Η τρίαινα μου. (Triumph Trident 660)

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Σωστό και αυτό που λέει ο Κωστής σχετικά με τις ομαδικές βόλτες, θα βοηθήσουν πολύ.
 

Natassa

patara_power
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Νατάσσα
Μοτό
Suzuki SV650 ‘17
Triumph Trident 660 ‘22
Από Δευτέρα και για τους επόμενους τρεις μήνες δε θα μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα…. Ένα early stage καρκινάκι απαιτεί μερικές χημειοθεραπείες. Ο στόχος μου ήταν να μη μου μείνει η ανάμνηση του φόβου μέχρι να την ξαναπιάσω στα χέρια μου. Αλλά της χαράς και της ελευθερίας. Να ανυπομονώ…
 

giamar

Ming lee fu
Περιοχή
Πιερία
Όνομα
Γιαννης
Μοτό
Vstroma -astrea c100 - voge 300 rally
Ο φόβος είναι λογικός κάθε φορά που έπεφτα το ίδιο ενοιωθα κι εγώ κάθε φορά που είχα πτώση ,ευτυχώς δεν έπαθα ποτέ χοντρή ζημιά όπως εσύ.
Αλλά και πάλι ,ο φόβος είναι φόβος .
Τώρα όπως το καταλαβαίνω εγώ έχεις ακόμα ένα κόλλημα παραπάνω γιατί το μηχανάκι είναι και καινούριο και ακόμα δεν το ξες καλά.
Μια καλή λύση είναι αυτή που λένε τα παιδιά από παν και μετά να πας όσο γίνεται αργά για να συνηθίσει το κεφάλι την φάση μηχανή .
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Έχε στο μυαλό σου ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο με αυτό που πέρασες.
Οδήγησε συντηρητικά και όλα θα πάνε καλά.
Μην αφήνεις το φόβο να σε κυριεύει.
 

giamar

Ming lee fu
Περιοχή
Πιερία
Όνομα
Γιαννης
Μοτό
Vstroma -astrea c100 - voge 300 rally
Από Δευτέρα και για τους επόμενους τρεις μήνες δε θα μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα…. Ένα early stage καρκινάκι απαιτεί μερικές χημειοθεραπείες......
Περαστικά να είναι ,εμείς θα σε κρατάμε συντροφιά από εδώ και μη μασάς ,δεν θα καταλάβεις πόσο γρήγορα θα περάσει ο καιρός
 

kon/nos

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα
Όνομα
Κωνσταντινος
Μοτό
r1200gs
Οπως ειπαν και οι απο πανω, αρχικα ειναι πολυ σημαντικο που μπορεσες και αγορασες μηχανη μετα απο ολο αυτο που περασες.
Δεν ξερω αν θα μπορουσα να κανω το ιδιο, καθως τοσο το σωματικο οσο και το πνευματικο ατυχημα που ειχες ηταν μεγαλο καθως ησουν μονη εκεινη την στιγμη.

Παρολα αυτα θεωρω οτι πρεπει να το κοιταξεις καταματα.
Στο μυαλο ειναι ολα. Οσες φορες εκανα αρνητικες σκεψεις ενω οδηγουσα ειχα πτωση.

Διαλεξε μια ευκολη διαδρομη,με λιγη κινηση, και βαλε πρωτη.
Να σκεφτεσαι μεχρι την στιγμη που θα αφηνεις τον συμπλεκτη.
Ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους.
 

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Φυσικά και φοβάσαι. Τι πιο ανθρώπινο και φυσιολογικό μετά από μια δύσκολη περιπέτεια. Όπως σωστά για μένα ειπώθηκε, η βόλτα δεν είναι υποχρεωτική, την τάδε μέρα ή στο τάδε μέρος. Είναι κυρίως για ευχαρίστηση και χαλάρωση. Εφόσον έχεις μια καινούρια περιπέτεια μπροστά σου, και στενεύει ο χρόνος, μπορείς ίσως να την πας όσο πιο χαλαρά πιστεύεις ότι θα μπορούσες να το διαχειριστείς. Φυσιολατρικά τελείως. Αλλιώς οκ, δεν τρέχει και τίποτα. Το ξαναβλέπεις αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να νιώθεις καλά με αυτό που κάνεις, ότι κι αν αποφασίσεις. Εσύ, κι όχι κάποιος άλλος, που εννοείται θα αντιμετώπιζε τελείως διαφορετικά ίσως την ίδια κατάσταση.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
 

