Κάνα βινύλιο αγοράζετε?

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
Αγορές στο Bazaar δίσκων στην Τεχνόπολη.

Είχα παραγγείλει:

Πελόμα και Wall (ωραία πράματα ).

Και μετά στο ψαχτήρι βρήκα με 10 ευρώ μια ωραία συλλογή 2002gr και ένα απίθανο διπλό rhythm and blues σε άψογη κατάσταση γερμανική παραγωγή που παίζει υπέροχα πάλι στα 10.

Και 3 δισκάκια των Alan Parsons project στα 7 έκαστο.
Εye in the sky, Eve και The turn of a friendly card.

Τελευταία επεξεργασία:

2Stroker

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
KTM LC4 640 ADV
CFMOTO 450MT
Αγορές στο Bazaar δίσκων στην Τεχνόπολη.

Είχα παραγγείλει:

Πελόμα και Wall (ωραία πράματα ).

Και μετά στο ψαχτήρι βρήκα με 10 ευρώ μια ωραία συλλογή 2002gr και ένα απίθανο διπλό rhythm and blues σε άψογη κατάσταση γερμανική παραγωγή που παίζει υπέροχα πάλι στα 10.

Και 3 δισκάκια των Alan Parsons project στα 7 έκαστο.
Εye in the sky, Eve και The turn of a friendly card.

Τιναξες την μπάνκα στον αερα!! :ha

Tselius

Μέλος
Όνομα
Στέλιος
Μοτό
Honda CB500X 2021
Beta RR 300 2021
Sur Ron LBX 2022
Να και μερικά δικά μου απ τα λίγα που μου εμειναν απ τα 90's. ειχα καμια 70αριά LP's αλλα αναγκαστηκα να πουλησω περιπου τα μισα για να παρω... ενα DT50. οι δικοι μου ουτε να ακουσουν θελανε για μηχανακι κι ετσι μπηκαν αγγελια στο metal hammer. ακομα τα ακουω με την ιδια πορωση. \m/

2Stroker

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
KTM LC4 640 ADV
CFMOTO 450MT
Να και μερικά δικά μου απ τα λίγα που μου εμειναν απ τα 90's. ειχα καμια 70αριά LP's αλλα αναγκαστηκα να πουλησω περιπου τα μισα για να παρω... ενα DT50. οι δικοι μου ουτε να ακουσουν θελανε για μηχανακι κι ετσι μπηκαν αγγελια στο metal hammer. ακομα τα ακουω με την ιδια πορωση. \m/
Το reign in blood το κρατας για συνταξιοδοτικο!! Αν δεις ποσο πωλειται η εκδοση του τοτε θα σου πεσουν τα μαλλια!!

Tselius

Μέλος
Όνομα
Στέλιος
Μοτό
Honda CB500X 2021
Beta RR 300 2021
Sur Ron LBX 2022
Το reign in blood το κρατας για συνταξιοδοτικο!! Αν δεις ποσο πωλειται η εκδοση του τοτε θα σου πεσουν τα μαλλια!!
Το reign in blood το ειχα κανει τράμπα με το machine head των deep purple το οποιο ηταν του πατερα μου.
ισως εκανα μαλακια εκει αλλα δε μου λεγανε τιποτα οι purple τοτε, (μη βαρατε :)).

Orgath

Μέλος
Περιοχή
Δραπετσώνα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
Multi 620
Voge 300 rally
Το reign in blood το ειχα κανει τράμπα με το machine head των deep purple το οποιο ηταν του πατερα μου.
ισως εκανα μαλακια εκει αλλα δε μου λεγανε τιποτα οι purple τοτε, (μη βαρατε :)).
καλα έκανες , μονο ΣΛΕΙΕΡ

2Stroker

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
KTM LC4 640 ADV
CFMOTO 450MT
Καλα απο τετοια αλλο τιποτα οταν ημανε μικρος. Ειχα σκοτωσει δισκους του πατερα μου για να παρω μεταλ. Βεβαια επειδη ολα εδω πληρωνονται, οταν μεγαλωσα και οι μουσικοι μου οριζοντες ανοιξαν διαπλατα ξεκινησα να αγοραζω τους δισκους που ειχα σκοτωσει τοτε και φυσικα σε υψηλοτερη τιμη. Κατι floyd,hendrix,doors κλπ.

