Λάδια total

sothrhs

Ο demek
Περιοχή
Λάρισα
Όνομα
Σωτήρης
Μοτό
ΤΡΑΚΤΕΡ 06
Τα γνωρίζει κάποιος;πολυ διαφήμιση πέφτει τουλάχιστον εδώ Θεσσαλία
 

petros KLR

Μέλος
Περιοχή
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Όνομα
ΠΕΤΡΟΣ
Μοτό
KAWASAKI KLR 650
Aprilia pegaso 650
Τα φερνει ο Λαμπριανιδης εδω...λεει οτι ειναι αξιολογα αντιστοιχα με πιο επωνυμα....
Η τιμη τους ειναι καλη....εχω βαλει στο αμαξι...εμεινα ικανοποιημενος...!!!
 

kostas_366

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
Πόρκα κρίση :)
Νομίζω τα σταμάτησε. μου είχε δώσει 20/50 με 3 ευρω και ο λόγος, πάρτα να φύγουν δεν συνεργάζομαι με αυτούς.
 

k0k0s

Μέτζη του νεούκτη
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κωστας
Μοτό
XTZ750 / DL650 / 1090R / Vespa 50s
Ρε σεις, η Τοταλ ειναι εταιρια με τεραστια ιστορια, απο τις πιο παλιες. Δεν ειναι τιποτα no-name ξερω γω. Απο εκει και περα τι λενε τα λαδια για συγκεκριμενο συνδυασμο αναβατη/μηχανακι ειναι αλλο θεμα.
 

tomBrast

Μέλος
Όνομα
ΘΩΜΑΣ
Μοτό
ΤΕΝΕRE 700
Η Total είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών στον κόσμο, γαλλικών συμφερόντων κατά πλειοψηφία. Θυγατρική της είναι η elf oil. Οπότε ίσως να είναι και τα ίδια. Όπως λέει και ο k0k0s παραπάνω η επιλογή λαδιού είναι θέμα αρκετά προσωπικό. Τα λάδια που έβαζα σε προηγούμενη μηχανή μου, στην επόμενη, ίδιας κατηγορίας δεν μου άρεσαν. Ότι επώνυμο, το δοκιμάζουμε και βλέπουμε. Η Total είναι επώνυμη.
 

Gus

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
Sutzouki
Επειδή η υποκειμενική γνώμη μας για ένα προϊόν μπορεί να μας οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα, ειδικά για το θέμα λαδιού κοιτώ πάντα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.
Παραθέτω μερικά από τα καλύτερα 10W40 ίδιου τύπου, αλλά θέλει προσοχή το πως θα διαβαστούν ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του μοτέρ μας. (π.χ. καίει λαδάκι... τι θα πρέπει να προσέξω περισσότερο?)

Για να βοηθήσω στην σωστή ανάγνωση, με την βοήθεια ενός φίλου χημικού μηχανικού, αναλύω τα βασικότερα χαρακτηριστικά που θα βρείτε στους περισσότερους κατασκευαστές προκειμένου να συγκρίνεται.
Υπάρχουν κατασκευαστές που αποδίδουν ακόμα πιο υψηλά στάνταρντ με υψηλότερες προδιαγραφές και αναλύουν πάρα πολύ σε τεχνική περιγραφή το λάδι τους.
Ψάξτε στα λάδια που σας ενδιαφέρουν και εντός του οικονομικού περιθωρίου σας μέσα στις ιστοσελίδες των κατασκευαστών για να πάρετε αυτές τις πολύ σημαντικές πληροφορίες.

Ελπίζω να βοήθησα με μερικές χρήσιμες πληροφορίες.

Viscosity @ 100°C = Όσο μικρότερο το νούμερο τόσο καλύτερη ρευστότητα στην συγκεκριμένη θερμοκρασία. Το συγκεκριμένο ειδικότερα ως στοιχείο το αξιοποιούμε για έναν ζεστό κινητήρα.

Viscosity @ 40°C = Όσο μικρότερο το νούμερο τόσο καλύτερη ρευστότητα στην συγκεκριμένη θερμοκρασία. Το συγκεκριμένο ειδικότερα ως στοιχείο το αξιοποιούμε για έναν κρύο κινητήρα που σημαίνει καλύτερη λίπανση στο ξεκίνημα του.

Flash Point, °C = Το σημείο που το λάδι αρχίζει να εξαχνώνεται και τείνει να καεί. Όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο το καλύτερο και αυτό είναι ένα στάδιο πριν την καύση του.

Fire Point, ºC = Το σημείο που το λάδι καίγεται. Όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο το καλύτερο.

NOACK Volatility, % weight loss (g/100g) = Πόσο λάδι χάνεται στην μέγιστη καταπόνηση του. Όσο μικρότερο το νούμερο τόσο καλύτερο.
 

Attachments

Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom