Καλοκαιρινή μίνι απόδραση Σπέτσες & Πόρος με μηχανή

socrates

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Σωκράτης
Μοτό
dl650
Όταν δεν έχεις χρόνο εκτιμάς κάθε στιγμή.
Βλέποντας το πρόγραμμα εργασίας του Ιουλίου διαπίστωσα ότι έχω διαθέσιμο μόνο ένα ΣΚ, το 1ο (2-3 Ιουλίου), και δεν μπόρεσα να αφήσω αυτή την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία σκέφτομαι να πάω με μηχανή Σπέτσες και Πόρο αφιερώνοντας από μία μέρα σε κάθε νησί. Υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες σε αυτά τα δύο νησιά που πρέπει να γνωρίζω όσον αφορά την μετακίνηση με την μοτοσυκλέτα; Θα μπορέσω να κάνω ελεύθερο στις Σπέτσες (αν δεν κάνω λάθος δεν έχει οργανωμένο σαν επιλογή) στην μία και μοναδική διανυκτέρευση μου, ή θα πρέπει αναγκαστικά να επιστρέψω με το τελευταίο ferry και να βρω αλλού;

Για Σπέτσες, ως προτεινόμενη χωμάτινη διαδρομή, διάβασα ότι είναι αυτή που ξεκινάει πάνω από το Καστέλι, περνάει δίπλα στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, κατηφορίζει και βρίσκει την άσφαλτο πάνω από την παραλία του Βρέλλου. Την έχει τσουλήσει κάποιος αυτή την διαδρομή; Αξίζει;

Feedback κατά την επιστροφή.
 

zulu

Μέλος
Περιοχή
ΠΕΝΤΕΛΗ
Όνομα
ΜΑΚΗΣ
Μοτό
Vstrom 650
Ελεύθερο στις Σπέτσες ΞΕΧΝΑΤΟ , οι τιμές δωματίου αυτή την εποχή καίνε , πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα κανένα δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα παρά μόνο μερικά των ντόπιων κατοίκων ,το νησί έχει οδικό άξονα γύρω - γύρω 24 χιλιόμετρα αρκετά καλό ,προσοχή το βράδυ μετά τις 7 ή 8 κλείνει το λιμάνι και πέριξ αυτού και απαγορεύεται να κυκλοφορείς με μοτοσυκλέτα ,δεν το γράφει πουθενά και τα πρόστιμα πέφτουν σα χαλάζι . Μία από τις καλύτερες παραλίες που πάνε και οι ντόποι είναι της Αγ. Παρασκευής (δεν είναι οργανωμένη) έχει όμως άλλες τέσσερις οργανωμένες ,από τιμές ΣΟΥΖΙ ΤΖΟΥΖΕΙ. Για καλό πιτόγυρο στο Σπύρο στο Λιμάνι , καλά να περάσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ πληρώνεις και την άμμο που πατάς .
 

socrates

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Σωκράτης
Μοτό
dl650
[Συνοπτικά...]

Περιοχή που κινηθήκαμε: Αν. Πελοπόννησο Χερσόνησο Αργολίδας (Πόρος - Σπέτσες - Ναύπλιο)
Ημερομηνία: 2-3 Ιουλίου 2016
Χιλιομετρική απόσταση: Σύνολο 822 χλμ. (Κόστος Βενζίνης μέση τιμή γύρω στο 1,4/λτρ)

Διαδρομή 1η: Χαλκίδα - Πόρος https://goo.gl/maps/ywysxX31pjL2 (κανα 3ωρο)
Σημεία που επισκεφτήκαμε: Λιμάνι Πόρου, Φάρος Ντάνας (περπατητό), Πλατεία Ρολογιού, Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής, Λιμάνι Πόρου χ2, και φυσικά ο γύρος του Νησιού.
Παραλίες: "Λιμανάκι Αγάπης", "Ρώσικο Ναύσταθμο", "Βαγωνιά", "Μοναστήρι" (Με έντονο οι παραλίες που εν τέλη καθίσαμε ώρα)
Κόστος διοδίων (παραδοσιακά αποφυγή διοδίων Αφιδνών): Ελευσίνα (1,50) + Ισθμια (1,20)
Ακτοπλοϊκά (μηχανή και 2 άτομα με επιστροφή): 5,40
Πληροφορίες: Λιμεναρχείο Πόρου (τηλ. 22980-22274, 22224) *Δρομολόγια κάθε μισή ώρα εκτός Κυριακής που τα πρώτα 3 δρομολόγια είναι ανα μία ώρα.

