχει ωραίο φαρδύ τιμόνι - fat bar. Νιώθω πως με φέρνει σε καλύτερη θέση σώματος μέσα στις στροφές. Τα φρένα είναι απίστευτα. Δε φανταζόμουν ότι μια διπίστονη δαγκάνα θα έχει τέτοια απόκριση και τέτοιο δάγκωμα - άμεσο - στην μανέτα. Επειδή είμαι στο στρώσιμο με ελεγχόμενες στροφές/ταχύτητα, τα απότομα φρεναρίσματα που χρειάστηκε να κάνω ήταν από 80-90 χλμ περίπου. Πολύ καλή αίσθηση και το πίσω φρένο.

Το κιβώτιο, αν και άστρωτο ακόμα, είναι βούτυρο. Μου είπαν να μη χρησιμοποιήσω quick shifter ακόμα, αλλά δεν κρατήθηκα! Έπρεπε να δω τι ψώνισα. Πόση ευτυχία μου έδωσε;! Ουρλιαζα μόνη μου μέσα στο κράνος. ΤΙ-Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΗ-ΑΙ-ΣΘΗ-ΣΗ. Σας ευχαριστώ που με συμβουλεύσατε να το βάλω!

Η μανέτα του συμπλέκτη καλή σε αίσθηση - όχι πολύ μαλακή όπως είχα διαβάσει - αλλά πολύ μακριά για το δικό μου χέρι, και θέλει όλη, τέρμα μέσα για να λειτουργήσει. Συνήθεια όλα. Δε με χαλάει.

Ροπήηηηηη! τη νιώθεις σε όλο το εύρος ακόμα και από έκτη με 40. Ξυπνάει αμέσως…. εχμ, διορθώνω, βασικά δεν κοιμάται ποτέ, απλά χαλαρώνει μέχρι να του δώσει το δεξί χεράκι την πληροφορία. Απίθανο.

Μια απορία έχω. Νιώθω πως έχει πολύ κοντές σχέσεις. Την πρώτη την αλλάζεις ΑΜΕΣΩΣ όταν ξεκινάς και χωρίς μεγάλη ταχύτητα ζητάει να ανεβάσεις 4η, 5η, 6η. Προς το παρόν είμαι στις 4000 στροφές που με έκτη είναι περίπου 80-90 χλμ. Σε κάποια φάση που δεν είχα δει τι σχέση είχε το κιβώτιο, πήγα να κάνω ανέβασμα αλλά έφαγα πόρτα. 7η δεν έχει.

Είναι νορμάλ αυτό; Ή εμένα μου φαίνεται κάπως λόγω απειρίας;;; Έτσι λειτουργεί ο τρικύλινδρος γενικά;;

Η μοτό είναι κουκλάρα. Είναι ιδανική για μένα. Σούπερ στάση σωματος. Ούτε κονιόρδος, όρθια θέση - ούτε πάνω στο τιμόνι. Τόσο όσο. Την αγαπώ. Τρομερό φινίρισμα και ποιότητα κατασκευής. Ελπίζω να μου βγει και μηχανικά καλή και να μη γίνω κολλητή με τους μαστόρους, όπως εσείς με τα κατέμια.

Δεν μπορώ να με φανταστώ να οδηγάω πιο μεγάλη, φερινγκάτη, τουριστάδικη μηχανή δρόμου.

(Με βλέπω όμως με ένα CRF300 - μεγάλη καρδούλα)

Επίσης ο ήχος της εξάτμισης δεν είναι κακός, κάθε άλλο! αλλά υποψιάζομαι πως είναι τα αυτιά μου απροπόνητα. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως αν/όταν μπει αφτερ μάρκετ δε θα συμβιβαστώ με τίποτα άλλο από την ολόσωμη της YOSHIMURA.

Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι τώρα. Έχω κάνει μόλις 500χλμ, οπότε θα έχουμε να λέμε. Φανταζόμουν ότι θα πλακωνόμουν και σε 5 μέρες θα πήγαινα για το πρώτο σέρβις, αλλά τελικά μου βγαίνει πιο συντηρητικά. Όπως μου έλεγε κάποτε μια φίλη μου όταν προσπαθούσαμε να μάθουμε ρακέτες, αργά και σταθερά.

Η αλήθεια είναι πως μου φαίνεται σουρεαλιστική η όλη κατάσταση. Ανέβηκα πάνω της και έγιναν ντιλίτ 3 ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρίας. Αλλά και πάλι ξεχνάω πως την έχω στο γκαράζ μου. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Σουρεάλ, όπως και πολλά άλλα που μου συμβαίνουν το τελευταίο καιρό. Καλύτερα ίσως…

Τυχερή να είναι, μόνο αυτό θέλω.
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Κοντό θα είναι σίγουρα γιατί γυμνό και μικρό μοτέρ, είναι και το τρικυλινδρο που δουλεύει σωστά από πολύ χαμηλά.
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Ταιριαστοί....στα σίγουρα.
Και τρουαντβε....μετά τα όσα έχεις περάσει και τα έσβησες από τον σκληρό.

Πάνε μαλακωσια μέχρι να σε μάθει και να τη μάθεις και όλα θα πάνε καλά
 

el-Gatto

Ανήσυχο μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
BMW R1200GSA
KTM 990 ADV
H ΦΩΤΟγραφία ,με τις δύο κούκλες ,κ το ΧΑΜΟΓΕΛΟ της ευΤυχίας ,είναι για κορνίζα ,να τη βλέπεις ν'"ανεβαίνεις".

Μόνο χαρές κ χαμόγελα απο δω κ μπρός σου εύχομαι. :friendship:
 

nickaoua11

Μέλος
Περιοχή
Middle Earth
Όνομα
Nikos
Μοτό
990adve
Αναμφίβολα ταιριάζετε 100%.

Από τα ελάχιστα που κατάλαβα διαβάζοντας το ποστ, το πάθος και η επιμονή σου να καβαλήσεις ξανά μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό είναι ζηλευτά και αξιοθαύμαστα.

Για την κοντή αίσθηση νομίζω ότι εν μέρει οφείλεται στη γεμάτη ροπή από χαμηλά και στο ότι ακόμα δεν έχεις δουλέψει το μοτέρ σε όλο το φάσμα στροφών για να έχεις μια πλήρη εικόνα.

Να είστε και οι 2 τυχεροί με πολλά και χαρούμενα χιλιόμετρα!
 

todor

在中國,我們信任
Περιοχή
ΒΟΛΟΣ
Όνομα
ΘΟΔΩΡΗΣ
Μοτό
Τίμιος Κινέζος
καλοτάξιδοι και αγρατσούνιστοι !!
εύχομαι να σου χαρίσει 360.000+ χλμ απροβλημάτιστα και ταξιδιάρικα όπου γουστάρετε ;)
 

christetr

Ο ηλίθιος είναι αήττητος!!!!
Περιοχή
ATHENS MAROUSI
Όνομα
Chris
Μοτό
TDM 900 2003 - Lambretta Li 150 s2 1961
R 1200 GS 2009
Είστε και οι δυο υπέροχες και ταιριαστές !!Εύχομαι να απολαμβάνετε και οι δύο εξαιρετικά ο ένας τον άλλο ,με πολλές και καλές στιγμές μαζί.
 

barbadinos

Μέλος
Περιοχή
Αγ.Ανάργυροι
Όνομα
Κώστας
Μοτό
Vstrom χίλια
Απόλυτα ταιριαστές φιγούρες...
Οταν το μάθεις και σε μάθει θα έλθει το γλέντι..

Μάλλον θα ξαναπάρω τριούμφ νομίζω...ωραία χρόνια...
 

dkamzelas

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
triumph tiger 800 2016
Την είχε ένας από τους εκπαιδευτές του Χούντρα πριν μια βδομάδα στη Θεσσαλονίκη,όταν κάναμε το level 3! Ούτε μικρή ούτε μεγάλη μηχανή! Μαζεμένη όσο χρειάζεται! Και ήταν απίστευτο πόσο γρήγορα και άνετα οδηγούνταν μέσα στη πίστα καρτ! Καλοτάξιδη και να σου δώσει μόνο συγκινήσεις!

Στάλθηκε από το RMX3363 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Εφόσον σε κάνει να χαμογελάς και να αισθάνεσαι υπέροχα σίγουρα ταιριάζετε.. ;)
Όλα τα υπόλοιπα είναι χαρακτήρας και θα τα μάθεις με τον καιρό...
Καλούς δρόμους να έχεις...!
 

dorso

Μέλος
Όνομα
Nikos
Μοτό
990 adventure s
Έχω Tiger 800 και μέχρι να πας 80-90 έχεις βάλει όλες τις ταχύτητες, οπότε πιστεύω έτσι θα είναι κ εσένα κ δεν νομίζω να στρώσει..θα το συνηθίσεις...Απλά σαν τρικυλινδρος αρχίζει το σφυριχτο από χαμηλά κ σου δίνει την εντύπωση ότι έχεις πολλές στροφές κ ψάχνεις να ανεβάσεις..
 
Top Bottom