Κατάσταση σε Πάρνωνα & Μαίναλο

warez

Μέλος
Όνομα
Ανδρέας
Μοτό
Yamaha TENERE 700
Πήγε κανείς αυτό το ΣΚ σε κάποιο από τα 2 βουνά; Πιστεύετε τέτοια εποχή απλοί δασικοί δρόμοι σε υψόμετρο το πολύ μέχρι 1200 μέτρα θα είναι βιώσιμοι* (δεδομένου και του μεγάλου όγκου χιονιού που έπεσε 10 μέρες πριν);

Βάζω ενδεικτικά 2 gpx από τους Greek Trail, για να καταλάβετε σε τι κομμάτια αναφέρομαι (και από αυτά όχι όλα, ό,τι κομμάτια είναι χαμηλά σε υψόμετρο):

Ρώτησα και τα ίδια τα παιδιά του Greek Trail, πιστεύουν ότι θα έχει ζόρι αρκετό.

*μεσαία on-off, 50/50 ελαστικά αλλά μέτρια εμπειρία και χαλαροί ρυθμοί. Είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχουν, κατά τόπους, λασπολακούβες, η ερώτηση είναι αν θα υπάρχει χιόνι ή πάγος ή θα έχει γίνει όλο το έδαφος βούρκος.
 

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Στο Μαίναλο ήμουν τον περασμένο σκ. Και μιλαω για το δυτικό Μαίναλο καθώς το υπόλοιπο δεν έχει θέμα. Η γραμμή δηλαδή που καθορίζεται από τα χωριά Στεμνίτσα,Ζυγοβιστι,Ελατη και προς χιονοδρομικό. Μπήκα από τον χωματόδρομο που ξεκινάει από το χωριό Ζυγοβιστι με κατεύθυνση δυτικα μέσω του βουνού προς τον ασφάλτινο ελατη Χρυσοβίτσι. Έκανα περίπου 10χλμ ανεβαίνοντας υψόμετρο και σταδιακά το χιόνι πυκνωνε στο δρόμο 20-30-35 πόντους παγωμένο σκληρό χιόνι μέχρι που έφτασε 40 πόντους και για μένα με ένα ψηλωμενο terios 50/50 λάστιχα έγινε πλέον πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω αν μέσα σε μία βδομάδα έφτιαξε κάπως,αμφιβάλλω καθώς εκεί κρατάει. Δεν νομίζω πως τα κομμάτια αυτά αυτή τη στιγμή η γραμμή από Ελατη μέχρι Χρυσοβίτσι δηλαδή και το βουνό ενδιάμεσα έχουν καλή πρόσβαση. Θα φτάσεις σε αδιέξοδα από το χιόνι. Όλο το υπόλοιπο Μαίναλο είναι προσβάσιμο.
 

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Και φυσικά πολύς πάγος ειδικά σε ανήλια σημεία και στα ασφάλτινα κομμάτια. Στο gpx που ανέβασες για το Μαίναλο έχεις μέσα αυτό το κομμάτι όταν μπαίνεις από Ζυγοβιστι για μεθυδριο.
 
Top Bottom