Καλοκαιρινή Μοτοαπόδραση. Εξερευνώντας την Χαλκιδική

tattoopanther

★Zavarakatranemia
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδική
Όνομα
ΚρίστοΠαντέρα
Μοτό
R1200GS
Κάναμε μια μικρή στάση για να πάρουμε μερικές προμήθειες στα Πυργαδίκια, ένα μικρό χωριουδάκι που η δομή του μοιάζει πολύ έντονα με νησί ιδρύθηκε το 1925 μετά τη Μικρασιατική καταστροφή από πρόσφυγες που έφτασαν εδώ από το χωριό Αφθόνη του Εύξεινου πόντου. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά με ένα εξαιρετικό πολεοδομικό σχέδιο, στην πλαγιά ενός λόφου, που ξεκινάει από την θάλασσα.
Ο δρόμος μας έβγαλε τελικά σε μια παραλία εκεί δίπλα ήσυχη που είχα πάει πριν κάτι χρόνια και έτσι τραβήξαμε για εκεί πριν μας πιάσει το βράδυ.
Ίσως μετά από όλα αυτά που περάσαμε με τις καραντίνες και την επιδημία υπάρχει μια στροφή του κόσμου στις ερημικές τοποθεσίες παραλίες και στο ελεύθερο κάμπινγκ γενικά.
Με αποτέλεσμα παραλίες που θυμάμε κάποτε τελειως ερημικές και δεν είχαν καθόλου κόσμο να γεμίζουν και τις περισσότερες φορές με άσχημο τρόπο, κάποιοι να τις θεωρούν τσιφλίκι τους και να στήνουν σκηνές στις ΄΄καβατζες΄΄ κι ας κάνουν να πάνε μετά από βδομάδες άσε που μερικές μένουν εκεί μέχρι να σαπισουν η να τις πάρουν οι πρώτοι άνεμοι του χειμώνα. Εκεί που κάναμε σούπερ εντουρο κάποτε για να κατέβουμε σε μια παραλία τώρα ανοίγονται δρόμοι και έχει πρόσβαση ο καθένας. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει πουθενά μια ερημική παραλία για εμάς τους ρομαντικούς λάτρεις του ροκεντρολ!
Αφήστε και κάτι αναξιοποίητο δεν είναι ανάγκη να γεμίσουμε όλες τις παραλίες μας με μπιτσομπαρα ξενοδοχεία και ρουμς του λετ και ότι επακολουθούν πίσω από αυτά.
Με αυτά και τα άλλα το πρωί καυγαδίζαν στην παραλία οι ελεύθεροι κατασκηνωτές με τους μη μετά οι μπολιασμεσμοι με τους αρνητές και πάει λέγοντας αυτό το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί ίσως να άρχιζαν σε λίγο και για το ποδόσφαιρο.....
κάναμε την όμορφη πρωινή βουτιά μας τα μαζέψαμε σε ένα χαλλλαρό και συνεχίσαμε την περιπλάνηση μας.

Δεν ήξερα ότι υπήρχε το απομεινάρι στην περιοχή ενός μοναστηριακού πύργου.
Τον 16 με 19 αιώνα στην Χαλκιδική υπήρχαν πάνω από 70 τέτοιων ειδών πύργοι, σήμερα μετρημένοι στα δάκτυλα σώζονται όρθιοι μερικοί και άντε να βρεις τα απομεινάρια και απο άλλους τριανταριά και άμα.
Εκατό μέτρα από την παραλια΄κάμπος΄ βρίσκεται ο πύργος της
Πυργαδικειας κι αν το φέρει ο δρόμος σου αξίζει μια στάση.

Είχαμε δεν είχαμε στο τέλος πήραμε τα βουνά δεν αντέξαμε την βαβούρα της παραλίας, στο πέρασμά μας από το χωριό Γομάτι μας ενημέρωσαν για τον παλιό οικισμό που κάποτε υπήρχε πριν οι κάτοικοι κατέβουν ποιο χαμηλά μέτα από έναν μεγάλο καταστροφικό σεισμό που έγινε το 1932. Ο παλιός οικισμός βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω απο τον καινούργιο και τώρα δεν υπάρχει τίποτε όρθιο παρά μόνο λίγα ξωκλήσια
Και το μόνο όρθιο προς το παρών που είδαμε, δεν ξέρω όμως για πόσο ακόμη θα μεινει όρθιο χωρίς μια κάποια συντήρηση είναι ένα παλιό πέτρινο τρίτοξο γεφύρι ..
Από κει και πάνω χαθήκαμε στα βουνά και στην Ορεινή Χαλκιδική απολαύσαμε την ησυχία και την δροσιά, γεμίσαμε όμορφες εικόνες ...... να είστε πάντα καλά τα λέμε στην επόμενη εξόρμηση!!




 
Τελευταία επεξεργασία:

R.E.H

Μέλος
Περιοχή
Νικαια
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
Royal Enfield Himalayan
RE Super Meteor 650
Καταπληκτικό το βίντεο ... :friendship:

για την νοοτροπία μας δεν λέω τίποτα ... :(

Πολύ μου άρεσαν οι οδηγίες για το παλιό χωριό, ευθεία να πάτε μέχρι την βρύση,
εκεί είναι το παλιό χωριό ...
όχι πιο πριν ...
:ha
 

tattoopanther

★Zavarakatranemia
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδική
Όνομα
ΚρίστοΠαντέρα
Μοτό
R1200GS
A καλά ποιο πριν να δεις που ρωτήσαμε μια γιαγιά μας είπε --
ουλου ευθεία άπτου χώμα κι μιτά του γεφυρ μόλις δείτι τα κυπαρίσσια ικεί είνι---
Τι τα θες τα gps!!! :)
 
Top Bottom