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Από Δευτέρα και για τους επόμενους τρεις μήνες δε θα μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα…. Ένα early stage καρκινάκι απαιτεί μερικές χημειοθεραπείες. Ο στόχος μου ήταν να μη μου μείνει η ανάμνηση του φόβου μέχρι να την ξαναπιάσω στα χέρια μου. Αλλά της χαράς και της ελευθερίας. Να ανυπομονώ…
Καταρχήν περαστικά να είναι. Εφόσον είναι early stage σίγουρα θα πάνε όλα τέλεια.

Νομίζω πως στην μικρή περιπέτεια που περνάει τώρα η υγεία σου επιβαρύνεις τον εαυτό σου με high expectations που λένε στο χωριό μου. Δηλαδή μπορεί αυτό που νιώθεις το πλακωμα στο στήθος να μην είναι αναγκαστικά φόβος για τη μηχανή αλλά ένα συνονθύλευμα φόβου της μηχανής, άγχους για την πορεία του άλλου θέματος και όλα αυτά μαζί με ότι άλλο έχεις στο μυαλό σου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και ανθρώπινο.

Αποφυγε τα μεγάλα πλάνα για μένα αυτη τη βδομάδα,κάνε βόλτες σε αγαπημένες σου κοντινές διαδρομές που να νιώθεις ασφαλής, δες τους φίλους σου πιες τους καφέδες σου νιώσε άνετα να περάσει αυτό το 3μηνο χωρίς να ζορισεις και τον εαυτό σου με έξτρα πίεση ειδικά τώρα που πρέπει να Σάι ήρεμη και χαλαρή
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Από Δευτέρα και για τους επόμενους τρεις μήνες δε θα μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα…. Ένα early stage καρκινάκι απαιτεί μερικές χημειοθεραπείες. Ο στόχος μου ήταν να μη μου μείνει η ανάμνηση του φόβου μέχρι να την ξαναπιάσω στα χέρια μου. Αλλά της χαράς και της ελευθερίας. Να ανυπομονώ…
Θα περάσει και αυτό.
Έχουμε όλοι στο κοντινό μας περιβάλλον αυτά τα απρόοπτα και ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν είναι η θετική ενέργεια και οι σκέψεις.

Έχεις περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις της μαχητριας και φυσικά η εξωστρέφεια που έχεις δείχνει πολλά πράγματα.

Εδώ θα είμαστε να λέμε καμμία μλκια να περάσει και αυτό ... :friendship:
 

Mic

Μέλος
Όνομα
Μιχαλης
Μοτό
KTM 690 Enduro R 2010
Περαστικά σου και γρήγορα στους δρόμους και πάλι.

Είσαι πολύ δυνατή και "μαγκάκι" από τα λίγα.

Να είσαι καλά.
 

georgeps

Μέλος
Περιοχή
Mother Earth
Όνομα
George
Μοτό
CL500?
Μετά από την πτώση μου φοβόμουν κ εγω αρκετά..και ολος ο πρώτος μήνας μου ήταν έτσι. Ακόμη ειμαι πιο φοβισμένος από πριν, ακόμη στις δεξιές στροφές φοβάμαι οτι θα με πάρει σβάρνα και θα ξαναφάω τούμπα.

Θέλει όντως μεγάλο θάρρος και υπομονή το να συνεχίζεις αυτό που σε πλήγωσε. Όμως έρχεσαι αντιμέτωπη με τους φόβους σου, μπορεί να έπεσες, αλλά ξανασηκώθηκες, και το παλεύεις ξανά.

Και στην τελική αν δεις πως οντως δεν σου κάνει όλο αυτό, θα βρείς άπειρες ακόμη ασχολίες που θα λατρέψεις,και ίσως ακόμη δεν ξέρεις αν σαρέσουν ακόμη.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, και στα θέλω σου, και όλα θα βρουν το δρόμο τους.
 

nickaoua11

Μέλος
Περιοχή
Middle Earth
Όνομα
Nikos
Μοτό
990adve
Θα προσπαθήσω να μοιραστώ και εγώ μια αντίστοιχη πολύ κακή εμπειρία που είχα στο windsurf, το μεγαλύτερό μου πάθος.

Δεν νομίζω να βοηθήσει να μειωθεί ο φόβος, αλλά μπορεί να βοηθήσει στο πως αντιμετωπίζεις τον φόβο που βιώνεις.

Κάνω windsurf από τα 17 μου. Έχω αφιερώσει άπειρες ώρες στη θάλασσα και έχω καταφέρει να μπω για windsurf στον Ατλαντικό (Ολλανδία, Ισπανία με 7 μποφόρ και 2-3 μέτρα κύμα). Οπότε εμπειρία υπάρχει μπόλικη.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα κάποιο σοβαρό τραυματισμό παρόλο που μου έχουν συμβεί αρκετά μικροατυχήματα με τραυματισμούς μέσα στη θάλασσα και σπάσιμο εξοπλισμού. Μπορώ να πω ότι είναι από τα πιο ασφαλή extreme sports.

Κάποια στιγμή πριν 4 χρόνια και ενώ κάνω χαλαρό windsurf με 5-6 μποφόρ στο home spot μου που το ξέρω όπως την αυλή του σπιτιού μου, με άλλα 30 άτομα γύρω μου μέσα στο νερό, πέφτω στη θάλασσα και λόγω ελλαττωματικού γάντζου μέσης που φόραγα (ζώνη στήριξης στο windsurf) την ώρα που πέφτω στο νερό γαντζώνεται το πανί και πέφτει από πάνω μου. Οπότε βρίσκομαι κάτω από το νερό με ένα πανί 5,5 τετραγωνικά από πάνω μου να έχει ξαπλώσει στην επιφάνεια της θάλασσας και εγώ να είμαι δεμένος μαζί του με μια θηλιά μήκους 35cm και να μην μπορώ να ξελυθώ για να βγω στην επιφάνεια με τίποτα, γτ ο γάτζος είχε φύγει από τη θέση του και το σχοινί της θηλιάς ήταν τεντωμένο με πάρα πολύ τάση.

Αφού πάλεψα αρκετά δευτερόλεπτα να λυθώ και δε τα κατάφερα φτάνω στο σημείο να δεχτώ ότι αυτό ήταν, θα πνιγώ στο μέρος που έμαθα μπάνιο, 200 μέτρα από την στεριά στα 28 μου. Οπότε στη πρώτη συστολή που κάνουν τα πνευμόνια λόγω ασφυξίας (έτσι το ένιωσα εκείνη τη στιγμή) κάπως χαλαρώνει η όλη φάση και καταφέρνω να λυθώ. Έμεινα στην επιφάνεια κανα 15λεπτο μέχρι να βρω τις ανάσες μου και να καταφέρω να ξανανέβω ώστε να βγω στη στεριά.

Ενώ στην ουσία δεν έπαθα τπτ, κατάφερα να πλησιάσω ξανά το spot μετά από μερικούς μήνες. Για windsurf ξαναμπήκα πολύ αργότερα. Το πάθος είναι πάθος και τελικά το windsurf μου έλειπε περισσότερο από τον φόβο που μου προκαλούσε πλέον.

Για αρκετό καιρό όταν κατέβαινα προς τη θάλασσα και ειδικά αν είχε δυνατές συνθήκες είχα αυτό το σφίξιμο που περιγράφεις και δεν μπορούσα να ευχαριστηθώ την ώρα μου στο νερό. Ο φόβος του πνιγμού ήταν μόνιμα εκεί και έπαιζε τα σενάριά του συνέχεια.

Ακόμα και τώρα, 4 χρόνια μετά και έχοντας ένα γάτζο που έχει σύστημα emergency release υπάρχουν στιγμές που ο φόβος επανέρχεται την ώρα που πάω να πέσω στο νερό και το πανί πέφτει από την μεριά μου. Υπάρχουν ακόμα νύχτες που πέφτω για ύπνο και μου έρχεται η εικόνα εκείνης της στιγμής που δε μπορώ να λυθώ και μου τελειώνει ο αέρας.

Ξέρω ότι αυτός ο φόβος θα με συντροφεύει από εδώ και στο εξής και το έχω αποδεχτεί. Τον νικάω κάθε φορά που ξαναμπαίνω για windsurf ακόμα και αν κοιμάται βαθιά και είναι σαν να μην υπάρχει. Μόνο έτσι όμως θα μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω τόσο πολύ.

Θέλω να πω ότι ένα τόσο τρομακτικό γεγονός, απειλητικό για την ζωή πιστεύω ότι δε φεύγει τελικά ποτέ. Ακόμα και αν ξεχνιέται εντελώς, υπάρχει πάντα να μας συντροφεύει και να μας ορίζει και είναι εκεί έτοιμο να ξεπηδήσει όταν βρεθούμε σε κατάλληλες συνθήκες. Αν τον αποδεχτούμε αυτόν τον φόβο, του δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται και τον εκλογικεύσουμε είναι ευκολότερο να τον κάνουμε στην άκρη και να ξανακάνουμε αυτό που αγαπάμε, έστω με κάποιες αλλαγές σε παραμέτρους που μειώνουν το ρίσκο (μοτοβόλτα με παρέα, σε μέρη χωρίς πολύ κίνηση, κτλ).

Συγχωρέστε με αν κούρασα ή αν ακούγεται άσχετο με την περίπτωση.
 

Padis

ven pasa ...
Περιοχή
Άγ.Στέφανος Αττικής
Όνομα
Παντελής
Μοτό
®1200 adv
Drz400E
Κανονικά πρέπει να το μετονομάσω «τα ψυχολογικά μου»….

ΦΟΒΑΜΑΙ.
Αν βρεθεί έστω κι ένας να πει δεν φοβάμαι ή δεν φοβήθηκα ποτέ είναι ψεύτης...
Το ανθρώπινο μυαλό όμως είναι έτσι κατασκευασμένο να νικά τις φοβίες που το ίδιο κατασκευάζει...
Νατάσα, σιγά σιγά.... Όλα θα γίνουν.
Νίκησες τα σίδερα και τις λάμες, κοίτα να νικήσεις κι αυτό που προέκυψε και πάλι εδώ θα είμαστε....
 

estebahn

Μέλος
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
CBR 600F4i
...κάθε φορά που ανεβαίνω ή είναι να ανεβω νιώθω ένα τεράστιο σφίξιμο στο στήθος.
Το tankbag σε πιέζει δίχως άλλο :hungry:

Ουσιαστικές συμβουλές έδωσαν οι παραπάνω, δεν μπορούσα να μην ελαφρύνω λίγο το κλίμα.

Γερή να είσαι, τα υπόλοιπα με τον καιρό τους
 

Natassa

patara_power
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Νατάσσα
Μοτό
Suzuki SV650 ‘17
Triumph Trident 660 ‘22
Θα προσπαθήσω να μοιραστώ και εγώ μια αντίστοιχη πολύ κακή εμπειρία που είχα στο windsurf, το μεγαλύτερό μου πάθος.
Πολύ δυνατή ιστορία. Σε ευχαριστώ παρά πολύ που το μοιράστηκες. Δε θέλω να το κάνω μελό και είστε όλοι άντρες εδώ, αλλά συγκινήθηκα πολύ.


Σας ευχαριστώ παρά πολύ ΟΛΟΥΣ για τα σχόλια και τις συμβουλές.
 

NikosRE

Μέλος
Όνομα
Nikos
Μοτό
KTM 640 ADVENTURE 2005
Η ευαισθησία είναι προτέρημα συγκεκριμένου φύλλου ???
Δεν ξέρω αν είναι η δεν είναι και δεν με νοιάζει να σου πω.
Καταλαβαίνω γιατί ρωτάς.
Παρολαυτα θα σου πω ότι εγώ είμαι κλαψιάρης και αγκαλίτσας!
Χαχα no shame ρε!

edit για οικονομία χώρου.
Natassa Περαστικά σου! Ότι καλύτερο σου εύχομαι!
 
Top Bottom