Θόρυβος Ktm lc4 640 adventure

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
*UPDATE
Πήγα σήμερα συνεργείο για το μεγάλο σέρβις. Ο μάστορας δεν άκουσε κάτι παράξενο και μου είπε ότι είναι φυσιολογικός ήχος από το μοτέρ. Έγινε αλλαγή λαδιών,φιλτρων, δεν υπήρχαν καθόλου ρινίσματα, ρυθμίστηκαν βαλβίδες,αλλαχτηκαν υγρά ψυγείου και γενικά ότι προβλέπεται. Μου πε ότι αν ήταν ρουλεμάν στροφάλου θα Ακουγόταν και διαφορετικά και πιο έντονα το ίδιο και για ρουλεμάν αντλίας νερού.Αν παρόλα αυτά παρατηρήσω τον ήχο αυτό να δυναμώνει να το ξαναπάω. Δεν είχα ποτέ ktm και μάλλον το 'χω πάρει από φόβο μου φαίνεται. :ha
Καλά νέα και χαίρομαι :friendship:

Λευκάδιος

Μέλος
Περιοχή
West Side Athens
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
BRP
*UPDATE
Πήγα σήμερα συνεργείο για το μεγάλο σέρβις. Ο μάστορας δεν άκουσε κάτι παράξενο και μου είπε ότι είναι φυσιολογικός ήχος από το μοτέρ. Έγινε αλλαγή λαδιών,φιλτρων, δεν υπήρχαν καθόλου ρινίσματα, ρυθμίστηκαν βαλβίδες,αλλαχτηκαν υγρά ψυγείου και γενικά ότι προβλέπεται. Μου πε ότι αν ήταν ρουλεμάν στροφάλου θα Ακουγόταν και διαφορετικά και πιο έντονα το ίδιο και για ρουλεμάν αντλίας νερού.Αν παρόλα αυτά παρατηρήσω τον ήχο αυτό να δυναμώνει να το ξαναπάω. Δεν είχα ποτέ ktm και μάλλον το 'χω πάρει από φόβο μου φαίνεται. :ha
Βάζε ωτοασπίδες και όλα θα γίνουν βιλούδο

Ακόμα αυτά φοράω από τα 00s και ειχα και εχω KTM :cool:,καγκουρας???? :roflmao:
Ο ορισμός του κάγκουρα κύριε μου
x1080

bmw320is

Μέλος
Όνομα
ALEX
Μοτό
XLV650
990 ADVENTURE
TENERE 700
HUSKY 701 ENDURO
*UPDATE
Αυτό πάλι με τα συνεργεία...????.....μόνο λάδια αλλάζουνε ρε πούστη μου.....για οτιδήποτε άλλο σε κοιτάνε λές και τους ζήτησες δανικά....δυσανασχετούνε για τα πάντα.....λάδια αλλάζω και στο βενζινάδικο ρε μάστορα και στο χωράφι τα αλλάζω και μόνος μου που δεν με νοιάζει να λερωθώ.....τίποτα άλλο δεν ξέρουνε να κάνουνε.....

R Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Αυτό πάλι με τα συνεργεία...????.....μόνο λάδια αλλάζουνε ρε πούστη μου.....για οτιδήποτε άλλο σε κοιτάνε λές και τους ζήτησες δανικά....δυσανασχετούνε για τα πάντα.....λάδια αλλάζω και στο βενζινάδικο ρε μάστορα και στο χωράφι τα αλλάζω και μόνος μου που δεν με νοιάζει να λερωθώ.....τίποτα άλλο δεν ξέρουνε να κάνουνε.....
Σκληρος

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Άσε μην ανοίξω το στόμα μου...

Ακόμα και μεγάλα συνεργεία και τα μεγαλύτερα στον χώρο θεωρητικά με εγκαταστάσεις και όνομα ένα μάτσο χάλιες. Μόνο να χρεώνουν ότι θέλουν ξέρουν. Έπεσα στην αναγκη τελευταία να πάω σε ένα μεγάλο συνεργείο και τελικά απο αυτό που ήθελα να μου κάνουν η απάντηση ήταν πως δεν έχει κάτι η μοτοσυκλέτα και έτσι δουλευει (κλασσικά) και τους είπα με την ευκαιρία αλλάξτε μου και μια υγρά φρένων και αυτοί χωρίς ειδοποίηση μου άλλαξαν και τακάκια πίσω και η πλάκα είναι πως χρέωσαν 65€ για αλλαγή υγρών φρένων και τακάκια πίσω. ΜΟΝΟ εργασία, χώρια τα τακάκια η χρέωση. 15 λεπτά δουλειά. Να γελάς.

Και το έχω ξαναπεί και ας ακουστεί ακραίο. Ο κύριος λόγος της ασχετοσύνης και πόσο επικίνδυνοι είναι, είναι επειδή μαζεύονται και το παίζουν μαστόροι και μηχανικού όλοι όσοι δεν τα πηγαιναν καλά με τα γράμματα στο σχολείο και έπρεπε κάπως να βγάλουν μεροκάμματο. Στο 90% όσων κάνουν τους μηχανικούς δυσκολεύονταν να γράψουν και το όνομα τους σε λευκή ΄κολλα. Στόκοι με μια φόρμα στη μουτζούρα να το παίζουν και προφεσόροι και να σου κάνουν μαλακίες και στην αλλαγή λαδιών. Χώρια τα ψέμματα τους ότι να στο έκανα αυτό (έλεγχος βαλβίδων ας πούμε) και δεν άγγιξαν ποτέ).

Το λέω με στοιχεία πώς εκατοντάδες συνεργεία στην Αθήνα δουλεύουν χωρίς καν άδεια λειτουργίας με άδεια για λιπαντήριο ή πλυντήριο και οι γιαλαντζί μαστόροι ούτε το δίπλωμα απο το τεχνικό δεν μπορούσαν να πάρουν. Ξέρω κεντρικά συνεργεία και αντιπροσωπεία ακόμα εισαγωγέα που το συνεργείο του το κεντρικό δεν έχει άδεια λειτουργίας!

Είναι απελπισία η δουλειά και σε θέμα υπηρεσιών και χρεώσεων.

KO$74S81

Carpe diem
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
. KTM 950 ADV 2004
.TM 250 2T 2010
Άσε μην ανοίξω το στόμα μου...

Ακόμα και μεγάλα συνεργεία και τα μεγαλύτερα στον χώρο θεωρητικά με εγκαταστάσεις και όνομα ένα μάτσο χάλιες. Μόνο να χρεώνουν ότι θέλουν ξέρουν. Έπεσα στην αναγκη τελευταία να πάω σε ένα μεγάλο συνεργείο και τελικά απο αυτό που ήθελα να μου κάνουν η απάντηση ήταν πως δεν έχει κάτι η μοτοσυκλέτα και έτσι δουλευει (κλασσικά) και τους είπα με την ευκαιρία αλλάξτε μου και μια υγρά φρένων και αυτοί χωρίς ειδοποίηση μου άλλαξαν και τακάκια πίσω και η πλάκα είναι πως χρέωσαν 65€ για αλλαγή υγρών φρένων και τακάκια πίσω. ΜΟΝΟ εργασία, χώρια τα τακάκια η χρέωση. 15 λεπτά δουλειά. Να γελάς.

Και το έχω ξαναπεί και ας ακουστεί ακραίο. Ο κύριος λόγος της ασχετοσύνης και πόσο επικίνδυνοι είναι, είναι επειδή μαζεύονται και το παίζουν μαστόροι και μηχανικού όλοι όσοι δεν τα πηγαιναν καλά με τα γράμματα στο σχολείο και έπρεπε κάπως να βγάλουν μεροκάμματο. Στο 90% όσων κάνουν τους μηχανικούς δυσκολεύονταν να γράψουν και το όνομα τους σε λευκή ΄κολλα. Στόκοι με μια φόρμα στη μουτζούρα να το παίζουν και προφεσόροι και να σου κάνουν μαλακίες και στην αλλαγή λαδιών. Χώρια τα ψέμματα τους ότι να στο έκανα αυτό (έλεγχος βαλβίδων ας πούμε) και δεν άγγιξαν ποτέ).

Το λέω με στοιχεία πώς εκατοντάδες συνεργεία στην Αθήνα δουλεύουν χωρίς καν άδεια λειτουργίας με άδεια για λιπαντήριο ή πλυντήριο και οι γιαλαντζί μαστόροι ούτε το δίπλωμα απο το τεχνικό δεν μπορούσαν να πάρουν. Ξέρω κεντρικά συνεργεία και αντιπροσωπεία ακόμα εισαγωγέα που το συνεργείο του το κεντρικό δεν έχει άδεια λειτουργίας!

