ΚΤΜ 950/990 (Προβλήματα - Λύσεις - Service - Μόντες - Αναβαθμίσεις)

Aldebaran

Cafenture Rider
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Συνήθως υποθέτουμε ότι φταίει το λάστιχο.
Αλλά μάλλον δεν έφταιγε αυτό οπότε ψάχνουμε να βρούμε την αιτία που το προκαλούσε και μάλλον ήταν τα ρουλεμάν του λαιμού.
Συγνώμη αν δεν έγινα εύκολα κατανοητός...
Νόμιζα ότι έχεις ακόμα ένα μικρό τρέμουλο.
Όλα καλά λοιπόν

Στάλθηκε από το ASUS_AI2302 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Εγω απο οτι γράφεις κατάλαβα ότι έχεις ένα κλικ τρέμουλο αφτερ...
Τι δε καταλαβαίνω ομορφαντρα μου :p
Την απάντηση που έδωσα στον Γιάννη διάβασε Σωτήρη.

thenos

ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Νόμιζα ότι έχεις ακόμα ένα μικρό τρέμουλο.
Όλα καλά λοιπόν

Στάλθηκε από το ASUS_AI2302 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ναι αλλά καμία σχέση με πριν.

Gee

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Όνομα
Γιωργος
Μοτό
KTM 950 ADV
Αρα το προβλημα για το τρεμουλο δεν ηταν/ειναι τα ρουλεμαν Θανο, το προβλημα ερχεται απο αλλου και δεν το εχεις λυσει. Απλα πριν επειδη λογω φθορας τα ρουλεμαν εφερναν καποια αντισταση στην περιστροφη το προβλημα ηταν πιο εντονο, οπως οταν πχ σφιγεις το τιμονι αντι να το αφησεις να εκτονωσει.

jon t

Μέλος
Όνομα
ΓΙΑΝΝΗΣ
Μοτό
Honda CRF1100L
Ένα μικρό update μετά την σημερινή βόλτα.
Πριν την επισκευή των ρουλεμάν είχα το κλασικό κούνημα στα 80km/h περίπου από τον μπροστά τροχό όταν άφηνες τα χέρια από το τιμόνι αλλά σε επικίνδυνο βαθμό.
Συνήθως λέμε ότι ευθύνεται το λάστιχο...
Μετά την αλλαγή των ρουλεμάν λαιμού και το λύσιμο και δέσιμο του μπροστινού μέρους της μοτοσυκλέτας το φαινόμενο σχεδόν εξαφανίστηκε (υπάρχει ένα πολύ μικρό, ανεπαίσθητο και σε καμία περίπτωση επικίνδυνο όπως πριν)
Καμιά ιδέα γι'αυτό?
Όλα στο μπροστινό μιας μοτοσυκλέτας ον - οφ παίζουν κάποιο ρόλο, λίγο ή πολύ, σχετικά με το τρέμουλο του τιμονιού που περιγράφεις.

Ιδανικά θα έπρεπε τις άπειρες πολύ μικρές ανωμαλίες που διαβάζει ο μπροστινός τροχός, να τις απορροφάει - διορθώνει το μπροστινό σύστημα χωρίς να γίνονται ταλάντωση στο τιμόνι.
Αλλά πολλές φορές αυτό δεν συμβαίνει και στην περίπτωσή σου σοβαρή πιθανή αιτία είναι τα ρουλεμάν που άλλαξες με το ανεπαίσθητο μάγκωμα που είχαν .
Επίσης πολύ πιθανόν κατά την διαδικασία της αλλαγής τους, έγινε εκ νέου η διαδικασία ευθυγράμμισης του μπροστινού βελτιώνοντας το φαινόμενο της τριβής στα καλάμια της ανάρτησης, συμβάλλοντας πάλι έτσι στην μείωση του φαινόμενου της ταλάντωσης στο τιμόνι. :)

thenos

ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Αρα το προβλημα για το τρεμουλο δεν ηταν/ειναι τα ρουλεμαν Θανο, το προβλημα ερχεται απο αλλου και δεν το εχεις λυσει. Απλα πριν επειδη λογω φθορας τα ρουλεμαν εφερναν καποια αντισταση στην περιστροφη το προβλημα ηταν πιο εντονο, οπως οταν πχ σφιγεις το τιμονι αντι να το αφησεις να εκτονωσει.
Λίγο η ζάντα, λίγο το λάστιχο και πάει λέγοντας...
Δεν είναι ενοχλητικό πλέον οπότε το αγνοείς...