Tselius

Μέλος
Όνομα
Στέλιος
Μοτό
Honda CB500X 2021
Beta RR 300 2021
Sur Ron LBX 2022
Καλα απο τετοια αλλο τιποτα οταν ημανε μικρος. Ειχα σκοτωσει δισκους του πατερα μου για να παρω μεταλ. Βεβαια επειδη ολα εδω πληρωνονται, οταν μεγαλωσα και οι μουσικοι μου οριζοντες ανοιξαν διαπλατα ξεκινησα να αγοραζω τους δισκους που ειχα σκοτωσει τοτε και φυσικα σε υψηλοτερη τιμη. Κατι floyd,hendrix,doors κλπ.
κι εγω μετανιωσα για καποια που πουλησα αλλα τι α κανς, να μην παρεις μηχανακι; :p. τα βρηκα τα περισσοτερα στο ιντερνέτ αργοτερα, μέσω soulseek. και πολλα αλλα που δε μπορουσα να βρω σε βινυλιο ή cd στην επαρχια. πολυ χαρηκα που εχουμε και χεβμεταλλαδες στο φορουμ!

sheanachai

Μέλος
Όνομα
Kώστας
Μοτό
BMW R1250 GS (dreambike)
Υπάρχουν. Και κάποιοι από εμάς είμαστε πιο σιωπηλοί.
Δυστυχώς έπαψα να παίρνω βινύλια γύρω στο '90 όταν πλέον έβγαιναν μόνο σε CD οι νέες κυκλοφορίες. Τα έχω ακόμα όλα όμως, 300+ κομμάτια (και 1000+ CDs)
Με τόσο χαρτζιλίκι που είχα ακουμπήσει τότε, είχα γίνει μέτοχος σε Rock City, Δισκάδικο της Αθηνάς και Happening.
Αναρωτιέμαι πού να βρίσκονται ο Βαγγέλης (Lord στο Metal Hammer/Heavy Metal) και η Άννα σήμερα, τα παιδιά που είχαν το Rock City. Και οι δύο έγραφαν στο περιοδικό.
Ο Χρονόπουλος, νυν αρχισυντάκτης ήταν κάνα δυο τάξεις μικρότερός μου στο 2ο Λύκειο των Αγίων Αναργύρων.

dodos

Μέλος
Όνομα
Apostolis
Μοτό
Triumph tiger 1050 / Kawasaki klx 250
Kymco agility 150
από το αρχείο... αποκατάσταση ,ότι πρέπει μετά τις μέρες αυτές που δεν αφήσαμε κοκκαλάκι στα τραπέζια

Στάλθηκε από το SM-A566B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

dodos

Μέλος
Όνομα
Apostolis
Μοτό
Triumph tiger 1050 / Kawasaki klx 250
Kymco agility 150
εντο με ταξί ... για το συγκεκριμένο δίσκο πέρα από τη πλάκα που πάντα είναι μέσα στο παιχνίδι η μουσική και οι μουσικοί τα σπάνε !! ονόματα μεγαθήρια στο χώρο και παίζουν τις κάλτσες τους

Στάλθηκε από το SM-A566B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

2Stroker

Μέλος
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
KTM LC4 640 ADV
CFMOTO 450MT
Υπάρχουν. Και κάποιοι από εμάς είμαστε πιο σιωπηλοί.
Δυστυχώς έπαψα να παίρνω βινύλια γύρω στο '90 όταν πλέον έβγαιναν μόνο σε CD οι νέες κυκλοφορίες. Τα έχω ακόμα όλα όμως, 300+ κομμάτια (και 1000+ CDs)
Με τόσο χαρτζιλίκι που είχα ακουμπήσει τότε, είχα γίνει μέτοχος σε Rock City, Δισκάδικο της Αθηνάς και Happening.
Αναρωτιέμαι πού να βρίσκονται ο Βαγγέλης (Lord στο Metal Hammer/Heavy Metal) και η Άννα σήμερα, τα παιδιά που είχαν το Rock City. Και οι δύο έγραφαν στο περιοδικό.
Ο Χρονόπουλος, νυν αρχισυντάκτης ήταν κάνα δυο τάξεις μικρότερός μου στο 2ο Λύκειο των Αγίων Αναργύρων.
o idiokthths tou rock city skotothike se troxaio me mhxanh prin arketa xronia
o xronopoulos einai akoma sto metal hammer. Ton exo diadiktiako filo sta social k einai mia xara. nomizo akoma agious menei.

sorry gia ta greeklish alla grafo apo smart tv

sheanachai

Μέλος
Όνομα
Kώστας
Μοτό
BMW R1250 GS (dreambike)
Το ξέρω ότι ο Χρονόπουλος είναι ακόμα ο αρχισυντάκτης στο MH. Κρίμα για το Βαγγέλη, RIP...

DomieMic65

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Μιχάλης
Μοτό
Tenere 700
Πολύ χαίρομαι την κουβέντα σας!!

Εγώ ασχολούμαι πολύ με τον ήχο και έχω ένα αρκετά καλό σύστημα (Spendor, Densen, RME) όμως δυστυχώς δεν είμαι παιδί του βινυλίου αν κ μεγάλωσα με αυτό και όποτε ακούω σε χώρους φίλων πολύ το απολαμβάνω!!
Στο πατρικό υπάρχουν καμιά 300+ δίσκοι (κυρίως έντεχνο ελληνικό, κλασική κ λίγα Ροκ) κ έχω κ εγώ κάποιους μαζί με ένα Dualάκι 621 Direct Drive το οποίο μου το έχουμε χαρίσει και θέλει σοβαρό σέρβις.
Πάντα ήθελα να πάρω πικαπ αλλά το συνολικό κόστος με αποθάρρυνε και το phono stage που είχα το πούλησα οπότε σε αυτή την φάση δεν γίνεται να συνδεθεί πικαπ στο σύστημα.
Η εποχή του streaming τοπικών ή μη (χρησιμοποιώ Qobuz) αρχείων έχει έρθει ανεπιστρεπτί -και με μεγάλες βελτιώσεις όσο περνάει ο καιρός- αν και η αναβίωση του βινυλίου είναι πολύ σοβαρή στους κύκλους του HiFi - Hi-End.

Τελευταία επεξεργασία:

Turtle

Μέλος
Όνομα
Κώστας
Μοτό
Transalp 650 05
Πολύ χαίρομαι την κουβέντα σας!!

Εγώ ασχολούμαι πολύ με τον ήχο και έχω ένα αρκετά καλό σύστημα (Spendor, Densen, RME) όμως δυστυχώς δεν είμαι παιδί του βινυλίου αν κ μεγάλωσα με αυτό και όποτε ακούω σε χώρους φίλων πολύ το απολαμβάνω!!
Στο πατρικό υπάρχουν καμιά 300+ δίσκοι (κυρίως έντεχνο ελληνικό, κλασική κ λίγα Ροκ) κ έχω κ εγώ κάποιους μαζί με ένα Dualάκι 621 Direct Drive το οποίο μου το έχουμε χαρίσει και θέλει σοβαρό σέρβις.
Πάντα ήθελα να πάρω πικαπ αλλά το συνολικό κόστος με αποθάρρυνε και το phono stage που είχα το πούλησα οπότε σε αυτή την φάση δεν γίνεται να συνδεθεί πικαπ στο σύστημα.
Η εποχή του streaming τοπικών ή μη (χρησιμοποιώ Qobuz) αρχείων έχει έρθει ανεπιστρεπτί -και με μεγάλες βελτιώσεις όσο περνάει ο καιρός- αν και η αναβίωση του βινυλίου είναι πολύ σοβαρή στους κύκλους του HiFi - Hi-End.
Μιχάλη αν θυμάμαι καλά είσαι μουσικός. Έχεις δίκιο για σε όσα λες, ούτως ή άλλως για να ακούσεις την διαφορά που έχει το βινύλιο σε σχέση με το ψηφιακό θες πολλά χιλιάρικα εξοπλισμό καθώς επίσης και βινύλια ΑΑΑ. (Για όσους διαβάζουν και δεν γνωρίζουν το ΑΑΑ δεν είναι ποιότητα αλλά αρκτικόλεξο. Σημαίνει Analogue recording, Analogue mixing, Analogue printing). Σήμερα κανένα βινύλιο δεν βγαίνει με αυτές τις προδιαγραφές. Ακόμα και να γράψεις αναλογικά σε πομπινα θα πρέπει να βρεις ηχολήπτη που να ξέρει και κάνει την ηχογράφηση και να κάνει το μιξαρισμα αναλογικά. Αφού τα βρεις αυτά θα πρέπει να βρεις studio που να έχει αναλογική κονσόλα και να είναι και έτοιμη για ηχογράφηση (οι πιο πολλές θέλουν σέρβις και δεν συμφέρει) . Τέλος θα πρέπει να βρεις να σου τυπώσουν αναλογικά το βινύλιο. Όλα δηλαδή εναντίον. ΑΛΛΑ την ηρεμία που σου δίνει η διαδικασία αγοράς (κουβέντας στο δισκοπωλείο, ψάξιμο, κλπ), και η διαδικασία ακρόασης, η μυρωδιά, η χαρά να το βγάζεις από την συσκευασία δεν συγκρίνονται με ένα streaming. Προσωπικά δεν το μπορώ αν και ακούω συνέχεια κυρίως από το YouTube. Όταν βρίσκω χρόνο για να ακούσω από βινύλιο, χωρίς να έχω καθόλου καλό ηχοσύστημα ούτε σωστά στημένο, είναι τρομερή ψυχοθεραπεία.

sheanachai

Μέλος
Όνομα
Kώστας
Μοτό
BMW R1250 GS (dreambike)
Ωραίος. Όμορφα τα Spendor. Έχω κι εγώ ένα -συμπαθητικό- ηχοσύστημα (Musical Fidelity M6 ενισχυτή, Proac D18 ηχεία, Technics MK5 1200 πικάπ) και νομίζω ότι σε έχω δει και στο avclub.gr.

DomieMic65

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Μιχάλης
Μοτό
Tenere 700
Μιχάλη αν θυμάμαι καλά είσαι μουσικός. Έχεις δίκιο για σε όσα λες, ούτως ή άλλως για να ακούσεις την διαφορά που έχει το βινύλιο σε σχέση με το ψηφιακό θες πολλά χιλιάρικα εξοπλισμό καθώς επίσης και βινύλια ΑΑΑ. (Για όσους διαβάζουν και δεν γνωρίζουν το ΑΑΑ δεν είναι ποιότητα αλλά αρκτικόλεξο. Σημαίνει Analogue recording, Analogue mixing, Analogue printing). Σήμερα κανένα βινύλιο δεν βγαίνει με αυτές τις προδιαγραφές. Ακόμα και να γράψεις αναλογικά σε πομπινα θα πρέπει να βρεις ηχολήπτη που να ξέρει και κάνει την ηχογράφηση και να κάνει το μιξαρισμα αναλογικά. Αφού τα βρεις αυτά θα πρέπει να βρεις studio που να έχει αναλογική κονσόλα και να είναι και έτοιμη για ηχογράφηση (οι πιο πολλές θέλουν σέρβις και δεν συμφέρει) . Τέλος θα πρέπει να βρεις να σου τυπώσουν αναλογικά το βινύλιο. Όλα δηλαδή εναντίον. ΑΛΛΑ την ηρεμία που σου δίνει η διαδικασία αγοράς (κουβέντας στο δισκοπωλείο, ψάξιμο, κλπ), και η διαδικασία ακρόασης, η μυρωδιά, η χαρά να το βγάζεις από την συσκευασία δεν συγκρίνονται με ένα streaming. Προσωπικά δεν το μπορώ αν και ακούω συνέχεια κυρίως από το YouTube. Όταν βρίσκω χρόνο για να ακούσω από βινύλιο, χωρίς να έχω καθόλου καλό ηχοσύστημα ούτε σωστά στημένο, είναι τρομερή ψυχοθεραπεία.
Καλημέρα Κώστα! Ναι είμαι μουσικός!
Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες!
Εννοείται πως οι ΑΑΑ δουλειές πλέον δεν πραγματοποιούνται σχεδόν ποτέ και αν βρεθούν είτε σε μεταχειρισμένο είτε σε καινούριο είναι πάρα πολύ ακριβές!
Να πούμε επίσης πως 100% αναλογικές ηχογραφήσεις έχουν πάψει εδώ κ πολλά χρόνια να συμβαίνουν! Ακόμα και πριν την «επανάσταση» των ψηφιακών στο ευρύ κοινό! Κάπου στην αλυσίδα της δημιουργίας του άλμπουμ πιθανότατα υπήρχε ψηφιοποίηση!
Το βυνίλιο είναι ιεροτελεστία βέβαια και ακόμα και έτσι παρέχει αυτή την ηρεμία που λες!
Πάντως το streaming έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στις μέρες μας και με ένα μικρό σχετικά κόστος υπηρεσίες όπως το Tidal και το Qobuz δίνουν πάρα πολύ καλά αποτελέσματα! Δεν συγκρίνονται με το YouTube. Με το Spotify δεν ασχολούμαι πλέον αν κ ήμουν χρόνια συνδρομητής του. Λίγο το μπλέξιμο τους με την ΑΙ βιομηχανία όπλων λίγο οι μακράν χαμηλότερες αμοιβές προς τους δημιουργούς λίγο η μεγάλη αύξηση της τιμής του με έκαναν να φύγω!
Βέβαια η χρήση τοπικών αρχείων, είτε cd-rips είτε αγορασμένων -ή μη ;) - flacs έχει ένα μικρό πλεονέκτημα!

DomieMic65

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Μιχάλης
Μοτό
Tenere 700
Ωραίος. Όμορφα τα Spendor. Έχω κι εγώ ένα -συμπαθητικό- ηχοσύστημα (Musical Fidelity M6 ενισχυτή, Proac D18 ηχεία, Technics MK5 1200 πικάπ) και νομίζω ότι σε έχω δει και στο avclub.gr.
Ναι και εκεί «παίζω» χαχα
Αν και όχι όσο παλιότερα!!

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
R1250R
WR250R
Σπάνια αγοράζω πλέον αλλά συνεχίζω και μου αφιερώνω χρόνο με βραδιές προσωπικής απόλαυσης. Έχω μείνει με καμιά 70ρια από 300+ που είχα. Έδιωξα το 99% των Heavy Metal και έχω μείνει κυρίως με κάποιους Rock (εναλλακτικό και μη), λίγους punk, αρκετούς new wave, κάποιους έντεχνους Ελληνικούς και λίγους pop ξένους. Όλοι με ταξιδεύουν πίσω στην δεκαετία του '80 και του '90 οπου σταμάτησα να ψωνίζω καθώς είχε μπει δυναμικά το CD στη ζωή μας.

http://instagr.am/p/DSJJtvWiARa/

http://instagr.am/p/DSJFc-vCDeH/

http://instagr.am/p/DSJKzFfCBPQ/

Top Bottom