Είναι απελπισία η δουλειά και σε θέμα υπηρεσιών και χρεώσεων.
Είναι εξοργιστικο αυτό που συμβαίνει πλέον με όλους αυτούς σε περνάν για ηλιθιο αυτό είναι το χειρότερο, δλδ φτάνεις σε φάσεις να βουτήξεις καμία καστάνια και να τους την κεράσεις στα δόντια,να μην μπορουν να μιλήσουν αλλά θα σε πάνε μέσα για έναν μλκ....λες και μιλάει στην κυρά κουλά ο Τσακωνας κλασσική περίπτωση βλάβης....τέτοιο θράσος έχουν πλέον...

Τελευταία επεξεργασία:

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Μου θυμίσατε περιστατικό προ δεκαετίας όπου φίλος ήταν μπροστά όταν συνέβη. Σκάει τύπος με KTM σε συνεργείο στη Μεταμόρφωση, μπουκάρει μέσα με φόρα, πετάει το μηχανάκι κάτω και κάνει βουτιά και αρπάζει τον μηχανικό από το λαιμό :eek::rage::punch::roflmao::roflmao:
Η πλάκα είναι ότι ρώταγε στην παρέα να του πουν ένα καλό συνεργείο KTM και κάποιος του πρότεινε ακριβός αυτό :laugh::roflmao:
Τι να πω, μπορεί και να βελτιώθηκαν οι υπηρεσίες του μαγαζιού μετά από αυτό :roflmao:

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
Είναι εξοργιστικο αυτό που συμβαίνει πλέον με όλους αυτούς σε περνάν για ηλιθιο αυτό είναι το χειρότερο, δλδ φτάνεις σε φάσεις να βουτήξεις καμία καστάνια και να τους την κεράσεις στα δόντια,να μην μπορουν να μιλήσουν αλλά θα σε πάνε μέσα για έναν μλκ....λες και μιλάει στην κυρά κουλά ο Τσακωνας κλασσική περίπτωση βλάβης....τέτοιο θράσος έχουν πλέον...
Ρε Κώστα τι να λέμε. Πήρα ένα συνεργείο κάπου Περιστέρι πρέπει να είναι που βρήκα στο google και είχε και καλές κριτικές χαχαχα. Λέω να τον ρωτήσω τον άνθρωπο ένα θέμα που έχω και αν μου εμπνεύσει εμπιστοσύνη να πάω απο εκεί να απέφευγα το μεγάλο δρομολόγιο για το γνωστό μεγάλο συνεργείο στου διαόλου το κέρατο.

Του λέω βλέπω θερμοκρασίες χαμηλότερες απ ότι θυμάμαι και υποπτέυομαι θερμοστάτη. Πώς το βλέπεις? Να το φέρω απο εκεί να το φτιάξουμε?

Απάντηση: Να το φέρεις αλλά δεν ξέρω αυτό που μου λές για θερμοστάτη να το δούμε.

Του λέω δηλαδή τί αλλό να είναι?

Μου λέει μπορεί να είναι το ψυγείο δεν ξέρω.

Ρε μάστορα του λέω ξέρεις πολλά ψυγεία να τρύπησαν ή να βουλωσαν και να πέφτει η θερμοκρασία αντί να ανεβαίνει? Βασικά έχεις ακούσει ποτέ οποιονδήποτε άλλο λόγο να πέφτει η θερμοκρασία για κάτι εκτός του θερμοστάτη?!

κλπ κλπ

Άσε για γέλια.

gior-gos

Μέλος
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
v85tt
Θυμάμαι πριν χρόνια είχα πάει να παραλάβω το gs από σέρβις·
Εγω: τί οφείλω μάστορα;
Μάστορας: τόσα€.
Του δίνω τα λεφτά.
Εγώ: τι έκανες στη μηχανή;
Μάστορας: λάδια, φίλτρα, μπλα μπλα..
Ε: άλλαξες και φίλτρο αέρα;
Μ: ναι.
Ε: πόσο κάνει το φίλτρο αέρα;
Μ: 20€
Ε: ξέρεις μάστορα, το φίλτρο αέρα που έχει η μηχανή είναι καθαριζόμενο· το καθάρισες ή το άλλαξες;
Μ: εεε.. το καθάρισα!
Ε: και το καθάρισμα κοστίζει 20€;
Δεν απάντησε· απ τα λεφτά που του χα δώσει και πού κράταγε ακόμα στο χέρι βγάζει ένα εικοσάρικο και μου το δίνει πίσω.
Δεν ξέρω αν θέλω να ξέρω πόσες φορές έχω πληρώσει κάτι σε συνεργείο και δεν έχει γίνει..

apos.zeitou

Μέλος
Περιοχή
ATHENS
Όνομα
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Μοτό
Αναποφασιστος!!!
Θυμάμαι πριν χρόνια είχα πάει να παραλάβω το gs από σέρβις·
Εγω: τί οφείλω μάστορα;
Μάστορας: τόσα€.
Του δίνω τα λεφτά.
Εγώ: τι έκανες στη μηχανή;
Μάστορας: λάδια, φίλτρα, μπλα μπλα..
Ε: άλλαξες και φίλτρο αέρα;
Μ: ναι.
Ε: πόσο κάνει το φίλτρο αέρα;
Μ: 20€
Ε: ξέρεις μάστορα, το φίλτρο αέρα που έχει η μηχανή είναι καθαριζόμενο· το καθάρισες ή το άλλαξες;
Μ: εεε.. το καθάρισα!
Ε: και το καθάρισμα κοστίζει 20€;
Δεν απάντησε· απ τα λεφτά που του χα δώσει και πού κράταγε ακόμα στο χέρι βγάζει ένα εικοσάρικο και μου το δίνει πίσω.
Δεν ξέρω αν θέλω να ξέρω πόσες φορές έχω πληρώσει κάτι σε συνεργείο και δεν έχει γίνει..
Και τα μαστοριά κλέφτες θα γίνουν χαχαχα..... Ότι δεν περνάει από το χέρι σου άστα βραστά .... Μου χάλασε το πλυντήριο το έψαχνα δύο μέρες manual ιστορίες διαγνωστικά (ακούσων ακουσων obd και στα πλυντήριο χαχαχα) μηδέν σφάλμα ... Το έλυσα όλο και τελικά στην αποχέτευση είχε βουλώσει ένα πακέτο χαρτομάντιλα ...... Με το δίκιο του ο σερβιρατζης θα με χρέωνε ανταλλακτικό και θα μου επερνε 100 ευρώ , δεν θα έλεγα όχι .... Ο Κάκος ο μάστορας είναι κακός μόνο όταν στο παραδίδει χαλασμένο , μέσα στο παιχνίδι της αγοράς είναι τα υπολοιπα

Στάλθηκε από το Power Armor 19 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

KO$74S81

Carpe diem
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
. KTM 950 ADV 2004
.TM 250 2T 2010
Και τα μαστοριά κλέφτες θα γίνουν χαχαχα..... Ότι δεν περνάει από το χέρι σου άστα βραστά .... Μου χάλασε το πλυντήριο το έψαχνα δύο μέρες manual ιστορίες διαγνωστικά (ακούσων ακουσων obd και στα πλυντήριο χαχαχα) μηδέν σφάλμα ... Το έλυσα όλο και τελικά στην αποχέτευση είχε βουλώσει ένα πακέτο χαρτομάντιλα ...... Με το δίκιο του ο σερβιρατζης θα με χρέωνε ανταλλακτικό και θα μου επερνε 100 ευρώ , δεν θα έλεγα όχι .... Ο Κάκος ο μάστορας είναι κακός μόνο όταν στο παραδίδει χαλασμένο , μέσα στο παιχνίδι της αγοράς είναι τα υπολοιπα

Στάλθηκε από το Power Armor 19 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αποστολη μέσα στο παιχνίδι είναι,αλλά είναι αλητεία όταν γίνεται αυτό ,ο καθένας πρέπει να πληρώνεται για αυτό που κάνει, σε κανέναν μας δεν περισσεύουν λεφτά, μόνο σε αυτούς που κλέβουν είτε πολλά είτε λίγα,κάνω τεχνική δουλειά και βλέπω σε όλους τους τεχνικούς τομείς γίνονται αυτά όχι μόνο στα συνεργεία, το να βγάλεις εξτρα ψεύτικη δουλειά δείχνει ότι δεν σέβεσαι τπτ....πόσο μάλλον όταν η δουλειά αυτη,συνεργεία auto moto από ένα λάθος μπορεί να χαιρετίσουμε -γινει δυστυχημα.. έχουν μάθει όλοι στο εύκολο χρήμα...δυστυχώς.Εγω προσωπικά δεν μπορώ να το κάνω για να βγάλω 20,30,50,100 € παραπάνω εις βάρος κάποιου που τα,έχει εξίσου ανάγκη.

Τελευταία επεξεργασία:

bmw320is

Μέλος
Όνομα
ALEX
Μοτό
XLV650
990 ADVENTURE
TENERE 700
HUSKY 701 ENDURO
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πάω να ξαναγοράσω το 990. Δεν υπάρχει νόημα να σου κάνουν εργασίες επιπέδου παπιού και να τις πληρώνεις λές και είσαι στο pit stop στα motogp....και σε κάθε βλάβη να σου λένε άλλαξε τα όλα....δεν φταίνε και τα συνεργεία 100%, αυτοί θέλουν όγκο για να ζήσουν, δεν κάθονται να φτιάχνουν το κάθε μηχανάκι λές και είναι το δικό τους στην αυλή το ΣΚ........γι αυτό πάς σε γιαπωνέζο που τα έχει αυτά λύσει απο το εργοστάσιο και λέει στον μάστορα εσύ θα αλλάζεις μόνο λάδια.

2Stroker

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
KTM LC4 640 ADV
Γενικά απατεώνες μαστοριά παίζουν πολλά. Όπως και κακές συμπεριφορές .Στο παρελθόν την έχω πατήσει πολλάκις. Στο συγκεκριμένο που πάω όμως πλέον,πάω με κλειστά μάτια. Έτσι κ αλλιώς τα συνεργεία στην αθηνα που γνωρίζουν πολύ καλά την δουλειά πάνω στα ktm είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Άσε που άμα δεν έχεις χώρο να μαστορεψεις το να πας συνεργείο είναι μονόδρομος.

Aldebaran

Cafenture Rider
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Και εγώ έχω απηυδήσει με τα μαστόρια για αυτό και άνοιξα δικό μου συνεργείο ασταδιαλα...
Έχω και βίντεο από το πρώτο μου μηχανάκι

notakos600

Boomer's corner
Περιοχή
Ασπρόπυργος
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
HONDA C50
Ο χώρος, ο χρόνος, ο πάγκος, τα εργαλεία, το στοκ ανταλλακτικών και τα manuals είναι αυτό που χρειαζόμαστε.
Πόσες φορές θα το γράψω?
Μάλλιασε η γλώσσα μου πια.

Τελευταία επεξεργασία:

gior-gos

Μέλος
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
v85tt
Ο χώρος, ο χρόνος, ο πάγκος, τα εργαλεία, το στοκ ανταλλακτικών και τα manuals είναι αυτό που χρειαζόμαστε.
Πόσες φορές θα το γράψω?

Ναι ρε συ, ψιλοπράματα.. :ha

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
Πόσες φορές θα το γράψω?

Βρε Παναγιώτη μας δεν καταλαβαίνεις πώς αυτό που περιγράφεις, να φτιάξει ο καθένας ένα συνεργειο και να γίνει και μηχανικός δημιουργεί κάποιες πρακτικές δυσκολίες?!! Τώρα που το είπες θα πούν όλοι πωωωωω ναι ρε φίλε κάτσε έχει δίκιο!!!

Εγώ προσωπικά έχω και χώρο και εργαλεία και ράμπα και ανταλλακτικά βρίσκονται και απ όλα. Μη σου πω έχω και χαρτί μηχανικού.Αλλά είναι κάποιες εργασίες που είτε απο έλλειψη χρόνου, είτε απο έλλειψη τριβής με την συγκεκριμένη εργασία είτε λόγω απλά έλλειψης διάθεσης που προτιμώ να δώσω λεφτά και να κάνω τη δουλειά μου. Και πάνω εκεί πέφτεις στην ανάγκη κάποιου που ίσως δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πρέπει να είναι.

Και πρακτικά να στο πώ. Προκύπτει ένα πρόβλημα τροφοδοσίας π.χ. ή ηλεκτρονικό. Βάζεις και διαγνωστικό αν έχεις και δεν βρίσκεις άκρη. Σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο μπορεί να έχουν μεταχειρισμένα τα πάντα απο το μοντελο σου και με trial error να βγει ακρη. Εσύ τι θα πάς να κάνεις? Να αγοράσεις 2-3 διαφορετικούς αισθητήρες, τρόμπες, μπεκ, κανα σώμα μπεκ και να πληρώνεις ψάχνοντας?

Δεν μιλάμε για ενα σερβις ή κάτι πιο απλό όπως συντήρηση ανάρτησης, αλλαγή κάποιου ρουλεμάν λαιμού ή ρόδας ή αλλαγή αλυσ/ζα ή φρένα κλπ, μιλάμε για κάτι που ίσως απαιτεί διάγνωση και επισκευή.

Top Bottom