ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Airhead

Μέλος
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
Daytona Maveric 500 2021
Α να γειά σου! Μια φορά είπαν να κάνουν δημοψήφισμα και έγινε τσι ποτανας! "Μη και θα βγει ο Εξωαποδώ!". Και χωρίς λόγο αφού τελικά ότι ήταν να γίνει έγινε, τσάμπα η μανούρα.

Οπότε τι παιδευόμαστε; Μια χώρα ηλικιωμένων που φυτοζωούν μπροστά στην τηλεόραση είμαστε. Αυτοί βγάζουν κυβέρνηση. Και αν τσεκάρεις ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των καναλιών βγάζεις συμπέρασμα και ποιος τους ελέγχει.

ChristosGR

Σκουριασμένο Μέλος
Περιοχή
Αθηνα
Όνομα
Χρηστος
Μοτό
V-Strom 800 DE - Husaberg FE-390
Πολύ ανάλυση παιδιά, και τα πράγματα δυστυχώς είναι πολύ πιο απλά, και πολύ πιο αδιέξοδα, και συνοψίζονται στο εξής.

Ψηφίζουν όσοι ψηφίζουν γιατί νομίζουν ότι εχουν επιλογή.

Δυστυχώς κάνουν λάθος.

Δεν έχουν επιλογή.

Ξεχάστε τους πολιτικούς.

Οι πραγματικοί κυβερνητες- ιδιοκτήτες αυτού του κόσμου που είναι οι μεγάλες εταιρείες, οι μεγάλες τράπεζες, τα επενδυτικά funds, Κλπ, εχουν εξαγοράσει προ πολλού όλο το πολιτικό - νομοθετικό, και δικαστικό σύστημα και τους εκπροσώπους του.

Και αν εμφανιστεί μια στις 1000 κάποιος ιδεαλιστης που δεν θέλει να ξεπουλήσει, οι επιλογες που του δίνονται, πρακτικά είναι κατάσυκοφαντηση, και κοινωνικός αποκλεισμός, (παλιότερα ήταν μια σφαίρα), η συμόρφωση.

Βασικά (όπως και εμείς οι υπόλοιποι ) δεν έχει ουσιαστική επιλογή, μόνο που αυτός το μαθαινει από πρώτο χερι.

Πεσιμιστική για πολλούς η οπτική μου, αλλά ρεαλιστικά κοιτώντας αυτον τον κόσμο το 99.99% απο εμάς είμαστε προ τετελεσμενων γεγονότων.

Και δεν μου αρέσει ούτε εμένα βέβαια αυτή η πραγματικότητα, (γιατί περί πραγματικότητας πρόκειται) αλλά ποιες είναι οι επιλογές μου/μας?

Ρητορική η ερώτηση μαλλον...

Τελευταία επεξεργασία:

Airhead

Μέλος
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
Daytona Maveric 500 2021
"Τα πράγματα είναι σπανίως εύκολα και ποτέ απλά" και δεν θυμάμαι και ποιος το είπε.

Όπως σε κάθε "βλάβη" για να κάνεις "επισκευή" πρέπει να πας πίσω να δεις από που ξεκινά.

Στην κοινωνία και την πολιτική αυτό το λένε "ιστορία". Αντικειμενική ιστορική θεώρηση δηλαδή. Και άντε βρες την.

πυξιδας990

Μέλος
Περιοχή
Λεωνιδιο Τσακωνιας
Όνομα
μανωλης
Μοτό
aprilia DORSODURO RED
Σημερα διαβαζω οτι ο μικρος αγγελος στην κρητη γινεται σωτηρας για ενα παιδακι στη γερμανια οπου παει η καρδουλα του και πιθανον για ενα παιδακι στη θεσσαλονικη οπου πανε τα νεφρα του.Ο μικρος δεν τα καταφερε,οπως και τοσα παιδακια στον κοσμο που γινονται θυματα απο πολεμους,εμποριο οργανων και τοσα αλλα που διαβαζουμε καθημερινα...Αλλα ρε φιλε να <φευγεις>,απ την ιδια σου τη μανα,ειναι αδιανοητο...

drogo

Μέλος
Περιοχή
Ωρωπος
Όνομα
Θωμας
Μοτό
Norden 901, EXC 4OO,
Κοινωνικα επικαιρο, για να ταιριαζει με το θεμα, ακομα και μετα απο 50τοσα χρονια...
''I'd love to change the world
But I don't know what to do
So I'll leave it up to you''...
Δυστυχως το χουμε αφησει σε λαθος ατομα και οι συμμετεχοντες και οι απεχοντες...

Asxetos

Μέλος
Όνομα
Σταθης
Μοτό
XL750
Αυτό δεν το αναλύσαμε κάπου.
Πήγα κι εγώ να συγκρουστώ με ηλικιωμένο πεζό σήμερα κι ευτυχώς υπήρχε χώρος να τον αποφύγω.

Τελευταία επεξεργασία:

jliordos

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Ιωάννης
Μοτό
BMW R1250GS ADVENTURE 40th YEARS
Αυτό δεν το αναλύσαμε κάπου.
Πριν αναλυθεί να συνυπολογιστεί ότι στο ΙΧ οδηγός ήταν μια 88χρονη.

Μάλλον ξέχασε να βάλει το Ν πίσω στο τζάμι

jliordos

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Ιωάννης
Μοτό
BMW R1250GS ADVENTURE 40th YEARS
Νέο Ψυχικό: 88χρονη οδηγός προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο ‑ Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα
Η 88χρονη παρέσυρε και σκότωσε έναν μοτοσικλετιστή ενώ τραυμάτισε ακόμα τέσσερα άτομα στο Νέο Ψυχικό

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Όποιος δε θέλει να ψηφιζει να ξέρει πως αυτό εδώ το πράμα μαζί με τους ομοίους της περιμένει πρώτο πρώτο έξω από το παραβάν για να ψηφίσει αυτό που συμφέρει την οικογένεια της οικονομικα. ο νοων νοειτο. Ακουστε τι λέει και ανατριχιαστε.

Εσύ κάτσε σπίτι και Βάλτα με τους συναδέλφους σου,με τους φίλους σου , με τους συγγενείς σου και πείτε ο ένας στον άλλο ότι δεν αλλαζει τίποτα και δεν ψηφίζω, όσο αυτή αγοράζει διπλώματα στο Deere και ψηφίζει αυτό που εξυπηρετεί την οικογένεια της εις βάρος προφανώς των υπολοίπων που δεν κομίζουν παρόμοια οφέλη.

Είπε αυτολεξεί: Αν αυτό που συμφέρει εμένα είναι καλό για τη κοινωνία μια χαρά εννοείται αλλά... (Αλλά και να μη τη συμφέρει και να πεινάει κόσμος και να πεθαίνει εμένα άμα με συμφέρει εκεί θα πάω). Τι άλλο χρειάζεται να σου πει??

Παίξτε το παιχνιδάκι τους. Αυτό θέλουν. Την απόχη ,την απελπισία, την ελεύθερη επιταγή που τους δίνεις να σε γ#μησουν ακόμα πιο βαθειά. Μέχρι να φτάσουν πίσω πίσω στο παχύ έντερο.

Τελευταία επεξεργασία:

Asxetos

Μέλος
Όνομα
Σταθης
Μοτό
XL750
Εγώ θα κάτσω σπίτι μου και θα κοιτάω προς το παρόν. Ξέρω ότι όταν φτάσει στο άντερο θα τσούξει και θα σηκωθώ. Αν έτσουζε τον κόσμο θα είχε ήδη σηκωθεί. Καθιστούς βλέπω γύρω μου και και ωραία καθισμένους μάλιστα. Και το γύρω μου δεν είναι στενό. Πόρτα στο δρόμο έχω. Γκρίνια έχει κάργα, είναι και του τόπου μας χαρακτηριστικό.
Εδιτ. Νομίζω οι περισσότεροι στην ηλικία της αφελούς νεαράς ό,τι ακούγατε στο σπίτι ψηφίζατε. Σε πολλούς μπορεί να έκανε κακό που φόρεσαν τα γυαλιά των δικών τους και τα φοράνε ακόμα.

drogo

Μέλος
Περιοχή
Ωρωπος
Όνομα
Θωμας
Μοτό
Norden 901, EXC 4OO,
Εδω κολλαει το μοτο του Αντωνη antsoar
''Μην περιμένεις απ' τους ηλίθιους να ξυπνήσουν και να αλλάξουν τον κόσμο, η ευθύνη είναι στους ικανούς που δεν κάνουν τίποτα!''
Το να περιμενεις να τσουξει τον δικο σου για να σηκωθεις, οκ, περιγραφεται, απλα δεν ξερω αν μας αξιζει, τουλαχιστον οχι
σε οσους ειναι συνειδητοποιημενοι.
Απο την αλλη, κατι λεει η παροιμια και για το σπιτι του γειτονα.

Asxetos

Μέλος
Όνομα
Σταθης
Μοτό
XL750
Αυτή η οπτική γωνία προϋποθέτει να θεωρείς τους ανθρώπους ηλίθιους και τον εαυτό σου ικανό, δεν το βλέπω έτσι, φοβάμαι πως είμαι με τους ηλίθιους. :)

drogo

Μέλος
Περιοχή
Ωρωπος
Όνομα
Θωμας
Μοτό
Norden 901, EXC 4OO,
Αυτο που δεν μπορει να γινει αποδεκτο, ειναι να βλεπεις κατι στραβο και συνειδητα να μην ΄΄κινεισαι'', γιατι θεωρεις οτι δεν σε αφορα,
του αλλουνου ο κωλος τσουζει. Για να το παμε στα ''δικα μας'', σαν να βλεπουμε εναν να πεφτει στο τροφυ και να προσπερναμε αμεριμνοι,
συνεχιζοντας τη βολταρα μας...ακριβως το ιδιο το βλεπω.
Υπ αυτη λοιπον την οπτικη γωνια, το να εισαι επαρκως συνειδητοποιημενος αλλα να επιλεγεις να γυρνας το βλεμμα, η, ακομα χειροτερα,
να θεωρεις οτι μια και δεν αντιδρα η πλειοψηφια, ε, κατι παραπανω θα ξερει, ειναι απογοητευτικο.
Ηλιθιος με την ''προσβλητικη'' εννοια του ορου, κανενας μας δεν ειναι, ικανοι νομιζω ολοι.
Απλως στην τελικη, ειμαστε οι επιλογες μας :)

notakos600

Boomer's corner
Περιοχή
Ασπρόπυργος
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
HONDA C50
Ευσεβείς πόθοι θα προσθέσω...
Αφού κι εμείς από την ψευδαίσθηση της ασφάλειας του πληκτρολογίου δεν σχολιάζουμε?
Τώρα αν είναι καναπές ή καρέκλα γραφείου, λίγη σημασία έχει...
Πίτσα, πιτόγυρο και μοτοσυκλέτα του Σαββατοκύριακου.
Στάσου λένε μπροστά στον καθρέφτη, ο μαλάκας που βλέπεις είσαι εσύ, οι υπόλοιποι κοιτάζονται ήδη στους δικούς τους...

Top Bottom