Καλοκαίρι & πόλη

• Thread starter Thread starter Jericho
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Jericho

Μέλος
Όνομα
Χάρης
Μοτό
KTM 950 Adventure S - Suzuki DR-Z 400
Είχα συζήτηση με φίλο που το καλοκαίρι ζορίζεται με τη ζέστη ακόμα και με καλοκαιρινό μπουφάν. Ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη και πιο δροσερή εναλλακτική για κίνηση εντός πόλης χωρίς όμως να θυσιάζουμε προστασία ; Θώρακας ; Παγοκύστες μέσα από το μπουφάν ; Ντουζ με το λάστιχο ;

Σωστή ενυδάτωση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας , κατέβασμα την ζελατίνα της μηχανής , προφανώς ανοιχτους τους αεραγωγούς στο κράνος , ένα buff να μην βαράει ο ήλιος τον λαιμό για ίσως ένα πιο ανοιχτόχρωμο μπουφάν με πολύ mesh .
Δροσερός κρατιεσαι από το ελάχιστο που ιδρώνεις και από τον αέρα που σε βαράει . Επισης με το μπουφάν δεν σε βλέπει ο ήλιος άμεσα για να σε ζεσταίνει .
Θα το συνηθίσει , στο ενδιάμεσο να μην πιέζει τον εαυτό του, λιγο λίγο την φορά .
Οδηγάω κάθε μέρα στην πόλη με μπουφάν και μακρύ τζιν.
Υποφερτα είναι.

Να αφαιρέσει την μέσα επένδυση αδιάβροχο ποίησης/αντιανεμικο . ΑΝ το έχει το καλοκαιρινό του μπουφάν. (Το καλοκαίρι θέλει καλοκαιρινό μπουφάν)

Το ίδιο πράγμα σκεφτόμουν σήμερα και είδα ένα βίντεο γνωστού αναβάτη που φορούσε αυτό.

Από το τίποτα είναι και αυτό μια προστασία.

Στάλθηκε από το T612B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το ίδιο πράγμα σκεφτόμουν σήμερα και είδα ένα βίντεο γνωστού αναβάτη που φορούσε αυτό.

Από το τίποτα είναι και αυτό μια προστασία.

Στάλθηκε από το T612B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτηκα...

και οι θώρακες είναι μια λύση αλλά νομίζω ότι σαν πιο εφαρμοστοί πάνω στο σώμα θα είναι πιο ζεστοί!
ένα καλοκαιρινό αρκετά διάτρητο παντού μπουφάν θεωρώ θα είναι δροσερότερο!!

Τελευταία επεξεργασία:
Είχα συζήτηση με φίλο που το καλοκαίρι ζορίζεται με τη ζέστη ακόμα και με καλοκαιρινό μπουφάν. Ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη και πιο δροσερή εναλλακτική για κίνηση εντός πόλης χωρίς όμως να θυσιάζουμε προστασία ; Θώρακας ; Παγοκύστες μέσα από το μπουφάν ; Ντουζ με το λάστιχο ;
Πόλη και κόκκινα και κλιματιστικά και ανεμιστήρες ψυγείων και εξάτμιση φορτηγού και η ζέστη του μοτέρ σου, μόνο υπομονή κάνεις.

Από εκεί και πέρα, το πιο φθηνό διάτρητο που θα βρει, προσωπική επιλογή μέχρι στιγμής το Revit eclipse με καλές εντυπώσεις και σε δύο ατυχήματα, μακριά από τον άνθρωπο βέβαια αλλά έχει δοκιμαστεί.

Ο Λευκάδιος είχε πάρει ένα ψυχόμενο γιλέκο.
Μου είχε φανεί πολύ καλή ιδέα. Αν το δει ας μας πει εντυπώσεις.

καλοκαιρινό μπουφάν , καλό κράνος και πάντα παντελόνι όχι βερμούδα και είμαι μια χαρά θέλει και λίγο συνήθεια , αλλιώς η άλλη λύση είναι αμάξι με κλιματιστικό!

Ρούχα διαπνέοντα και τύπου coolmax κτλ. Μιλάω για την μπλούζα, κάλτσες, εσώρουχα, τα πάντα.
Και επίσης, ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ το μπουφάν και το κράνος. Νομίζουμε ότι δροσιζόμαστε αλλά μας χτυπάει ο καυτός αέρας απευθείας και εν τέλει χειρότερα το κάνουμε.

πουλαει ενας φιλος ενα παρομοιο της macna αν ενδιαφερει καποιον ας μου στειλει μηνυμα.

Έτσι για την συζήτηση τώρα

Τα νανογιλέκα μέσα στην πόλη χωρίς ροή αέρα γιατί πρώτη νεκρά κλπ τι αξία έχουν;

Τα λιγουρευεσαι; :p

Τα λιγουρευεσαι; :p
Όχι. Αλλά ξέρω ότι αν θες να σιδερωσεις ένα ρούχο το βρέχεις ή το ψεκάζεις με ατμό. Αν θες να πιάσεις ένα ταψί στον φούρνο θες στεγνή πετσέτα.

Οπότε νανογιλέκο και ταξίδι καλό, νανογιλέκο και πόλη όχι καλό.

Βέβαια παρανοϊκές θεωρίες διαβάζουμε για τα πάντα, έχω περιέργεια να δω την μηχανική πίσω από το θέμα, σύμφωνα με τους πιστούς της λύσης.

Δώσε ένα λινκ να καταλάβω ποιο εννοείς πλιζ . Πάντως μια συνειδητοποίηση της κατάστασης ότι αλλιώς ζεσταίνεται κάποιος με ένα 125 και αλλιώς ένας με 990 ας πούμε (μη με φάτε τυχαία το βαλα) στο 1η-2α ίσως πρέπει να γίνει . Αν μας έλεγε ο φίλος ότι οδηγάει ας πούμε 650mtnε θα του λεγα άλλαξε μηχανάκι και όχι φορά μπουφάν:p

Δεν έχει σημασία ποιο, αδιάφορο.

Η ζέστη πάει από την υψηλή θερμοκρασία στην χαμηλή.

Άρα βγαίνεις στον ήλιο, το μπουφάν σου είναι πχ στους 50, εσύ στους 36, η ζέστη πάει μέσα.

Βρεγμένο μπουφάν η ζέστη πάει μέσα εύκολα. Στεγνό όχι.

Πόλη με ταχύτητες πρώτη νεκρά 30 γιατί έξυπνη κάμερα κλπ μεσημέρι θα βράσεις χειρότερα με κάτι υγρό πάνω σου.

Όταν κινείσαι αργά με το 990 η με το οποιοδήποτε "προστατευτικό" λόγω φερινγκ μηχανάκι δεν έχεις ροή αέρα για να σε στεγνώσει.

Το νανογιλέκο είναι απλά άχρηστο στις συνθήκες κέντρου στην καλύτερη περίπτωση, επιβαρυντικό στην χειρότερη.

Νομίζω με.μπερδεψε η λέξη, εσύ εννοείς το cooling vest μάλλον ,ναι;
Ναι ίσως σε πολύ αργές ταχύτητες δεν κάνει , χμμ, πάω να δω βιντεάκια .

Εγώ κινούμαι καθημερινά στο κέντρο πολλά πολλά χρόνια, φορώντας πάντα καλοκαιρινό μπουφάν
Το μόνο που κάνει κάποια διαφορά ανάμεσα στα διάτρητα καλοκαιρινά είναι το βάρος
Το προηγούμενο revit που είχα ήταν πιο ελαφρύ από το τωρινό revit, αν και είναι ίδιο μοντέλο.
Οκ...με το σκούτερ της κυραλενης δεν έχεις την ζέστη του μοτέρ κλπ., αλλά και με την μηχανή το έχω συνηθίσει και δεν με προβληματίζει κατι

Εγώ θα συμφωνήσω με τα παιδιά και θα προτείνω μαζί με αυτά ηλεκτρολύτες ! Είναι ο καλύτερος τρόπος να μη στεγνώσει ο οργανισμός μας . Φτηνοί και σε διάφορες μορφές με γρηγορότερη απορρόφηση μακράν από το νερό .

Back
Top Bottom