Διαμονή: Τελικά μείναμε σε οργανωμένο Τρίτων ΙΙ κοντά στο Ναυπλιο 1μιση ώρα από το λιμάνι της Κόστα (ανορθόδοξη επιλογή -λογικά θα υπήρχαν καλύτερες επιλογές, όμως πήγαμε εκεί για να μην ψάχνουμε στα τυφλά-)

Διαδρομή 2η: Δρέπανο (camping) - Σπέτσες https://goo.gl/maps/qmyTiidtTdw
Σημεία που επισκεφτήκαμε: Παλαιό και νέο Λιμάνι, Καρνάγιο, Φάρος Σπετσών, και φυσικά ο γύρος του Νησιού.
Παραλίες: Ξυλοκέριζα, Αγ. Παρασκευή, Βρέλλος (Με έντονο οι παραλίες που εν τέλη καθίσαμε ώρα)
Πληροφορίες: Λιμεναρχεία Σπετσών (22980 72245) & Πορτοχελίου (27540 53333)
Δρομολόγια...
Σπέτσες - Κόστα: 07:20-10:00-13:00-16:30
Κόστα - Σπέτσες: 08:00-10:30-13:30-17:00
* Κατά τον Αύγουστο προστίθεται και το πρωινό δρομολόγιο από και προς τις Σπέτσες:
Σπέτσες - Κόστα: 06:00
Κόστα - Σπέτσες: 06:50
Ακτοπλοϊκά (μηχανή και 2 άτομα με επιστροφή): 13€

Διαδρομή 3η: Κόστα - Ναύπλιο - Χαλκίδα https://goo.gl/maps/Y1KPWAN8Fzq
(Αυτή η διαδρομή ήταν μπόνους γιατί το τελευταίο δρομολόγιο από Σπέτσες φεύγει 16:30 και είχαμε χρόνο να καλύψουμε μια ταγμένη εκκρεμότητα και να γεμίσουμε τα άδεια στομάχια μας)
Σημεία που επισκεφτήκαμε: Παλαμήδι, Παραλία Ναυπλίου.
Κόστος διοδίων: Σπαθοβούνι (1,70) + Ισθμια (1,20) + Ελευσίνα (1,50) + Αττική Οδο (1,40 *Για να αποφύγουμε όσο μπορούμε την αυξημένη καλοκαιρινή κυριακάτικη κίνηση) + (παραδοσιακά αποφυγή διοδίων Αφιδνών)

Σχόλια...
Άξιζε και με το παραπάνω αυτή η βόλτα. Καθαρά καλοκαιρινός προορισμός σε όμορφα νησιά προσιτά με μηχανή. Μου έκανε εντύπωση ότι είναι πράσινα με πευκόδασος σε μεγάλη έκταση τους. Ο Πόρος πιο πράσινος από τις Σπέτσες (που έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά από φωτιές). Ο Πόρος επίσης πιο φιλικός αφού είναι πιο προσιτός με περισσότερα δρομολόγια, χωρίς ιδιαίτερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με λογικές τιμές. Οι Σπέτσες από την άλλη έχουν κάπως πιο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα (με τις άμαξες, τα αρχοντικά κλπ.) όμως τσουχτερές σε κάποια πράγματα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η τιμή λίτρου στο νησί ήταν 1,65 ενώ σε Χαλκίδα και Ναύπλιο η τιμή μ.ο. ήταν 1,4. Φυσικά το τσουχτερό πακέτο ακολουθεί σε διαμονή, φαγητό και υπηρεσίες παραλίας (βλέπε οργανωμένες). Καταδρομικά όμως και υποψιασμένος μπορείς να αποφύγεις τις "κακοτοπιές". Προσοχή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις Σπέτσες όπου υπάρχει δακτύλιος και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:30-02:00
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom