ΜΠΑΡΟΣ μονοήμερη την 19η Ιουνίου.

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Πως είναι η κατάσταση του δρόμου στο πέρασμα της Κατάρας;
Όπως τα λέει ο Άρης συν ότι το οδόστρωμα είναι μπαλωμένο με φρέσκια πίσσα. Βενζινας πριν ανέβουμε μας είπε ότι τον μπαλωσανε προσφατα γιατί έγινε ένας αγώνας ποδηλασίας, αλλά σε γενικές γραμμές ο δρόμος δεν συντηρείται τακτικά, οπότε καταλαβαίνεις.
 

Siaperas

a.k.a faraway
Περιοχή
Άρτα-Κέρκυρα-Αθήνα ...κτλ
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
BMW 1200GS LC
Tuono V4 1100 Factory
Να κάνω μια παρένθεση ότι πλέον όλοι οι παλιοί δρόμοι που έχουν αντικατασταθεί από Εγνατίες , Ιόνιες κτλ είναι η χαρά του μοτοσυκλετιστη .

Πρόσφατα έκανα Άρτα Γιάννενα από το παλιό και ήταν χάρμα οφθαλμών χωρίς φορτηγά και κίνηση, αντίστοιχα όλος ο παλιός Ιωαννίνων μέχρι Βέροια και παραπάνω, αλλά και Ιωαννίνων Πάτρας...κτλ

και γλυτώνεις και διόδια ( για όσους πληρώνουν)
 

arisxj

Μέλος
Όνομα
aris
Μοτό
yamaha tdm900
Κίνηση δεν έχουν όντως
Αλλά είναι και η χαρά της στραβης ζάντας
Πολλές καθίζησεις πρόχειρα φτιαγμένες..
Τρως κοπανημα χοντρό..

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Χτες που λες, ξυπνητήρι στις 5.

Δηλαδή ξύπνημα από μόνος μου στις 6. Βλέπω φως έξω, πολύ φως. Μιά υπέρ... αντίο βόλτα, μήνυμα στην σελίδα, πρωινό/ντους/ντύσιμο και 7 απαντάω στο μήνυμα του aldebaran ότι ξεκινάω. Ευτυχώς καθυστέρησαν λίγο και τα παιδιά, φεύγουμε εκτός προγράμματος αλλά φεύγουμε. Έχω ξεχάσει ωτοασπίδες, όχι η πιο έξυπνη κίνηση.

Φτάνουμε στον Θένο όχι από την πιο γρήγορη (κατά Navi6) διαδρομή, αλλά σε μιά χαρά χρόνο. Καφές και τσίπουρο, ένα γειά στον Παναγιώτη, ένα διωράκι κύλησε σαν νεράκι. Με τον christetr είχαμε ξεμείνει στο Αρτεμίσιο, εγώ με τον Παντελή στο σπίτι στην ανηφόρα και εκείνος με την παρέα των πενφέ λίγο πιο πάνω στο σχολείο, να περάσουμε στεγνοί την καταιγίδα, τώρα βόλτα μαζί. Ευτυχώς δεν μας έβρεξε.

Και τώρα ξεκινάει το καλό. Η διαδρομή είναι μιά χαρά, ο ρυθμός μιά χαρά. Δεν έχω περάσει την Κατάρα πάνω από δέκα χρόνια (αν θυμάμαι σωστά). Σταματάμε να χαζέψουμε την θέα και το κράνος μου, το οποίο σιχάθηκα να το περάσω στον καθρέφτη λόγω ενός τόνου μυγακίων και μπίχλας πάνω του, με μιά ριπή αέρα πάει βόλτα στα αδρανή της "πλατείας" που σταματήσαμε και κερδίζει γρατσουνιές μεταξύ άλλων και στην ζελατίνα. Δυόμιση ετών είναι, άρα δεν κλαίω ιδιαίτερα, αλλά λόγω λολντάουν δεν ήταν τα "συνήθη" δυόμιση (στα τρία καίγεται σε κανονικές συνθήκες). Τέλος πάντων, θυμήθηκα μιά πατέντα που είχα δει στο ίντερνετ με ένα γαντζάκι στο αντίβαρο (δεν συμφέρει αγορά για Ελλάδα) και θα την αντιγράψω με καραμπίνερ γιατί νισάφι με αυτή την χαζομάρα με τα κράνη πια.
Από την φωτογραφία που βλέπαμε την γέφυρα και τούνελ, κάτω από την γέφυρα και πάμε για Μπάρο. Ο οποίος κάθε εποχή είναι "άλλος" και κάθε φορά δεν μοιάζει με την προηγούμενη.

Ο δρόμος στον Μπάρο είναι γουτουπου όπως πάντα, με λίγη έξτρα πέτρα στο δρόμο. Δεν είναι να ανησυχείς, δεν είναι για να τρέξεις. Έχει και κάμποση κίνηση από μηχανάκια, το οποίο παρά την τιμή της βενζίνης είναι παρήγορο για την ιδέα της μοτοσικλέτας γενικότερα.

Επάνω στο βνό αποφασίζουν οι μισοί ότι γυρίζουν από την γρηγορότερη οδό (σοφό αν δουλεύεις Δευτέρα πρωί) γιατί είχαν υποχρεώσεις και 10μμ έπρεπε να είναι Αθήνα. Χαζεύουμε λίγο την θέα με τον Γιάννη, συζητάμε και αισθάνομαι ότι χαλάμε την ιερότητα της ησυχίας από ανθρώπινη δραστηριότητα και του ήχου του αέρα στο διάσελο. Χαλαρά έστρωνα κουβέρτα για μιά ώρα ύπνο. Έρχεται ένας Αυστριακός με το πιτσιρίκι του και την τζιπάκλα του, ανταλλάσσουμε δυό κουβέντες, μας δείχνει και ένα βίντεο που τράβηξε με drone μιά αρκούδα πάνω στην κορυφογραμμή. Εντάξει μπορώ να κοιμηθώ και σε άλλο σημείο, περνάει και η ώρα, χαιρετιόμαστε, πάμε για Καταρράκτη.

Βρίσκουμε σε ένα σημείο τον ντράμερ του μάπετ σόου αλλά αντί να μας πει MAHNA MAHNA μας λέει "είμαι ο Μητσος". Περνάει και ένα περιπολικό, μας βλέπει και λέει "mahna mahna" απαντάμε του ρου ρου ρου ρου, δηλαδή "όλα καλά παιδιά, ναι ευχαριστούμε". Χαιρετιόμαστε, μας λέει και ο Μήτσος να προγραμματίσουμε το φαγητό γιατί Κυριακή απόγευμα ρίσκο με τις ταβέρνες, ευχαριστήσαμε για την βραχεία συζήτηση, χάρηκα που γνώρισα ένα μέλος ακόμα. Οι μπλε ανέβαιναν μετά σε ένα χωριό από χώμα, περιπολία, περιστατικό δεν θα ήταν τόσο ζεν, δεν ξέρω, ευγενικοί και χαλαροί ήταν πάντως.

Το ελάχιστο μεζεδάκι που φάγαμε στο καφέ με έχει κάνει λιγότερο επιρρεπή σε μουρμούρα πείνας (παρά το ότι έχω μπανάνα και μιά μπάρα μαζί, μερικές φορές μου χαλάνε το στομάχι και πείνα VS αίσθηση "κάπως" κερδίζει το πρώτο), φτάνοντας στον Καταρράκτη κατά τις 6μμ λέει ο Γιάννης να φάμε πρώτα. Είναι λογική κίνηση αυτή, ρωτάμε, καθόμαστε (αν και δεν κατάλαβα αν κάτσαμε στο σωστό κατά τον λόκαλ μαγαζί ο δεύτερος πλάτανος του χωριού ή ο δεύτερος της πλατείας), τρώμε αξιοπρεπέστατα και σε ποσότητα και σε ποιότητα πάντως.

Καταρράκτης, ακόμα μιά φορά χωρίς μαγιό... Εντάξει ξέρω, θα εμφανιστεί η WWF να σπρώξει το κήτος πάλι στην θάλασσα τουλάχιστον η Λατινοπούλου δεν πάει σε τέτοια όχι τρε σικ μέρη και κυρίως δεν πάει εκτός "πρέποντος" ωραρίου, το καφέ κλειστό, δυό τελευταία ζευγάρια και οι καρέκλες μισομαζεμένες οπότε θα μπορούσα να βραχώ με ασφάλεια. Μένουμε στις φωτογραφίες, το βίντεο, κάνω βλακείες με σέλφι να στείλω στο κορίτσι, φέρνω και το μηχανάκι σπρωχτό για καμιά φωτό.

Ο ήλιος έχει πέσει πίσω από το βουνό, ο Γιάννης έχει ξεγράψει την "πίσω πόρτα" της Σαλαμίνας που κλείνει στις 12 και θα πάει Πέραμα. Η επιστροφή στον επαρχιακό γίνεται με φως ημέρας, ευτυχώς από την μία, δυστυχώς από την άλλη γιατί θα ήταν καλό τεστ για τα λεντ. Τα garmin σπάνε πλάκα, το δικό μου δείχνει άλλους δρόμους και του Γιάννη άλλους Κάποια περάσματα χωριών έχουν όντως νόημα, κάποια όχι, περνάμε ένα σημείο που το δικό μου λέει να πάμε ευθεία αντί να κάνουμε γύρω από έναν λόφο, περιμένω να δω την έξοδο της κοπάνας και είναι δασωμένος χωματόδρομος... Ρε συ Garmin, φιρί φιρί το πας να πάρεις μουτζοπουλάδες που χαρίζουμε απλόχερα στην Google (100 ευρώ). Η επιστροφή από ΕΟ γίνεται με τρεις ανεφοδιασμούς, έναν γιατί βγήκαμε Ιωνία με λίγη, έναν για να φτάσουμε Αθήνα αλλά μου έλειπαν 15 χιλιόμετρα αυτονομίας για το σπίτι οπότε ένας ακόμα. Γιάννο σόρι, μετά θυμήθηκα ότι έχει ΣΕΑ/ΕΚΟ μόλις μπεις Αττική Οδό, θα έφτανα ως εκεί χωρίς να σε καθυστερήσω. Ακόμα ένα κακό της garmin, σου λέει που έχει καύσιμα αλλά σε κλειστό αυτοκινητόδρομο θα έπρεπε να σου λέει που έχει καύσιμα ΜΕΣΑ στον δρόμο, όχι παντού γύρω γύρω όπου δεν μπορείς να πας (εύκολα).

Τελευταία αναποδιά του συνοδοιπόρου, με το που χωρίζουμε και μπαίνω Αττική τον βλέπω να φρενάρει πάνω και δεξιά στην "κανονική" ΑΟ Κορίνθου και μπαίνοντας στο τουνελάκι μυρωδιά καμένου πλαστικού, κάτι έχει πάρει στον άλλο δρόμο, μάλλον δεν τον καθυστέρησε πολύ. note to self να πάρω το τηλέφωνο του Γιάννη από την αγγελία του ΚΤΜ και γενικά να ανταλλάσσουμε τηλέφωνα στις βόλτες, ΚΑΤΙ συμβαίνει να μπορούμε να ειδοποιηθούμε.

Όπως είπαμε, 19 ώρες, σχεδόν χιλιάρικο. Και αν εξαιρέσεις ότι χρειαζόμασταν ένα καφέ κάπου μετά το Ρίο (και δεν σταματήσαμε να τον πιούμε ανοήτως) και ότι η επιστροφή ήταν τόσο βαρετή που θα άκουγα ακόμα και ποντκαστ του Ματιά με καλεσμένο Πορτοκαλοστίφτε για να περάσει η ώρα, ήταν μια ξεκούραστη ημέρα, χωρίς πονάκια, πιασίματα κλπ. Πενφέ ρουλζ, σε σημείο που θέλω να κάνω φάιν τιούνινγκ, έχω βρει τα πιθανά ανταλλακτικά και λυπάμαι τα λεφτά γιατί η προσδοκώμενη ωφέλεια θα είναι μικρή. Τα ντάνλοπ εντυπωσιακά αν και δεν έχω εμπιστοσύνη να γείρω, βασικά φταίει το ότι σπάνια πλέον έχω και όρεξη να πάω "γρήγορα" και αργώ να μπω στο ρυθμό μου. Κανένα από τα χαζά γλιστρήματα των Τ3Χ της μπρίτζεστον.


Επόμενη επίσκεψη με κάποιο από τα readytorace/makelifearide 21/18.


Χάρηκα πολύ κύριοι, να είμαστε καλά όλοι μας να κάνουμε και άλλες τέτοιες.
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Το αστείο της ημέρας, εγώ φορούσα το "Mπάρος" μπλουζάκι του MotoRAID σε ανθρακί, ο Άρης σε λευκό. Ξεχάσαμε να βγάλουμε φωτό, η θερμοκρασία και ο αέρας εκεί πάνω δεν ήταν ακριβώς έμπνευση να βγάλουμε τα μπουφάν.
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Με τον Γιώργη faraway ...βρεθήκατε πουθενά?
Δυστυχώς όχι, αν κατάλαβα σωστά είχαμε μεγάλη χρονική διαφορά (εκτός αν ήταν κάποιος από αυτούς που χαιρετηθήκαμε στο δρόμο).

Νομίζω ότι είδαμε τον Θάνο Tripper κάπου σε μιά διασταύρωση (για εμάς) προς Λάρισα (ερχόταν από εκεί), ΚΤΜ 1ΧΧ0 με ζευγάρι με κίτρινα αδιάβροχα.
 

Siaperas

a.k.a faraway
Περιοχή
Άρτα-Κέρκυρα-Αθήνα ...κτλ
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
BMW 1200GS LC
Tuono V4 1100 Factory
Με τον Γιώργη faraway ...βρεθήκατε πουθενά?
Ήμουν κατά της 13 εγώ στο Μπαρο ενώ τα παιδιά ηταν Ελάτη και ανέβηκαν Μπαρο αφού έκαναν ένα γύρο από Κατάρα.

Σε κάποια επόμενη, υγεία να χουμε και χρόνο και κάπου θα βρεθούμε :friendship:
 

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Επίσης νομίζω χαιρετηθήκαμε πάνω σε στροφη με τον Σωτήρη alexopoulos.s και τον Μανώλη manosxlv αν κατάλαβα καλά από τα μηχανάκια
 

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Γμτ χάνω στην κόντρα για λίγο. 18 έγραψα εγώ εχθές πάνω στο mini bus. :wacky::hungover::laugh:
Δεν πειράζει, εσύ ήσουν άρχοντας!!!
Με το κλίμα σου, την μουσικουλα σου, την καθισματάρα σου, την καφεδιά σου!!!! :cool:
 

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Δεν πειράζει, εσύ ήσουν άρχοντας!!!
Με το κλίμα σου, την μουσικουλα σου, την καθισματάρα σου, την καφεδιά σου!!!! :cool:
Ε καλά και εμείς έτσι ήμασταν.
Απλά δεν είχαμε κλίμα, μουσικούλα, καθισματάρα και καφεδιά :D
 

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Ε καλά και εμείς έτσι ήμασταν.
Απλά δεν είχαμε κλίμα, μουσικούλα, καθισματάρα και καφεδιά :D
Σωστός!!!! :cool:








Ρε τι είστε εσείς!!!!
Μην δείτε μια προσπάθεια.... συμπαράστασης, κατανόησης, παρηγοριάς...... αμέσως να τσιγκλίσετε!!!!:laugh:
 

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Σωστός!!!! :cool:








Ρε τι είστε εσείς!!!!
Μην δείτε μια προσπάθεια.... συμπαράστασης, κατανόησης, παρηγοριάς...... αμέσως να τσιγκλίσετε!!!!:laugh:
Αστους θα τους δείξω εγώ. Την άλλη βδομάδα θα ποσταρω φωτός από Μυστρά και Οίτυλο να ζηλεψουνε :laugh:
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Αστους θα τους δείξω εγώ. Την άλλη βδομάδα θα ποσταρω φωτός από Μυστρά και Οίτυλο να ζηλεψουνε :laugh:
Τι τα θες..
Άμα δεν παίξει απεριτιφ στην βόλτα είναι σαν να μην έγινε...
Πόσους καφέδες να πιείς...:laugh:
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Εχει ΚΑΙ ψυγειο λεμε η limo!!!!!!!!! :happy:
Σιγα μην μεινει στα απεριτιφ!!!!!!! :p
Όταν δουλεύουμε δεν πίνουμε λέμε... ;)
Τι δεν καταλαβαίνς...?:p
 

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Μέρος της διαδρομής μετά την Ελάτη προς το Περτούλι.

 
Top Bottom