Reactions: Gee

nickaoua11

Μέλος
Περιοχή
Middle Earth
Όνομα
Nikos
Μοτό
990adve
Μετά την σημερινή δοκιμή μπορώ να πω ότι κάνανε άψογα την δουλειά τους. :ok:
Εάν πρόκειται να έχετε συναναβατη νομίζω ότι είναι μία πολύ καλή επένδυση για την άνεση και ασφάλεια του δεξιού κυρίως ποδιού.
Μιλάω για τα προστατευτικά carbon της perfect fairings.
Αφού έχουμε επιβεβαίωση ότι κάνουν δουλεία, γίνεται είδος 1ης ανάγκης για δικάβαλο το καλοκαίρι. Η συνεπιβάτης μου παραπονέθηκε αμέσως όταν ανέβηκε τη προηγούμενη εβδομάδα με 32 C θερμοκρασία περιβάλλοντος παρόλο που φόραγε παντελόνι. Κάηκε η γάμπα και ο αστράγαλος της στο δεξί πόδι.

nickaoua11

Μέλος
Περιοχή
Middle Earth
Όνομα
Nikos
Μοτό
990adve
Προχωράω κ εγώ σε παραγγελία τοτε
Να οργανωθούμε να κάνουμε ομαδική μέσω του XR maniac όπως έχουμε συννεοηθεί. Απλά έσκασαν οι ζέστες και τα μπανια και το αφήσαμε στη τύχη του.

Θα γράψω στο θέμα της παρραγελίας για να το προχωρήσουμε.

christos ktm R

Μέλος
Όνομα
χρηστος
Μοτό
ktm adventure 990R
Yamaha xt 550
Piaggio liberty
honda cub 90
Να οργανωθούμε να κάνουμε ομαδική μέσω του XR maniac όπως έχουμε συννεοηθεί. Απλά έσκασαν οι ζέστες και τα μπανια και το αφήσαμε στη τύχη του.

Θα γράψω στο θέμα της παρραγελίας για να το προχωρήσουμε.
όποτε θέλετε,εγώ μέσα είμαι.

bmw320is

Μέλος
Όνομα
ALEX
Μοτό
XLV650
990 ADVENTURE
TENERE 700
HUSKY 701 ENDURO
Καλησπέρα!μια ανακατασκευή μοτέρ 990 ποσό θα κοστίσει;
κανα 500 η εργασια και κανα 1000 τα μινιμουμ ανταλλακτικα στο περιπου. τοσο ηταν πριν 6 χρονια θυμαμαι….

carlosb

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα
Όνομα
χρηστος
Μοτό
ktm 950 περιπετειώδες
Αναλογος τι θα βρει και ο μαστορας οταν το ανοιξει αλλα ναι καπου στα 18-20 για να εισαι μεσα.
Αν δεν σκοπευεις να το κρατησεις δωστο ως εχει στην αναλογη τιμη και παντα ξεκαθαρα απενταντι στον υποψηφιο αγοραστη
Αν το κρατησεις και το φτιαξεις θα πρεπει να εισαι και ετοιμος να ξεπερασεις το ψυχολογικο κολημα της ανασφαλειας το πρωτο καιρο του ΄'μηπως δεν εγινε σωστα''
Εμενα μου πηρε καιρο να το ξεπερασω γιατι τα χιλιομετρα που κανω ειναι αστεια λογο χρονου (σχεδον ντρεπομαι για λογαριασμο μου):)
Αν γραφεις χλμ θα σου φυγει γρηγορα.

Lefterakis

Μέλος
Όνομα
Λευτερης
Μοτό
Tiger 1050
Τίποτα αναγράφει 101.000 και έχει το κλασικό θέμα του πίσω κυλίνδρου της φλατζες καύσεως…και σκέφτομαι να κάνω επισκευή την φλατζα η μιας που θα ανοιχτεί να κάνω και αλλά πράγματα…
(Στα υπόψην πιο πριν είχα ένα smt 990 με 46.000 που μου έβγαλε φλατζα βασεως πίσω και ήταν πεντακάθαρο…)
Και απλά δεν ξέρω μήπως ανοίξω σοβαρές δουλειές ενώ δεν πρέπει.Σαν λειτουργία είναι άψογο πέρα από την διαρροή,έχω ρυθμίσει βαλβίδες έχω αλλάξει τα πάντα σε θέμα τρόμπες βενζίνης καθαρισμούς στο έμβολο συμπλεκτη κλπ…

nickaoua11

Μέλος
Περιοχή
Middle Earth
Όνομα
Nikos
Μοτό
990adve
Τίποτα αναγράφει 101.000 και έχει το κλασικό θέμα του πίσω κυλίνδρου της φλατζες καύσεως…και σκέφτομαι να κάνω επισκευή την φλατζα η μιας που θα ανοιχτεί να κάνω και αλλά πράγματα…
(Στα υπόψην πιο πριν είχα ένα smt 990 με 46.000 που μου έβγαλε φλατζα βασεως πίσω και ήταν πεντακάθαρο…)
Και απλά δεν ξέρω μήπως ανοίξω σοβαρές δουλειές ενώ δεν πρέπει.Σαν λειτουργία είναι άψογο πέρα από την διαρροή,έχω ρυθμίσει βαλβίδες έχω αλλάξει τα πάντα σε θέμα τρόμπες βενζίνης καθαρισμούς στο έμβολο συμπλεκτη κλπ…
Κατάλαβα. Έχεις ανοίξει σοβαρό μέτωπο όπως και να έχει. Αν έχεις όρεξη βάλε κάποια στιγμή μια φωτογραφία από το σημείο της διαρροής για να καταλάβω πως φαίνεται μια διαρροή φλάτζας πίσω κυλίνδρου, για εγκυκλοπαιδικούς λόγους (αχρείαστοι να είναι)

Top Bottom